עזרתכם בבחירת מסך - toshiba 46ssl73g/samsung ps50c550/panasonic th-l42s20

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חבר'ה,
אני קורא ועוקב אחרי הפורום בחודש האחרון די הרבה, מזל שיש אותו ואתכם... (Y)
כמו עוד הרבה אחרים טובים אני רוצה לנצל את הפסח לקניית מסך ואשמח להמלצות שלכם ולעזרתכם כי אני מתלבט רבות ומתחיל להרגיש שיש כבר הצפת מידע... :מבולבל:

אני ארשום מעט נתונים לגבי אופי הצפייה:

מרחק הצפייה - מעט מעל 3 מ' (וזה עוד יכול להשתנות בעתיד מכיוון שאני גר בדירה שכורה, כך שזה לדעתי עוד קריטריון)

מבחינת תכני צפייה:
70% - שידורי SD ע" ממיר רגיל של יס.
30% - משתמש בסטרימר שיש לי. רואה בעיקר Divx אבל אני מניח שלאחר שארכוש מסך אראה הרבה יותר HD.

סביבה - הטלויזיה נמצאת בסלון מואר (יש חלון קרוב לטלויזיה. בטלויזית CRT הנוכחית שלי רואים השתקפויות במהלך היום אבל הן לא חמורות)

תקציב - התקציב שלי הוא עד 5.5K.

מבחינת טלויזיות שלבינתיים נראות לי רלוונטיות:

1. Toshiba 46sl733g LED ‏- ראיתי אותה אתמול והשידורי HD נראים מעולה. שידורי SD היו נראים לי סבירים במרחק של 2.5 מ' ומעלה. הבעיה היא שבכדי לרכוש אותה בתקציב של עד 5.5K אני צריך לרכוש אותה עם אחריות של שנה אחת של י.שלום (מדובר ב-5450 ש"ח). האם כדאי לי לעשות זאת או שאחריות ארוכה של היבואן המקורי מאוד חשובה?

2. Samsung PS50C550 ‏50 - אמנם עדיין לא ראיתי אותה (לא נמצאת בתצוגה היכן שבדקתי, מי שיודע היכן אוכל לראות אותה בתצוגה - אשמח לדעת) אבל אני רואה שיש לה המלצות רבות כאן בפורום. כולי תקווה שזאת לא יחצנות של בעלי אינטרס מבלי להעליב אף אחד.
הסיבה שזה דגם שמעניין אותי היא שלפי מה שקראתי בפורום מי שצופה בתכני SD מומלץ שיקנה פלזמה וגם שבפלזמה הזאת יש מנגנון טוב נגד השתקפויות.
עם כל זאת יש כמה דברים שמטרידים אותי בטלווזייה הזאת:
האם 50 אינץ' זה לא גדול מדי למרחק שציינתי? שמעתי את הדעות הרבות פה בפורום של אנשים מתחרטים שלא קנו מסך גדול יותר אפילו במרחקים קטנים מאצלי אבל אני מפחד שבמרחק של 3 מ' עם מסך של 50 אינץ' שידורי ה-SD יראו לא מספקים עקב הקרבה למסך. אשמח לשמוע אם מישהו במצבי ורכש את הטלויזיה ויוכל לספר על כך.
דבר נוסף - שמעתי את כל הדיבורים על צריבות וזימזומים - האם שווה לקחת סיכונים כאלו ברכישת טלויזיה או שסתם הגזימו סביב הנושא? אני רושם את זה גם בהקשר לכך שאנשים רשמו שברגע שנתקלו בבעיה של זמזום למשל ורצו להחליף אז התגובה ממיניליין היא שאי אפשר להחליף לדגם הנ"ל אלא לדגם אחר או לקבל החזר כספי (שזה לדעתי האישית מעיין רמאות, הרי מי שקנה את הדגם הזה רצה אותו,לא?...) במידה וטעיתי לגבי מיניליין אני מתנצל מראש, אלו רק דברים שקראתי...

3. Panasonic TH-L42s20 - באחת החנויות שהייתי בהן אתמול המליצו לי על ה-LCD הזאת. איכות שידורי SD מתקבלת על הדעת. HD נראה טוב מאוד. אהבתי שבטלוייזיה הזאת הצבעים נראים טבעים ולא מוגזמים.
לדברי המוכר זאת הטלויזיה שלדעתו הכי טובה לשידורי SD מכל מה שהיה בחנות.
משהו שמעט מפריע לי הוא שה-USB לא מנגן Divx, אבל יש לי סטרימר אז ניתן להתגבר על הבעיה.
המחיר שהציעו לי הוא 4400 ש"ח.
ממה שאני מצליח למצוא באינטרנט מדובר בטלויזיה סה"כ די טובה עם תרומה למחיר אך לצערי יש מעט תגובות שמצאתי בקשר לדגם הנ"ל.
בהקשר של מה ששאלתי לגבי הטלויזיה הקודמת אבל בהפוך - האם 42 אינץ זה מספיק למרחק הנ"ל? אמנם רשמתי את מה שרשמתי למעלה אך מהצד השני חושש שלאחר תקופה אתחרט שלא קניתי טלויזיה גדולה יותר... אמרתי לכם שאני מתלבט רבות וקשות... :oops:
אם למישהו יש חוות דעת כלשהי לגבי הטלוויזיה הזאת מניסיונו או מידיעתו האישית אשמח לשמוע.

אני רוצה להוסיף שמבין הטלויזיות שראיתי בשידורי SD לא הייתה אף טלויזיה שממש כבשה אותי. אם למישהו יש המלצה לטלויזיה שרואים בה טוב ב-SD בתקציב שלי אשמח לשמוע. נראה לי טיפה מבאס לקנות טלויזיה חדשה ובסוף לראות בה פחות טוב מטלויזיה של פעם. אולי זה פשוט המצב בכל הטלויזיות החדשות - פשוט רואים פחות טוב ב-SD?...
בכל אופן אם למישהו יש המלצה שונה מהטלויזיות שרשמתי אשמח לשמוע.

אני ממש מודה לכל מי שיכול לעזור לי, אני יודע שרשמתי מגילה אבל מעדיף לרשום את הכל בצורה ברורה כדי שתוכלו לעזור בצורה הכי טובה שאפשר....
שבוע טוב
ותודה רבה!
:)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”