שלום לכולם,
התחדשתי במערכת 5.1 מבית לוג'יטק.. הZ5500
אני עובר בקרוב דירה ואני אתלה אותם שם.. ואני קצת הסתבכתי עם כל הנושא.
1. אם אני תולה את הרמקולים על הקיר, כפי שנועדו להיות, הם מופנים ישר, ולא לכיוון המאזין, נכון?
האם זה משמעותי? האם שווה להכין מדפים, ולתלות אותם הפוך ככה שבעצם תיהיה לי אופציה לסובב אותם?
כלומר האם זה שווה את המאמץ, או שזה משהו שלא ממש משמעותי?
2. גם האחוריים צריכים להיות מסובבים, או שהם דווקא צריכים להיות ישרים?
3. באיזה גובה ומרחק צריך לתלות את הרמקולים? כי לפעמים אני יושב די קרוב למחשב, כלומר קרוב לקיר
וככה שאני שומע מוזיקה, ואם אני רואה סרט אני מתרחק יותר לכיוון הקיר האחורי, ככה שאני לא ממש יודע באיזה מרחק להציב את הרמקולים הקדמיים, ובאיזה גובה..
האחוריים להציב בערך מטר מעל האוזניים כשאני יושב, ובזווית של 90 מעלות פחות או יותר נכון?
4. את הסנטר אני אמור להציב באותו גובה של הקדמיים? יותר גבוה? יותר נמוך?
כי פשוט מבחינה הגיונית הסנטר תמיד יהיה קרוב יותר אליי, בגלל שהקיר הוא ישר.. ואין לי אפשרות לקרב את הקדמיים
אז זה יכול לפגוע לי בסאונד אני מאמין..
שאלה אחרונה שאולי היא קשורה ואולי לא.. התקרה בחדר הזה נמוכה, משהו כמו 2.16 אם אני לא טועה
אז תתיחסו לשאלות בהתאם לגובה הזה (אם יש צורך בכלל)
ועכשיו השאלה לגבי הגובה, האם זה יותר טוב או פחות טוב מבחינה אקוסטית שהתקרה כזאת נמוכה?
תודה ענקית לעוזרים!!
עזרה בתליית מערכת ה-Z5500 של לוג'יטק.. כמה שאלות קטנות..
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1 א: תלוי כיצד תתלה אותם ואיפה המאזין יושבliorpog כתב:שלום לכולם,
התחדשתי במערכת 5.1 מבית לוג'יטק.. הZ5500
אני עובר בקרוב דירה ואני אתלה אותם שם.. ואני קצת הסתבכתי עם כל הנושא.
1. אם אני תולה את הרמקולים על הקיר, כפי שנועדו להיות, הם מופנים ישר, ולא לכיוון המאזין, נכון?
האם זה משמעותי? האם שווה להכין מדפים, ולתלות אותם הפוך ככה שבעצם תיהיה לי אופציה לסובב אותם?
כלומר האם זה שווה את המאמץ, או שזה משהו שלא ממש משמעותי?
2. גם האחוריים צריכים להיות מסובבים, או שהם דווקא צריכים להיות ישרים?
3. באיזה גובה ומרחק צריך לתלות את הרמקולים? כי לפעמים אני יושב די קרוב למחשב, כלומר קרוב לקיר
וככה שאני שומע מוזיקה, ואם אני רואה סרט אני מתרחק יותר לכיוון הקיר האחורי, ככה שאני לא ממש יודע באיזה מרחק להציב את הרמקולים הקדמיים, ובאיזה גובה..
האחוריים להציב בערך מטר מעל האוזניים כשאני יושב, ובזווית של 90 מעלות פחות או יותר נכון?
4. את הסנטר אני אמור להציב באותו גובה של הקדמיים? יותר גבוה? יותר נמוך?
כי פשוט מבחינה הגיונית הסנטר תמיד יהיה קרוב יותר אליי, בגלל שהקיר הוא ישר.. ואין לי אפשרות לקרב את הקדמיים
אז זה יכול לפגוע לי בסאונד אני מאמין..
שאלה אחרונה שאולי היא קשורה ואולי לא.. התקרה בחדר הזה נמוכה, משהו כמו 2.16 אם אני לא טועה
אז תתיחסו לשאלות בהתאם לגובה הזה (אם יש צורך בכלל)
ועכשיו השאלה לגבי הגובה, האם זה יותר טוב או פחות טוב מבחינה אקוסטית שהתקרה כזאת נמוכה?
תודה ענקית לעוזרים!!...
1 ב: משמעותי? תלוי במקום האזנה וגודל החדר
1 ג: אם יש אופציית כיוון, האופציה תמיד עדיפה, אבל שוב, תלוי במיקום האזנה וגודל החדר.
2: רצוי שיהיו מופנים לכיוון המאזין
3 א: תצייר משולש... אם אתה יושב מטר מהמסך אז תתלה גם את הרמקולים כל אחד מטר מהמסך
3 ב: רצוי בגובה אוזניים
3 ג: רצוי בגובה אוזניים, אלא אם כן יש לך בעית מקום אז אפשרי לתלות יותר גבוהה עם הטייה.
4 א: רצוי באותו גובה, גם אם הוא יהיה במיקום טיפה שונה, תמיד יש אפשרות של כיוון.
4 ב: יש חוקיות בבניית חדר אקוסטי, אבל אני דיי בטוח שאין לך חדר שעומד בקריטריונים הנדרשים לכן הגובה כאן לא משחק תפקיד, כי גם ככה המערכת היא דיי מותאמת לחדר (אני אומר בערך כי איני יודע את גודל החדר בפועל, אבל נגיד 3X4).
JEXY
קודם כל המון תודה לך על העזרה, לקח הרבה זמן עד שענו לי על השאלות חח..
עכשיו יש לי כמה שאלות בעקבות התשובות שלך, אבל קודם כל אני אגיד לך בערך איך החדר נראה והגודל שלו כדי שאולי זה יעזור
החדר ברוחב, הוא כמו חדר רגיל, בסביבות ה4 מטר, אולי טיפה פחות.. אבל באורך.. הוא כמעט כמו 2 חדרים כלומר הוא יותר ארוך מהרגיל.
המחשב והרמקולים ממוקמים לרוחב, כלומר הצד שבו הרמקולים הקדמיים והאחוריים יהיו קרובים יותר.. כמו רוחב החדר.
מקווה שהבנת פחות או יותר..
1. כעיקרון ברור לי שעדיף שהרמקולים יהיה לכיוון המאזין, אך אם איני טועה אי אפשר לכוון אותם לכיוון המאזין כי הם תלויים פשוט ישר על הקיר.
אני יכול להתאמץ ולהכין מדפים, לתלות את הרמקול הפוך, ובעצם ככה לכוון לכיוון המאזין.
השאלה שלי היא האם זה באמת משנה משהו, כלומר האם ההשקעה של המדפים וכל הבלאגן באמת תשנה משהו או שזה כביכול יהיה כמעט אותו הדבר?
2. נניח שיש לי 2 מקומות להאזין, מקום אחד זה ליד המחשב כשאני שומע מוזיקה, ומקום שני זה יותר אחורה כשאני רואה סרטים
איפה יותר חשוב לתכנן את האקוסטיקה? כי כל התכנון של הרמקולים אמור להיות שונה מבחינת זוויות
אז אני לא יודע איפה ההבדל יהיה גדול יותר, במוזיקה שאני סתם שומע במחשב או כשאני סרטים..
3. לגבי הסנטר, עדיין לא ממש הבנתי מה כדאי, אם אני תולה אותו בגובה האוזניים, הוא יהיה ממש מול הפנים שלי כשאני שומע מוזיקה, הוא יהיה יותר קרוב אליי מה2 האחרים, ולכן אני אשמע את רוב המוזיקה ממנו לא?
שוב תודה ענקית על העזרה!
קודם כל המון תודה לך על העזרה, לקח הרבה זמן עד שענו לי על השאלות חח..
עכשיו יש לי כמה שאלות בעקבות התשובות שלך, אבל קודם כל אני אגיד לך בערך איך החדר נראה והגודל שלו כדי שאולי זה יעזור
החדר ברוחב, הוא כמו חדר רגיל, בסביבות ה4 מטר, אולי טיפה פחות.. אבל באורך.. הוא כמעט כמו 2 חדרים כלומר הוא יותר ארוך מהרגיל.
המחשב והרמקולים ממוקמים לרוחב, כלומר הצד שבו הרמקולים הקדמיים והאחוריים יהיו קרובים יותר.. כמו רוחב החדר.
מקווה שהבנת פחות או יותר..
1. כעיקרון ברור לי שעדיף שהרמקולים יהיה לכיוון המאזין, אך אם איני טועה אי אפשר לכוון אותם לכיוון המאזין כי הם תלויים פשוט ישר על הקיר.
אני יכול להתאמץ ולהכין מדפים, לתלות את הרמקול הפוך, ובעצם ככה לכוון לכיוון המאזין.
השאלה שלי היא האם זה באמת משנה משהו, כלומר האם ההשקעה של המדפים וכל הבלאגן באמת תשנה משהו או שזה כביכול יהיה כמעט אותו הדבר?
2. נניח שיש לי 2 מקומות להאזין, מקום אחד זה ליד המחשב כשאני שומע מוזיקה, ומקום שני זה יותר אחורה כשאני רואה סרטים
איפה יותר חשוב לתכנן את האקוסטיקה? כי כל התכנון של הרמקולים אמור להיות שונה מבחינת זוויות
אז אני לא יודע איפה ההבדל יהיה גדול יותר, במוזיקה שאני סתם שומע במחשב או כשאני סרטים..
3. לגבי הסנטר, עדיין לא ממש הבנתי מה כדאי, אם אני תולה אותו בגובה האוזניים, הוא יהיה ממש מול הפנים שלי כשאני שומע מוזיקה, הוא יהיה יותר קרוב אליי מה2 האחרים, ולכן אני אשמע את רוב המוזיקה ממנו לא?
שוב תודה ענקית על העזרה!