תקדים מסוכן: ג'ורג' הוטס (GEOHOT) סגר עסקה עם סוני מחוץ לבית המשפט

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #1 

כידוע, סוני תבעה אותו על כך שהוא פרץ את המפתח המאפשר גישה מלאה למכשיר, הפריצה האלגנטית ביותר שקיימת למכשירים מהסוג הזה.

GEOHOT, אחד הפורצים המוכשרים בסצינה של אפל וקונסולות, בעצם עמד לתביעה מטעם סוני, ודי היה ברור שהוא בבעיה. עם זאת, לאורך כל הדרך הוא היה רברבן והצהיר שאין לו ממש ממה לדאוג. הבחור קיבל לא מעט כסף מגופים שונים, ובעיקר מתורמים, בכדי לממן את ההגנה המשפטית שלו. מדובר במשפט שהיה קובע אחת ולתמיד אם מכשיר שרכשנו הוא באמת שלנו והאם אפשר לעשות בו איזה שינוי שרק מתחשק לנו או לא.

עכשיו מתברר שלנו יש ממה לדאוג, כי המכונה המשפטית כנגד הוטס בוודאי הדאיגה אותו מאוד. אני בהחלט לא מקנא בו - מיליוני דולרים הולכים לעורכי הדין של סוני והם יכולים לייבש אותו לכל החיים בבית המשפט עם אין ספור תלונות ותואנות שוא.

בקיצור, מתברר עכשיו שהתביעה כנגדו ירדה, ושהוטס הסכים להתקפל. ההסדר, כך לפי השמועות, מדבר על כך שהוטס מתחייב לעולם לא לעשות "שימוש לא מורשה" במכשיר של סוני גם אם הוא טכנית לא הסכים לתנאי השימוש של סוני (אחת הטענות היתה שהוא רכש מכשיר משומש ושלא נרשם לרשת PSN כך שטכנית הוא מעולם לא הסכים לתנאי השימוש של סוני). במידה ויתפס שוב, הוא ישלם כ-10,000 דולר על כל עברה עד לסכום מקסימלי של 250,000 דולר.

השאלה המתבקשת היא מה יהיה על הכסף מהתביעה. וגרוע יותר, מה יהיה אם אפל יעשו תביעה דומה, האם גם שם יתקפלו?

המסקנה המתבקשת היא שכוכבים כאלה צריכים להישאר תחת שמות אנונימיים בדיוק כפי ש-Dev Team עשו עם אפל עד היום.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

המסקנה היחידה היא, שמישהו צריך לגרום לאזרחים האמריקאיים ללכת נגד החברות , ולשנות את החוקים , זה היהיה קשה , אבל אם המון מצביעים רפובליקניים יעשו את זה , אולי זה יקרה.
כרגע סוני בגלל איום שהם יותר גדולים , יצאו מכך שהם רצו שאתה לא תשנה את רכושך , ובתי המשפט נתנו להם את זה כי הם יכולים להטריד יותר ממנו . הבעיה האמיתית היא שסוני היא גם בעלת חברת הפצת תוכן , ושאר החברות גם הן עם כיסים עמוקים מידי, כך שאו שהמחוקק האמריקאי יאלץ להגביל אותם (למרות ה"שימון" המאסיבי), או שזה יגיע למקומות אחרים
כי למעשה מה שהחברות עושות זה גזל , הן משתמשות בכוחן הכלכלי , כדי לגרום לנו לקנות משהו , בהנחה שהוא שלנו , ולמעשה הן אומרות ,אנחנו נחליט עבורך על אופן השימוש שלך ברכוש שלך . אם זה לא גזל אני לא יודע מה זה גזל

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

אני לא בטוח שמדובר בניצחון של סוני. היא די נכנעה ללחץ שהופעל עליה.

הסכומים שבקנסות לא דרקונים ובעצם ניתן להשיג די בקלות מימון של קהילת "תומכי החופש" באינטרנט כדי לכסות עליהן.

אני מאמין שלא נשמע יותר את השם הוץ בהקשר של סוני אבל באופן מעשי - אנונימית אף אחד לא יוכל למנוע ממנו לפעול.

המסקנה היא שמול גופים חזקים כמו תאגידי ענק או פוליטיקאים רבי עוצמה - עדיף לפעול בחוכמה , אלא אם כן יש לך עור של פיל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

amiti אתה מחמיץ את הנקודה , אולי הוא לא יפגע, אבל סוני הרוויחו את הPR של הם ניצחו כי יש להם כוח . מה שזה יגרום שהבאים אחריהם , כבר לא יעזו , ואלו שכן (שמספרם המוחלט יהיה הרבה יותר קטן ), ישמרו על אנונימיות.

סוני העבירה מסר שזה לשונו " קניתם את הקונסולה, אתם חושבים שאתם יכולים לעשות איתה מה שאתם רוצים ? , תחשבו עוד פעם כי אחרת, לגיונות העו"ד שלנו , יטביעו אותכם בנהר של משפטים שלא תוכלו לממן אפילו "
עצם העובדה שהיא מעבירה את המסר , נותן לה כוח לעשות דברים יותר גרועים , ומפחיד את כול ההאקרים הקטנים יותר שחשבו לטפל בקונסולה שלהם

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

אני עם amiti.

לא רואה את זה כניצחון של סוני, רחוק מכך. סוני התקפלה והבינה ש:
א. משפט שבו היא תנצח בתביעת ענק יביא לנזק עצום לPR שלה.
ב. לא הרבה טוב יצא לה מהמשפט הזה, הפורץ הבא פשוט יקפיד לשמור על אנונימיות.
ג. היא לוקחת סיכון שהתביעה שלה תדחה ויביא למהפכה בחוקיות הפריצה למכשירים מוגנים.
ד. 10,000$ לכל הפרה נוספת עם הגבלת מקסימום של 250K זה סכום סביר שלא יציג אותה באור רע מדי וגם יאפשר לה לטעון שניצחה.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #6 

כמו תמיד אין שחור ולבן ולכן התביעה הזאת, כצפוי, נגמרה בפשרה.
כולם יודעים שלא ממש השתנה פה משהו והפורץ הבא פשוט יהיה אנונימי וזהיר יותר.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

"לעשות מה שרוצים עם הקונסולה"?
בואו נקרא לילד בשמו: לפרוץ אותה כדי שנוכל להעתיק משחקים ולשחק בהם ללא תשלום!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #8 

detailer

כפי שהוסבר בעבר, פריצה לאו דווקא מיועדת למשחקים מועתקים. לדוגמא, פונקציונליות כגון מה שעושים עם ה-KINECT או האייפון לא היה אפשרי ללא פריצות והתקנות של תוכנות חדשות שהיצרן אפילו לא חשב עליהן.

במקרה של ה-PS3, אפשר להחזיר את הלינוקס שסוני הסירו, להשתמש במשאבים של מעבד ה-CELL ועוד דברים רבים ומעניינים.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

עפר,
אני לא חושב שסוני הייתה משתוללת אם הפריצה הייתה מאפשרת רק את הדברים שאתה מדבר עליהם.
זה בטח היה מפריע להם אבל הם לא היו יוצאים למאבק משפטי כזה.
העניין הגדול שיש לאנשים בפריצה והכעס הגדול על סוני נובע מהרצון לחסוך המון כסף ולהעתיק משחקים.
הפונקציונליות הנוספת שיש לפריצה מהווה גימיק נחמד בלבד אבל לא משהו בעל ערך אמיתי ל-90% מהמשתמשים.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

detailer אתה אולי צודק , אני פשוט לא יודע (אין לי קונסולה ואין לי מושג ירוק :lol: ), הבעיה היא בעובדה שאם קניתי משהו אני אמור לעשות איתו הכול .
קניתי אקדח למשל , אז אתה יודע מה באמת התכוונתי לשדוד מישהו , אבל אח"כ רציתי להגן על מישהו אחר מפני שודד , האם חברת האקדחים יכולה למנוע ממני לפתוח את הנצרה רק בגלל שכולם משתמשים באקדח שלה לשודים ?

קניתי מערכת הפעלה , כדי להשתמש בה ב30 עותקים , ממתי מותר לך לומר לי מה לעשות עם מערכת ההפעלה שקניתי ? גם אם השינוי שאני עושה לא משרת שום מטרה אחרת חוץ מאשר מאפשר התקנה מרובה ?

מה שאני מנסה לומר , שגם אם אתה יודע שאני מתכווין לגנוב , עד שלא הורשעתי בגניבה , אסור לך למנוע ממני כלום . באה סוני ושאר החברות ואומרות , אנו יודעים שזה לגנוב , אז אנחנו נכתוב מחדש את ההגדרה של קניית מוצר , ונכתוב שגם אם קנית , אנו יכולים למנוע ממך להשתמש בו בדרך שאתה רוצה , רק כי אפשר לגנוב ?!!!
אם אתה לא מבין שזה גזל והפרת זכויות הבעלות שלי בצורה לא דמוקרטית בעליל , אז אני לא רואה דרך להראות את זה יותר טוב

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #11 

oferlaor כתב: במקרה של ה-PS3, אפשר להחזיר את הלינוקס שסוני הסירו, להשתמש במשאבים של מעבד ה-CELL ועוד דברים רבים ומעניינים.
...
כן? ומי עשה את זה עד היום? אני שקלתי לפרוץ את המכשיר כי הנחתי לתומי שדברים כאלו יגיעו וישפרו את המכשיר, עד היום כל מה שעשו עם זה זה לאפשר לפיראטים לגנוב משחקים.

בו לא ניתמם.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

truejoker

באופן כללי אתה צודק, אבל אתה יודע שבתכל'ס זה לא עובד כך וחברות צריכות להגן על הקניין הרוחני שלהן מפני גניבה.
מה שעושה ההאקר זה כמו שיכפול של המפתח לכספת של הבנק למיליוני אנשים והיתממות של "שיכפלתי את המפתח אבל לא התכוונתי שיעשו בו שימוש לשדידת הכספת, התכוונתי שהמפתח יהיה תוספת יפה לצרור שלהם ושיוכלו לגרד איתו את האוזן".

נכון שבאופן כללי אפשר לטעון להפרת זכויות של הבעלות, הבעיה שאם יאפשרו דבר כזה יגרם נזק כלכלי אדיר לחברות, למפתחי המשחקים ובסופו של דבר גם למשתמשים.
יש פה סוגייה בכלל לא פשוטה וכמו שאמרו כאן: אין שחור ולבן.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #13 

detailer כתב:truejoker

באופן כללי אתה צודק, אבל אתה יודע שבתכל'ס זה לא עובד כך וחברות צריכות להגן על הקניין הרוחני שלהן מפני גניבה.
מה שעושה ההאקר זה כמו שיכפול של המפתח לכספת של הבנק למיליוני אנשים והיתממות של "שיכפלתי את המפתח אבל לא התכוונתי שיעשו בו שימוש לשדידת הכספת, התכוונתי שהמפתח יהיה תוספת יפה לצרור שלהם ושיוכלו לגרד איתו את האוזן".

נכון שבאופן כללי אפשר לטעון להפרת זכויות של הבעלות, הבעיה שאם יאפשרו דבר כזה יגרם נזק כלכלי אדיר לחברות, למפתחי המשחקים ובסופו של דבר גם למשתמשים.
...
לא הייתי יכול לנסח יותר טוב בעצמי.
מספר פעמים ציינתי בעבר: אם היו פונים לסוני עם כל מיני תוכנות ותוספות מעניינות למכשיר ונדחים זה משהו אחד. עובדתית - לא ידוע על אדם אחד אפילו שעשה כן. במקום זאת הלכו והעתיקו והפיצו את המפתחות בתואנה שזה מה שיתן לאנשים להעלות תוכנות ביתיות ככל העולה על רוחם. פשוט שכחו בתהליך זה כי הפעלת תוכנות שלא נרכשו בכסף גם תתאפשר. הבעיה היא שכולם יודעים את זה, וזה מאפיל הרבה יותר על אלו שבאמת רוצים לפתח משהו משלהם.
אגב - הפשרה הזו מגוחכת אבל ריאלית - הרי סוני לא יוכלו להוציא מהוץ כלום. אבל מצד שני אני חושב שהוא יחשוב פעמיים לפני שהוא יעשה משהו דומה בפעם הבאה. עובדתית לסוני אין בעיה שיפנו ויפתחו דברים עבור המכשיר - התעלמו מהנתון הזה, וזה מאוד חבל.
אני לא פריק של סוני, הכעיס אותי שירדה פונקציה מהמכשיר, אבל הכעיס אותי יותר הסיבה לזה.
אגב - אם הוץ הגיע לפשרה - לא יהיה הוגן שיחזיר לאנשים את הכסף עבור עוה"ד שלו ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

detailer כתב:truejoker

...
כן אני מסכים איתך שיש כאן לא שחור ולבן , אבל הבעיה היא אצל החברות .
שתבין אם אתה רוצה לשמור על רוויחך , ועל "הקניין הרוחני שלך" (ואני בכוונה שמתי את זה במרכאות כפולות :lol: ), תודיע לי שאתה מוכר לי זכות שימוש בקניין הרוחני וזה עולה X כסף
אבל , וזה אבל גדול אם ישנה טכנולוגיה חדשה , כלומר דיסקים/בלו ריי , אני מצפה ממך שתשדרג לי את הקניין הרוחני שרכשתי ממך שיעבוד על המדיה החדשה . אתה יכול לבקש סכום קטן על העבודה , אבל זה הכול

כולנו יודעים שזה לא קיים , לא במוסיקה , ולא בתוכנות ולא בשום קניין רוחני

ולגבי נושא הנזק הכלכלי שלמפתחים ולחברות , אני חושש שאם היו לוקחים את הכסף של המאבק , הם היו מוצאים דרכים אחרות לזה .
העובדה היא שמשחר ההיסטוריה היו אמנים שעשו יצרות בתחומים שונים , חלקם רעבו ללחם (ומנהליהם השמינו מעושר :lol: ), וחלקם ידעו לנכס את זה לעצמם , וחלקם לא . איכשהו בכול תקופה היה מודל אחר , גם היום המודל הזה ישתנה , הבעיה היא שהדינוזאורים מסרבים לוותר על ביצי הזהב ועל האווזה מטילה אותם , והם השתמשו במכבסת מילים לטעון שהצרכן הוא הגנב , והשתמשו בPR ובמובילי דעת קהל ובלובי להעביר את המסר הזה ושזה יהפך לחוקים
אם היה לי התקציב שלהם לזה , אני מניח שהייתי יכול לשים אותם בבית הסוהר על גניבה :lol:

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #15 

truejoker כתב:detailer אתה אולי צודק , אני פשוט לא יודע (אין לי קונסולה ואין לי מושג ירוק :lol: ), הבעיה היא בעובדה שאם קניתי משהו אני אמור לעשות איתו הכול .
קניתי אקדח למשל , אז אתה יודע מה באמת התכוונתי לשדוד מישהו , אבל אח"כ רציתי להגן על מישהו אחר מפני שודד , האם חברת האקדחים יכולה למנוע ממני לפתוח את הנצרה רק בגלל שכולם משתמשים באקדח שלה לשודים ?

קניתי מערכת הפעלה , כדי להשתמש בה ב30 עותקים , ממתי מותר לך לומר לי מה לעשות עם מערכת ההפעלה שקניתי ? גם אם השינוי שאני עושה לא משרת שום מטרה אחרת חוץ מאשר מאפשר התקנה מרובה ?

מה שאני מנסה לומר , שגם אם אתה יודע שאני מתכווין לגנוב , עד שלא הורשעתי בגניבה , אסור לך למנוע ממני כלום . באה סוני ושאר החברות ואומרות , אנו יודעים שזה לגנוב , אז אנחנו נכתוב מחדש את ההגדרה של קניית מוצר , ונכתוב שגם אם קנית , אנו יכולים למנוע ממך להשתמש בו בדרך שאתה רוצה , רק כי אפשר לגנוב ?!!!
אם אתה לא מבין שזה גזל והפרת זכויות הבעלות שלי בצורה לא דמוקרטית בעליל , אז אני לא רואה דרך להראות את זה יותר טוב
...
nicely said (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #16 

TANDBERG כתב: אגב - אם הוץ הגיע לפשרה - לא יהיה הוגן שיחזיר לאנשים את הכסף עבור עוה"ד שלו ?
...
קראתי שהוא תרם 100,000 דולר

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #17 

עכשיו שאני חושב על זה - נראה לי שהיה משהו דומה עם אפל ואייפון ובית המשפט קבע שjail break הוא לגיטימי לא ?
מה ההבדל במקרה הזה ?

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #18 

shlomico כתב:עכשיו שאני חושב על זה - נראה לי שהיה משהו דומה עם אפל ואייפון ובית המשפט קבע שjail break הוא לגיטימי לא ?
מה ההבדל במקרה הזה ?
...
http://www.wired.com/threatlevel/2010/0 ... lbreaking/
ההחלטה של בית המשפט התייחסה "למכשירי טלפון סלולרי חכמים" בלבד (אגב - אפילו האייפד לא נכלל בהחלטה).

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”