מה אתם מעדיפים?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אחריי איזה זמן של שימוש ואחריי החלפת מיספר מותגי קפה , היגעתי למסקנה קצת מוזרה
באספרסו אני אוהב שרובוסטה תהייה מעורבת באיזה שהיא צורה בתערובת , אחרת הקפה מרגיש לי קצת אנמי וללא גוף .
ובהפוך אני ממש נהנה כשהקפה הוא 100% עריבקה , זה כאילו נותן להפוך איזה טעם עם כיוון חמצמץ כזה , שאני אישית מאוד אוהב , אגב גם ב"דנזי" זה מורגש.
איך זה אצלכם ?
באספרסו אני אוהב שרובוסטה תהייה מעורבת באיזה שהיא צורה בתערובת , אחרת הקפה מרגיש לי קצת אנמי וללא גוף .
ובהפוך אני ממש נהנה כשהקפה הוא 100% עריבקה , זה כאילו נותן להפוך איזה טעם עם כיוון חמצמץ כזה , שאני אישית מאוד אוהב , אגב גם ב"דנזי" זה מורגש.
איך זה אצלכם ?
- balila30
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 258
- שם מלא: בועז בלילה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 32 פעמים
גם אני בדעה שלך,לפי טעמי לא משנה מה הרכב התערובת
20% מימנה יהיה רובסטה ללא הרובוסטה הטעם די אנמי וחלש.
אני מישתמש באותה תערובת גם לקפוצינו.
40% ברזיל
20% יאמן מוקה
20% גוטאמלה
20% סומטרה
ועל הכל אני מוסיף 20% רובוסטה שרי (קליה ניפרדת)
20% מימנה יהיה רובסטה ללא הרובוסטה הטעם די אנמי וחלש.
אני מישתמש באותה תערובת גם לקפוצינו.
40% ברזיל
20% יאמן מוקה
20% גוטאמלה
20% סומטרה
ועל הכל אני מוסיף 20% רובוסטה שרי (קליה ניפרדת)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מצאת חמיצות בדנזי? סתם קפה מר ושטוח בעיני.
יש משהו ברובוסטה באספרסו אבל כשהקפה קלוי טרי זה יותר מדי - לפחות בשבילי.
אם יש הבדל בחמיצות כמו שאתה אומר הוא תלוי הרבה בדרגת קלייה - קלייה יותר כהה מתאימה לאספרסו ובהירה יותר לקפוצ'ינו.
אולי בקפה שלך עם הרובוסטה הקלייה מראש קצת כהה יותר.
יש משהו ברובוסטה באספרסו אבל כשהקפה קלוי טרי זה יותר מדי - לפחות בשבילי.
אם יש הבדל בחמיצות כמו שאתה אומר הוא תלוי הרבה בדרגת קלייה - קלייה יותר כהה מתאימה לאספרסו ובהירה יותר לקפוצ'ינו.
אולי בקפה שלך עם הרובוסטה הקלייה מראש קצת כהה יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

דבונאט לגבי הדנזי אני פחות או יותר יוכול להסכים איתך , זה בערך מה שאני חושב ,אבל בהפוך הדנזי מעולה בעיני, ובאספרסו הרבה פחות . הדנזי אכן 100% ערביקה (לפחות מה שאני טעמתי ) וזה מחזק את התאוריה שלי בעיניין הזה .
אגב מבין אלה שטעמתי מהקנויים שהם 100% עריביקה באספרסו הדנזי היה הכי טוב , למרות כמובן שהקנויים עם הרובוסטה כמו ה "מארו"(70% ערביקה) או "קוטדורו" (90% ערביקה) היו באספרסו טובים בהרבה ,-- יכול להיות גם שה 100% עריביקה פחות הליך, ולכן גם פחות טרי, וזה משפיע על הטעם .
אגב מבין אלה שטעמתי מהקנויים שהם 100% עריביקה באספרסו הדנזי היה הכי טוב , למרות כמובן שהקנויים עם הרובוסטה כמו ה "מארו"(70% ערביקה) או "קוטדורו" (90% ערביקה) היו באספרסו טובים בהרבה ,-- יכול להיות גם שה 100% עריביקה פחות הליך, ולכן גם פחות טרי, וזה משפיע על הטעם .
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הדנזי אורו שאני שתיתי מספר פעמים אצל שרגא במוטיפיורי (חלק עם מוטי) היה רחוק מלהיות שטוח וחמוץ והוא היה אספרסו מעולה.
דווקא המאורו דה-לוקס כבד מידי ולטעמי הרובוסטה שבו משתלטת יותר מידי אבל זה עניין של טעם.
אם כבר משהו עם רובוסטה עדיף ללכת על הסקוואלה מייג'ור, שם היא במינון נמוך שלא משתלט....
דווקא המאורו דה-לוקס כבד מידי ולטעמי הרובוסטה שבו משתלטת יותר מידי אבל זה עניין של טעם.
אם כבר משהו עם רובוסטה עדיף ללכת על הסקוואלה מייג'ור, שם היא במינון נמוך שלא משתלט....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הבוקר קליתי:moti_r כתב:אתם עושים לי חשק לנסות שוב רובוסטה. אבל אני לא יכול, זה חורגת אותי.
נדמה לי שיש לי כאן מונסונד. אני אנסה קצת בפעם הבאה....
20% רובוסטה מונוסנד מאלאבאר
60% סנטו דומינגו
20% קולומביה סופרימו (פולים מאוד יפים וגדולים)
כל המשפחה שתתה את הקפה 4 שעות אחרי הקליה - היה ברור שהוא חומצי ולא נשם מספיק, אבל הוא היה מעולה.
אחה"צ שתיתי אספרסו ונדהמתי מהטעם החזק והקרמה המטורפת.
רק אחרי ששתיתי נזכרתי שזה בגלל הרובוסטה.
אין ספק שהרובוסטה הזו נהדרת ומתבלת יפה את הקפה.
שובה של הרובוסטה?
(בקרוב על האקרנים: מוטי-המפחם-2: הוא חוזר והוא עצבני!)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
Re: מה אתם מעדפים ?
גונן,גונן כתב:אחריי איזה זמן של שימוש ואחריי החלפת מיספר מותגי קפה , היגעתי למסקנה קצת מוזרה
איך זה אצלכם ?...
אני הפוך ממך בדיוק.
הרובוסטה נותנת לי את החוזק הנדרש בהפוך.
באספרסו היחס שלה בתערובת יכול להיות נמוך יותר.
ניתן להוציא קרמה ופאנץ' גם מארביקה (במיוחד אם מבצעים קליה בהירה יותר).
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

nimitzg- אני קונה קפה מוכן שמיתכו אני צריך לבחור , ברור שבקליה עצמית ניתן לדייק ולהתאים את הטעם בצורה מדוייקת יותר , אני בטוח שגם ל100% ערביקה יש זנים יותר מדגשים (בדנזי למשל זה מורגש. ) קניתי עכשיו קפה 100% של מאורו , ובאספרסו זה היה לי שטוח מידיי , אבל בהפוך זה היה דווקא מצויין. (שזה מישום מה הפוך ממה שמקובל לחשוב ? )
את האמת גונן- זה לא ממש משנה אם הקפה טעים לך.גונן כתב:nimitzg- אני קונה קפה מוכן שמיתכו אני צריך לבחור , ברור שבקליה עצמית ניתן לדייק ולהתאים את הטעם בצורה מדוייקת יותר , אני בטוח שגם ל100% ערביקה יש זנים יותר מדגשים (בדנזי למשל זה מורגש. ) קניתי עכשיו קפה 100% של מאורו , ובאספרסו זה היה לי שטוח מידיי , אבל בהפוך זה היה דווקא מצויין. (שזה מישום מה הפוך ממה שמקובל לחשוב ? )...
ו danssi בכל גרסאותיו -טעים.
חג שמח!!
"Cigars change thoughts into dreams."
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קליה כהה יותר תתן הרבה יותר פאנץ' רובוסטי.nimitzg כתב:ניתן להוציא קרמה ופאנץ' גם מארביקה (במיוחד אם מבצעים קליה בהירה יותר)....
קליה בהירה דווקא תתן לך טעמים מורכבים ועראביקיים יותר, שהם נהדרים אבל לא דומים לרובוסטה.
יש זני עראביקה מעולים כתחליף לרובוסטה. הכי זמין כאן הוא הסומטרה.
טעמתי את המונונסד מאלאבאר עראביקה והוא היה מדהים. ממש גרסא עראביקית לרובוסטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אל תדאג גונן אתה בדרך לשם. זוכר איך התחלת עם הפבוני ותוך כמה חודשים כבר היית מוכן לשים השקעה כבדה במכונה יקרה ורצינית...
אין מה לעשות כי ברגע שנפתחות העיניים אז רוצים את הטוב ביותר וקפה קלוי טרי בבית זה הכי טוב שיש, זמין ונהדר.
אין מה לעשות כי ברגע שנפתחות העיניים אז רוצים את הטוב ביותר וקפה קלוי טרי בבית זה הכי טוב שיש, זמין ונהדר.
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
nimitzg כתב:nimitzg כתב: ניתן להוציא קרמה ופאנץ' גם מארביקה (במיוחד אם מבצעים קליה בהירה יותר)....
עצור!!!
מה זה פאנץ'?
(מוטי, אולי כדאי לעשות מילון מונחים כמו מאגר התערובות כדי שמצטרפים חדשים יוכלו לפנות אליו ולא להציק עם שאלות פשוטות?)...
נערך לאחרונה על ידי lior_a ב 20/04/2011 19:56, נערך פעם 1 בסך הכל.