התחדשתי
סוף כל סוף קיבלתי אתמול את הגאג׳יה פיור החדשה שלי.
קניתי אותה במבצע הקופונים של קפה ספורה ואני חייב לציין שני דברים לגבי החנות.
קודם כל השירות לפני הקנייה וגם אחריה היה מצוין עזרו לי מאוד בשאלות שנובעות מחוסר הנסיון שלי וגם עם תקלה בסטימר שהמכונה הגיעה חנות מומלצת.
בנוסף למכונה קניתי גם את קפה הבית שלהם במחיר מצוין של 70 שקלים לקילו ואני חייב לציין שהקפה מצוין אפילו החברה שנוהגת לשתות נס על חלב התלהבה ממנו מומלץ ביותר.
עכשיו רק נשאר לקנות עוד כמה אביזרים קטנים וללמוד איך להכין כמו שצריך.
אגב בדגמים החדשים של המכונה היא מגיעה עם סלסלות רגילות והמגביר קרמה זה פלסטיק קטן שניתן לשים בידית למי שרוצה.
תודה רבה לכל חברי הפורום שעזרו לי בהתלבטות אני חושב שבתור מכונה התחלתית הגאג׳יה פיור מצוינת למרות שכמובן ניכר מאוד ההבדל בין הפלסטיקה הלא מי יודע מה יוקרתית שלה לעומת הנירוסטה של הסילביה.
קראתי פה שיש לחלק מהאנשים בעיה עם הסלסלה הבודדת בהכנה לא כל כך הבנתי למה אני לא נתקלתי בבעיות.
קניתי אותה במבצע הקופונים של קפה ספורה ואני חייב לציין שני דברים לגבי החנות.
קודם כל השירות לפני הקנייה וגם אחריה היה מצוין עזרו לי מאוד בשאלות שנובעות מחוסר הנסיון שלי וגם עם תקלה בסטימר שהמכונה הגיעה חנות מומלצת.
בנוסף למכונה קניתי גם את קפה הבית שלהם במחיר מצוין של 70 שקלים לקילו ואני חייב לציין שהקפה מצוין אפילו החברה שנוהגת לשתות נס על חלב התלהבה ממנו מומלץ ביותר.
עכשיו רק נשאר לקנות עוד כמה אביזרים קטנים וללמוד איך להכין כמו שצריך.
אגב בדגמים החדשים של המכונה היא מגיעה עם סלסלות רגילות והמגביר קרמה זה פלסטיק קטן שניתן לשים בידית למי שרוצה.
תודה רבה לכל חברי הפורום שעזרו לי בהתלבטות אני חושב שבתור מכונה התחלתית הגאג׳יה פיור מצוינת למרות שכמובן ניכר מאוד ההבדל בין הפלסטיקה הלא מי יודע מה יוקרתית שלה לעומת הנירוסטה של הסילביה.
קראתי פה שיש לחלק מהאנשים בעיה עם הסלסלה הבודדת בהכנה לא כל כך הבנתי למה אני לא נתקלתי בבעיות.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תתחדש!!
על תשכח גלישת טמפרטורה וחימום הידית (וניגובה) והכוסות לפני הכנה.
* אחרי שתתרגל לטעם של הקפה מהסלסלה הכפולה, תבין למה הבודדת לא מומלצת.
על תשכח גלישת טמפרטורה וחימום הידית (וניגובה) והכוסות לפני הכנה.
* אחרי שתתרגל לטעם של הקפה מהסלסלה הכפולה, תבין למה הבודדת לא מומלצת.
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
גם הכפולה של הגאג'יה לא מומלצת, לא יודע מה הבעיה איתה אבל לי יצאו שאטים טובים רק אחרי שקניתי סלסילה חדשה.
תתחדש אביב!
גם אני קניתי דרכם את הגאג'יה לפני כשבוע.
לפי הסבר שקיבלתי, 2 המסננות שמגיעות עם המכונה הינן מגבירות קרמה לכשעצמן (יש חריר בודד בתחתיתן אשר
גורם להגברת הקרמה). הצ'ופצ'יק השחור הקטן שממקמים בין הידית למסננת מווסת את הקפה כך שלא יתיז לכל עבר.
הכנתי היום את האספרסו הראשון שלי (אתה יכול לראות תמונות בשרשור נפרד שהעליתי) אשמח אם תשתף את תהליך ההכנה שלך כך שיהיה אפשר להשלים פערים...
אביזרים קניתי באמיגו, השירות מצוין והמבחר מכובד. קניתי פילטר של בריטה שמורכב בתוך מיכל המים, מברשת לניקוי, כד נירוסטה להקצפה וקופסת ואקום לאחסון הקפה. מותר לפרסם מחיר? ...165 ש"ח
doron_boogie - מהי גלישת טמפרטורה?
גם אני קניתי דרכם את הגאג'יה לפני כשבוע.
לפי הסבר שקיבלתי, 2 המסננות שמגיעות עם המכונה הינן מגבירות קרמה לכשעצמן (יש חריר בודד בתחתיתן אשר
גורם להגברת הקרמה). הצ'ופצ'יק השחור הקטן שממקמים בין הידית למסננת מווסת את הקפה כך שלא יתיז לכל עבר.
הכנתי היום את האספרסו הראשון שלי (אתה יכול לראות תמונות בשרשור נפרד שהעליתי) אשמח אם תשתף את תהליך ההכנה שלך כך שיהיה אפשר להשלים פערים...
אביזרים קניתי באמיגו, השירות מצוין והמבחר מכובד. קניתי פילטר של בריטה שמורכב בתוך מיכל המים, מברשת לניקוי, כד נירוסטה להקצפה וקופסת ואקום לאחסון הקפה. מותר לפרסם מחיר? ...165 ש"ח
doron_boogie - מהי גלישת טמפרטורה?
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
גלישת טמפרטורה היא הדרך שבה אנחנו מתקרבים לטמפרטורה אופטימלית במכונות דוד יחיד, מאוד מומלץ לקרוא:
http://www.htcafe.co.il/article01704.%D ... 7%A8%D7%9A
בכוונה אמרתי מתקרבים כי אין באמת דרך לדעת מה הטמפ' בדוד בלי PID, זה רק השערה שמקובעת על אופן פעולת המכשיר.
http://www.htcafe.co.il/article01704.%D ... 7%A8%D7%9A
בכוונה אמרתי מתקרבים כי אין באמת דרך לדעת מה הטמפ' בדוד בלי PID, זה רק השערה שמקובעת על אופן פעולת המכשיר.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
בקצרה:
1. להוריד מים מהראש עד שהדוד מתחיל לעבוד שוב (טמפרטורת מינימום).
2. להמתין עד שהוא מפסיק לעבוד (טמפרטורת רתיחה)
3. הורדת מים כשניה-שתיים כדי שהמים יהיו כמעט רותחים ולא רותחים לגמרי (מפסיקים לצאת אדים חזקים ונגמר רעש ה'פפפששששששש'). לא להגזים כדי שהמים לא יהיו קרים מדי.
מומלץ לפני חליטה ראשונה להפעיל את המכונה ולחכות כ-20 דקות עד שכל רכיביה חמים.
תתחדש!
בתור בעלים לשעבר של גאג׳יה פיור- אל תדאג אם הזמן אחרי עקומת למידה קצרה אתה
תוציא אחלה קפה מהמכונה הזאת! אבל, אני ממליץ מאוד להחליף את המסננות המקוריות בכאלו סטנדרטיות של ראש e61- תוכל למצוא כאלה בא.אברהמי למשל.
אני מצאתי בזמנו שהמסננות המקוריות ממש לא נוחות ולא מוצלחות.
בתור בעלים לשעבר של גאג׳יה פיור- אל תדאג אם הזמן אחרי עקומת למידה קצרה אתה
תוציא אחלה קפה מהמכונה הזאת! אבל, אני ממליץ מאוד להחליף את המסננות המקוריות בכאלו סטנדרטיות של ראש e61- תוכל למצוא כאלה בא.אברהמי למשל.
אני מצאתי בזמנו שהמסננות המקוריות ממש לא נוחות ולא מוצלחות.
גם הכפולה של הגאג'יה לא מומלצת, לא יודע מה הבעיה איתה אבל לי יצאו שאטים טובים רק אחרי שקניתי סלסילה חדשה....
אני אשמח לדעת מה ההבדל בין הסלסלות, והאם באמת החלפת הסלסלה המקורית בכזאת כמו שאתם ממליצים תשפר לי את הרמה של הקפה - ומה הסיבה או ההשערה לשיפור?אני מצאתי בזמנו שהמסננות המקוריות ממש לא נוחות ולא מוצלחות....
אני נתקל בבעיה מוזרה במכונה נדמה שהקפה לרוב יוצא בטיפות ניסיתי לדחוס פחות והזרימה הייתה יותר נורמלית מה שממש מוזר זה שאם אני שם את הידית בלי קפה בפנים המים גם יוצאים בטפטופים.
יש למישהו השערה למה זה יכול לקרות? זה קורה גם בסלסלה הבודדת וגם ביחידה.
יש למישהו השערה למה זה יכול לקרות? זה קורה גם בסלסלה הבודדת וגם ביחידה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אין ידית בכלל גם יהיו טפטופים? אם בלי ידית הכל בסדר אז כנראה מגביר הקרמה בידית עוצר את המים ואתה רואה טפטוף.
יש סלסלות בצורות שונות וגדלים שונים וכל אחת תכיל כמות קפה אחרת - לכל סלסלה יש חרירים בצורה ובגודל אחרים.
פשוט קונים ומנסים עד שמוצאים מה טוב.
בקפה רות הסלסלות הן 58 מ"מ סטנדרטיות ולא יקרות.
יש סלסלות בצורות שונות וגדלים שונים וכל אחת תכיל כמות קפה אחרת - לכל סלסלה יש חרירים בצורה ובגודל אחרים.
פשוט קונים ומנסים עד שמוצאים מה טוב.
בקפה רות הסלסלות הן 58 מ"מ סטנדרטיות ולא יקרות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מערת נטיפים זה בסדר... כנראה שזה מגביר הקרמה שגורם לטפטןף בידית
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
גם אצלי באותה המכונה, ללא ידית מורכבת - המים מטפטפים מחורים אקראיים. אבל כשאני מכניס את הידית עם מסננת (כפולה) וקפה (דחוס) הקפה זורם באחידות יחסית. אני מניח שכאשר יש קפה במסננת אז נוצר על הקפה לחץ שווה פחות או יותר.
כשהתלבטתי בין הגאג'יה לסאקו ארומה, ראיתי סרטונים של זרימת מים אקראית גם בסאקו (ללא ידית מורכבת). לכן הנחתי שזה "נורמלי".
כשהתלבטתי בין הגאג'יה לסאקו ארומה, ראיתי סרטונים של זרימת מים אקראית גם בסאקו (ללא ידית מורכבת). לכן הנחתי שזה "נורמלי".
למישהו בסאקו (כיום הבעלים של גאג'ה), השתחרר איזה בורג. כל היתרון של גאג'ה עליהם היה בידיות מקצועיות ונטולות מגבירי קרמה למיניהם. לקחו את היתרון הזה וביטלו אותו.
טוב יעשו בקופי טים, אם במעמד הרכישה יציעו לקונים סלסלאות רגילות. טוב יותר יעשו, אם פשוט יצרפו אותם לקופסא מראש.
טוב יעשו בקופי טים, אם במעמד הרכישה יציעו לקונים סלסלאות רגילות. טוב יותר יעשו, אם פשוט יצרפו אותם לקופסא מראש.
צודק לחלוטין,
למרות שבאתרים של רוב חנויות הקפה כתוב שהגאג'יה מגיעה עם 2 מסננות ומתאם פודים, לא ברור בדיוק איזה מסננות מקבלים והמסננות שבחבילה הן מגבירות קרמה ואין כלל מתאם לפודים.
בתוך האריזה יש עלון בו רשום על ההחלטה להחליף את המסננות הרגילות במגבירות קרמה - כמובן שמגלים זאת לאחר הקנייה...
בחלק מהחנויות לא יודעים אפילו להסביר זאת וצרכן שלא מבין חושב שהוא מקבל את המסננות הרגילות המקוריות.
נו שויין...
למרות שבאתרים של רוב חנויות הקפה כתוב שהגאג'יה מגיעה עם 2 מסננות ומתאם פודים, לא ברור בדיוק איזה מסננות מקבלים והמסננות שבחבילה הן מגבירות קרמה ואין כלל מתאם לפודים.
בתוך האריזה יש עלון בו רשום על ההחלטה להחליף את המסננות הרגילות במגבירות קרמה - כמובן שמגלים זאת לאחר הקנייה...
בחלק מהחנויות לא יודעים אפילו להסביר זאת וצרכן שלא מבין חושב שהוא מקבל את המסננות הרגילות המקוריות.
נו שויין...