דילמה \ בעיה בחיבור אודיו לטלויזה ולמחשב
שלום,
לצורך שיפור חווית הצפיה בבית ברצוני לחבר את מחשב ה PC שלי אל הטלויזה (בנוסף לחיבור אל המסך הקיים עכשיו).
הטלויזיה כרגע מחוברת לממיר של YES.
החיבור של הוידיאו יעשה ע"י כבל HDMI מכרטיס המסך (radeon hd9650).
בקשר לחיבור האודיו יש לי שאלה :
יש לי רמקולים עם יציאת 3.5 (פשוטים יחסית) , שדרכם אני רוצה לשמוע גם מהמחשב (לדוגמא מוזיקה, סרטים במחשב) וגם מהטלויזיה (שידורי ממיר רגילים).
בשביל לא להתעסק עם ניתוק הכבל בכל פעם שאני רוצה להחליף את השימוש של הרמקולים, לפי ההגיון שלי, אני צריך לפצל את יציאת ה3.5 של הרמקולים ל 2 יציאות 3.5.
יציאה אחת תלך למקור 1 (טלויזיה)
יציאה שניה תלך למקור 2 (כרטיס קול במחשב)
מצד שני זה נראה לי מוזר שדבר כזה אפשרי (נניח במקרה ויש אות אודיו מ 2 המקורות בו זמנית).
האם קיים מפצל כזה?
בנוסף, אני דיי בטוח שאני לא הראשון שיש לו בעיה כזאת, אך למרות שחיפשתי לא מצאתי חומר בנושא.
האם אתם מכירים הצעה שונה לפתרון הבעיה הזאת?
תודה רבה!
לצורך שיפור חווית הצפיה בבית ברצוני לחבר את מחשב ה PC שלי אל הטלויזה (בנוסף לחיבור אל המסך הקיים עכשיו).
הטלויזיה כרגע מחוברת לממיר של YES.
החיבור של הוידיאו יעשה ע"י כבל HDMI מכרטיס המסך (radeon hd9650).
בקשר לחיבור האודיו יש לי שאלה :
יש לי רמקולים עם יציאת 3.5 (פשוטים יחסית) , שדרכם אני רוצה לשמוע גם מהמחשב (לדוגמא מוזיקה, סרטים במחשב) וגם מהטלויזיה (שידורי ממיר רגילים).
בשביל לא להתעסק עם ניתוק הכבל בכל פעם שאני רוצה להחליף את השימוש של הרמקולים, לפי ההגיון שלי, אני צריך לפצל את יציאת ה3.5 של הרמקולים ל 2 יציאות 3.5.
יציאה אחת תלך למקור 1 (טלויזיה)
יציאה שניה תלך למקור 2 (כרטיס קול במחשב)
מצד שני זה נראה לי מוזר שדבר כזה אפשרי (נניח במקרה ויש אות אודיו מ 2 המקורות בו זמנית).
האם קיים מפצל כזה?
בנוסף, אני דיי בטוח שאני לא הראשון שיש לו בעיה כזאת, אך למרות שחיפשתי לא מצאתי חומר בנושא.
האם אתם מכירים הצעה שונה לפתרון הבעיה הזאת?
תודה רבה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
אתה בטוח לגבי דגם כרטיס המסך? לא מכיר כזה...
איזו טלוויזיה יש לך? לרוב הטלוויזיות יש Line Out. אני במקומך הייתי מחבר את הרמקולים ל-Line Out הזה במידה ויש, וכך הטלוויזיה תמתג לך גם את התמונה וגם את האודיו.
אתה בטוח לגבי דגם כרטיס המסך? לא מכיר כזה...
איזו טלוויזיה יש לך? לרוב הטלוויזיות יש Line Out. אני במקומך הייתי מחבר את הרמקולים ל-Line Out הזה במידה ויש, וכך הטלוויזיה תמתג לך גם את התמונה וגם את האודיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה!
זה אחלה מקום ללמוד עד הנושא, כל הכבוד!
לגבי דגם כרטיס המסך - אני באמת התבלבלתי.
הדגם הוא hd6950.
הטלויזה שלי היא מתוצרת SHARP דגם LC32D44EBK
צירפתי תמונה של החיבורים הקיימים אצלי בטלוזיה.
מצטער, אבל אני לא כל כך בקיא בנושא הזה.
חיבור ה LINE OUT אצלי הוא החיבור שנמצא מתחת לאנטנה? (2 הבננות עם הכיתוב OUTPUT)?
אם כן, זה הוא חיבור שמוציא אודיו בכל מצב בו הטלויזה נמצאת?
ז"א אם המחשב ינגן מוזיקה, והטלויזיה תהיה מכוונת לערוץ ה EXT של כניסת ה HDMI של המחשב, אז ברמקולים שמחוברים ב LINE OUT יישמע השיר שמתנגן במחשב, ובמקרה שהטלויזיה תהיה מכוונת לערוץ ה EXT של כניסת ה HDMI של הממיר, אז באותם הרמקולים שמחוברים לאותה יציאה יישמע האודיו של שידור הממיר?
זה אחלה מקום ללמוד עד הנושא, כל הכבוד!
לגבי דגם כרטיס המסך - אני באמת התבלבלתי.
הדגם הוא hd6950.
הטלויזה שלי היא מתוצרת SHARP דגם LC32D44EBK
צירפתי תמונה של החיבורים הקיימים אצלי בטלוזיה.
מצטער, אבל אני לא כל כך בקיא בנושא הזה.
חיבור ה LINE OUT אצלי הוא החיבור שנמצא מתחת לאנטנה? (2 הבננות עם הכיתוב OUTPUT)?
אם כן, זה הוא חיבור שמוציא אודיו בכל מצב בו הטלויזה נמצאת?
ז"א אם המחשב ינגן מוזיקה, והטלויזיה תהיה מכוונת לערוץ ה EXT של כניסת ה HDMI של המחשב, אז ברמקולים שמחוברים ב LINE OUT יישמע השיר שמתנגן במחשב, ובמקרה שהטלויזיה תהיה מכוונת לערוץ ה EXT של כניסת ה HDMI של הממיר, אז באותם הרמקולים שמחוברים לאותה יציאה יישמע האודיו של שידור הממיר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אכן, אלו הם 2 שקעי ה-RCA האדום והלבן שמתחת לאנטנה - OUTPUT.
בדיוק מה שכתבת. במחשב תגדיר ב-Playback Devices שהתקן האודיו שלך הוא ה-ATI HDMI Audio במקום ה-Speakers, ואז האודיו מהמחשב ייצא דרך חיבור ה-HDMI של כרטיס המסך שלך.
כך, תקבל אודיו גם ברמקולים של הטלוויזיה וגם ברמקולים אותם תחבר ליציאה הזו. וכמובן, גם את האודיו של הממיר ברגע שתמתג אליו בטלוויזיה.
מיציאת ה-OUTPUT של הטלוויזיה אל תקע ה-3.5 מ"מ של הרמקולים אתה יכול להשתמש במתאם פשוט כמו זה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1482-כ ... 2RCA-זכר-מ
בדיוק מה שכתבת. במחשב תגדיר ב-Playback Devices שהתקן האודיו שלך הוא ה-ATI HDMI Audio במקום ה-Speakers, ואז האודיו מהמחשב ייצא דרך חיבור ה-HDMI של כרטיס המסך שלך.
כך, תקבל אודיו גם ברמקולים של הטלוויזיה וגם ברמקולים אותם תחבר ליציאה הזו. וכמובן, גם את האודיו של הממיר ברגע שתמתג אליו בטלוויזיה.
מיציאת ה-OUTPUT של הטלוויזיה אל תקע ה-3.5 מ"מ של הרמקולים אתה יכול להשתמש במתאם פשוט כמו זה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1482-כ ... 2RCA-זכר-מ
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"