איך מקימים רשת אלחוטית בנוסף לראוטר קווי
בחדר העבודה מותקן אצלי מודם + ראוטר קווי, אני מעוניין שיהיה לי רשת אלחוטית אבל אני לא מעוניין להחליף את הראוטר הקווי לאלחוטי כי החדר מרוחק וחוסם קליטה.שידור. ואני מעוניין שזה יהיה במיקום מרכזי יותר בבית מה הדרך להקים רשת אלחוטית במקרה זה, מה החיבוריות ?
האם Access Point זה הפתרון?
האם זה מבצע את אותה הפעולה של נתב אלחוטי?
האם Access Point זה הפתרון?
האם זה מבצע את אותה הפעולה של נתב אלחוטי?
תודה, אם אני מבין נכון אין בעיה לחבר ראוטר אלחוטי למשל בחדר אחר על ידי כניסת כבל רשת שמגיע מהראוטר הקווי שנמצא בחדר אחר לכניסת LAN של הראוטר האלחוטי וזה יספק רשת אלחוטית (חשבתי שאני חייב לאכלס את כניסת WAN בראוטר ובעקבות כך לשנות את מיקום המודם)
האם הבנתי נכון?
האם הבנתי נכון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא לשכוח גם לאפשר הגנה רצינית על הרשת האלחוטית שאתה מקים עם סיסמא ארוכה וקשה. מדובר ברשת של מקום עבודה, שעלולים לפרוץ אליה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אז כדאי לראות שהבנתי, במקרה של מודם + נתב שמתפצל (בצורת עץ) לעוד ראוטר או switch וכו הלאה,
ברגע שאני מבטל את DHCP של הראוטרים הפנימיים ברשת בעצם בצורה מופשטת הראוטר שמחובר למודם מקצה לכל מכשירי הקצה כתובות ה-IP ללא קשר אם בדרך עובר דרך ראוטר או switch - האם הבנתי נכון?
במקרה שלא מבטלים את DHCP של הראוטר הפנימי מה יקרה? האם הרשת לא תתפקד או שהאם כל ראוטר יקצה כתובות שונות לכול מכשיר קצה....(כנראה אני מדבר שטויות)
האם בטופולוגיה זו אני יכול לבמצע PING מכל מכשיר לכול מכשיר?
ברגע שאני מבטל את DHCP של הראוטרים הפנימיים ברשת בעצם בצורה מופשטת הראוטר שמחובר למודם מקצה לכל מכשירי הקצה כתובות ה-IP ללא קשר אם בדרך עובר דרך ראוטר או switch - האם הבנתי נכון?
במקרה שלא מבטלים את DHCP של הראוטר הפנימי מה יקרה? האם הרשת לא תתפקד או שהאם כל ראוטר יקצה כתובות שונות לכול מכשיר קצה....(כנראה אני מדבר שטויות)
האם בטופולוגיה זו אני יכול לבמצע PING מכל מכשיר לכול מכשיר?
א. זה גורם לבעיות. בדרך כלל שרת DHCP יפסיק לחלק כתובות אם יהיה שרת אחר ברשת.mp3lll כתב:"אסור" משטרה תעצור אותי?Batnun כתב:אסור שיהיו שני שרתי DHCP באותה רשת.mp3lll כתב:לא חייב לבטל את dhcp הכי הרבה יהיה 2 כתובות......
Batnun
....
אצלי זה עובד יופי ככה....
ב. אין שום הגיון בשרת נוסף. זה לא משפר את הביצועים או משהו כזה.
ג. גם אם שניהם יסכימו לעבוד בו-זמנית, אם אחד מהם יחלק כתובת שהשני כבר נתן, יהיה לך duplicate IP address.
אבל אתה צודק, המשטרה לא תעצור אותך.
Batnun
.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
mp3II
רע מאוד. זה עלול לגרום לבעיות רבות ברשת. חייבים לבטל את ה-DHCP ב-ACCESS POINT ואז לחבר אותו כפי שצויין כאן (LAN בכבל לראוטר).
ניתן אגב לחבר גם את ה-WAN ואז להשאיר את ה-DHCP דלוק ואז להשתמש ביכולת DOUBLE NAT. זה לא מושלם ויש לפעמים TIMEOUTS אבל זה מאפשר כל מני משחקים כגון תיעדוף או בדיקות FIREWALL גם בתוך הרשת (למשל אם חושדים שמישהו ינסה לחדור לרשת דרך זה).
רע מאוד. זה עלול לגרום לבעיות רבות ברשת. חייבים לבטל את ה-DHCP ב-ACCESS POINT ואז לחבר אותו כפי שצויין כאן (LAN בכבל לראוטר).
ניתן אגב לחבר גם את ה-WAN ואז להשאיר את ה-DHCP דלוק ואז להשתמש ביכולת DOUBLE NAT. זה לא מושלם ויש לפעמים TIMEOUTS אבל זה מאפשר כל מני משחקים כגון תיעדוף או בדיקות FIREWALL גם בתוך הרשת (למשל אם חושדים שמישהו ינסה לחדור לרשת דרך זה).
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
כפי שאמרתי, אצלי זה מנוהל ככה בצורה תקינה מספר שנים.
לי אישית נוח ככה, אני יודע איזה מכשיר מקבל ip מאיפה.
בכל מקרה אני לא חולק על דעתכם, ככה אני עובד כעובדה.
לי אישית נוח ככה, אני יודע איזה מכשיר מקבל ip מאיפה.
בכל מקרה אני לא חולק על דעתכם, ככה אני עובד כעובדה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
חיבור דרך WAN גורם לכך שמחשבים שמחוברים לראוטר הראשי לא יוכלו להגיע למחשבים שמחוברים לאקסס פוינט. אני לא רואה שום סיבה להפריד כך בין הרשתות בתוך הבית (אלא אם כן רוצים באמת לבצע בדיקות).oferlaor כתב:mp3II
ניתן אגב לחבר גם את ה-WAN ואז להשאיר את ה-DHCP דלוק ואז להשתמש ביכולת DOUBLE NAT. זה לא מושלם ויש לפעמים TIMEOUTS אבל זה מאפשר כל מני משחקים כגון תיעדוף או בדיקות FIREWALL גם בתוך הרשת (למשל אם חושדים שמישהו ינסה לחדור לרשת דרך זה)....
כמובן שניתן לקנפג פורט פורוורדינג על הAP ואז כן אפשר יהיה להגיע, אבל רק לפי פורט. זה נראה לי עקום לגמרי.
עדיף להסתכל על ה AP פשוט כע סוויץ שמחובר לסוויץ, ובעצם מרחיב אותו. זה עושה את החיים להרבה יותר פשוטים.