יצירת נקודת חשמל
היי, שאלה חשמלית לי.
בחדר מותקנת מנורה חזקה שאיננה מוחברת לחשמל. המקור החשמלי הכי קרוב זה שקע של מזגן ומפסק של מנורה אחרת.
משום מה חיבור למפסק של המנורה לא עזר. זה בטוח גנוב מהשקע של המזגן קו למנורה הזאת?
תודה
בחדר מותקנת מנורה חזקה שאיננה מוחברת לחשמל. המקור החשמלי הכי קרוב זה שקע של מזגן ומפסק של מנורה אחרת.
משום מה חיבור למפסק של המנורה לא עזר. זה בטוח גנוב מהשקע של המזגן קו למנורה הזאת?
תודה
יאיר במילרע. לא מילעיל
לא בטוח כלום - אם היה חשמלאי נורמלי שם כשזה בוצע אז הוא לא היה מערבב בשר עם חלב קריא = כח עם מאור
כמה חזקה המנורה ?
לגבי המפסק בדרך כלל מפסק יש לו רק פאזה ולא אפס אז איך בדיוק חיברת את המנורה למפסק ?
כמה חזקה המנורה ?
לגבי המפסק בדרך כלל מפסק יש לו רק פאזה ולא אפס אז איך בדיוק חיברת את המנורה למפסק ?
אם היה חשמלאי נורמאלי, הכל היה בסדר. אבל הוא היה גנב שהבטיח דברים וברח.
המנורה כלולה משתי נורות, שהסך הכולל הוא 500W.
המנורה כלולה משתי נורות, שהסך הכולל הוא 500W.
צודק, רק שתהיתי ביני לבין עצמי מה הופך באמת קו אחד לפאזה ואחד לאפס, כשהמעגל סגור.לגבי המפסק בדרך כלל מפסק יש לו רק פאזה ולא אפס אז איך בדיוק חיברת את המנורה למפסק?...
יאיר במילרע. לא מילעיל
זה מאד גבולי - המנורות לבד זה בערך 2A (אמפר) מתוך בערך 16 בהנחה שהוא התקין שם שקע כח של 16.
אם מותקן שם מזגן של יותר מ1.5 כח לא הייתי מחבר לשם .
אם מותקן שם מזגן של יותר מ1.5 כח לא הייתי מחבר לשם .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האמת לא כל כך הבנתי ואני מציע שתקרא לחשמלאי שיבדוק את העניין ויחבר כמו שצריך ולאן שצריך...
קח בחשבות שבמידה וההתקנה הראשונית לא נעשת כראוי מחיר התיקון יהיה בהתאם, ויכול להיות שזה רק כבל שהשתחרר מהמהדק ואין לך מושג מאיזה... -> חשמלאי
קח בחשבות שבמידה וההתקנה הראשונית לא נעשת כראוי מחיר התיקון יהיה בהתאם, ויכול להיות שזה רק כבל שהשתחרר מהמהדק ואין לך מושג מאיזה... -> חשמלאי
לקרוא לחשמלאי אני יכול בכל מקרה. מעניינת אותי התיאוריה. ולידע הכללי.
מדובר במשהו פשוט לכאורה. מנורה שהחשמלאי המפגר הקודם ביטל את הנקודה החשמלית הקרובה אליה כך שאין לה מאין לקבל עסיס.
הנקודה החשמלית הקרובה היא מפסק ושקע של מזגן. פשוט לא?
מדובר במשהו פשוט לכאורה. מנורה שהחשמלאי המפגר הקודם ביטל את הנקודה החשמלית הקרובה אליה כך שאין לה מאין לקבל עסיס.
הנקודה החשמלית הקרובה היא מפסק ושקע של מזגן. פשוט לא?
יאיר במילרע. לא מילעיל
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
קצת קשה להבין מה בדיוק נעשה, אבל בשביל לקחת חשמל משקע של מזגן, ולשלוט על ידי מפסק על אותה מנורה, צריך להיות קשר (תשתית) בין השקע החשמל, דרך המפסק למנורה.iDVDi כתב:לקרוא לחשמלאי אני יכול בכל מקרה. מעניינת אותי התיאוריה. ולידע הכללי.![]()
הנקודה החשמלית הקרובה היא מפסק ושקע של מזגן. פשוט לא?...
בדרך כלל מפרידים את המעגל של המזגן ממעגלי תאורה וניתן לזהות את המעגלית בקופסאות הסתעפות בחדרים, יכול להיות שדווקא בקופסה יש קשר בין פאזה פעילה, מפסק ונורה.
כנראה שעדיין לא הסברתי מספיק טוב.
המנורה היא מנורת קיר. התיקרה היא רביץ. כשבעל הבית החליט לבנות קומה שניה הגיעו לשפץ והחשמלאי עשה שמות בתשתית דרך הגג לפני הנחת הבסיס לקומה השניה.
יאדה יאדה יאדה, זוג כבלים נותרו קרועים מהצד השני של הקיר חתוכים. הם האפס והפאזה של המנורה. בדוק. לשאלתי, הטכנאי סיפר שהוא ביטל את הנקודה החשמלית הזאת מפני לא יודע מה והבטיח לחזור אחרי הביקורת. לא חזר. הגישה לצינורות מהגג נחסמה כך שאני לא יכול לבדוק לבד אם באמת בוטלה הנקודה. לקדוח בכל הקיר לבדוק אם עדיין נשאר חוטים כנראה ממש לא לעניין.
כל הקיר מהצד של החוטים - נקי מהסתעפויות חשמליות. שום עיגול מכוסה, ושום גבס עלום. אולי חור עם צינור ריק. יש שם, כדלהלן, אך ורק שקע של מזגן עם כבלים שיורדים מהגג, חיצונית.
גם יש ליד את המפסק של תאורה הפנימית של החדר. חשבתי שאם אני מתחבר אפילו רק לפאזה זה יספיק, מסתבר שלא.
נשאר המזגן.
אני ממש מקווה שאני לא נשמע כמו תקליט שבור.
המנורה היא מנורת קיר. התיקרה היא רביץ. כשבעל הבית החליט לבנות קומה שניה הגיעו לשפץ והחשמלאי עשה שמות בתשתית דרך הגג לפני הנחת הבסיס לקומה השניה.
יאדה יאדה יאדה, זוג כבלים נותרו קרועים מהצד השני של הקיר חתוכים. הם האפס והפאזה של המנורה. בדוק. לשאלתי, הטכנאי סיפר שהוא ביטל את הנקודה החשמלית הזאת מפני לא יודע מה והבטיח לחזור אחרי הביקורת. לא חזר. הגישה לצינורות מהגג נחסמה כך שאני לא יכול לבדוק לבד אם באמת בוטלה הנקודה. לקדוח בכל הקיר לבדוק אם עדיין נשאר חוטים כנראה ממש לא לעניין.
כל הקיר מהצד של החוטים - נקי מהסתעפויות חשמליות. שום עיגול מכוסה, ושום גבס עלום. אולי חור עם צינור ריק. יש שם, כדלהלן, אך ורק שקע של מזגן עם כבלים שיורדים מהגג, חיצונית.
גם יש ליד את המפסק של תאורה הפנימית של החדר. חשבתי שאם אני מתחבר אפילו רק לפאזה זה יספיק, מסתבר שלא.
נשאר המזגן.
אני ממש מקווה שאני לא נשמע כמו תקליט שבור.
יאיר במילרע. לא מילעיל
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
האם יש מנורה כלשהי בחדר או שהחדר חשוך בערב?
אם יש מנורה אפשר לחבר מנורה במקביל ולשים מפסק כפול...
ניתן גם לקחת את הפאזה ואת האפס של המזגן (לא הכי מומלץ אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה), לחצוב בקירות ובתקרה, להניח צנרת לכיוון מפסק חדש ומנורה.
אפשר גם עם תעלות פלסטיק.
ניתן גם לקחת את הפאזה ואת האפס של המזגן (לא הכי מומלץ אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה), לחצוב בקירות ובתקרה, להניח צנרת לכיוון מפסק חדש ומנורה.
אפשר גם עם תעלות פלסטיק.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מנורה 2 אמפ'???shlomico כתב:זה מאד גבולי - המנורות לבד זה בערך 2A (אמפר) מתוך בערך 16 בהנחה שהוא התקין שם שקע כח של 16.
אם מותקן שם מזגן של יותר מ1.5 כח לא הייתי מחבר לשם ....
מנורה של 440 וואט?????
הכי קרוב לזה זה PAR של תאורת רחוב ובמות... נורת מטאל הלייד וזה לא מיועד לחדר מגורים
תגיד זה כל כך קל לחצוב שאתה ממליץ?או שאתה מעדיף צנרת קיימת להשתמש<?JEXY כתב:האם יש מנורה כלשהי בחדר או שהחדר חשוך בערב?
אפשר גם עם תעלות פלסטיק....