החלפת קולנוע ביתי: עצות וכיוונים
אני מתכנן החלפה של כל הקולנוע הביתי שלי ובנייתו מחדש מאפס; אני בשלבי תכנון כרגע ואעריך עצות ופויינטרים לסוחרים/ציוד.
התקציב עומד על כ-35,000 ש"ח, ואמור להספיק לHTPC, מסך, רמקולים קדמיים+סנטר ומגבר מתאים. הערכתי את הרכיבים בכ-5000 ש"ח ל-HTPC, כ-19,000 למסך, 6000 לקדמיים, 2000 לסנטר ו-3000 למגבר, אבל אני מוכן להתגמש למעלה (וכמובן למטה...) במידה וארגיש שזה מוצדק.
המערכת תועמד בסלון בדירה שלי, שהוא גדול למדי - בהערכה גסה מדובר על חדר של כ-4x8x3 מטר (רוחב, אורך, גובה). בציור העלוב המצורף להודעה זו מתסכמים הכישורים הגרפיים שלי...
להלן פירוט של הרכיבים והכיוונים הנוכחיים שלי. אשמח להערות...
1. HTPC: לא מיועד לדחיסה או PVR (מעבר, אולי, ל-DVD ripping). כרגע אני חושב על מארז Zalman HD-160:
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... spx?i=2731
אני מתלבט באופן כללי בין מעבד Pentium 4 dual-core לבין Athlon 64 3200+ (או משהו בכיוון). יש לי סנטימנטים ל-AMD, אבל מעבדי ה-dual core הבסיסיים של אינטל עולים כ-1400 ש"ח, ואילו ה-dual core הזול ביותר של AMD הוא מעל 1800 ש"ח - אני כבר לא מעודכן בעולם החומרה ולא יודע כמה ההפרש מוצדק עבור HTPC שאינו דוחס שום דבר ברקע. הערות, במיוחד לגבי רכיבים שקטים?
2. מסך: ללא ספק הפלזמה שהרשימה אותי ביותר בתקופה האחרונה היא הפנסוניק PHD8. אני מוכן בשמחה לשקול אלטרנטיבות אם מישהו יכול לכוון אותי; עם זאת, כדאי לציין שמבין כל המסכים שראיתי בלגאסי אודיו (במפגש האחרון...) זה היה המסך שהרשים אותי ביותר. אני שוקל גם מקרן (Sanyo Z4?), אך ייתכן ואשתמש באותה מערכת לצורך gaming ואז זה לא פרקטי במיוחד, וכמו כן החדר אינו ממוגן-אור בצורה ראויה לשמה.
3. רמקולים קדמיים: ה-Paradigm Monitor 9v2 זכורים לי כרמקולים משובחים במיוחד לקולנוע בייתי (עם קצת מוסיקה בין לבין, למרות שיש לי מערכת נפרדת לצורך העניין). אני שוקל בחיוב את ה-Monitor 9v4 החדשים יותר. יש רמקולים נוספים בערך באותו טווח מחיר שכדאי לשקול?
4. אני ממש לא מעודכן בתחום; אני מכיר היטב את ה-Paradigm CC370 ואוהב אותו מאוד. יש אלטרנטיבות ראויות בסכומים דומים (2000-3000 ש"ח)?
5. מגבר/שילוב פרוססור ופאוור: אני מניח שאופציה של רסיבר קולנוע ביתי יותר פרקטית בהיקף מחירים הזה (כ-3000 ש"ח). אני לא ממש מכיר רסיברים בדרגות מחירים האלה אז אני לא משוחד. אילו דגמים כדאי לבדוק?
6. ה-Paradigm הקדמיים מטפלים יפה בבאס, אבל ייתכן והייתי שוקל תוספת סאב אם יש אחד בסכום סביר (נאמר, עד 3000 ש"ח) שיצדיק את ההוצאה. דעות?...
7. למישהו יש ניסיון עם ענייני ביטוח ויודע אם ציוד כזה עלול לגרור פרמיה גבוהה משמעותית ו/או דרישות אזעקה/סוגרים וכו' מיוחדות?
8. לבסוף, מה הסיכוי לקבל זיכוי בעל משמעות על המערכת הנוכחית שלי (רמקולים מבנייה עצמית די מכוערים, אבל בעיקר רסיבר דנון 1705 וסט סנטר+סראונד גנרי)?
אשמח לכל עצה/דעה...
תודה מראש!
התקציב עומד על כ-35,000 ש"ח, ואמור להספיק לHTPC, מסך, רמקולים קדמיים+סנטר ומגבר מתאים. הערכתי את הרכיבים בכ-5000 ש"ח ל-HTPC, כ-19,000 למסך, 6000 לקדמיים, 2000 לסנטר ו-3000 למגבר, אבל אני מוכן להתגמש למעלה (וכמובן למטה...) במידה וארגיש שזה מוצדק.
המערכת תועמד בסלון בדירה שלי, שהוא גדול למדי - בהערכה גסה מדובר על חדר של כ-4x8x3 מטר (רוחב, אורך, גובה). בציור העלוב המצורף להודעה זו מתסכמים הכישורים הגרפיים שלי...
להלן פירוט של הרכיבים והכיוונים הנוכחיים שלי. אשמח להערות...
1. HTPC: לא מיועד לדחיסה או PVR (מעבר, אולי, ל-DVD ripping). כרגע אני חושב על מארז Zalman HD-160:
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... spx?i=2731
אני מתלבט באופן כללי בין מעבד Pentium 4 dual-core לבין Athlon 64 3200+ (או משהו בכיוון). יש לי סנטימנטים ל-AMD, אבל מעבדי ה-dual core הבסיסיים של אינטל עולים כ-1400 ש"ח, ואילו ה-dual core הזול ביותר של AMD הוא מעל 1800 ש"ח - אני כבר לא מעודכן בעולם החומרה ולא יודע כמה ההפרש מוצדק עבור HTPC שאינו דוחס שום דבר ברקע. הערות, במיוחד לגבי רכיבים שקטים?
2. מסך: ללא ספק הפלזמה שהרשימה אותי ביותר בתקופה האחרונה היא הפנסוניק PHD8. אני מוכן בשמחה לשקול אלטרנטיבות אם מישהו יכול לכוון אותי; עם זאת, כדאי לציין שמבין כל המסכים שראיתי בלגאסי אודיו (במפגש האחרון...) זה היה המסך שהרשים אותי ביותר. אני שוקל גם מקרן (Sanyo Z4?), אך ייתכן ואשתמש באותה מערכת לצורך gaming ואז זה לא פרקטי במיוחד, וכמו כן החדר אינו ממוגן-אור בצורה ראויה לשמה.
3. רמקולים קדמיים: ה-Paradigm Monitor 9v2 זכורים לי כרמקולים משובחים במיוחד לקולנוע בייתי (עם קצת מוסיקה בין לבין, למרות שיש לי מערכת נפרדת לצורך העניין). אני שוקל בחיוב את ה-Monitor 9v4 החדשים יותר. יש רמקולים נוספים בערך באותו טווח מחיר שכדאי לשקול?
4. אני ממש לא מעודכן בתחום; אני מכיר היטב את ה-Paradigm CC370 ואוהב אותו מאוד. יש אלטרנטיבות ראויות בסכומים דומים (2000-3000 ש"ח)?
5. מגבר/שילוב פרוססור ופאוור: אני מניח שאופציה של רסיבר קולנוע ביתי יותר פרקטית בהיקף מחירים הזה (כ-3000 ש"ח). אני לא ממש מכיר רסיברים בדרגות מחירים האלה אז אני לא משוחד. אילו דגמים כדאי לבדוק?
6. ה-Paradigm הקדמיים מטפלים יפה בבאס, אבל ייתכן והייתי שוקל תוספת סאב אם יש אחד בסכום סביר (נאמר, עד 3000 ש"ח) שיצדיק את ההוצאה. דעות?...
7. למישהו יש ניסיון עם ענייני ביטוח ויודע אם ציוד כזה עלול לגרור פרמיה גבוהה משמעותית ו/או דרישות אזעקה/סוגרים וכו' מיוחדות?
8. לבסוף, מה הסיכוי לקבל זיכוי בעל משמעות על המערכת הנוכחית שלי (רמקולים מבנייה עצמית די מכוערים, אבל בעיקר רסיבר דנון 1705 וסט סנטר+סראונד גנרי)?
אשמח לכל עצה/דעה...
תודה מראש!
-
- דיאגרמה (?) של הסלון
הסלון שלך גדול...יש מצב שאתה קונה מקרן פאנסוניק 900 לסרטים ומסך EDTV פאנסוניק לשגרה...?
אודיו היתי לוקח דנון 2807 +סט פארדיים בלי סאב אפילו רפרנס אם אתה יכול למתוח את התקציב...
הייתי קונה נגן OPPO ב200 דולר לתמונת מקרן מדהימה ואחד מנגני ההיי דפינישן לצפיה בהיי דפינישן במקרן -יש במבצע ולא יקר ראה מבצעים בפורום-היתי מוותר על HTPC
אודיו היתי לוקח דנון 2807 +סט פארדיים בלי סאב אפילו רפרנס אם אתה יכול למתוח את התקציב...
הייתי קונה נגן OPPO ב200 דולר לתמונת מקרן מדהימה ואחד מנגני ההיי דפינישן לצפיה בהיי דפינישן במקרן -יש במבצע ולא יקר ראה מבצעים בפורום-היתי מוותר על HTPC
למה היית מוותר על HTPC? הניסיון שלי עם מכשירים יעודיים (קרי, streamers, נגני DIVXים למיניהם וקרעפ מהסוג) הוא שהם לעתים רחוקות שווים את המשקל שלהם במתכת, וגם זה בקושי.
אין מצב שאני קונה גם מסך וגם מקרן - זה מחסל לי לחלוטין את התקציב...
למה דווקא ה-2807, אגב?
אין מצב שאני קונה גם מסך וגם מקרן - זה מחסל לי לחלוטין את התקציב...
למה דווקא ה-2807, אגב?
לי יש את הJVC ואני ממש מרוצה
מתחבר ל3 עמדות ברשת חוץ מההארד דיסק החיצוני שלו וקריאת מדיות עם חומרי HD
המיוחד בו הוא הפשטות והאלגנטיות שאתה יכול לשלוף קבצים ולהקרין בHD
אתה יכול להתפשר (לא פשרה גדולה )על פאנסוניק 700 שגם יתן תוצאה מצוינת....
הדנון 2807 והייתי מוסיף גם את הימהה 2600 הם הרסיברים המודרניים ביותר במחיר הנמוך ביותר ויתנו לך תמורה מלאה לצרכים העתידיים שלך לכן המלצתי...בחדר בדוגל כזה חווית צפיה במסך גדול היא חווית קולנוע אמיתית.
מסך פלאזמה מתאים צריך להיות 50'' לפחות והוא באמת יגמור לך את התקציב...
ישראל
מתחבר ל3 עמדות ברשת חוץ מההארד דיסק החיצוני שלו וקריאת מדיות עם חומרי HD
המיוחד בו הוא הפשטות והאלגנטיות שאתה יכול לשלוף קבצים ולהקרין בHD
אתה יכול להתפשר (לא פשרה גדולה )על פאנסוניק 700 שגם יתן תוצאה מצוינת....
הדנון 2807 והייתי מוסיף גם את הימהה 2600 הם הרסיברים המודרניים ביותר במחיר הנמוך ביותר ויתנו לך תמורה מלאה לצרכים העתידיים שלך לכן המלצתי...בחדר בדוגל כזה חווית צפיה במסך גדול היא חווית קולנוע אמיתית.
מסך פלאזמה מתאים צריך להיות 50'' לפחות והוא באמת יגמור לך את התקציב...
ישראל
היי
במרחק ישיבה של 6 מטר ומעלה צריך מסך של 50 אינצ לפחות ולכן המחיר יהיה יקר.
לכן כדאי ללכת על מקרן לסרטים ומסך 42 אינץ לטלויזיה רגילה ולכן זה צריך להיות edtv כי רואים בו טוב יותר טלויזיה מאשר ב hdtv.
וכך אתה נשאר עם משהו כמו 15000 ש"ח לשאר החלקים.
דיוידי של דנון 1920 נותן תמורה מעולה לכסף והוא כולל סאונד מעולה עם sacd ואיכות תמונה טובה מאוד עם upscaling
הוא יעלה 2500 אולי פחות.
רסיבר של דנון ה 3806 ב 7500 ש"ח
ונשארת עם 5000 ש"ח לרמקולים.
הייתי מותח את התקציב בעוד 5000 וקונה סט רמקולים של polk
זהו
בהצלחה
מוטי
לכן כדאי ללכת על מקרן לסרטים ומסך 42 אינץ לטלויזיה רגילה ולכן זה צריך להיות edtv כי רואים בו טוב יותר טלויזיה מאשר ב hdtv.
וכך אתה נשאר עם משהו כמו 15000 ש"ח לשאר החלקים.
דיוידי של דנון 1920 נותן תמורה מעולה לכסף והוא כולל סאונד מעולה עם sacd ואיכות תמונה טובה מאוד עם upscaling
הוא יעלה 2500 אולי פחות.
רסיבר של דנון ה 3806 ב 7500 ש"ח
ונשארת עם 5000 ש"ח לרמקולים.
הייתי מותח את התקציב בעוד 5000 וקונה סט רמקולים של polk
זהו
בהצלחה
מוטי
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
1. לדעתי ב- HTPC לך על קונפיגורציה אקונומית אבל שקטה ועם כרטיס מסך טוב כגון 6600GT
2. אם אתה סגור על פלאזמה (בניגוד למקרן) אז זאת הבחירה הטובה ביותר כרגע לדעתי
3,4. הייתי מותח לכיוון ה- studio 40
5. דנון 2807
6. כן כן כן, אין כמו סאב לקולנוע ביתי, ממליץ על velodyne מנסיון אישי, אפשר לקבל 10" בערך במחיר שציינת או 12" בקצת יותר
7. שום דבר, הביטוח הוא על פי המחיר שאתה מבטח (יש אולי הקלות להזעקה וכו' אבל לא מדובר כאן בסכום אסטרונומי). תבטח בכמה שעלה לך וזהו.
8. אין לי שמץ.
לגבי 1 והתגובות ל- HTPC, אם אתה לא "מפחד" ממחשבים אל תוותר על HTPC, הוא יכול לתת לך חוויה מיוחדת. אל תשכח סט מקלדת ועכבר אלחוטיים, אם ידך משגת אני ממליץ על Gyration.
2. אם אתה סגור על פלאזמה (בניגוד למקרן) אז זאת הבחירה הטובה ביותר כרגע לדעתי
3,4. הייתי מותח לכיוון ה- studio 40
5. דנון 2807
6. כן כן כן, אין כמו סאב לקולנוע ביתי, ממליץ על velodyne מנסיון אישי, אפשר לקבל 10" בערך במחיר שציינת או 12" בקצת יותר
7. שום דבר, הביטוח הוא על פי המחיר שאתה מבטח (יש אולי הקלות להזעקה וכו' אבל לא מדובר כאן בסכום אסטרונומי). תבטח בכמה שעלה לך וזהו.
8. אין לי שמץ.
לגבי 1 והתגובות ל- HTPC, אם אתה לא "מפחד" ממחשבים אל תוותר על HTPC, הוא יכול לתת לך חוויה מיוחדת. אל תשכח סט מקלדת ועכבר אלחוטיים, אם ידך משגת אני ממליץ על Gyration.
HiFiMusic IL
3 מטר
אם כך
פאנסוניק PHD-8
HTPC או נגן HD
רסיבר דנון 2807 או רסיבר ימהה 2600
סט רמקולים פארדיים רפרנס
http://www.hometheatersound.com/equipme ... smic12.htm
רפרנס 60 +סנטר 470+סראוד שלא מסדרת הרפרנס וסאב וולודיין
עם קצת מזל אתה נכנס בתקציב
אם כך
פאנסוניק PHD-8
HTPC או נגן HD
רסיבר דנון 2807 או רסיבר ימהה 2600
סט רמקולים פארדיים רפרנס
http://www.hometheatersound.com/equipme ... smic12.htm
רפרנס 60 +סנטר 470+סראוד שלא מסדרת הרפרנס וסאב וולודיין
עם קצת מזל אתה נכנס בתקציב
פלזמה של פנסוניק או פיוניר מה עדיף?
לא משהו שאני מתכוון לקנות כרגע,אבל ממה שראיתי בפיוניר התמונה ממש מעולה.
האם הפרש המחיר הוא לטובת פנסוניק או שהם טובות מאשר פיוניר?
האם הפרש המחיר הוא לטובת פנסוניק או שהם טובות מאשר פיוניר?
Re: פלזמה של פנסוניק או פיוניר מה עדיף?
avile7 כתב:לא משהו שאני מתכוון לקנות כרגע,אבל ממה שראיתי בפיוניר התמונה ממש מעולה.
האם הפרש המחיר הוא לטובת פנסוניק או שהם טובות מאשר פיוניר?...
לכל מכשיר יתרונות וחסרונות שלו
אם תגדיר שימושים ופרופיל שימוש שלך
ואז אוכל להגיד לך מנקודת מבט שלי.