פלסמה או LCD - השאלה חוזרת
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני אתן לך חוות דעת של משתמש ממוצע (לא מומחה ולא נעליים):
אני קניתי פלזמה 50 (C500 של סמסונג) כי היתה לי מגבלת תקציב + רציתי מסך גדול. אני מאד מרוצה מהמסך אבל - בתור מישהו שממש רגיש לרעשים (אפילו קלים) וגם שם לב לכל פרט קטן בתמונה אני חייב להודות שקצת קשה לי עם הפלזמה בגלל הזמזום המאד חלש (שאני היחיד בבית ששם אליו לב) ובגלל הצבירות (שגם אותן רק אני רואה..).
אני לא מבין ברמות שחורים ובכל שאר הפרמטרים שקובעים את איכות התמונה אבל אני בהחלט יודע לזהות ולהעריך תמונה איכותית ולכן בעיני - רוב המסכים שהם באותה רמת תקציב נותנים את אותה איכות תמונה (פחות או יותר) ולכן:
אם חשוב לך הגודל - לך על פלזמה כי אני חושב (לא בטוח) שתוכל להשיג יחס עלות/גודל יותר טוב עם פלזמה.
אם לא בא לך לדאוג מצבירות כל הזמן כי הילד השאיר את המסך תקוע על ה WII אז פלזמה זה לא בשבילך... (אני יודע שבפלזמות איכותיות מאד הבעיה פחות נפוצה)
מקווה שלא בלבלתי אותך...
אני קניתי פלזמה 50 (C500 של סמסונג) כי היתה לי מגבלת תקציב + רציתי מסך גדול. אני מאד מרוצה מהמסך אבל - בתור מישהו שממש רגיש לרעשים (אפילו קלים) וגם שם לב לכל פרט קטן בתמונה אני חייב להודות שקצת קשה לי עם הפלזמה בגלל הזמזום המאד חלש (שאני היחיד בבית ששם אליו לב) ובגלל הצבירות (שגם אותן רק אני רואה..).
אני לא מבין ברמות שחורים ובכל שאר הפרמטרים שקובעים את איכות התמונה אבל אני בהחלט יודע לזהות ולהעריך תמונה איכותית ולכן בעיני - רוב המסכים שהם באותה רמת תקציב נותנים את אותה איכות תמונה (פחות או יותר) ולכן:
אם חשוב לך הגודל - לך על פלזמה כי אני חושב (לא בטוח) שתוכל להשיג יחס עלות/גודל יותר טוב עם פלזמה.
אם לא בא לך לדאוג מצבירות כל הזמן כי הילד השאיר את המסך תקוע על ה WII אז פלזמה זה לא בשבילך... (אני יודע שבפלזמות איכותיות מאד הבעיה פחות נפוצה)
מקווה שלא בלבלתי אותך...
יש לי חדשות - ה LCD טושיבה שלי בת שלוש ועלתה לא מעט ,הייתה ערה לא מעט לילות גם לה יש צריבות במסך , אמנם לא של לוגו אבל שני פסים שחורים מפארים את התמונה שלה , לפחות עכשיו אפשר לומר שיש לה שחורים.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
לא הבנתי איזה בעיית רזולוצייה הייתה בפלזמה לפני 3 שנים .shlomico כתב:הי
לא הייתי פה הרבה זמן , ואני קצת לא בעיניינים .
לפני שלוש שנים קניתי LCD משום שהרזולוציה ניצחה את הגודל - היום אני שומע שאין בעיית רזולוציה בפלסמות
אז מה הייתם ממליצים (תקציב 8-10K)
תודה
שלומי...
תפרט בבקשה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
התכוונתי שלקנות FHD בפלסמה לפני שלוש שנים עלה הון תועפות ונראה לי שהיום לא , גם HDR היה לא זול בפלסמה (אני זוכר רזולוציות של 850/400 משהו כזה )
בLCD זה היה במחיר סביר .
בLCD זה היה במחיר סביר .
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ראשית ...... הרזולוצייה הייתה 1366-768 ל HDR . שזו רזולוצייה די טובה למסכים בינוניים ומתפקדת מצויין בשידורי SD וגם HD .shlomico כתב:התכוונתי שלקנות FHD בפלסמה לפני שלוש שנים עלה הון תועפות ונראה לי שהיום לא , גם HDR היה לא זול בפלסמה (אני זוכר רזולוציות של 850/400 משהו כזה )
בLCD זה היה במחיר סביר ....
יש די מסכי פלזמה במחירים מצויינים .......
במסגרת התקציב שלך הפלזמה הטובה ביותר לפחות לטעמי היא הפנאסוניק V-20 גודל 50 . מסך סופר איכותי . כמובן FHD .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
זה לא עקרוני אבל אני מדבר על מסכים עם פחות מHDR כמו שאמרתי בערך 850 שעלו כמו מסך FHD היום .
לגבי הV20 אני קורא פה כל מיני תגובות יש הרבה לינקים לבעיות עם 50HZ וכולי - יש אמת בדבר ?
לגבי הV20 אני קורא פה כל מיני תגובות יש הרבה לינקים לבעיות עם 50HZ וכולי - יש אמת בדבר ?
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
הבעיות ככל הנראה רלונטיות ל-VT20 ולא ל-V20