דעתכם על הקליה הראשונה שלי
היי,
למרות התקופה המאוד קצרה שלי בעולם הקפה, החלטתי שנמאס לי לשלם מחיר יקר ובעיקר להתפלל שהקפה יצא טרי. אז קראתי קצת את מאמרי הקליה, ראיתי סרטונים והחלטתי לנסות בעצמי קליית מחבת.
פייר ? פשוט הרבה יותר מאשר חושבים. זה דורש קצת רגש אבל אני מאמין שעם הזמן אפתח אותו. בכל מקרה התהליך קצת מרתיע כשרואים אותו באינטרנט אבל לדעתי זה דורש הרבה פחות מאמץ ממני כדי ללכת ולקנות קפה כל פעם...
אני מצרף לכם תמונה שתגידו לי מה דעתכם (שרוף, אפוי, אחיד, יותר מדי, פחות מדי...). הפלאש טיפה מטעה אבל זה הכי קרוב למציאות מבין כל התמונות שצילמתי (מה שיצא קצת יותר בהיר מהמציאות)
למרות התקופה המאוד קצרה שלי בעולם הקפה, החלטתי שנמאס לי לשלם מחיר יקר ובעיקר להתפלל שהקפה יצא טרי. אז קראתי קצת את מאמרי הקליה, ראיתי סרטונים והחלטתי לנסות בעצמי קליית מחבת.
פייר ? פשוט הרבה יותר מאשר חושבים. זה דורש קצת רגש אבל אני מאמין שעם הזמן אפתח אותו. בכל מקרה התהליך קצת מרתיע כשרואים אותו באינטרנט אבל לדעתי זה דורש הרבה פחות מאמץ ממני כדי ללכת ולקנות קפה כל פעם...
אני מצרף לכם תמונה שתגידו לי מה דעתכם (שרוף, אפוי, אחיד, יותר מדי, פחות מדי...). הפלאש טיפה מטעה אבל זה הכי קרוב למציאות מבין כל התמונות שצילמתי (מה שיצא קצת יותר בהיר מהמציאות)
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
אני לחלוטין חסר ניסיון מעשי בתחום אבל להבנתי חשוב עד קריטי לדעת אם אתה עושה תערובת או חד זני.
בתערובת כל פול יתנהג אחרת ובמחבת שהיא יחסית סטאטית לתוף, הרבה יותר קשה יהיה להגיע לתערובת אחידה.
שים לב שהצד השטוח של הפולים יותר שחום, להבנתי זה נובע מכך שהפולים "נתקעים" יותר על הצד הזה למרות הערבוב המתמיד שלך
בתערובת כל פול יתנהג אחרת ובמחבת שהיא יחסית סטאטית לתוף, הרבה יותר קשה יהיה להגיע לתערובת אחידה.
שים לב שהצד השטוח של הפולים יותר שחום, להבנתי זה נובע מכך שהפולים "נתקעים" יותר על הצד הזה למרות הערבוב המתמיד שלך
קליתי תקופה בפופקורן ואז ניסתי בתנור ונשארתי עם התנור.MadCow כתב:אני אקנה בהזדמנות מכשיר פופקורן ואנסה לקלות איתו...
אתה יכול לקנות בכמה שקלים מד טמפרטורה לתנור כך שתוכל לראות לאיזה טמפ הוא מגיע. אם הוא מגיע ל-210 מעלות אז הוא מספיק טוב
אם תרצה אז בבוא העת אני יכול לתת לך כמה טיפים שלמדתי מהניסיון.
יתרונות של התנור הן שהקליה יותר קלה. פשוט פחות עבודה מפופקורן. והכמות הרבה יותר גדולה.
כבר דיברנו על זה. דיברו על לאלתר אפילו קופסאת שימורים או משהו.lior_a כתב:בהרבה תנורים יש אפשרות להתקנת שיפוד לצליית עופות.
אף פעם לא ראיתי שמישהו באמת שיפד עוף וסובב אותו אבל אפשר אולי לאלתר תוף
שהציר שלו יהיה השיפוד ואז יש לך כבר ממש קולה תוף מאולתר......
האמת שאני לא זוכר איפה קראתי את זה אבל אצלי לצערי את האופציה אז לא חפרתי יותר מדי.
חוץ מזה שאם יש תבנית טובה אז מספיק לערבב את הפולים רק כל 5 דקות לאורך הקליה ויוצא ממש אחיד ובלי צריבות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כל הכבוד על היוזמה
זה כיף, לקלות קפה, הא?
לצערי הקליה מאוד לא אחידה. הקפה לא יהיה טוב.
ממליץ לך לברור את הפולים ולנפות החוצה את הבהירים מדי או הכהים מדי.
קליה בתנור באמת נוחה יותר והמאמר של יוסי יעזור לך מאוד.
לצערי הקליה מאוד לא אחידה. הקפה לא יהיה טוב.
ממליץ לך לברור את הפולים ולנפות החוצה את הבהירים מדי או הכהים מדי.
קליה בתנור באמת נוחה יותר והמאמר של יוסי יעזור לך מאוד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה אופיני למחבת אבל לא בטוח שהקפה ייצא רע.
זה יכול להפתיע והוא ייצא טוב אבל יהיה לך קשה לחזור לזה בפעם הבאה...
אני שמתי לב שפולים עגולים כמה שיותר יוצאים יותר טוב במחבת (כמה שלא תערבב עדיין הצד השטוח ייקלה יותר).
זה יכול להפתיע והוא ייצא טוב אבל יהיה לך קשה לחזור לזה בפעם הבאה...
אני שמתי לב שפולים עגולים כמה שיותר יוצאים יותר טוב במחבת (כמה שלא תערבב עדיין הצד השטוח ייקלה יותר).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)