המלצה למכשיר

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אחרי 3 שנים עם הפלאפון הנוכחי שלי (lg 8350) הגיע הזמן להתקדם למכשיר חדש, ואני צריך את עזרתכם בבחירה...
לפני הכל, אחרי ששיחקתי עם פלאפונים של נוקיה, אפל ומבוססי אנדרואיד, החלטתי שהמכשיר יהיה מבוסס אנדרואיד.
מבחינת הדרישות מהמכשיר:
1. עמידות - לא מתאים מכשיר שיתקלקל כל יומיים, משהו שיכול להחזיק תקופה.
2. זמן סוללה - שיהיה מסוגל להעביר יום-יומיים בלי הטענה
3. מסך - מצד אחד כמובן שעדיף אחד גדול ודק, אבל כמובן שצריך להיות קל וקומפקטי (אין צורך במקלדת אגב)
4. קישורית - סנכרון מול כל אפליקציות גוגל (מייל, יומן..) נראה לי שכל מכשיר מספק את זה.
5. עברית מלאה
6. גמישות - אפשרות להוסיף/להוריד אפליקציות בקלות, לא להיות מקובע למשהו אחד אלא משהו שמתקדם עם הזמן
7. דפדפן נוח
8. מהירות - מכשיר זריז, שלא יתקע בכל מעבר בין אפליקציות..
9. נגן MP3 - אופציה חביבה, במיוחד אם יש אופציה להוסיף כרטיס חיצוני

וזהו בגדול, מבחינת מחיר, אין הגבלה, כמובן שאם יש משהו זול יותר זה עדיף, אבל אני לא פוסל אף מכשיר בגלל עלות.. הכוונה היא לקנות בארץ, אם יתברר שהפערים ממש משמעותיים במחיר, אפשרי גם לקנות בחו"ל ולקבל החזר עפ"י חוק הזיקה (מצד שני, אז אין ביטוח בארץ..) אה, ואם זה מכשיר/דגם שמתאים רק לחברה ספציפית תציינו את זה בבקשה :)

המון תודה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

idoleff,
שים לב שכל הסעיפים שלך הם כללים מידי, על מנת שניתן יהיה לדעת איזה דגם יתאים לך. רוב מכשירי האנדרואיד יעמדו בתנאים האלה (למעט התנאי לגבי מכשיר שמסוגל להחזיק יומיים רצופים בלי הטענה). המכשיר הכי נפוץ וזה שכנראה נותן את יחס האיכות למחיר הכדאי ביותר כיום לרכישה בארץ, הוא מכשיר הסמסונג גלקסי S. יש לו אומנם מסך גדול של 4 אינצ' שזה הופך אותו לפחות קומפקטי, אבל חתיכת מסך זה (Super AMOLED). המפרט שלו קרוב מאוד לקצה העליון של המכשירים כיום בעולם והוא מכשיר האנדרואיד הנמכר ביותר (מעבר לזה שכל המפעילות בישראל מוכרות אותו), התמחור שלו בארץ הוא יחסית נמוך

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אפשר לדעת איזה דברים לחדד כדי להתאים מכשיר? אגב, הכוונה היא לא לרכוש דרך המפעילות, אלא לרכוש פרטי ולקבל החזרים לפי חוק ניתוק זיקה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

האם אתה הולך לשחק איתו במשחקים? (זה דורש חומרה חזקה מהמכשיר שלך, בעיקר בכל הנוגע במעבד הגרפי)
האם אתה הולך לגלוש איתו הרבה ברשת? (אז אתה צריך מכשיר עם מסך מגע גדול)
האם אתה טיפוס שאוהב לשחק עם המכשיר ולקסטם אותו? כלומר להתקין לו כל מיני גרסאות רום משודרגות מהרשת
האם אתה טיפוס שמרבה לשרוט ולהפיל את המכשיר? (אז אתה אולי צריך מכשיר עמיד שיש לו מסך גורילה)
האם צילומי סטיל וצילומי וידאו זה משהו שאתה הולך לבצע הרבה במכשיר?
האם אתה טיפוס של חדשנות (early adopter) טיפוס שמעוניין בהכי טוב והכי חזק? (כי אז אולי שווה אולי ללכת על אחד ממכשירי הדגל כפולי הליבה בעולם האנדרואיד...לדוגמה ה Atrix של מוטורולה)
באיזה רשת סלולר אתה? (אם אתה ברשת פלפאון אז צריך לשים לב שהמכשיר יתמוך באופן מלא בתדרים של הרשת הזאת)
האם אתה טיפוס שהולך להתקין עליו המון-המון אפליקציות? (כי אז שווה לך מכשיר שיש לו זיכרון פנימי גדול להתקנת אפליקציות עליו)
האם אתה טיפוס שמקליד המון? (כי אז שווה לך לבדוק מכשירים שיש להם מקלדת פיסית (למרות שראיתי שרשמת שאין לך צורך בכך)

אגב, גם באופן פרטי הגלקסי S בישראל מתומחר לדעתי נמוך מאוד (בזאפ ראיתי אותו בלא מעט מקומות בפחות מ 2000 ש"ח)

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

משחקים? לא הרבה, אולי פה ושם משחקים קלילים כדי לשרוף קצת זמן..
לגלוש הרבה? מאמין שכן, בעיקר מיילים, פייסבוק, אתרי חדשות..
לקסטם את המכשיר? לא חובה, אם זה יכול לשפר ביצועים אין מניעה, וזה אפילו יכול להיות נחמד, אבל זה לא מאסט.
אני לא מרבה להפיל את המכשיר, אבל מומלץ שהוא יוכל לעמוד בזה..
מצלמה ממש לא קריטית, יכול אפילו להיות שאני אאלץ לחסום אותה.
מאמין שהולכות להיות יחסית הרבה אפליקציות על המכשיר (ניווט, מייל, אופיס ועוד), אבל קשה לי להגיד בוודאות לפני שיהיה לי אותו ואני אדע מה רמת הנוחות של כל אפליקיציה..
יכול להיות שיצא לי להקליד עליו, אבל אני לא יודע כמה מקלדת מלאה נוחה בדגמים האלה.
בנוגע לטיפוס של חדשנות, כן, השאלה כמה זה מתבטא במחיר..

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

יש לא מעט אופציות בשבילך אך עדיין בגלל התימחור היום של ה SGS, לדעתי הוא אופציה מובילה

-מכשירים רלוונטים בשבילך יהיו לדוגמה ה HTC Desire HD שעולה באזור ה 2300 ש"ח. ה HD הוא בעל מסך ענק בגודל 4.3 אינצ' (קצת פחות איכותי ממסך ה 4 אינצ' של ה SGS אבל הגודל שלו משחק תפקיד), הוא מכיל מצלמה 8MP ומריץ את ממשק ה Sense UI של חברת HTC שנחשב ע"י רבים לממשק הטוב ביותר מעל האנדרואיד

-ל HTC יש מכשיר נפלא וחזק נוסף שמכיל מקלדת מלאה שנקרא Desire Z רק הבעייה היא שהוא מאוד יקר בארץ (מתקרב ל 3 אלף)

-מכשירי כפולי ליבה מהדור החזק ביותר יעלו לך בארץ באזור ה 3.5 אלף. דוגמה לשני מכשירים כאלה שהם מהדור החזק ביותר הם Optimus x2 של LG ומכשיר ה Atrix של מוטורלה. ראה בקישור הבא קצת מידע על המפלצות האלה כדי להבין את העוצמה שלהן: http://www.hometheater.co.il/vt139199.% ... 7%99%D7%93

-מכשיר חדש יחסית שהגיע אלינו עכשיו לישראל מבית מוטורולה נקרא Defy ומעבר למפרט סביר מאוד שיש לו, העוצמה שלו זה החוזקה שלו. המכשיר הזה מיועד לקבל מכות, נפילות, הרטבות, חול...בלי שזה ישפיע עליו בכלום...הבעייה היא שגם הוא יחסית, לחומרה שלו די יקר בארץ (באזור ה 2.5 אלף)

-אופציה כדאית נוספת תהיה המכשיר הנפוץ של סוני אריקסון שנקרא Xperia X10, המכשיר הזה מכיל מסך 4.0 אינצ' ובעל מעבד חזק מסוג Scorpion בתדר של 1Ghz. למכשיר הזה יש מצלמה 8M והוא מסוגל לצלם וידאו ברזולוציית 720p. חיסרון אחד שיש לו, זה זיכרון RAM נמוך יחסית של 384MB וחיסרון נוסף הוא שכרגע יש לו באופן רשמי גירסת אנדרואיד 2.1 (עדיין לא 2.2). בנוגע למחיר בארץ אז ניתן לרכוש אותו באזור ה 1700 ש"ח, שזה לטעמי מחיר לא רע בכלל
.

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האמת שאני חושב גם על הOptimus X2 או על הAstrix, אבל זה רק במידה ואני אזמין מחו"ל בסופו של דבר.
אם מסתכלים רק על הסמארטפונים "הסטנדרטיים" יש בכלל מתחרה לגלקסי S? הHTC/SonyEricson משתווים לו ברמת החומרה? איך הXperia Arc?
מה לגבי הHTC Incredible? נכנס לאותה קטגורייה של כפולי הליבה? התמחור שלו זהה לשלהם..
אגב, בחו"ל הDesire HD זול מהZ...

עוד שלושה דברים, לגבי עברית, מאמין שתפריטים עבריים זה בעיה, מה לגבי פונטים עבריים ויישור לימין?
אפליקציות - יש אפליקציות שעובדות רק עם מכשירים ספציפיים? כלומר יעבדו רק על חלק מהמכשירים בעלי אותה מערכת הפעלה? תוכנות ניווט לדוגמא או דברים כאלה..
דבר אחרון, יש הצדקה לקנות בארץ באופן פרטי לדעתך, או שכבר עדיף כבר לקנות בחו"ל? הרי בשני המקרים זאת תהיה אחריות יצרן ולא של החברה שמכרה לי...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

ה Xperia Arc הוא יופי של מכשיר והוא נכנס לקטגוריה השנייה של המכשירים שרובם בעלי מעבד חד ליבתי של 1GHz, וידאו באזור ה 720p וזיכרון פנימי באזור ה 512MB RAM. קטגוריה אלייו שייכים לדוגמה ה SGS1, הנקסוס S, ה LG Black, ה HTC Incredible S וכו. המכשירים האלה נמצאים, חומרתית קצת אחרי מכשירי כפולי הליבה. ברגע שאתה מחליט ללכת ולרכוש מכשיר כלשהו בחו"ל אז לטעמי כבר עדיף לרכוש את אחד המכשירים החזקים ביותר מכיוון שפער המחירים שםבינם לבין המכשירים החזקים קצת פחות, לא יהיה גדול כל כך.

אני כן ממליץ לרכוש מכשיר בארץ (גם בחנות פרטית) על פני רכישה בחו"ל וזה כמובן במידה ופער המחירים הוא לא גבוה (ה SGS זה דוגמה למכשיר כזה). זה למרות השם הרע שיצא לחלק מהחנויות הפרטיות בארץ. עדיין, לדעתי, עדיף רכישה במקום בו יש אופציה לדבר עם מישהו, לקבל אחריות ממנו על המכשיר מאשר חנות בחו"ל שם אחרי הרכישה, כבר מאוד קשה לדבר איתם ולהפעיל אחריות (במידה וצריך)

כמעט לכל המכשירים ניתן בצורה כזאת או אחרת להפעיל איזה שהוא מדריך שיאפשר התקנת התיקון של יישורי העברית עליו. בכל מקרה, שווה לחפש את המדריך הרלוונטי לפני הרכישה (בדר"כ המדריך דורש פתיחה של המכשיר להרשאות רוט). בחלק לא קטן מהמכשירים, ניתן להתקין רומים משודרגים שמכילים כבר את התיקון בעברית וחלקם מכילים גם אופציה לתפריטים מלאים בעברית (לדוגמה רום ה-CM7 של סינוג'ן)

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הבנתי אותך. בסופו של דבר יש את קטגוריית כפולי הליבה, מתחתיהם חדי הליבה עם מעבד 1GHZ (כדוגמת הSGS1,incredeble,arc) ומתחת חדי הליבה הפשוטים יותר (Desire).
בתוך כל קטגוריה, יש הבדלים משמעותיים בין המכשירים? (לדוגמא SGS וincredeble מתומחרים בארץ בהפרש של 1000 ומשהו ש"ח) ישנה דרך לדעת איזה מכשירים יעבדו באיזה רשתות בארץ? אפליקציות שמיועדות רק למכשירים מסויימים?

psyshush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

idoleff, שים לב שלפי חוק הזיקה אם המכשיר שאתה קונה נמכר על ידי חברות הסלולר בארץ הן מחוייבות לתת לך את אותו החזר שמקבל לקוח שקנה את המכשיר מהן כך שבעיקרון אם אתה קונה SGS1 אתה אמור לקבל החזר גבוה משמעותית מהסכום ששילמת באמת...

בעקרון האפליקציות עובדות על כל המכשירים אם החומרה שלהם מספיק חזקה ומותקנת עליהם אנדרואיד 2.2 ומעלה... למיטב ידיעתי כל המכשירים שציינת מריצים את כל האפליקציות הקיימות כיום.

>>איך לדעת איזה מכשירים יעבדו באיזה רשתות בארץ?
בדרך כלל כל המכשירים נתמכים בסלקום ואורנג'. עם פלאפון זה קצת יותר בעייתי, צריך לוודא שהמכשיר תומך בתדר 850 בHSPA. הכי טוב שתשאל כאן בפורום

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

idoleff,
ה Incredible S וה Arc הם מכשירים חדשים יותר בשוק מאשר הנקסוס S וה SGS ולכן מתומחרים גבוה ממנו. מעבר להבדלי החומרה הלא גדולים בין המכשירים אין כאן משהו משמעותי מידי שאתה מפספס. ראה דוגמה לטבלה המשווה בין ה SGS ל ARC:
http://www.techgodown.com/sony-ericsson ... -galaxy-s/

וראה טבלה המשווה בין ה SGS ל Incredible S:
http://vschart.com/compare/samsung-gala ... credible-s
הבדלים לא גדולים מידי

אגב, כל מה שקודמי רשם לך הוא מדוייק לגמרי (Y)

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

המון תודה לשניכם.
הבעיה עם מכשיר שנמכר ע"י חברת הסלולר הוא שגם סכום החשבונית צריך להיות זהה למה שהם מציעים ללקוחות. כלומר, אם סכום החשבונית שלי לא מגיע ל250, עדיף לי לקבל זיכוי בגובה המכשיר בלבד..
בנוגע לARC ולIncredeble S, הבנתי. כלומר ההבדלים זניחים.. האם לדעתכם יש טעם בתוספת תשלום עבורם, או שאולי הפופולריות של הSGS היא מוצדקת ועדיף כבר ללכת עליו אם לא על כפולי הליבה?

psyshush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #13 

לא הייתי אומר שההבדלים זניחים בין הSGS וARC. אני מסכים עם אריה שבקנייה בארץ הSGS הכי משתלם (בחו"ל ההבדל הרבה פחות משמעותי), אבל בהשוואה אובייקטיבית הARC עולה עליו כמעט בכל פרמטר: מצלמה טובה בהרבה עם פלאש, מסך גדול יותר, עברית מלאה כולל תפריטים! מהקופסא, עיצוב יפה בהרבה, סוללה טובה יותר, ספיקר פנימי טוב יותר.

לSGS יש מסך טוב יותר (אבל קטן יותר ככה שלדעתי זה מתקזז) וזכרון פנימי גדול יותר. שים לב שכדי להוציא את המיטב מהSGS חובה להתקין רום מקוסטם...

האם ההבדלים האלו שווים את ההבדל במחיר? זו החלטה שלך, אבל הקטע הוא שבמחיר טיפה יותר גבוה מהARC את כבר יכול לקנות את ה LG Optimus 2X שמכיל חומרה חזקה יותר משמעותית. בסופו של דבר לדעתי תהנה מכל אחד מהמכשירים כי כולם מצויינים...

אני לא מקנא בכך, לא קל לבחור אנדרואיד חדש. אני עברתי את אותה התלבטות עד שפשוט החלטתי ללכת על הטוב ביותר, הSGS2 (לא בטוח שהבנק שלי יאהב את ההחלטה :))

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

טוב, אז ככה, ברור לי שאם אני אזמין מחו"ל, זה יהיה את אחד מכפולי הליבה.
אם לא, אני ארכוש דרך אחת חברות הסלולר את הSGS.
השאלה היא כזאת, נניח ואני קונה מכשיר מחו"ל, ואחרי X זמן מתגלה תקלה (מסך שבור, כל פאק אחר) יש איזשהי דרך לתקן את זה, או שאני יכול לצבוע אותו בכחול ולזרוק לים? כי מצד אחד, מאוד מפתה להביא את האופטימוס לדוגמא מחו"ל, הבעיה מה קורה עם זה אח"כ... אם יש תקלה למי לפנות...
למישהו יש ניסיון עם תיקון של מכשירים כאלה שלא משווקים בארץ? מה סדר גודל של העלות של תיקון סטנדרטי (מסך לדוגמא), מי בכלל מתעסק עם כאלה דברים?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

יש פה בארץ הרבה מאוד מעבדות תיקון שיצליחו לתקן את רוב הבעיות שקורות למכשירים. כמובן שזה רק יהיה בתשלום. שים לב, שגם אם רכשת את המכשיר בארץ וקיבלת אחריות רשמית, עדיין, יהיו לא מעט נזקים למכשיר שלא יכוסו ע"י האחריות. לדוגמה, אם שברת את המסך, האחריות ברוב המקרים לא תכסה או לדוגמא אם המכשיר נפל למיים ונדפק. לעומת זאת, אם נניח יש בעיית צבעים במסך או איזה כפתור מפסיק לעבוד, אז האחריות אמורה לתפוס...יש פה המוני אנשים בפורום שרכשו את המכשירים שלהם בחו"ל (כולל אני) ולרובנו העניין הזה בסופו של דבר השתלם! את מכשיר כפול הליבה שלי אני מתכנן לרכוש בקרוב מאוד באחת המדינות מעבר לים. כך לדוגמא את שרשור הנקסוס S הגדול בפורום. כל בעלי המכשיר בשרשור הזה (ויש שם לא מעט) רכשו אותו באופן פרטי מהחנויות שמעבר לים

אגב, במקרה של תקלה חומרה שעלות התיקון היא גבוה והאחריות לגבייה תופסת, ניתן לשלוח את המכשיר לחו"ל על מנת לממש את האחריות. אומנם זה כאב ראש וזה לוקח זמן וזה גם עולה כסף (המשלוחים) אבל עדיין במקרה קיצוני, זה אפשרי

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לא התכוונתי לתקלות במסגרת האחריות, אלא לביטוח של הטלפון דרך החברה בעלות נוספת (שרות תיקונים מורחב).
עם הLG 8350 הנוכחי שלי לפחות 3 פעמים נדפק לי המסך, והשרות די הוכיח את עצמו.. מצד שני, לא יודע כמה הוא משתלם בחישוב לאורך זמן.. כתלות בעלות תיקון בודד..

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #17 

קח בחשבון שעלויות הביטוח (בניגוד לאחריות) אצל המפעילים הם מאד לא כדאיים - עד כדי בדיחה.
השתתפות עצמית של 1500 שקל ל SGS (מחיר בחנות פרטית כ 2000...), דמי ביטוח של כ 50 שקל לחודש במקרה הטוב (600 בשנה, כ 30% פרמיה...).
אולי ללקוחות עסקיים או מיוחדים יש פתרונות יותר מעניינים.
ערן

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

כן, אבל זה תלוי במבצע. יש לי אופציה להכליל את הביטוח בתוך החבילה, במחיר נמוך..
השאלה שוב, מה יהיו העלויות באופן פרטי במקרה ואכן תהיה תקלה (שוב, הכי נפוץ, שבירת מסך מנפילה..)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”