עזרה | חנות קפה שקולה וטוחנת (קפה טורקי)
שלום,
אני רואה שאופי האתר הוא בעיקר לגבי אספרסו ומכונות אבל
אשמח לעזרה לגבי מציאת חנות קפה שעדין מוכרת קפה כמו פעם, אני מאזור השרון ופעם היתה חנות קפה בנתניה (ליד תחנה מרכזית) שמכרה קפה קלוי וטחון טרי טרי הניחוחות עדין עולים...
אני רוצה לקנות את הקפה לסבתא שלי ומידי פעם אני מטייל בשוק כזה ואחר ומוציא חנויות שטוחנות קפה אך עדין לא מצאנו קפה טוב... לטענתה הקפה של פעם היתה לו ריח ממש חזק ולא היו מוציאים מהפולי קפה את השומן והשקית קפה היתה ממש נרטבת מהשומן והטריות ובזמן ההכנה השכנים היו ממש מריחים את בישול הקפה...
אני ממש מבקש את עזרתכם אני רוצה לשמח את סבתי ולשתות איתה כוס קפה ולעלות זיכרונות...
תודה!
אני רואה שאופי האתר הוא בעיקר לגבי אספרסו ומכונות אבל
אשמח לעזרה לגבי מציאת חנות קפה שעדין מוכרת קפה כמו פעם, אני מאזור השרון ופעם היתה חנות קפה בנתניה (ליד תחנה מרכזית) שמכרה קפה קלוי וטחון טרי טרי הניחוחות עדין עולים...
אני רוצה לקנות את הקפה לסבתא שלי ומידי פעם אני מטייל בשוק כזה ואחר ומוציא חנויות שטוחנות קפה אך עדין לא מצאנו קפה טוב... לטענתה הקפה של פעם היתה לו ריח ממש חזק ולא היו מוציאים מהפולי קפה את השומן והשקית קפה היתה ממש נרטבת מהשומן והטריות ובזמן ההכנה השכנים היו ממש מריחים את בישול הקפה...
אני ממש מבקש את עזרתכם אני רוצה לשמח את סבתי ולשתות איתה כוס קפה ולעלות זיכרונות...
תודה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כל חנות קפה(אמיגו, קופיטיים,קסטלו וכו') יכולה לטחון לך לטורקי והיום גם הרבה בתי קפה כמו לנדוור, ארומה, אילנס וכו'.
מה שאתה מחפש זה קפה בקלייה בהירה יחסית (אין שומן)
מה שאתה מחפש זה קפה בקלייה בהירה יחסית (אין שומן)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני הבנתי הפוך בדיוק - נראה לי שהוא מחפש קפה קלוי לגמרי (הוא מספר שהשקית היתה נרטבת מהשומן).
זה גם הגיוני, כי ככה מכינים קפה שחור טורקי (שרוף...).
אגב, אם אתה מוכן להתאמץ קצת בשביל סבתא (בכל זאת, סבתא) - אז קנה קפה ירוק וקלה לה קפה טרי טרי בעצמך. היא תשתגע על זה!
קנה מטחנת להבים פשוטה ב-100 ש"ח וטחן לה קפה במקום, אצלה בבית.
אין תחליף לריח ולטעם וזה יזכיר לה את מה שהיה פעם.
זה גם הגיוני, כי ככה מכינים קפה שחור טורקי (שרוף...).
אגב, אם אתה מוכן להתאמץ קצת בשביל סבתא (בכל זאת, סבתא) - אז קנה קפה ירוק וקלה לה קפה טרי טרי בעצמך. היא תשתגע על זה!
קנה מטחנת להבים פשוטה ב-100 ש"ח וטחן לה קפה במקום, אצלה בבית.
אין תחליף לריח ולטעם וזה יזכיר לה את מה שהיה פעם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני הבנתי שאין שומן והשקית ספגה לחות מהטחינה (טחן חצי קילו במכה ותראה)
קפה טורקי וקפה ערבי הוא כמעט קליית קינמון ויותר עם לפחות 30% רובוסטה - בדרך כלל אינדיאן צ'רי.
קפה של דרוזים הוא פיצוץ שלישי (רמת קלייה = מוטי)
קפה טורקי וקפה ערבי הוא כמעט קליית קינמון ויותר עם לפחות 30% רובוסטה - בדרך כלל אינדיאן צ'רי.
קפה של דרוזים הוא פיצוץ שלישי (רמת קלייה = מוטי)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני זוכר את חנות הקפה הזו... אם אני לא טועה היא הייתה ברחוב שער הגיא (או אולי ליד הנוטע). הייתי קונה שם קפה לסבא שלי... אוי הריחות שהיו שם.
דבוטאנט, להערכתי הוא מדבר על קליה מאוד-מאוד כהה, על סף השרופה.
דבוטאנט, להערכתי הוא מדבר על קליה מאוד-מאוד כהה, על סף השרופה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם ככה אז אפשר לקלות\לשרוף בבית קפה במחבת ולטחון במטחנת תבלינים.
ככה גם שולטים בטעם וגם מקבלים את כל הריחות של הקפה.
ככה גם שולטים בטעם וגם מקבלים את כל הריחות של הקפה.
שלום,
תודה על התשובות המהירות!
לפי סבתא שלי (סבתא טורקיה אז אי אפשר לעבוד עליה
) השקית היתה נרטבת מהשומן, לטענתה היום מוצאים מפולי הקפה את השומן לצרכים שונים ומה שמוכרים היום זה שאריות... (היא לוקחת את עניין הקפה ממש ברצינות)
בנוסף היא טענה שמרוב שהקפה היה איכותי הם היו קונים כמה שקיות ומכניסים להקפאה ואפילו אחרי הקפאה היה לו טעם של הרגע נטחן...
אני לא יודע אם החנות היתה בשער הגיא אבל ממש צמוד לתחנה מרכזית ליד החנויות לספרי תורה וטליתות...
מה שחשוב לי למצוא חנות באזור השרון שאני יוכל אפילו לקחת אותה איתי שתבחר את הקפה... אני חושב שהקלייה היתה ממש על סף השרוף אני יודע בוודאות שאסור בשום פנים ואופן שיהיה הל בקפה...
אני מוכן לעשות הכל בשביל סבתא שלי אבל לא נראה לי שנצליח להגיע לרמת קלייה המבוקשת באופן עצמאי... ואני גם מאוד רוצה למצוא מקום שאני יוכל לקנות משם קפה באופן קבוע...
אז מדובר על קפה טורקי עם שומן וסף קלייה על גבול השרוף... אשמח לדעת לגבי חנות ומה לבקש שם...
המון תודה!
תודה על התשובות המהירות!
לפי סבתא שלי (סבתא טורקיה אז אי אפשר לעבוד עליה
בנוסף היא טענה שמרוב שהקפה היה איכותי הם היו קונים כמה שקיות ומכניסים להקפאה ואפילו אחרי הקפאה היה לו טעם של הרגע נטחן...
אני לא יודע אם החנות היתה בשער הגיא אבל ממש צמוד לתחנה מרכזית ליד החנויות לספרי תורה וטליתות...
מה שחשוב לי למצוא חנות באזור השרון שאני יוכל אפילו לקחת אותה איתי שתבחר את הקפה... אני חושב שהקלייה היתה ממש על סף השרוף אני יודע בוודאות שאסור בשום פנים ואופן שיהיה הל בקפה...
אני מוכן לעשות הכל בשביל סבתא שלי אבל לא נראה לי שנצליח להגיע לרמת קלייה המבוקשת באופן עצמאי... ואני גם מאוד רוצה למצוא מקום שאני יוכל לקנות משם קפה באופן קבוע...
אז מדובר על קפה טורקי עם שומן וסף קלייה על גבול השרוף... אשמח לדעת לגבי חנות ומה לבקש שם...
המון תודה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מוציאים מהקפה את השומן לצרכים אחרים - שמע אלו סיפורי סבתא באמת!
יש ברעננה בלגעת באוכל פינה של אמיגו - תבקש שיטחנו לך את הקפה הכי כהה שם הוא ממש מזיע מקלייה כהה.
יש ברעננה בלגעת באוכל פינה של אמיגו - תבקש שיטחנו לך את הקפה הכי כהה שם הוא ממש מזיע מקלייה כהה.
תודה - יכול להיות סיפורי סבתא אבל אין על הסיפורים האלו...
ודרך אגב הגיוני שמשתמשים בשומן אולי כמו פולי קקאו שמהם דווקא כן מוצאים את השומן (שוקלד מריר מול שוקולד חלב)
תגיד ברעננה הם קולים את הקפה במקום או שזה קלוי והם רק טוחנים...?
ודרך אגב הגיוני שמשתמשים בשומן אולי כמו פולי קקאו שמהם דווקא כן מוצאים את השומן (שוקלד מריר מול שוקולד חלב)
תגיד ברעננה הם קולים את הקפה במקום או שזה קלוי והם רק טוחנים...?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
mosheva,
אף אחד לא "מוציא מהקפה את השומן למטרות אחרות".
כשקולים את הפולים בקלייה בהירה יחסית (או ננסח אחרת - לא שורפים אותם), הם פשוט מפרישים פחות שומן, הוא נשאר אגור בפולים עצמם.
כששורפים אותם למוות, השומן מופרש החוצה כתוצאה מהטמפ' הגבוהות אליהן הפול מגיע במהלך הקלייה, ולכן רואים כתמים על השקית.
לרוב, עבור אספרסו, לא שורפים את הפולים אלא מסתפקים בקלייה בינונית +/- ולכן לא נראה יותר מדי שומן.
אף אחד לא "מוציא מהקפה את השומן למטרות אחרות".
כשקולים את הפולים בקלייה בהירה יחסית (או ננסח אחרת - לא שורפים אותם), הם פשוט מפרישים פחות שומן, הוא נשאר אגור בפולים עצמם.
כששורפים אותם למוות, השומן מופרש החוצה כתוצאה מהטמפ' הגבוהות אליהן הפול מגיע במהלך הקלייה, ולכן רואים כתמים על השקית.
לרוב, עבור אספרסו, לא שורפים את הפולים אלא מסתפקים בקלייה בינונית +/- ולכן לא נראה יותר מדי שומן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ברעננה לא קולים על המקום - יש להם מוקד קלייה בצפון והוא שולח לכל הסניפים כל יום אני חושב.
יש בשוק בפתח תקווה קפה סביון והוא קולה וטוחן אבל יש לו קולה גדול והוא לא יקלה רק בשבילך.
תנסה את קופילאב בשוק הכרמל - יש שם קולה קטן יותר ואולי יקלו לך ספציפית משהו שתבחר ויטחנו לך על המקום.
יש בשוק בפתח תקווה קפה סביון והוא קולה וטוחן אבל יש לו קולה גדול והוא לא יקלה רק בשבילך.
תנסה את קופילאב בשוק הכרמל - יש שם קולה קטן יותר ואולי יקלו לך ספציפית משהו שתבחר ויטחנו לך על המקום.
- דן-אוריאלי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 50
- שם מלא: דן
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
mosheva - אתה מוזמן ליצור עימי קשר. נשמח לארח אותך ואת סבתך
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אפרופו חותם קפה, יש להם קפה בשם ברלוסקוני...
לא הייתי מנסה אחרי הקליפ הזה:
לא הייתי מנסה אחרי הקליפ הזה:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה כשל"פ? ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה