שאלה טכנית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם יש הבדל בביצועיים ביו שני הטפולוגיות הבאות
1) חיבור 4 devices לנתב 10\100 קווי לעומת
2) חיבור אחד ה- port-ים של הנתב ל switch 10\100 שאליו מחוברים 4 ה- device-ים

האם יש באמת הבדל?

מעוניין להשליך את זה על חיבוריות של רשת פנימית בדירה חדשה...

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #2 

היו לי את 2 הקונפיגורציות שהזכרת למעלה...
אני אישית לא ראיתי הבדל משמעותי...
כיום מחובר לנתב עם פורט אחד והרשת הביתית על SWITCH נפרד.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

לא, אין שום הבדל.
רוב הנתבים הביתיים גם ככה זה בסה"כ סוויץ מובנה בנתב.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה, עכשיו אני אשאל שאלה רחבה יותר באנלוגיה לטופולגיות
במקרה שלי דאגתי שמכל חדר בדירה יגיע כבל רשת 10\100 ובנוסף כבל רשת של 1G (כלומר שני זוגות של כבלי רשת במקביל)
אני מתכוון לחבר את כל ה-10\100 מכל חדר בכניסה לבית לנתב שמחובר למודם ובעצם לספק תשתית אינטרנט לכול חדר
בנוסף אני מעוניין לחבר את הרשת של 1G לצרכי סטרימינג של מדיה
ועכשיו לשאלה, את הרשת של 1G אני אחבר בעזרת switch של 1G כי הוא יותר זול לעומת נתב של 1G (ל4 port-ים ומעלה)
וכל התעבורה ביו ה-storage והחדרים יהיה במהירות 1G וכאשר ארצה גם אינטרנט או להגיע למשתמשים של 10\100 אני אחבר את ה- switch ל-נתב ובעצם כל משתמש קצה (למשל סטרימר ) יוכל להיות מחובר לרשת
האם טופולוגיה זו יכולה לעבוד?
האם אני מפספס משהו

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #5 

אתה לא מפספס כלום...
מה שאתה מקים הם בעצם 2 רשתות תקשורת שונות...
אחת לאינטרנט ואחת להזרמת מידיה.

lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אוקיי, אבל המטרה שלי היא שכל device (משמש קצה) יהיה מקושר לכל אחד אחר, למשל הסטרימר בטופולגיה אחת מושך סרט HD ברשת של 1G מ-storage שיושב על רשת זו ומצד אחר יהיה מחובר לאינטרנט בגלל שה- switch מחובר לנתב שמחובר למודם(במקרה זה אני מניח שהלינק יהיה 10\100)
האם זה מה שיקרה?

Nzep1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

בדירה החדשה תעביר רק כבל רשת אחד - ל 1G. שיחוברו ל גיגה switch. את הנתב 100/10 תחבר ל switch.
במצב זה רכיבים שמחוברים ל switch ותומכים ב 1G יתקשרו ביניהם לכאורה (כי תכלס זה לא מגיע באמת ל 1G) במהירות 1G.
החיבור לאינטרנט - יהיה במהירות של הספק -כי זה הרבה יותר נמוך מהיכולת של ה 100/10.

lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תחת הנחת עבודה של הטופולוגיה למעלה - מודם-->נתב 10\100 --> מחובר ל switch 1G
איך מתבצע חלוקת הכתובות (הנחה לנתב וswitch של 8 port-ים), הנתב יתן 7 כתובות IP ל-device-ים שמחוברים אליו
וה-port שמחובר ל-switch ישמש כגשר ו-7 ה-port-ים (devices) שמחוברים ל-switch יקבלו כתובות IP
האם זה נכון להגיד את זה

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

כן בעיקרון אחרי שאתה מגדיר את הDHCP, הנתב יתן כתובת אחת לו, ואת שאר הכתובות למכשירים שמחוברים, הסוויץ' ישאר פסיבי ללא כתובת אלא אם אתה מעביר אותו לLAYER 3, רוצה לעשות לו telnet וכל זה, לפחות לציוד של סיסקו זה נכון

Nzep1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

אצלי בבית יש משהו דומה למה שמדובר כאן - בקונפיגורציה שלי הנתב מחלק את הכתובות לכל הרכיבים ברשת (לא משנה אם זה מחובר ישירות לנתב או דרך ה switch).
כלומר יש רשת ביתית אחת - כל הרכיבים בטופולוגיה הזאת נחשבים באותה רשת - טווח הכתובות נקבע בנתב.
אם אני לא טועה - חלוקת הכתובות בטווח זה יכולה להתבצע באופן דינאמי על ידי הנתב, או בהגדרות סטאטיות - תלוי בך.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #11 

אין כל כך קשר בין חלוקת כתובת IP ולבין מהירות הלינקים.
בטופולוגיה שלך, הייתי ממליץ לחבר סוויץ לרשת ה100, סוויץ' לרשת ה1000. וכל סוויץ לחבר לראוטר בודד.
תעבורת LAN בין הגיגות לא תזלוג בין הסוויצ'ים.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

לא בטוח שהבנתי את היתרונות, האם התכוונת שכל רשת תחובר ל-switch וכל אחד מהם לראוטר (כלומר 2 ראוטרים) או אחד בודד לשניהם.
האם אין כאן יתירות, איך בדיוק תזלוג הרשת של 1G בחיבור הקודם. אשמח להסבר.
אני מתכוון לחבר storage לאחד ה-port-ים של ה-switch וכל צרכן שמחובר ל-switch יהיה למשל סטרימר --> ברשת זו הקיבולת היא של 1G (למרות שהקצב אני מניח קשורה לקצב קריאה מ-hard Disk) אבל אני לא רוצה הגבלה במידה ושני צרכנים רואים סרט HD
הרשת השנייה תהייה של אינטרנט (תלויה בספק) אך בקיבולת של 100 כל הצרכנים (למשל מחשב) יהיו מחוברים לראוטר, port אחד יחבר בין הראוטר ל_switch.
השאיפה כל עוד אני מזרים מדייה זה יהיה ברשת המהירה וברגע שאני ארצה לחבר את הסטרימר לאינטרנט ל-YouTube למשל אז הוא יחובר דרך ה-switc ל-ראוטר למודם ולרשת
במקרה אחר אני רוצה להוריד קבצים מהאיטרנט מאחד המחשבים שמחובר לראוטר ואז להעביר את זה לstorage (כלומר יעבור מהמחשב לראוטר--> ל-switch-->ול-storage)
אני מקווה שאני לא מפספס כאן משהו, אני מקווה שאני לא מבצע צוואר בקבוק שישפיע על הביצועיים
תודה על כל הצעה, הסבר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

LARIEL אני מנסה להבין אבל לא מצליח...
ברמת העיקרון כל רכיב שיודע מה המהירות המותרת שלו יודע לקחת את המהירות שלו בלי קשר לאחרים.
לדוגמה, אתה מוריד סרט באינטרנט שמחובר למחשב A. מחשב A מקבל אינטרנט על כרטיס 10\100 למרות שבפועל הכבל שלו הוא 1G...
לאחר שסיימת להוריד אתה מעביר את הסרט לשרת שלך, גם הוא מחובר בכבל 1G דרך הסוויץ', כאן קצת תעבורה יהיה שונה כי שני המחשבים מדברים על אותה שפה...
המרזימדיה בחדר גם הוא מחובר ברשת ג'יגה לשרת ולכן קצת העברת המידע בינהם יהיה גם מהיר, לאומת זאת אם אני אראה סטרים אינטרנט באלחוטי במחשב הנייד אני אראה בהתאם למהירות שמאפשר לי הראוטר האלחוטי (נגיד טיפה פחות מ10\100)...
לדוגמה מדפסת רשת לא תדפיס יותר מהר רק בגלל שהיא מחוברת ב1G... יש לה מהירות משלה.
עריכה: דווקא יש מצב שהיא תקבל את הקבצים יותר מהר, אבל אני אבדוק את זה לעומק מחר...

ההפרדה שאתה מנסה להבין היא נועדה לגופים שרוצים להגביל משתמשים, כלומר, לא לאפשר לקליינטים מסוימים להשתמש ברוחב פס כולו אלא חלקי או ההפך... בסוויץ'ים שאני מכיר יש אפשרות להגביל כל פורט ל10\100 או ל1G ובכולם יש FULL וHALF דופלקס.

ראה דוגמה: http://www.novagraph.com/images/circuit/Lan-switch.png

בבית זה פחות קריטי ולכן כל הרשת הביתית מתחברת לסוויץ' אחד שמוזן מהראוטר באינטרנט...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

lariel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

חברה תודה רבה על ההסבר אני מרגיש שהתכנסתי על מה שאני צריך

שלח תגובה