קניית מערכת 5.1 תקציב עד 2000

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Shikli פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
סידרתי לי בסלון סוג של קולנוע ביתי חביב, מקרן שאליו אני מחבר קונסולות xbox ומחשב נייד לצפיה בסרטים.
עד היום עשיתי שימוש ברמקולים altec lansing atp3 וכמובן נהנתי מכל רגע ואהבתי את הסאונד, עכשיו מה שחסר לי הוא אותה רמת סאונד רק בסראונד- מערכת 5.1. אני לא מעוניין לעלות או לרדת ברמת הסאונד, גם אין לי תקציב גדול במיוחד- עד כ 2000 ש'ח כשהכוונה שלי היא סידור כמו מקודם מבחינת הרמקולים הקדמיים, ושהאחוריים יהיו בצידי הספה שאנו משתמשים מתחת למקרן.
התחלתי לבדוק מעט את האופציות והבנתי שהמערכת הנל מאוד מומלצת לחדרים Logitech Z5500 http://www.logitech.com/en-au/speakers- ... evices/224 אך לא ממש עבור מרחבים כמו סלון. בנוסך גם שאין לרמקולים סטנדים- יכול להוות בעיה עבורי. כמו כן ראיתי גם את הסט הבא http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23428 Microlab X-25 5.1
שיותר קוסם לי מבחינת ההתקנה שכן שני רמקולים באים עם סטנדים. אך גם לפי הביקורת שיש עליהם באתר זה, אינו מתאים ממש למרחבים.
אני לא מחשבי עצמי כאודיופיל ואיני יודע בדיוק עד כמה הביקורת על השימוש במרחב רלוונטיות כלפי, אשמח לעצה מיודעי דבר בנושא.
הרצון שלי הוא רמקולים קרובים ככול האפשר מבחינת הסאונד ל altec lansing atp3
תודה מראש

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

מכל מה שאתה אומר נשמע שה-Z5500 (או מחליפתה ה-Z906) תפורה עליך, וכל מה שצריך למצוא עכשיו זה פתרון לסטנדים אוניברסליים...

yup8
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

אני מצטרף לשאלה, לדעתי הZ5500 והמחליפה שלו מאוד לא מתיאימים לסלון עקב גם הבאס הגדול...
(באמת גדול.)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

Shikly, מה גודל הסלון שלך?

yup8, אם אתה חושב שהסאב של ה-Z5500 וה-Z906 גדול, אני ממליץ לך בחום לקחת צעד אחורה בראש ולהסתכל על מידות של סאבים "סטנדרטיים".

הסאב של ה-Z5500 הוא בעל אלמנט של 10 אינץ' (גודל סטנדרטי למערכת ק"ב) בתיבה בגודל 28x28x38, מה שנחשב יחסית קטן...
לדוגמה, הסאב של קליפש מדגם RW10 הוא גם בעל אלמנט של 10 אינץ', אבל התיבה שלו בגודל 45x32x48 - משמעותית יותר גדול מהסאב של ה-Z5500.
דוגמה נוספת: ה-ASW610 של B&W גם הוא בעל אלמנט של 10 אינץ', ומימדי תיבתו הם 31x31x38 - גם יותר גדול מהסאב של ה-Z5500...
דוגמה אחרונה: אפילו סאב "קטן" יחסית של חברת מורל, ה-PSW8 בעל אלמנט של 8 אינץ' בלבד, נתון בתיבה שמידותיה 41x35x23 - עדיין יותר גדול מהסאב של ה-Z5500

עוד סיבה להתאפס על עצמך: פותח השרשור התייחס ל-Z5500 כקטנה מדי עבור סלון סטנדרטי, בעוד אתה טוען שהיא "גדולה" על הסלון הישראלי הממוצע 8O

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #5 

לא תמצא טובים מZ5500 בתקציב הזה.

רכשתי אותם לפני מס' ימים ואפילו בסלון הם מתפקדים מדהים.
חשוב לציין שבסטריאו הם סבירים ולא יותר, אבל בק"ב הם פשוט מדהימים.
Utopia

Shikli פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0

שליחה #6 

תודה רבה על התגובות,
נראה לי שאכן אלך על ה z5500, אני רק צריך למצוא סטנדים כעת, אפשר עזרה בנושא? :)
epony, אני כרגע לא בבית ולא יכול להגיד מידה כלשהיא (אין לי מושג במרחקים) אבל הבאתי את הדוגמא של רמקולי ה ATP 3 כייחוס לכך, זה לא עוזר?
ראיתי עכשיו שמוכרים בהרבה מקומות את ה z5500 בכ 1200, אני מבין שזה מחיר מצויין. לא מצאתי את ה z906, מישהו יכול לציין הבדלים ויתרונות של מערכת זו על פני הקודמת? שוב השימוש הוא למחשב נייד שעבורו ירכש כרטיס קול חיצוני וקונסולת xbox בה יש את החיבור "הדיגטלי" (או משהו כזה O_O).

עריכה:
עכשיו גם קראתי מעט על סידור מערכת 5.1, והסידור הנוכחי שלי הוא ארון גדול בצד אחד של הסלון עליו יושב המקרן, ממש מתחתיו במרחק של כ 30 נמצאת ספת הישיבה הכל מכוון לקיר שממול. עכשיו אפשר גם בעצם פשוט לשים את הרמקולים האחוריים על הארון? ההפרש גבהים הוא מעל מטר (שוב לא יכול לתת הערכה מדוייקת) או שעדיף בכל זאת סטנדים לצידי הספה?

שוב, תודה. :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

בכל הנוגע לרמקולים אחוריים, ההנחיה המקובלת היא להציב אותם בגובה של כ-60 ס"מ מעל עמדת ההאזנה, שזה משהו כמו 1.5 מטר מהרצפה בד"כ...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”