שתי תערובות חדשות : אחת טובה ושניה מאזנת אותה...

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
gedkoz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

ניסיתי שתי קליות חדשות .. שמתי לב שבמאגר התערובות יש כמה מדינות שלא מופיעות כלל ו ניסיתי לעלות אותם אל המפה בכוח... :)

בתערובת ראשונה הכנסתי : פרו 40% ,סנטו דומינגו 30%,ימן מוקה 20% ו מונסון מלבאר 10 %
הכל רגיל מבחינת קליה: אני מוריד ל 230 בתחילת פיצוץ ראשון ומקרר בתחילת פיצוץ שני(קצת בג'יו ומיד לשיש
קיבלתי קפה טעים טעים,גם לאספרסו גם לקפוצ'ינו.פרו נהדר בעיניי כבסיס לא בואת.שילוב של סנטו ומוקה היה מצויין תמיד וקצת רובוסטה טובה מורגשת על קצה המזלג ,אבל מוסיפה מטוב שבה... אהבתי ואכניס תערובת ל מאגר. (Y)

בתערובת שניה הלכתי בדרך הקשה -- איחוד של שלושה סוגים אפריקאים ף שליש קניה AAA (אוה),שליש אוגנדה בוגיסו מג'דידה ושליש סידמו (אמיגו)..ניסיתי לשמור אל ייניות וארומטיות, אבל לבטל חומציות בכניסה עדינה לפיצוץ השני -- כ 10 שניות. לא הלך...פולים אחרי יומים שמנוניים מאוד,מעט ארומה,קרמה נעלמת מהר וטעם באספרסו בלי שום יחודיות דליל בפה, בקפוצ'ינו סביר ולא יותר.... לא נכנס למאגר... (n)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

הראשונה נשמעת טעימה ומעניינת השניה חמוצה ותתאים לפילטר או בריקה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

הבעיה עם התערובת השניה - הקניה צריך להיות יחסית בהיר, האוגנדה נגיעה בשני, הסידמו בתוך השני. קליה בנפרד יכולה להיות מעניינת.
ואם תחליף את הקניה בברזיל, או קוסטריקה, יכול להתאים עוד יותר.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

עדיין נשמע לי חמוץ, אני מסכים שקניה טוב לפני פיצוץ שני אבל יש בו חמיצות מאוד קשה לעיכול באספרסו ...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”