שאלה לגבי שדרוג הכרטיס מסך בשביל שיפור חווית הצפייה..
שלום לכולם,
כרגע יש לי טלויזיה LCD 32 של LG
HD Ready
היא מחוברת בכבל VGA למחשב.. וככה אני צופה בסרטים..
אני מוריד הרבה סרטי HD כבדים וגדולים.. רוצה להינות מאיכות..
כרגע אין לי יציאה HDMI מהמחשב..
רציתי לשאול, אם שווה לי לקנות כרטיס מסך זול, משהו ממש ב150 שקל, נטו בשביל היציאה..
ולקנות כבל HDMI ולחבר..
אני לא יודע כמה כבל כזה עולה אבל נניח 150.. ביחד זה 300
האם שווה להשקיע סכום כזה, זה ישפר משהו באיכות?
יש הבדל באיכות הצפייה בין כל כרטיס מסך? אם אני קונה אחד ב300 ואחד ב150 יהיה בינהם הבדל?
ואולי יש לכם פיתרון יותר טוב ככה להעשיר את חווית הצפייה שלי.. קניתי מערכת חדשה ורציתי ככה לשפר גם את התצוגה
אולי מדיה סטרימר? אני לא ממש יודע מזה, ומה היתרונות שלו אבל שמעתי כמה דברים על המכשיר
איכות הצפייה דרכו תיהיה גבוהה בהרבה?
תודה רבה רבה מראש!
כרגע יש לי טלויזיה LCD 32 של LG
HD Ready
היא מחוברת בכבל VGA למחשב.. וככה אני צופה בסרטים..
אני מוריד הרבה סרטי HD כבדים וגדולים.. רוצה להינות מאיכות..
כרגע אין לי יציאה HDMI מהמחשב..
רציתי לשאול, אם שווה לי לקנות כרטיס מסך זול, משהו ממש ב150 שקל, נטו בשביל היציאה..
ולקנות כבל HDMI ולחבר..
אני לא יודע כמה כבל כזה עולה אבל נניח 150.. ביחד זה 300
האם שווה להשקיע סכום כזה, זה ישפר משהו באיכות?
יש הבדל באיכות הצפייה בין כל כרטיס מסך? אם אני קונה אחד ב300 ואחד ב150 יהיה בינהם הבדל?
ואולי יש לכם פיתרון יותר טוב ככה להעשיר את חווית הצפייה שלי.. קניתי מערכת חדשה ורציתי ככה לשפר גם את התצוגה
אולי מדיה סטרימר? אני לא ממש יודע מזה, ומה היתרונות שלו אבל שמעתי כמה דברים על המכשיר
איכות הצפייה דרכו תיהיה גבוהה בהרבה?
תודה רבה רבה מראש!
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
כבל עולה גרושים, לא צריך כבל "יקר" פשוט יעשה את אותה עבודה
בגדול הבדל גדול לא תראה, VGA נותן רזולוציה מספקת, אבל! הוא אנלוגי, ועדיף דיגיטלי (DVI HDMI) האם תראה הבדל? זה סיפור אחר
בגדול הבדל גדול לא תראה, VGA נותן רזולוציה מספקת, אבל! הוא אנלוגי, ועדיף דיגיטלי (DVI HDMI) האם תראה הבדל? זה סיפור אחר
אם המחשב במרחק כזה מהטלויזיה שאתה יכול לחבר אותו בכבל אז למה לך סטרימר(מזרימדיה)?
ואם אתה שואל את עצמך(ואותנו) מה זה, אתה מוזמן לקרוא בכתבה הבאה.
אמנם קצת ישן אבל מסביר פחות או יותר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3814559,00.html
ואם אתה שואל את עצמך(ואותנו) מה זה, אתה מוזמן לקרוא בכתבה הבאה.
אמנם קצת ישן אבל מסביר פחות או יותר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3814559,00.html
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לך על כרטיס מסך HD5450 שעולה קצת פחות מ-200 שקל, זאת כמובן בהנחה שיש לח לוח אם עם חיבור PCI-Express.
אם יש לך לוח אם ישן יותר עם חיבור AGP, זה יעלה לך יותר.
אם יש לך לוח אם ישן יותר עם חיבור AGP, זה יעלה לך יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
יש לי לוח אם חדש יחסית.. H55M של MSI
השאלה, אם הכרטיס מסך, והכבל, יעשו הבדל ששווה את הכסף, כי בסופו של דבר גם הטלויזיה עצמה כבר לא כל כך חדשה..
DorM
אין לי חיבור DVI במחשב.. זה מארז בסיסי כזה, לא חשבתי על הדברים האלה לפני שנה ומשהו..
השאלה, אם הכרטיס מסך, והכבל, יעשו הבדל ששווה את הכסף, כי בסופו של דבר גם הטלויזיה עצמה כבר לא כל כך חדשה..
DorM
אין לי חיבור DVI במחשב.. זה מארז בסיסי כזה, לא חשבתי על הדברים האלה לפני שנה ומשהו..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אכן נראה שמדובר בלוח אם ללא יציאת HDMI.
חוזר על ההמלצה שלי מקודם ל-HD5450 (של Sapphire מצויין והוא נמכר בפחות מ-200 ש"ח).
כבל HDMI באורך 1.8 מטר לא אמור לעלות יותר מ-30-35 ש"ח בכל חנות מחשבים. כבלים ארוכים כמובן יקרים יותר.
חוזר על ההמלצה שלי מקודם ל-HD5450 (של Sapphire מצויין והוא נמכר בפחות מ-200 ש"ח).
כבל HDMI באורך 1.8 מטר לא אמור לעלות יותר מ-30-35 ש"ח בכל חנות מחשבים. כבלים ארוכים כמובן יקרים יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם איכות התמונה שאתה מקבל היום דרך ה VGA כבר סבירה, כלומר ממלאת את כל המסך ולא מטושטשת, אתה תקבל בדין 0 אחוז שיפור עם החלפת כרטיס מסך ל HDMI.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ממש ככה. הנחת המוצא ש HDMI שוחרר כדילשפר את איכות התמונה היא פשוט לא נכונה ולא מתיישבת עם העובדות היבשות. היתרונות של HDMI על פני חיבור VGA הוא באפשרות להעביר אודיו במקביל לוידיאו ובהיות השידור דיגיטלי גם לחסוך מעגלי A/D וכיוון גיאומטרית תמונה מסובכים בדרך וגם לא לשכוח אכיפת מנגנון להגנת תוכן כדי למנוע ממך לבצע הקלטה דיגיטלית מהמקור. שיפור איכות התמונה לא היה חלק במשוואה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
להעביר אודיו זה משהו שאני לא משתמש בו.. וגם באכיפת מנגנון להגנה לא נתקלתי בבעיות בשלב הזה..
רציתי נטו לשפר את האיכות.. פשוט הממיר שלנו בסלון.. YES HD לדעתי רואים את הHD יותר טוב מאצלי..
אבל כנראה שזה בגלל הטלויזיה עצמה.. שקצת יותר טובה
יגיע הזמן ונחליף גם טלויזיה חח
תודה רבה על העזרה.
רציתי נטו לשפר את האיכות.. פשוט הממיר שלנו בסלון.. YES HD לדעתי רואים את הHD יותר טוב מאצלי..
אבל כנראה שזה בגלל הטלויזיה עצמה.. שקצת יותר טובה
יגיע הזמן ונחליף גם טלויזיה חח
תודה רבה על העזרה.