מעוניין לקנות סנטר בתקציב של 5000 +\-
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
היי,
יש לי רסיבר 661 של ימאהה (רסיבר חלש). כרגע אני עם סנטר של PSB סוג ד שעלה 1500 ש"ח לפני שנתיים.
השאלה שלי זה האם ה 661 יכול לסחוב בכלל סנטר של 5000 ש"ח? אני כמובן חושב גם על שידרוג ההגברה אבל להתחיל בסנטר. מבחינת הגברה אני עדיין לא יודע על מה אני אלך אבל נראה לי שמשהו בסגנון של פיוניר 73 או אונקיו 1007 או ימאהה 1067\2067.
תודה מראש
יש לי רסיבר 661 של ימאהה (רסיבר חלש). כרגע אני עם סנטר של PSB סוג ד שעלה 1500 ש"ח לפני שנתיים.
השאלה שלי זה האם ה 661 יכול לסחוב בכלל סנטר של 5000 ש"ח? אני כמובן חושב גם על שידרוג ההגברה אבל להתחיל בסנטר. מבחינת הגברה אני עדיין לא יודע על מה אני אלך אבל נראה לי שמשהו בסגנון של פיוניר 73 או אונקיו 1007 או ימאהה 1067\2067.
תודה מראש
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אילו קידמיים יש לך? רצוי מאוד שהסנטר יהיה מאותה החברה ואפילו מאותה הסידרהkingikra כתב:היי,
תודה מראש...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הקדמיים שלי בני 13 מתוצרת ENERGY. לא ראיתי בזאפ סנטרים למכירה של החברה הזאת.
כשקניתי את הסנטר שלי, המוכר המליץ ללכת על סנטר של חברה קנדית כמו ה ENERGY. בגלל זה הלכתי על PSB.
אני יודע שמומלץ לקנות מאותה פירמה אבל במקרה שלי אני כנראה אצטרך לשדרג את כל הרמקולים הקידמיים וזה כרגע ממש לא על הפרק.
השאלה היא האם ה 661 יעבוד בצורה סבירה + עם סנטר בתקציב של 5000 ש"ח.
תודה
כשקניתי את הסנטר שלי, המוכר המליץ ללכת על סנטר של חברה קנדית כמו ה ENERGY. בגלל זה הלכתי על PSB.
אני יודע שמומלץ לקנות מאותה פירמה אבל במקרה שלי אני כנראה אצטרך לשדרג את כל הרמקולים הקידמיים וזה כרגע ממש לא על הפרק.
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הכל תלוי בנתונים של הסנטר חוץ מהמחיר כמובן.kingikra כתב:הקדמיים שלי בני 13 מתוצרת ENERGY. לא ראיתי בזאפ סנטרים למכירה של החברה הזאת.
תודה...
מה הנצילות שלו?
לאיזו עכבה הוא יורד?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הבנתי.istarmini כתב:הכל תלוי בנתונים של הסנטר חוץ מהמחיר כמובן.kingikra כתב:הקדמיים שלי בני 13 מתוצרת ENERGY. לא ראיתי בזאפ סנטרים למכירה של החברה הזאת.
תודה...
מה הנצילות שלו?
לאיזו עכבה הוא יורד?...
יש המלצות מה כדאי לשמוע?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ככל שהנצילות גבוהה יותר וככל שהרמקול יורד לעכבה מינימלית גבוהה יותר ככה יהיה למגבר/רסיבר קל יותר לדחוף אותו.kingikra כתב:אתה יכול להסביר לי בקצרה את נושא הנצילות ונושא העכבה?
בוא נקל עליך, תסביר לי מי צריך להיות גבוה יותר, הרסיבר או הרמקול בשני הפרמטרים?
תודה מראש...
למשל
רמקול בעל נצילות של 87DB ,שיורד בתדרים מסוימים ל 3 אוהם יהווה מעמסה כבדה יותר על המגבר מאשר רמקול עם נצילות של 91DB שיורד לעכבה מינימלית של 6-8 אוהם.
הרמקול הבעייתי יותר ידרוש מהמגבר/רסיבר שלך זרם גבוה יותר על מנת להפיק ממנו את המיטב. במידה והמגבר/רסיבר שלך לא בנוי לספק את הזרם הזה אז או שהוא יתחמם יתר על המידה / או שהוא ינתק את עצמו לצורך הגנה . בכל מקרה, בעוצמות גבוהות ובקטעים שהסנטר דומיננטי בהם יהיה לך קשה להפיק ממנו את המיטב.
עצתי לך קנה סנטר, כמה שיותר נציל ושלא יורד לעכבה נמוכה מידי (לא פחות מ 6 אוהם). הרסיבר שברשותך , למרות שאין לי נסיון איתו, לא נראה לי שבנוי להתמודד עם רמקולים קשים לדחיפה.
בהצלחה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

SENSITIVITY TYPICAL LISTENING ROOMkingikra כתב:וואו, התקלת אותי.
הנה, מצאתי בזאפ: Alpha C1 PSB Speakers
ד"א, על איזה פרמטרים אני מסתכל ברסיבר כדי לדעת מי כן עומד בנצילות\עכבה מסוימים?
תודה...
MINIMUM IMPEDENCE
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

טעיתי הנתונים הללו מופיעים ברמקול ולא ברסיבר.kingikra כתב:תודה...
ברסיבר אתה צריך להסתכל בחוברת האם אתה יכול לחבר לו רמקולים שהעכבה שלהם היא פחות מ 8 אוהם. בעיקרון בעוצמות לא גבוהות אין בעיה לחבר גם 6 אוהם. (יש רסיברים שניתן לשנות איזה בורר במידה ומחברים רמקולים של 6 אוהם).
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא נראה לי שברסיבר שלי ניתן לשנות איזה בורר... זה רסיבר דיי פשוט.
זה מפרט שלו שמצאתי:
מפרט טכני: הספק: 7X130W DIN : 8ohms,1khz .
8 ohms,20Hz-20kHz,0.
06%THD :7X95W RMS.
אני מניח שאין מה לחפש סנטר של 6 אוהם.
ד"א, מה לגבי הוואטים שכל יציאה מסוגלת לספק? האם צריך גם לשים לב לזה בסנטר שקונים?
תודה
זה מפרט שלו שמצאתי:
8 ohms,20Hz-20kHz,0.
ד"א, מה לגבי הוואטים שכל יציאה מסוגלת לספק? האם צריך גם לשים לב לזה בסנטר שקונים?
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הואטים לא ממש צריכים להדאיג אותך בתכלס ב 8 ואט נקי אתה לא תהיה מסוגל לשבת בחדר בגלל העוצמהkingikra כתב:לא נראה לי שברסיבר שלי ניתן לשנות איזה בורר... זה רסיבר דיי פשוט.
זה מפרט שלו שמצאתי:
8 ohms,20Hz-20kHz,0.
תודה...
כמו שציינתי יכולת דחיפת הזרם חשובה יותר מהואטים. המגברים/רסיברים של הרמן קארדון מתפארים ביכולת דחיפת הזרם שלהם ומפרסמים את הנתון הזה לעומת חברות אחרות שלא ממש חושבות שהוא חשוב ויש לפרסמו
במידה ותחבר סנטר של 6 אוהם לרסיבר שלך אני מניח שלא יקרה כלום ולא יגרם כל נזק כי בתכלס הסנטר לא ממש משמש להעברת תדרים נמוכים ולכן הרסיבר לא ממש מתאמץ איתו אבל מאחר ווחשובה לך ההתאמה אז כמו שיעצו לך כבר שלב ראשון תיפרד מהרסיבר ותרכוש אחד עם יכולות הגברה חזקות יותר ולאחר מכן תשקיע כ 5000 ש״ח בסנטר . אפשרות נוספת היא להשאר עם הרסיבר הזה ולרכוש הגברה נפרדת ואז להשתמש בו כפרה פרוססור בלבד.(בהנחה שיש לו יציאות פרה האוט אני לא מכיר את הדגם הזה).
בהצלחה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

יש לו פרה אאוט (הוא היה משורשר עד לא מזמן למגבר סטריאו של ADCOM שדחף את הקדמיים) אבל אני בטוח שלרסיבר טוב יותר בנוסף להגברה גם יהיה איכות הפרדת צלילים טובה יותר.
אמרתי שאני רוצה לשדרג רסיבר אבל לא עכשיו בגלל זה שאלתי האם הרסיבר הנוכחי יוכל להזיז סנטר בקליבר כזה וע"פ הנתונים הטכניים שנתת לי, אם אני אבחר ברסיבר בעל נצילות\עכבה X זה גם ישפר את מה שקיים היום.
תודה
אמרתי שאני רוצה לשדרג רסיבר אבל לא עכשיו בגלל זה שאלתי האם הרסיבר הנוכחי יוכל להזיז סנטר בקליבר כזה וע"פ הנתונים הטכניים שנתת לי, אם אני אבחר ברסיבר בעל נצילות\עכבה X זה גם ישפר את מה שקיים היום.
תודה
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
גם אני הייתי מציע לשדרג קודם את ההגברה, בכל אופן הייתי שוקל שני סנטרים:
CSI A6 של POLK AUDIO (לא באמת חייבים להוציא 5K נכון ???) בדוק אצל היבואן קיבלתי מחיר של כמעט חצי ממחיר ZAP שלו.
B&W HTM61
לחילופין - דרך חב' VANNS האמריקאית (ממנה רכשתי את הרסיבר שלי) תוכל להזמין סנטר של MIRAGE או ENERGY שניהם יתאימו לך כמו כפפה ליד.
CSI A6 של POLK AUDIO (לא באמת חייבים להוציא 5K נכון ???) בדוק אצל היבואן קיבלתי מחיר של כמעט חצי ממחיר ZAP שלו.
B&W HTM61
לחילופין - דרך חב' VANNS האמריקאית (ממנה רכשתי את הרסיבר שלי) תוכל להזמין סנטר של MIRAGE או ENERGY שניהם יתאימו לך כמו כפפה ליד.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken
i once thought i was wrong
but i was mistaken
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני חשבתי על ה HTM7 בכל מקרה אני אשמע כמה שיותר לפני שאני אקנה. אני לא פוסל קניה גם של הגברה אבל רק בתנאי שתהיה איזה קומבינה מתצוגה.amira כתב:גם אני הייתי מציע לשדרג קודם את ההגברה, בכל אופן הייתי שוקל שני סנטרים:
B&W HTM61
לחילופין - דרך חב' VANNS האמריקאית (ממנה רכשתי את הרסיבר שלי) תוכל להזמין סנטר של MIRAGE או ENERGY שניהם יתאימו לך כמו כפפה ליד....
ד"א, איך אני אמור לשמוע את הסנטר של ה ENERGY או מיראז'?
תודה