סוג מסך חדש יאפשר הקרנה ללא מגבלות של תאורה סביבתית!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
למי שלא יודע, הבעיה עם מסכי הקרנה היתה תמיד שאור סביבתי היה הורס אותם. אם זה היה מסך בצבע אפור או שחור, היה פחות החזר של אור אבל זה היה מקלקל גם את איכות ההקרנה עצמה.
במרבית המקרים, פשוט משתמשים במסך לבן, ומחשיכים את החדר.
בהקרנה אחורית ובכלל במסכים דקים זה מתבטא בעיקר בכך שאור סביביתי מאוד מפריע לאיכות התמונה ולהחזרים. דיפיוזרים היו עוזרים בעניין הזה, אבל מקלקלים את איכות התמונה מצד אחד, ומפזרים את האור מצד שני.
חוקרים באוניברסיטת טוהוקו השיגו שיפור משמעותי בנושא הזה והציגו אותו למגזין akihabara news היפני. מדובר בשני שכבות שמותאמות זו לזו במדוייק, כאשר החיצונית מורכבת מסוג חדש של דיפיוזר. השילוב מונע מהאור החיצוני מלהשפיע כמעט בכלל על איכות התמונה. מדהים!
במרבית המקרים, פשוט משתמשים במסך לבן, ומחשיכים את החדר.
בהקרנה אחורית ובכלל במסכים דקים זה מתבטא בעיקר בכך שאור סביביתי מאוד מפריע לאיכות התמונה ולהחזרים. דיפיוזרים היו עוזרים בעניין הזה, אבל מקלקלים את איכות התמונה מצד אחד, ומפזרים את האור מצד שני.
חוקרים באוניברסיטת טוהוקו השיגו שיפור משמעותי בנושא הזה והציגו אותו למגזין akihabara news היפני. מדובר בשני שכבות שמותאמות זו לזו במדוייק, כאשר החיצונית מורכבת מסוג חדש של דיפיוזר. השילוב מונע מהאור החיצוני מלהשפיע כמעט בכלל על איכות התמונה. מדהים!
אני לא יודע אם זה עובד באותה שיטה אבל יש כבר מסכים שמסננים אור חיצוני כמו Black Diamond שקיבל ביקורות מעולות.
http://www.screeninnovations.com/category/reviews/
http://www.screeninnovations.com/category/reviews/
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
oron_s כתב:אני לא יודע אם זה עובד באותה שיטה אבל יש כבר מסכים שמסננים אור חיצוני כמו Black Diamond שקיבל ביקורות מעולות.
http://www.screeninnovations.com/category/reviews/...
גם לסוני היו שני מסכים בטכנולוגיה דומה.
-
oferlaor
- מנהל

black diamond זה סיפור אחר לחלוטין - הוא בעצם סוג של high gain screen. כאן הם מדברים על ציפוי שיכול לעבוד גם על מסכי הקרנה, גם על הקרנה אחורית, ולפי מה שאני מבין, גם כציפוי קדמי של מסכי LCD ופלזמה!
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
BLACK DIAMOND הוא לא מסך עם גיין גבוה, הגיין הוא 0.8. העיקרון שלו הוא מאוד דומה.oferlaor כתב:black diamond זה סיפור אחר לחלוטין - הוא בעצם סוג של high gain screen. כאן הם מדברים על ציפוי שיכול לעבוד גם על מסכי הקרנה, גם על הקרנה אחורית, ולפי מה שאני מבין, גם כציפוי קדמי של מסכי LCD ופלזמה!...
הבעיה במסכים "חדשניים" היא המחיר (סטייל אלפי $ למסך).
-
oferlaor
- מנהל

opv
סליחה, צודקים. חשבתי על מסך אחר שהחזיר אור שהוא גם כהה וגם עם GAIN גבוה וראיתי אותו ב-CES. הנחתי שגם ה-BLACK DIAMOND כזה.
סליחה, צודקים. חשבתי על מסך אחר שהחזיר אור שהוא גם כהה וגם עם GAIN גבוה וראיתי אותו ב-CES. הנחתי שגם ה-BLACK DIAMOND כזה.