מחפש LCD, בגודל 42 אינצ', איכות וידיאו ללא פשרות עד 5000 ש"ח.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MiSTeR_LCD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה. כבר למעלה מחודשיים שאני עושה סקר שוק רציני. עושה השוואות מחירים בזאפ. קורא תגובות של אנשים.
גם בפורומים קראתי ובדקתי, ומידי פעם קופץ לחנויות ומסתכל פיזית על המסכים כדי להתרשם (אין כמו לראות את האיכות בעין, אבל לא כזה פרקטי כש40 טלויזיות מחוברות לממיר אחד!...והמבין יבין את התוצאה של דבר כזה).

כמו שהבנתם מהכותרת, מחפש 42 אינצ' (לא מבין למה סאמסונג לא אוהבים 42 LCD ולא פלזמה??), איכות וידיאו ללא פשרות, בלי ריצודים, בלי זליגות אור וכל מיני בעיות שונות ומשונות (אני יודע שזה יותר מידי לבקש, אבל רבעק, טלויזיות LCD נמצאות איתנו כבר מיליון שנים בערך והגיע הזמן לטלויזיה טובה, מבלי לקחת משכנתא עלייה).

דבר חשוב הוא זמן תגובה ותדר רענון.
רוב הטלויזיות הטובות כיום בעלות 2.4ms זמן תגובה ו- 100Hz תדר רענון.
בקשר לתדר רענון, לא בטוח בכלל בעניין הזה! כי כל החברות(בלי יוצא מן הכלל) לוקחות תדר רענון ומכפילות אותו באמצעות כמה שיטות (ולכל חברה יש שם שונה לפעולה זו:
LG - True Motion
SAMSUNG - Motion Plus
וכדומה...
בכל מקרה, קראתי המון והבנתי שכל עוד מעבד התמונה טוב, וזמן תגובה נמוך אז גם 50Hz יספיקו.

בקשר לכל הפיצ'רים השונים (DLNA, חיבור LAN, USB, וכאלה). פעם התלהבתי מכל זה, אבל הבנתי שהכי חשוב זה איכות התצוגה שרואים בעין ולא כל מיני תוספות(שאני לא מזלזל בהן, אבל הן בעדיפות שנייה).
רוב הטלויזיות לא קוראות פורמט שמע DTS, אבל זה לא מהווה בעיה כי בדיוק לפני דקה סיימתי להמיר קובץ MKV מDTS לAC3 ב15 דקות.

לגבי הויכוח, LCD או LED, לדעתי LCD ברמה גבוהה עדיפה מLED ברמה נמוכה (לפי מה שראיתי בעין).

אחרי כל הבדיקות אלו המועמדים העיקריים (בתחום המגבלה הכספית...לצערי):
LG - 42LD650 :
2.2ms, תדר רענון 200Hz אחרי פעולת MOTION PLUS שמכפילה) DLNA, USB, NETCAST, ועוד מלא דברים...
LG - 42LD550 :
2.4ms, תדר רענון 100hz אחרי TRUE MOTION). חיבור USB.
Samsung - UE40C5100 : אני יודע שאמרתי לא ל- LED אבל אולי זאת פחות או יותר טובה???

על טלויזיות פנאסוניק, הייר, היטאצ'י לא הסתכלתי בכלל.
טושיבה, שארפ, סוני פיליפס : כולן חברות טובות אבל הדגמים המתקדמים, בשבילן צריך לשדוד בנק! ובגלל זה לא התעמקתי כל כך בהן.

בקיצור ולסיכום:
אני חם על LG ובעיקר על דגם 42LD650.
אולי יש לכם המלצות (מתוך ניסיון ושימוש ביתי!)?????
כל פיסת עזרה, עצה או המלצה תעזור לי מאוד!!!

תודה מראש.
נ.ב.
כמובן שהאחריות צריכה להיות של היבואן הרשמי, ולא איזה חברה שעובדת עם קמבודיה או וייטאנם!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

1. איכות ללא פשרות במסך של 5K....אין דבר כזה.
2. לא כתבת מרחק צפיה.
3. אל תזכיר את פנאסוניק והייר באותו משפט....
4. אם אתה עושה סקר כבר יותר מחודשיים והכי טוב שנראה לך זה LG....הסקר שלך כנראה לא היה מספיק מעמיק.
5. אתה צודק במשפט "LCD או LED, לדעתי LCD ברמה גבוהה עדיפה מLED ברמה נמוכה (לפי מה שראיתי בעין)".

MiSTeR_LCD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1) אולי זה לא יהיה "ללא פשרות" אבל זה בהחלט מתקרב לכך. אני אסתפק ב 9/10 באיכות.
2) מרחק מהספה המרכזית 4 מטר. כמובן שיש כורסה במרחק של מטר. אבל אני לא אקח טלויזיה 24 אינצ' בגלל הכורסה הזאת.
3) צודק. אין מה להשוות. אבל משום מה מפחד לקחת פנאסוניק. אני משאיר לחברה הזאת מוצרים אחרים. אולי באמת יש להם כמה טלויזיות טובות אבל המחיר בהתאם...הרבה יותר יקר מסאמסונג וLG.
4) אם מבחינתי LG יותר טובים, אז כמובן שזה לא אומר ש LG הכי טובים בעולם.
חיפשתי דגמים ספציפיים במחיר דיי בעייתי. כמובן שסוני וטושיבה יותר טובות ומייצרות טלויזיות עוד כשהמקימים של LG עשו שיעוריים בחשבון.
אני חושב ש42LD650 הוא דגם מצוין. גם 2.2ms גם 200hz וכוללל את כל הפי'צרים שיש עכשיו בטלויזיות.
הבעיה היחידה היא המחיר. בשביל אחריות מהיבואן הרשמי. זה יעלה לי 6K ולא 5K.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #4 

MiSTeR_LCD כתב:1) אולי זה לא יהיה "ללא פשרות" אבל זה בהחלט מתקרב לכך. אני אסתפק ב 9/10 באיכות.
2) מרחק מהספה המרכזית 4 מטר. כמובן שיש כורסה במרחק של מטר. אבל אני לא אקח טלויזיה 24 אינצ' בגלל הכורסה הזאת.
3) צודק. אין מה להשוות. אבל משום מה מפחד לקחת פנאסוניק. אני משאיר לחברה הזאת מוצרים אחרים. אולי באמת יש להם כמה טלויזיות טובות אבל המחיר בהתאם...הרבה יותר יקר מסאמסונג וLG.
4) אם מבחינתי LG יותר טובים, אז כמובן שזה לא אומר ש LG הכי טובים בעולם.
חיפשתי דגמים ספציפיים במחיר דיי בעייתי. כמובן שסוני וטושיבה יותר טובות ומייצרות טלויזיות עוד כשהמקימים של LG עשו שיעוריים בחשבון.
אני חושב ש42LD650 הוא דגם מצוין. גם 2.2ms גם 200hz וכוללל את כל הפי'צרים שיש עכשיו בטלויזיות.
הבעיה היחידה היא המחיר. בשביל אחריות מהיבואן הרשמי. זה יעלה לי 6K ולא 5K.
...
לא תקבל גם לא 8.5 מתוך 10 ב 5K.

ואת זה אני אומר בתור בעלים של שארפ 810 שטובה יותר מכל דבר שראיתי בתקציב בשידורי HD וSD במיוחד.
הרפרנס שלי ל10\10 זה הפיוניר קורו בסלון, כל מסך בתקציב רחוק שנות אור משם, אז תנמיך ציפיות ותהנה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #5 

הLCD שהכי קרובה לתיאור הזה במחירים האלה, היא בכלל פלאזמה.
אם תלך על מומלצות הפורום בגודל 50", תקבל תמונה לא רעה בכלל, שחלק מהאנשים לא יבינו למה צריך יותר.
No place like home.......... Theater

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

opv כתב:הLCD שהכי קרובה לתיאור הזה במחירים האלה, היא בכלל פלאזמה.
אם תלך על מומלצות הפורום בגודל 50", תקבל תמונה לא רעה בכלל, שחלק מהאנשים לא יבינו למה צריך יותר.
...
היופי בטלויזיות זה שאף פעם לא חושבים שצריך יותר כשרואים משהו בHD, כי ביננו - בכל הטלויזיות יראו טוב בHD.
השאלה היא מה קורה כשאתה משווה לטלויזיה איכותית באמת, אחר כך אתה מבין מה ההבדל.
אתה לא צמא, עד שאתה שותה בפעם הראשונה.

פלזמות בתקציב הזה בעיתיות, עם כמה שיש לי כבוד לC550, יש לה עדיין רגישות לצריבות\צבירות, ו50" זה יכול להיות בעייתי לחלק מהאנשים, במיוחד אם זה לחדר שינה... למרות שמבחינתי גם 100" לחדר שינה כל עוד יש לי תקציב.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

kipikipod,
בוא נאמר שראיתי כבר שניים שלושה מסכים, שלא יכלתי להסתכל עליהם בלי צורך בהשוואה.
אני חושב שכיום, בניגוד לעבר, המסכים בתקציבים הנ"ל יכולים לתת תמונה שאפשר להנות ממנה ולא לראות את הפגמים בתמונה ולחכות לתקציב השדרוג.
50" ל4 מטר, לא אמור להיות גדול לאף אחד.
צריבות? בשביל כבוד צריך לעבוד. כיום מי שרוצה איכות תמונה בתקציבים הנ"ל צריך להתמודד עם המכה הלא נוראה הזאת.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

opv כתב:kipikipod,
בוא נאמר שראיתי כבר שניים שלושה מסכים, שלא יכלתי להסתכל עליהם בלי צורך בהשוואה.
אני חושב שכיום, בניגוד לעבר, המסכים בתקציבים הנ"ל יכולים לתת תמונה שאפשר להנות ממנה ולא לראות את הפגמים בתמונה ולחכות לתקציב השדרוג.
50" ל4 מטר, לא אמור להיות גדול לאף אחד.
צריבות? בשביל כבוד צריך לעבוד. כיום מי שרוצה איכות תמונה בתקציבים הנ"ל צריך להתמודד עם המכה הלא נוראה הזאת.
...
פגמים יהיו בסצנות חשוכות כי הוא רוצה LED\LCD ובתקציבים האלה השחור הוא עדיין אפרפר עם סימני תאורה במקומות שונים (בהתאם לדגם).
בפלזמה לא יהיו זליגות אור למיניהן, לכן C550 תהיה הבחירה הטובה בתקציב הזה, במידה ויש לו מקום ל50" (שכן 4 מטר מצריך אפילו יותר לדעתי אבל 50 זה מצוין).

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

kipikipod,
אמרתי ש"המסכים בתקציבים הנ"ל יכולים לתת תמונה שאפשר להנות ממנה ולא לראות את הפגמים בתמונה ולחכות לתקציב השדרוג. ", לא אמרתי שכל מסך בתקציב הזה יעשה את העבודה.
מראש ההמלצה שלי היתה לשנות כוון לפלאזמה 50".
כך שהתגובה שלך היא בגדר שכנוע של משוכנע. (f)

MiSTeR_LCD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

בכל אופן, יש למישהו המלצה ל LCD טובה. אם לא 10\10 אז לפחות 8-7\10 ???

אני אשאל את זה אחרת...מה ה- LCD הכי טובה כרגע בשוק ל"עני" כמוני שמוכן לשלם עד 5000-5500 אלף ש"ח?????

תודה מראש וחג שמח וכשר לכל עם ישראל!!!

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

MiSTeR_LCD כתב:בכל אופן, יש למישהו המלצה ל LCD טובה. אם לא 10\10 אז לפחות 8-7\10 ???

אני אשאל את זה אחרת...מה ה- LCD הכי טובה כרגע בשוק ל"עני" כמוני שמוכן לשלם עד 5000-5500 אלף ש"ח?????

...
אפשר להבין למה ההתעקשות לקנות מוצר שחוזרים ואומרים לך שהוא פחות מתאים?
אני בטוח שאם תבקש מהמנהלים יפה, יסכימו להחליף לך את הניק לMiSTeR_PDP או MiSTeR_PLASMA.
:wink:

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

MiSTeR_LCD כתב:בכל אופן, יש למישהו המלצה ל LCD טובה. אם לא 10\10 אז לפחות 8-7\10 ???

...
אתה לא נחשב כעני ואביון אם יש לך קורת גג,אוכל לחג ולפטופ לקשקושים.
בכל חנות או רשת יפרסו לך עד 36 תשלומים ללא ריבית ומסך תלת מימד יכול להיות אצלך עם גיהוץ הוויזה :wink:
קנה היום שלם מחר,חיים פעם אחת

MiSTeR_LCD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני מבין שאפשר לקנות כל טלויזייה. אבל יש לי 5000 ש"ח. וזה מה שאני רוצה להוציא.
אם הייתי רוצה להיכנס למינוס, אז הייתי קונה KURO או סוני/טושיבה ב10K (לדעתי יצרניות הטלויזייה הטובות בעולם), שובר ל36 תשלומים וחוסך הרבה קריאה/בדיקה/השוואה/זמן...
אבל 5K זה מה יש...

אני אשאל שאלה אחרת...
למי יש LCD בבית/אצל חבר שמספקת תצוגת SD טובה (8-9\10) ובהחלט יכול להמליץ לי עליה.
כי אין לזה גבול.
הכי חשוב מבחינתי (ולהורים שבעיקר מסתכלים YES ) שתצוגת SD תהיה טובה (סרטים ב- FHD תמיד יראו טוב על מסכים כאלו).

מניסיון, מישהו ראה בעיניו LCD ב5K בעלת תצוגת SD ראויה למחיר הרצוי????

שבוע טוב
סלבה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני אשאל פעם אחרונה, כי אולי פספסת את שאלתי וחבל לי שתקנה מוצר לא מתאים.
מנסיוני הד"ל, באיזור התקציבים שנתת פלאזמות נותנות את התמורה והתמונה הטובים ביותר.
למה אתה ממשיך להתעקש על LCD או LED?

dany_my
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0

שליחה #15 

הסמסונג C6200 טלוויזיה מעולה בתקציב בגודל 40" (תצטרך להוסיף מעט לתקציב) או לחלופין שארפ LE810.
כבעל C550 אני יכול להמליץ לך עליה מאוד, אך מנגד אני יכול להגיד לך שאני הולך לרכוש בקרוב טלוויזיה נוספת והפעם אני הולך ללכת דווקא על מסך לד. (הC550 טלוויזיה ברמה מאוד גבוהה כמובן ביחס לתקציב, אבל גם לה יש את הבעיות הקטנות שלה)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #16 

היום יש גם מסכי LCD לא רעים. אתה מתחבר לממיר רגיל?

MiSTeR_LCD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

opv כתב:אני אשאל פעם אחרונה, כי אולי פספסת את שאלתי וחבל לי שתקנה מוצר לא מתאים.
מנסיוני הד"ל, באיזור התקציבים שנתת פלאזמות נותנות את התמורה והתמונה הטובים ביותר.
למה אתה ממשיך להתעקש על LCD או LED?
...
אני לא מתעקש על שום טלויזיה...
אחרי שהמליצו פה על פלזמה, ביררתי וקראתי קצת על הדגמים השונים. ראיתי ש 42 אינצ' גודל לא כל כך פופולארי וזה מתחיל ב50''.
שמתי לב שהרבה פלזמות הן HD ולא FHD....הFHD קצת יקרות ורובן בגודל 50'' ומעלה..
כל הבעיות של הפלזמה(צריבה/צבירה) אני לא כל כך בקיע בנושא אבל הבנתי שזה לא כמו בעבר ויש דרכים לטפל בהם, ככה שזה לא מדאיג אותי כל התופעות האלה.
מבחינת גודל, 42'' המקסימום שיכנס לסלון, כי הספה המרכזית היא אומנם במרחק 4 מטר אבל יש כורסה במרחק מטר אחד, ואנחנו לא מתכוונים לזרוק אותה בקרוב, וגם לא רוצים שהצופה יתעוור. 42'' דיי והותר.

באתר ההשוואות (לא יודע אם מותר או אסור לציין את שמו) יש 10 פלזמות בגודל 42'' שהן FHD, שניים מהן חיטאצ'י וכל השאר פנסוניק דיי יקרות החל מ6K.

אני מבין שמהדרישות שלי יותר מתאים לי פלזמה(שתספק תצוגת SD טובה מבלי לדאוג לתדר רענון או זמן תגובה) אבל הגודל הוא בעיה, וכל סוגיית הFHD והמחיר הגבוהה יחסית( 6K זה דיי גבוהה בשבילי וזה מבלי לקחת בחשבון שאני אצטרך לקנות סטרימר כי לא לכולן יש יכולות אל-חוטיות).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #18 

מה יחובר למסך? למה הגודל הוא בעיה? יש פלזמות 42 אינצ'

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #19 

אם התקציב שלך 6K ואתה לא רוצה לעבור גודל 42 בשום אופן....ומעוניין דווקא בLED או LCD תבדוק את האופיות הבאות
40C6900
40EX710
40C650

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #20 

ב-5600 (לפי זאפ) אתה יכול להשיג את ה-Samsung c650 ועוד בגודל 46 אינץ. הרבה מחברי הפורום ממליצים עליה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”