se115 vs HF5

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
TomerA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם :)
אני ממש צריך את עזרתכם.
קודם כל אם מישהו יודע איפה אני יכול לנסות את ה Etymotic HF5 כל מה שכתוב למטה מיותר..

היום היתי בקילומבי בכוונה לחפש אוזניות חדשות אחרי שנים של שימוש בcx300.
ניסיתי בערך חמש אוזניות in-ear של סנייהזר וכולן נשמעו כמעט אותו דבר.. המון המון באס מרוח..
אחר כך ביקשתי מהמוכר את הshure115 (פעם ראשונה שאני מאזין להן), היתי בשוק ממש. 8O
בחיים לא שמעתי כזה פירוט ובאס הדוק ויפה. לאחר הקשבה לג'אז, רוק והרבה מוסיקה קלאסית היתי בטוח שאני הולך לקנות את האוזניות.
הפרוט ,הנעימות והאיכות של הסאונד התעלה אפילו על HD555 שבירשותי....
חזרתי הביתה (בלי אוזניות) וחיפשתי ברשת ככה מה חושבים על הshure ומסתבר שהוא לא כלכך מוערך, וההמלצה החמה ביותר היא לHF5 שמקבלות המון מחמאות. :?

אני ממש לא יודע מה לעשות, מישהו שמע את שתי האוזניות ויודע מה טיבעה של כל אוזניה?
מה ההבדל בין שתי האוזניות?
יכול להיות שבשבילי האוזניה תישמע מצוין ועם פירוט ולאחר לא?

אצין כי אני מוזיקאי קלאסי ככה שרוב המוסיקה שלי היא אקוסטית ולא ראפ או היפ הופ.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

אני שמעתי גם בשור וגם בhf5. הhf5 לא פחות מדויקות ומפורטות מהשור אבל חסר בהן קצת באס לטעמי (ואני לא מחובבי הבאס). לי אישית קשה להחליט מבחינת סאונד איזה יותר טובות למרות שיש סלידה קטנה לטובת הhf5. אמרת קלאסי, הhf5 מתאימות אבל אל תקנה אם לא שמעת בהם. אם לא יצא לך לשמוע אז תלך על השור בראש שקט וגם אמרת שאהבת את הסאונד שלהם.
אבל אם הייתי מתלבט בינהם הייתי הולך על השור - יותר אמינות לטעמי, מרגישות איכותיות, כבלים עבים והכי חשוב הרבה הרבה יותר נוחות. הייתי קונה אותן בראש שקט.
אגב - בse115 השקופות הכבל הוא שלם. זאת אומרת לא כמו בשאר הצבעים וכמו בדגמים הישנים יותר של שור שהכבל הוא עם מאריך ומתחלק לשניים.
אם אתה מתכוון לעשות פעילות גופנית עם האוזניות ויש לך נגן כמו שאפל או קליפ אז טוב. בכל מקרה אחר הייתי קונה את הצבע השקוף, חוץ מזה שגם הרבה יותר יפה לדעתי.

עריכה: שמע אני לא יודע איפה אתה מתכנן לקנות את האוזניות אבל אני תמול קניתי בksp את הshure se215 ב470 שח. הse115 עולות שם 395 ואין טיפת ספק ה215 הרבה הרבה הרבה יותר עדיפות. גם מהhf5 וגם מה115.
זאת עצה שלי. תעשה את השיקול!

TomerA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה #3 

היי תודה על התגובה, אתה ממש צודק, באמת יש לי נטייה להרוס אוזניות ככה שהשור באמת עדיפות בקטע הזה..
לפי מה שהבנתי גם ב115 וגם ב215 יש את אותו הדרייבר.. חוץ מהאיבזור, אתה בטוח שיש הבדל משמעותי בסאונד?
ד"א בגבעון אלקטרוניקה ה115 נמכרות ב290 http://www.giveon.co.il/info.asp?id=155 ... y=355_481_
שזה מחיר ממש מפתיע... וה215 ב460..
אני יחשוב על זה

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

שמע אני לא יודע לגבי הדרייבר. אני יודע לגבי הסאונד ואני חייב לציין שבשבילי ה215 נשמעות הרבה יותר טוב מה115. תוסיף לזה כבל נתיק חדש שהוא הרבה יותר איכותי מזה שב115 מה גם שאם הוא נקרע לא צריך להחליף את כל האוזניות. העיצוב הרבה יותר טוב וזהה לחלוטין לאוזניות היקרות ביותר של שור ה535.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

הכבל הנתיק שווה את ההפרש, למרות שגבעון יחליפו את האוזניות אם יקרע, יותר קל ומהיר פשוט להחליף את הכבל.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

זה שווה. ולא רק שהוא נתיק, הוא יותר איכותי וגם מעל האוזן הוא מתקפל כזה כמו בue למי שמכיר. עוד דבר נחמד זה שגם כשהאוזנייה מחוברת לכבל אז היא מסתובבת ככה שתנועה של הכבל לא תיפגע ותגרום לתזוזה של האוזנייה באוזן.

כל זה בלי להזכיר שהסאונד ב215 פשוט מעולה.

kuzi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #7 

אהלן תומר,
אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי.
יש לי את האטימוטיק והם אוזניות מעולות למי שאוהב מוזיקה חדה ומדוייקת, באסים חסרים שם לפי דעתי.
לכן אני מחפש אוזניות חדשות וגם למכור את האטימוטיק.

אם אתה בעניין שלהם אני אשמח אם תיצור איתי קשר.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #8 

גם לי יש ety hf5. לא מכיר את ה-sure.
מבחינת סאונד, אני אוהב אותן מאד (אני מאזין לג'אז, מוסיקה ווקאלית, רוק אלטרנטיבי, מוזיקת עולם). הבאס באמת טיפה חלש. האוזניות עושות עבודה מצוינת באטימת רעשים (אני משתמש ב- 3-flange eartip). אני מסתובב איתן באזורים סואנים ממש (זבוטינסקי ברמת-גן, לדוגמא) ואפשר לשמוע ולהנות ממוזיקה בווליום נמוך.
הן גם נוחות בשימוש ממושך, למרות שהם נכנסות עמוק-עמוק לתוך האוזן.
כל הדברים האלה שקשורים להתאמה הם, כמובן, אישיים.

קניתי אותן, בשעתו, ב-400ש"ח בבאג (יש עכשיו מבצע טרייד-אין). הייתי מרוצה כל-כך שקניתי עוד זוג לאחי למתנת יומהולדת. הוא משתמש בהן במהלך ריצה ומרוצה מאד כבר יותר משנה.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

אהבת את ה shure ? קנה אותן. מה אכפת לך מה חושבים אחרים ?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”