חשבתי לקנות מדיה סטרימר או מדיה סנטר, לבסוף הסתכלתי על המחירים וחשבתי : "מה אני רוצה על הטלויזיה שלי ?"
גיגלתי כמה דברים ובסוף הבנתי שאני לא באמת צריך מחשב מלא (יותר יקר...
אז אני מחפש מדיה סטרימר במחיר הגון ועם האפשרויות הבאות:
הורדת טורנטים , וגם סידינג - מטראקר פרטי(לא חובה)
יציאת HD תומכת 1080p
יכול לקרוא את כול הפורמטים המוכרים ללא בעיה (MKV BLURAY SRT ... )שייתמוך
יודע לקרוא את כול פורמטי הסאנוד, כולל קריאה של סאונד DTS ללא איבוד של 5.1
5.1תמיכה
יכול לקרוא כתוביות[של כול השפות בעיקר עברית SRT+MKV לאיכות מלאה.]
יש חיבור לאינטרנט אלחוטי והעברת קבצים באף טי פי או משהו דומה(ftp etc...)
אני יודע שזה הרבה לבקש.
אין לי בעיה לקנות גם בחו"ל
נערך לאחרונה על ידי yup8 ב 10/04/2011 22:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כל המכשירים האלה תומכים ב-5.1 וגם בפורמטי האודיו החדשים, כלומר גם ב-7.1 בחלק מהמקרים, זה אומר DD, DTS, DOLBY TRUE HD ו- DTS HD MA. חלק מהמכשירים לא תומכים בצורה מושלמת בפורמטי האודיו החדשים (בעיקר בגלל בעיית רשיונות של אלה שעובדים עם צ'יפ של רילטק). הפופקורן וה-DUNE עובדים עם צ'יפ של סיגמא ולכן יש להם תמיכה מלאה.
אותו דבר לגבי הוידאו, כל המכשירים תומכים ב-1080P, אבל אתה צריך לעשות הפרדה, כולם תומכים ברוב הפורמטים, אבל בתכני בלו-ריי, היחידים שיעניקו לך תמיכה מלאה, אלה שוב הפופקורן וה-DUNE, כלומר תמיכה בכל תכני הבלו-ריי, כולל הצגת תפריטים, יש להזכיר, שהפופקורן A210 הזול יותר, בניגוד ל-C200, חסר רשיון BD-J, ולכן ברוב המקרים לא יציג תפריטים מלאים, אך עדיין יש לו יתרון בניגון תכנים כאלה, בהשוואה לנגנים אחרים.
לגבי טורנטים, לא לכולם יש תמיכה, באקסטרימר אין למיטב ידיעתי, ב-DVICO הנושא חדש יחסית ועדיין לא עובד מושלם, ובאופן כללי, למרות שיש כאלה שעושים בכך שימוש, מומלץ לעשות את זה עם המחשב...
לכל המכשירים שהוזכרו ניתן לצרף דונגל אלחוטי, אך זכור שבהזרמה של קבצים כבדים, במיוחד קבצי FHD מומלץ לעשות שימוש בחיבור קווי, על מנת לשמור על יציבות ולמנוע קרטועים, כמובן שזה תלוי בעוד פרמטרים ברשת ולא רק בסטרימר.
הPOPCORN לא תומך ב5.1...
וחלק עושים DOWNMIX של DTS לStereo ולא ל5.1
נוסף על כך - לא כול המכשירים תומכים בעברית ובטח שלא בממשק בערבית
תפריטי בלו רי זה הדבר האחרון שחשוב לי
ברור לי שלרוב המכשירים בשוק יש תמיכה ב1080p
השאלה היא איזה גם תומכים באופן הכי יציב והכי טוב ברוב הפורמטים, מקודדים ועושים Downmix נכון וכו' וכו'
לקבלת תוצאה כמעט משולמת...?
כל הפופקורנים, האקסטרימרים, הבוקסי והדוויקו, תומכים בכתוביות בעברית, בממשק בעברית, וב-DD ו-DTS ומעבירים לרסיבר 5.1 או 7.1 ערוצים. במקרה הצורך הם יעשו DOWNMIX לסטריאו, אם אין מכשיר שיכול לפענח את האות, למשל בחיבור ישיר לטלוויזיה.
נכון, סטריאו זה 2 ערוצים, אבל שים לב לביטוי ״במקרה הצורך״, המכשירים שהוזכרו תומכים ויודעים להעביר 5.1 ערוצים, אבל גם 2 במקרה הצורך, זאת אומרת שאם הרסיבר שלך תומך בכך, אז אין לך שום בעיה ותקבל 5.1 ערוצים, אבל גם אם לא, או שמתישהו תחליט לחבר את הסטרימר ישירות למסך, עדיין תוכן לקבל את הסאונד בהמרה לשני ערוצים.
זאת אומרת , שהפופקורן המדובר (A110) עושה את רוב מה שאני צריך:
*1080P
*5.1 במידה ומחובר לריסבר תומך
*קורא את כול הפורמטים המוכרים כולל DTS MKV וSRT פרט ל תפריטי BLU-RAY שגם ככה אני לא צריך - יש קובץ שאני לא זוכר את שמו בתוך התיקיות של הבלו רי משהו עם הספרה 2.
*מוריד טורנטים
*יש תמיכה ביוטיוב (ובאתרים נוספים ?)
יש כונן פנימי ואפשרות לחיצוני.
נשמע מצויין, מהם החסרונות ?
אפשר בבקשה הוכחה מאתר היצרן ל5.1 כי אני לא ראיתי את זה...