המרת דיסקים לקבצים
-
lexicon2008
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום רב אני עומד לפני פרוייקט של המרת אוסף הדיסקים שברשותי לקבצי מחשב
האם נפתח שרשור או מידע כלשהו לגבי הדרך הנכונה לעשות זאת
האם נפתח שרשור או מידע כלשהו לגבי הדרך הנכונה לעשות זאת
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדיסקים אתה מתכוון לתקליטורי CD?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
lexicon2008
-
- חבר פעיל מאוד

- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם כך אז לדעתי הרבה לא השתנה בשנים האחרונות והדרך הטובה ביותר היא עדיין ריפ עם Exact Audio Copy והמרה ל FLAC. יכול להיות ולמשיהו אחר יהיה דרך טובה יותר אבל זו הדרך שהשתמשתי בה כדי להמיר את האוסף שלי לפני שנתיים.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
אכן EAC הוא אחד הכלים הפופולריים, שבו ניתן לבצע העברת מידע מ - CD ל - דיסק הקשיח בשיטת ה - AccurateRip.
יש כאן המלצות להגדרות התוכנה בשילוב עם שיטת דחיסה FLAC.
יש עוד לא מעט שיטות ותוכנות. זה תלוי, בין השאר בציוד של פותח השירשור, ורצוי מאוד היה למגיבים לדעת את סוג המזרימדיה והממיר.
יש עוד לא מעט שיטות ותוכנות. זה תלוי, בין השאר בציוד של פותח השירשור, ורצוי מאוד היה למגיבים לדעת את סוג המזרימדיה והממיר.
למה זה משנה הציוד אם אפשר לדעת ? כלומר מה יעזור לו אם יש לו ציוד X או ציוד Y בכול מקרה או שישתמש בEAC או בDBPOWER ובשתיהן הוא יכנס לACCURATE RIP , עד כמה שאני יודע בשתיהן הוא יקבל או WAV או FLAC , אז אם אפשר להבין מה הציוד קצה משנה פה , אני אשמח לדעת?valer_valer כתב:יש עוד לא מעט שיטות ותוכנות. זה תלוי, בין השאר בציוד של פותח השירשור, ורצוי מאוד היה למגיבים לדעת את סוג המזרימדיה והממיר....
-
lexicon2008
-
- חבר פעיל מאוד

האם התוכנה הנ"ל היא גם מקליטה ממקורות חיצוניים אני פשוט עושה סדר בדיסקים ובתקליטים והייתי מעוניין גם להעביר את התקליטים לקבצים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לנושא המרת דיסקים יש את DBPowerAmp שמוסיפה הרבה יכולות אוטומציה שלא קיימות ב-EAC. התכנה לא חינמית אבל שווה כל סנט. נושא התקליטים מצריך היערכות שונה לחלוטין והרבה יותר מורכבת, ואני בספק אם יש לך את הכלים המתאימים.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
יש עוד מגוון פורמטים מצוינים כמו APE או WV ועוד רבים אחרים שלא נתמכים ע"י נגנים חומרתיים ....truejoker כתב:למה זה משנה הציוד אם אפשר לדעת ? כלומר מה יעזור לו אם יש לו ציוד X או ציוד Y בכול מקרה או שישתמש בEAC או בDBPOWER ובשתיהן הוא יכנס לACCURATE RIP , עד כמה שאני יודע בשתיהן הוא יקבל או WAV או FLAC , אז אם אפשר להבין מה הציוד קצה משנה פה , אני אשמח לדעת?valer_valer כתב:יש עוד לא מעט שיטות ותוכנות. זה תלוי, בין השאר בציוד של פותח השירשור, ורצוי מאוד היה למגיבים לדעת את סוג המזרימדיה והממיר.......
יש עוד נושא של המרת ה - DVD-A ששם גם מתווסף כל הנושא של HR שגם הוא צריך להיות תואם ...
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
עקבתי אחרי ההוראות ואני מקבל WAV כ-output במקום flac. מה פיספסתי?valer_valer כתב:אכן EAC הוא אחד הכלים הפופולריים, שבו ניתן לבצע העברת מידע מ - CD ל - דיסק הקשיח בשיטת ה - AccurateRip.
יש עוד לא מעט שיטות ותוכנות. זה תלוי, בין השאר בציוד של פותח השירשור, ורצוי מאוד היה למגיבים לדעת את סוג המזרימדיה והממיר....
The future ain`t what it used to be
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
erezsolan כתב:אם אתה עמוק בתוך עולם ה IOS (אייפון \ אייפד \ אייפוד) ואלו הם המקורות העיקריים של השמעת המוזיקה אצלך,
הייתי הולך על המרה של itunes lossless....
עמוק מאוד מאוד אתה מתכוון....
-
lexicon2008
-
- חבר פעיל מאוד

טוב הורדתי את DBPowerAmp
מספר שאלות
1.האם יש הבדל באייכות בין קובץ FLAC לבין WAVE הרי בשניהם ניתן לעבוד LUSSLESS?
2. האם אני אשמע הבדל כלשהו בין 32BIT לבין 16BIT?
3. אני אמור בסוף המלאכה לעבוד עם סטרימר מחובר ל DAC כך שאם אני קונה DAC שתומך ב 32BIT ואני עושה RIP ב 32BIT אזיי יש משמעות ל RIT RATE?
תודה מראש
מספר שאלות
1.האם יש הבדל באייכות בין קובץ FLAC לבין WAVE הרי בשניהם ניתן לעבוד LUSSLESS?
2. האם אני אשמע הבדל כלשהו בין 32BIT לבין 16BIT?
3. אני אמור בסוף המלאכה לעבוד עם סטרימר מחובר ל DAC כך שאם אני קונה DAC שתומך ב 32BIT ואני עושה RIP ב 32BIT אזיי יש משמעות ל RIT RATE?
תודה מראש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1. לא אמור להיות הבדל ומפתחי ה FLAC טוענים שניתן לשחזר קובץ WAV במלואו מתוך FLAC. כך שעם FLAC אתה מקבל את אותה האיכות עם קובץ הרבה יותר קטן. ההבדל הוא שהמידע בקובץ WAV נשמר כ PCM ללא דחיסה ואילו ב FLAC המידע נדחס. ההקבלה הטובה ביותר היא קובץ WORD שאותו אתה שומר פעם אחת כ DOC מקורי ובפעם השניה אתה דוחס אותו ל ZIP. בשני המקרים תוכל בסופו של דבר לקרוא בדיוק את אותו המסמך רק שבקובץ ה ZIP תאלץ קודם כל לפתוח אותו ולשחזר מתוכו את ה DOC המקורי.
2. לכשעצמו זה לא אמור להשפיע בכלל אם המקור עצמו נדגם ב 16bit מה שבדרך כלל המקרה עם תקליטורי CD
3. ה Bit Rate הוא פונקציה של אורך המילה (16bit לעומת 24bit או 32bit), קצב הדגימה (44.1Khz, 48KHz, 96KHz וכדומה) של המקור + יחס הדחיסה ב FLAC. שוב, אם קובץ ה FLAC הוא Lossless אז גודל הקובץ וקצב ה bitrate אינו אמור לשקף הבדל באיכות לעומת קובץ FLAC אחר שנדחס ביחס שונה מאותו מקור.
דעתי האישית היא שעדיף לא לשחק עם אורך המילה וקצב הדגימה כשממירים תקליטורי CD שנדגמו והוקלטו ב 44.1Khz/16bit. השינוי ידרוש מהתוכנה לבצע resampling וזה לא יוסיף איכות לתוצאה הסופית בדיוק כפי שזום דיגיטלי לא משפר ולא מוסיף פרטים החסרים בתמונה מקורית.
2. לכשעצמו זה לא אמור להשפיע בכלל אם המקור עצמו נדגם ב 16bit מה שבדרך כלל המקרה עם תקליטורי CD
3. ה Bit Rate הוא פונקציה של אורך המילה (16bit לעומת 24bit או 32bit), קצב הדגימה (44.1Khz, 48KHz, 96KHz וכדומה) של המקור + יחס הדחיסה ב FLAC. שוב, אם קובץ ה FLAC הוא Lossless אז גודל הקובץ וקצב ה bitrate אינו אמור לשקף הבדל באיכות לעומת קובץ FLAC אחר שנדחס ביחס שונה מאותו מקור.
דעתי האישית היא שעדיף לא לשחק עם אורך המילה וקצב הדגימה כשממירים תקליטורי CD שנדגמו והוקלטו ב 44.1Khz/16bit. השינוי ידרוש מהתוכנה לבצע resampling וזה לא יוסיף איכות לתוצאה הסופית בדיוק כפי שזום דיגיטלי לא משפר ולא מוסיף פרטים החסרים בתמונה מקורית.
-
lexicon2008
-
- חבר פעיל מאוד

Catskinner
תודה תודה על התשובות
אז אם אני מבין נכון הכי טוב לתת ל DBPowerAmp
את ההגדרות הבאות
להמיר בסוג WAVE ולדגימה להשאיר על מצב AS SOURCE
תודה תודה על התשובות
אז אם אני מבין נכון הכי טוב לתת ל DBPowerAmp
את ההגדרות הבאות
להמיר בסוג WAVE ולדגימה להשאיר על מצב AS SOURCE
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
http://en.wikipedia.org/wiki/Lossless_data_compression
עוד טיפה מידע על סידור המונחים.
תוכל לראות פה כל מיני סוגי דחיסה שלא מאבדים שום מידע מהמקור.
עוד טיפה מידע על סידור המונחים.
תוכל לראות פה כל מיני סוגי דחיסה שלא מאבדים שום מידע מהמקור.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני אישית איני רואה סיבה כלשהיא להעדיף WAV על פני FLAC אבל זו כבר ההחלטה שלך.
לדעתי העקרון המנחה המרה מוצלחת של CD לקובץ היא קודם כל שמירה על נאמנות המקור. זאת אומרת שצריך כמה שיותר להיצמד לקצב הדגימה ואורך המילה המקורי ולהימנע מביצוע טיפולים ושינויים עם ה DSP כמו למשל volume normalization או אפקטים אחרים של משחקים ב gain. זו כמובן דעתי האישית וזכותך, אפילו ניתן לאמר חובתך, לבצע ניסויים עצמאיים כדי לגבש דעה משל עצמך. את ה DBPowerAmp אני לא מכיר כך שתאלץ לצאת למסע משלך ברחבי עץ התפריטים שלו כדי להכיר את האפשרויות שלו.
לדעתי העקרון המנחה המרה מוצלחת של CD לקובץ היא קודם כל שמירה על נאמנות המקור. זאת אומרת שצריך כמה שיותר להיצמד לקצב הדגימה ואורך המילה המקורי ולהימנע מביצוע טיפולים ושינויים עם ה DSP כמו למשל volume normalization או אפקטים אחרים של משחקים ב gain. זו כמובן דעתי האישית וזכותך, אפילו ניתן לאמר חובתך, לבצע ניסויים עצמאיים כדי לגבש דעה משל עצמך. את ה DBPowerAmp אני לא מכיר כך שתאלץ לצאת למסע משלך ברחבי עץ התפריטים שלו כדי להכיר את האפשרויות שלו.