מסך רחב LCD וכאבי ראש. מוכר?
אחרי כמה ימים עם הרכש החדש, וכמה שאלות שצצו לי.
נכון אמנם שהאיכות של ערוץ אחד ושתיים דרך עידן+ די זוועתית בגודל הזה ב LCD וגם מרוחה בגלל היחס, אבל לא מתלוננים. על גודל משלמים. וזה עוד יותר מעצבן שערוץ 2 משדר כתבות עם פסים שחורים, גם מרוח וגם שחור.
אבל גיליתי דבר מעניין, אמא שלי התלוננה לי שהמסך עושה לה כאב ראש. מה זה יכול להיות? אמנם התמונה קצת מרוחה, אבל כאב ראש? מקסימום קצת לא נעים בעין. באתי ובדקתי ובאמת אחרי חצי שעה גם לי סוחרר הראש קצת, העברתי למצב 3:4 והמצב השתפר. כנראה שהמעבד לא עושה עבודה טובה כל כך בהמרה מ 3:4 ל 16:9.
האם זה הגיוני בכלל? מישהו פה עוד חווה את זה? או שזה בכלל שאנחנו מפונקים ורגילים ל CRT הישן והטוב ומשהו בטכנולוגיה?
תודה
נכון אמנם שהאיכות של ערוץ אחד ושתיים דרך עידן+ די זוועתית בגודל הזה ב LCD וגם מרוחה בגלל היחס, אבל לא מתלוננים. על גודל משלמים. וזה עוד יותר מעצבן שערוץ 2 משדר כתבות עם פסים שחורים, גם מרוח וגם שחור.
אבל גיליתי דבר מעניין, אמא שלי התלוננה לי שהמסך עושה לה כאב ראש. מה זה יכול להיות? אמנם התמונה קצת מרוחה, אבל כאב ראש? מקסימום קצת לא נעים בעין. באתי ובדקתי ובאמת אחרי חצי שעה גם לי סוחרר הראש קצת, העברתי למצב 3:4 והמצב השתפר. כנראה שהמעבד לא עושה עבודה טובה כל כך בהמרה מ 3:4 ל 16:9.
האם זה הגיוני בכלל? מישהו פה עוד חווה את זה? או שזה בכלל שאנחנו מפונקים ורגילים ל CRT הישן והטוב ומשהו בטכנולוגיה?
תודה
יאיר במילרע. לא מילעיל
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אבל העין הענושית מתרגלת לכל דבר האמת.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני לא יודע לגבי המסך הרחב,
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות.
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות.
No place like home.......... Theater
בבקשה תגיד לי שאתה צוחק...opv כתב:אני לא יודע לגבי המסך הרחב,
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות....
יאיר במילרע. לא מילעיל
- opv
- חבר מביא חבר

בשיא הרצינות.iDVDi כתב:בבקשה תגיד לי שאתה צוחק...opv כתב:אני לא יודע לגבי המסך הרחב,
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות.......
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14359
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הוא לא צוחק...הוא וידאופיל שסובל גם מכאבי ראש בצפייה במקרני DLP....iDVDi כתב:בבקשה תגיד לי שאתה צוחק...opv כתב:אני לא יודע לגבי המסך הרחב,
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות.......
- opv
- חבר מביא חבר

טל,טלHD כתב:הוא לא צוחק...הוא וידאופיל שסובל גם מכאבי ראש בצפייה במקרני DLP....iDVDi כתב:בבקשה תגיד לי שאתה צוחק...opv כתב:אני לא יודע לגבי המסך הרחב,
אבל כשאני צופה בLCD זול, נהיה לי כאב ראש בגלל המחסור בפרטים הכהים והמאמץ הגדול שהמוח משקיע בלהבין מה מסתתר בתוך הענן האפור שמופיע במסך. בשיא הרצינות..........
בוא נדייק. טענתי שקשתות מפריעות לי, אך מעולם לא טענתי שהן גורמות לי לכאב ראש.
אוקיי, אני צריך להשיג מקרן DLP ולבדוק... אולי בעיה כללית...
בכל מקרה, עשיתי ניסוי כלים וצפיתי ב LOTR ב DVD שמחובר בקומפוננט. עד שנשיג סטרימר ונבדוק HD.
בכל מקרה, שמתי לב שבהרבה שוטים התנועה לא בדיוק חלקה. ואני לא מדבר על 100Hz חלקה, אני מדבר חלקה רגילה. די מפריע.
זה מיגבלה של המסך? או המסך ביחד עם הדיוידי, וסטרימר דרך HDMI עם קיבצי אבחנה גבוהה יעבדו יותר טוב?
בכל מקרה, עשיתי ניסוי כלים וצפיתי ב LOTR ב DVD שמחובר בקומפוננט. עד שנשיג סטרימר ונבדוק HD.
בכל מקרה, שמתי לב שבהרבה שוטים התנועה לא בדיוק חלקה. ואני לא מדבר על 100Hz חלקה, אני מדבר חלקה רגילה. די מפריע.
זה מיגבלה של המסך? או המסך ביחד עם הדיוידי, וסטרימר דרך HDMI עם קיבצי אבחנה גבוהה יעבדו יותר טוב?
יאיר במילרע. לא מילעיל
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למסך הזה יש במקרה מנגנון של 100Hz לשיפור חלקות התנועה? אם יש אז נסה לשחק עם המצבים שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- yair123456
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אם הייתה לך קפיצה בגודל המסך סביר להניח שזה מזה.
אני קפצתי מ29 אינץ crt ל 50 אינץ בשבועיים הראשונים ממש סבלתי דמעות וכאבי ראש אבל אחרי חודשיים אני מצטער שלא קניתי יותר גדול.
יש לי מרחק ברוטו 4 מטר ונטו 3.5
אני קפצתי מ29 אינץ crt ל 50 אינץ בשבועיים הראשונים ממש סבלתי דמעות וכאבי ראש אבל אחרי חודשיים אני מצטער שלא קניתי יותר גדול.
יש לי מרחק ברוטו 4 מטר ונטו 3.5
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14359
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
זה לא המצב פה....הוא קנה 32"....כאב ראש יכול להיות מהמאמץ לקרוא את התרגום ....yair123456 כתב:אם הייתה לך קפיצה בגודל המסך סביר להניח שזה מזה.
יש לי מרחק ברוטו 4 מטר ונטו 3.5...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 37#1379937