האם יש רדיו לרכב המאפשר "פריצה לשידור" אוטומטית בחיבור לטלפון נייד?

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
שלח תגובה
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #1 

שאלה שאולי תישמע לכם מוזרה אבל תהיתי אם מישהו יודע - לא ממש הצלחתי למצוא לזה תשובה...

אני מחפש דרך לשמוע את ההודעות בתוכנת GPS כמו Waze ("פנה שמאלה", "בעוד 200 מטרים פנה ימינה", "מכמונת מהירות לפניך" וכו) ברמקולים של הרכב ובו זמנית לשמוע רדיו.
רוב מכשירי הרדיו מהשנים האחרונות כוללים כניסת AUX אותה אפשר לחבר ליציאת האוזניות של הטלפון הנייד (אייפון, אנדרויד, לא ממש משנה) ואז ניתן לשמוע הכל דרך ההגברה של מכשיר הרדיו באוטו. ניסיתי וזה עובד מצויין.

הבעייה היא שכדי לשמוע את מוצא הטלפון הנייד צריך להעביר את מכשיר הרדיו ממצב רדיו (או CD) למצב AUX.

חיבור של מגבר ורמקול נפרדים או דיבורית בלוטות נפרדת לא ממש פותר את הבעייה, כי אם שומעים רדיו בעוצמה גבוהה (תוסיפו לזה גם את הרעש מהמכונית עצמה), לא תמיד אפשר לזהות ולשמוע את ההודעות של תוכנת ה-GPS.

האם למכשירי הרדיו הנמכרים כיום יש מנגנון היודע לעבור אוטומטית ממצב רדיו למצב AUX כאשר יש זיהוי של סיגנל אנלוגי מעל עוצמה מסויימת בכניסת ה-AUX (כאשר ה-GPS מנגן הודעה), ואם אין סיגנל לעבור חזרה למצב רדיו לאחר 1-2 שניות?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

עד כמה שידוע לי ישנן כמה אפליקציות שהתקנתן על טלפון מאפשרת התפרצות של הודעות קוליות לדיבורית הבלוטות המחוברת ל AUX כשיש הודעות של תוכנת הניווט. אחת מהן הזמינה לטלפונים מבוססי אנדרואיד היא SuperMono
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

אני נדחף קצת לדיון כי גם אני באותה הבעיה.
יש לי דיבורית בלוטות' מובנת (CITROEN C5 2010) וכשאני משתמש בSUPER MONO עדיין לא עובר סאונד למערכת, למישהו יש מושג למה?

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

ממה שהבנתי תוכנת ה-BTMono יותר נועדה לפתור בעייה של השמעת הודעות בדיבוריות ישנות שאין להן תמיכה ב-A2DP (בלוטות סטריאו).
אם אני שומע רדיו שלא דרך הטלפון, איך בדיוק גורמים למכשיר הרדיו לעשות Mute לרדיו ולעבור ל-AUX כשיש הודעה כזו? יש כיום מכשירי רדיו היודעים לעשות זאת?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

מבחינת הרדיו אתה מתכוון? אני שומע רדיו כרגיל וכשיש לי שיחה בטלפון היא מנותבת דרך דיבורית הבלוטות לכניסת ה AUX שישר הופכת להיות פעילה. אין מבחינה זו הבדל בין שיחת טלפון לשליחת הודעה קולית מה GPS.

השתמשתי קצת בכמה תוכנות, גיליתי שזה לא בשבילי כי אני שומע מצויין את ההודעות של WAZE דרך הרמקול של הטלפון עצמו אבל זה בהחלט עובד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

לא שאני יודע.

ברדיו שלי יש bt מובנה וכאשר אייגו או וויז עושים הודעה זה מנתק את הרדיו לשניה ומשמיע את זה. לא תמיד זה 100%, לוקח זמן מה עד שזה תופס.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

Catskinner כתב:מבחינת הרדיו אתה מתכוון? אני שומע רדיו כרגיל וכשיש לי שיחה בטלפון היא מנותבת דרך דיבורית הבלוטות לכניסת ה AUX שישר הופכת להיות פעילה. אין מבחינה זו הבדל בין שיחת טלפון לשליחת הודעה קולית מה GPS.

השתמשתי קצת בכמה תוכנות, גיליתי שזה לא בשבילי כי אני שומע מצויין את ההודעות של WAZE דרך הרמקול של הטלפון עצמו אבל זה בהחלט עובד.
...
האם מדובר בחיבור פשוט של AUX (שקע 3.5 מ"מ/2 שקעי RCA)? כלומר, הרדיו קופץ אוטומטית ממצב רדיו למצב AUX כאשר הוא מזהה שיש בכניסה סיגנל העובר סף אנרגיה מסויים? או שיש חיבור צדדי נוסף הפוקד על הרדיו לעבור מרדיו ל-AUX?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

pixies כתב:
Catskinner כתב:מבחינת הרדיו אתה מתכוון? אני שומע רדיו כרגיל וכשיש לי שיחה בטלפון היא מנותבת דרך דיבורית הבלוטות לכניסת ה AUX שישר הופכת להיות פעילה. אין מבחינה זו הבדל בין שיחת טלפון לשליחת הודעה קולית מה GPS.

...
האם מדובר בחיבור פשוט של AUX (שקע 3.5 מ"מ/2 שקעי RCA)? כלומר, הרדיו קופץ אוטומטית ממצב רדיו למצב AUX כאשר הוא מזהה שיש בכניסה סיגנל העובר סף אנרגיה מסויים? או שיש חיבור צדדי נוסף הפוקד על הרדיו לעבור מרדיו ל-AUX?
...
אל תתפוס אותי במילה אבל בפאנל האחורי של רוב הרדיו-דיסקים יש חיבור MUTE שאם הרדיוט קולט משם סיגנל הוא ישר קופץ אליו.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

ariel-ro, זה בהחלט מעניין. זה אומר שאפשר עקרונית לבנות מעגל אלקטרוני קטן שימדוד את עוצמת הסיגנל המגיע מיציאת האוזניות של הטלפון הנייד, וימיר את זה לסיגנל הנוסף לרדיו כשזה עובר סף מסויים, יחד עם השהייה קטנה של 1-2 שניות מסיום ההודעה מ-Waze.
כנראה שאין כזה מוכן וצריך לתכנן/לבנות לבד.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

מצטער אבל לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה לבנות, אולי קיים כזה דבר באיביי.
אני יודע שזה מיועד לדיבוריות בלוטות' שמתחברות למערכת, זה כדי שהרדיו ישתתק ברגע שיש שיחה.
אני לא יודע אם זה חוט או שזה ממש חיבור AUX. בסוף השבוע אני אפרק את הרדיו ואסתכל איך בדיוק עושים את זה.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

נתקלתי לא פעם בכניסה הזו ברדיו לרכב. לדעתי מדובר במתח 12V שמפעיל את ה-Mute, כאשר ה-Mute לא פעיל כאשר יש 0V בכניסה.
אני התכוונתי למשהו שיחובר בסגנון הזה (לא חייבים בלוטות):

קוד: בחירת הכל

-----------------
Phone audio out-->--+-----|measuring circuit|-------> Radio mute input
                    |      -----------------
                    |
                    +-------------------------------> Radio AUX input

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אהה עכשיו הבנתי, זה גם מה שאני רוצה לבנות. :wink:
אני בודק עכשיו האם זה עובד, זה באמת תלוי מה ה"מיוט" הזה מקבל ואיך הוא עובד.
אני אעדכן פה מה חדש (Y)

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

תודה, מחכה לעדכון. (Y)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #14 

לי יש גרסה קודמת של המכשיר הזה:
http://www.clarion.com/xe/en/products/2 ... 26982.html
המכשיר משמש כדיבורית גם, הקול נשמע ברמקולים של הרכב. כאשר בטלפון מופעל Profile Media בנוסף ל-phone audio, הטלפון יקטע רדיו או מוסיקה ויעביר אודיו של תוכנת waze למערכת של הרכב. האמת היא שזה די מעצבן, ולכן אני מעדיף לשמוע הוראת דרך הרמקול של הטלפון

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

טוב, עדכון וסיכומים לאחר תובנות משרשור נוסף שפתח ariel-ro (תודה (Y) ) ב-carsforum:
1. כבל ה-Mute של מכשירי רדיו לרכב פשוטו כמשמעו עושה Mute לכל הרדיו ולא מעביר אותו לכניסת ה-AUX.
2. פתרונות ה"פריצה לשידור" שיש כיום הם דיבוריות בלוטות' לרכב הכוללות מגבר אודיו משלהן. הן מתחברות בטור אל מוצא הרמקולים של הרדיו ברכב וממתגות בעצמן את מוצא הרמקולים כשיש שידור ביציאת הבלוטות'.
ממה שהבנתי משיטוט קצר בזאפ, הפתרון הזה עולה באזור ה-500 ש"ח כולל התקנה למערכות הזולות יותר (Parrot).

ההמלצה שלי - התחברו ל-AUX, השמיעו מוסיקה/רדיו אינטרנטי (יש גם את רוב תחנות הרדיו הישראליות באינטרנט) מהטלפון עצמו והריצו את תוכנת ה-GPS תוך כדי. עובד מצויין ושומעים היטב את ההודעות.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #16 

לאוקטביה שלי התקנתי דיבורית תואמת מקורית.
ברגע שנכנס משהו דרך ה-BT בפרופיל הטלפון (לשיחות) או בפרופיל המדיה (תוכנת ניווט) הרדיו משתתק לרגע ומשמיע את מה שצריך, לאחר מכן חוזרת למקור (דיסק/רדיו/מה שלא יהיה).

הבעיה היחידה היא שהוא קוטע את עשירית השנייה הראשונה.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”