...
עזרה בהפעלת משחקים עם סראונד
הי לכולם. אני צריך את העזרה שלכם. הhtpc שלי מחובר לרסיבר בחיבור אופטי. בזמן שאני רואה סרט בסראונד, הרסיבר מזהה את הסראונד ושומעים מצוין את הסאונד של ה5.1. הבעיה מתחילה כאשר אני רוצה לשחק במשחקים ולשמוע את הסאונד של המשחק בסראונד. ניסיתי כמה משחקים (אחד מהם זה crysis 2) וכולם מזוהים ונשמעים בסטריאו. למה המשחקים לא עובדים בסראונד? יש למישהו מושג? יש לי מחשב חדש עם לוח של gigabyte והרסיבר של harman kardon. תודה מראש לעוזרים 
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אלא אם גם אני הצלחתי לפספס, אני די בטוח שלקרייסיס 2 אין תמיכה בסראונד. חבר ואני חיפשנו יחד ולא מצאנו. יש סטריאו, לא יותר.
אז בעצם מה שאתה אומר לי(daboshman) זה שרק בחיבור אנלוגי אפשר לשמוע משחקים בסראונד. ממש שומעים בכל רמקול משהו שונה (ערוץ שונה)? זה ממש מעצבן אם זה ככה. בעולם כל כך דיגיטלי צריך להשתמש בחיבור אנלוגי. בכל מקרה אני ינסה לחבר את המחשב לרסיבר בצורה אנלוגית (אם זה אפשרי בכלל). ונראה איך זה יעבוד. אגב, אנלוגי בכרטיס קול. זה החיבורים של הpl הקטנים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה יכול גם להעביר את הרסיבר למצב Dolby PLII
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אתה צריך לחבר חיבור אנלוגי בפורמט 6CH.Pubh כתב:אז בעצם מה שאתה אומר לי(daboshman) זה שרק בחיבור אנלוגי אפשר לשמוע משחקים בסראונד. ממש שומעים בכל רמקול משהו שונה (ערוץ שונה)? זה ממש מעצבן אם זה ככה. בעולם כל כך דיגיטלי צריך להשתמש בחיבור אנלוגי. בכל מקרה אני ינסה לחבר את המחשב לרסיבר בצורה אנלוגית (אם זה אפשרי בכלל). ונראה איך זה יעבוד. אגב, אנלוגי בכרטיס קול. זה החיבורים של הpl הקטנים?...
מה שאומר שלכל ערוץ יש כבל RCA משלו.
בכרטיס צריכות להיות 3 יציאות:
1. לסנטר וסאב.
2.לשני רמקוליים קדמיים.
3.לשני רמקולים אחוריים.
בריסבר עצמו צריכים להיות 6 חיבורים (אחד לכל רמקול).
אני שומע ממש טוב, זה ממש אחלה לשחק ככה. יריות מימין שומעים מרמקולים הימניים וכו'.
זה הופך את CRYSIS 2 לחוויה מטורפת.
אפשרות אחרת היא PROLOGIC כפי שנכתב, אני לא יודע אם היא נותנת את אותו האפקט ונראה לי שזה כבר תלוי באיכות הריסיבר.
תודה לכולם על העזרה. בסוף חיברתי את המחשב לרסיבר בצורה אנלוגית כפי ש daboshman כתב ואני שומע סראונד טוב במשחק. קצת מעצבן זה שהחיבור הדיגיטלי לא מסוגל לעשות את העבודה. בדקתי את הדרך עם הDolby PLII וזה נותן סאונד בכל הרמקולים אבל לא בסראונד אמיתי כמו בחיבור האנלוגי. עכשיו יש לי רק בעיה נוספת והיא שאני רוצה לשחק אני צריך כל פעם להגדיר בלוח בקרה במחשב שהיציאה האופטית היא היציא שמוגדרת בבררת מחדל. אם מישהו יודע איך אני יכול להגדיר ששתי היציאות יעבדו ביחד (האופטית והאנלוגית) אז אני ישמח לשמוע ולקבל עזרה בנושא. יש לי כרטיס קול על הלוח אם gigabyte H67MA-D2H-B3.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני לא סגור על זה, אבל ייתכן שאפשר לעשות את זה עם FFDShow, כאשר בלשונית ה-output של FFDShow Audio אתה מאפשר את האופצייה של AC3 Encoding. אין לי משחקים מותקנים אז אני לא ממש יכול לבדוק את זה...
אתה צריך כמובן לוודא ש-FFDShow Audio אכן פעיל בעת הפעלת המשחק. כאשר הוא פעיל, מופיע אייקון כחול שלו במגש האייקונים של מערכת ההפעלה (בשורת המשימות).
קח בחשבון שבניגון קבצי וידאו מומלץ דווקא לכבות את ה-AC3 Encoding.
אתה צריך כמובן לוודא ש-FFDShow Audio אכן פעיל בעת הפעלת המשחק. כאשר הוא פעיל, מופיע אייקון כחול שלו במגש האייקונים של מערכת ההפעלה (בשורת המשימות).
קח בחשבון שבניגון קבצי וידאו מומלץ דווקא לכבות את ה-AC3 Encoding.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
התקנתי את FFDShow. אבל אני לא מוצא את הלשונית output ולא מצליח לשמוע את המשחקים בסראונד. יכול להיות שלא הבנתי ממש מה צריך לעשות?. בכל מקרה אני כנראה יבחר באפשרות האנלוגית (לצערי). זה לא נוח כל כך, כי אני צריך כל פעם לשנות בהגדרות של כרטיס הקול את ברירת המחדל לאנלוגי, אבל בסופו של דבר, ככה הסראונד עובד טוב. ושוב בכל מקרה תודה לכל העוזרים. 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש ל-FFDShow שני תפריטי הגדרות - אחד לאודיו ואחד לוידאו. אתה צריך להפעיל את התפריט של האודיו (אייקון כחול).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בתוך התפריט הזה אין לך אופציה של audio decoder configuration?
עוד אפשרות לגישה לשם - בעת ניגון התכנים או המשחק (בהנחה שהוא אכן הוגדר להשתמש ב-FFDShow), האייקון הכחול של FFDShow Audio מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה (ליד אייקון שינוי הווליום וכו). אפשר לעשות קליק ימני עליו ולבחור ב-audio decoder configuration.
עוד אפשרות לגישה לשם - בעת ניגון התכנים או המשחק (בהנחה שהוא אכן הוגדר להשתמש ב-FFDShow), האייקון הכחול של FFDShow Audio מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה (ליד אייקון שינוי הווליום וכו). אפשר לעשות קליק ימני עליו ולבחור ב-audio decoder configuration.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כדי האייקונים יופיעו צריך לגשת לתפריט של Tray, dialog & path באפליקציה של ffdshow audio decoder configuration ולבחור באחת האפשרויות של תצוגת ה Tray icons. בררת המחדל היא none שמעלימה את האייקונים ממגש המשימות.
כדי להגדיר את צורת החיבור, כמות הרמקולים וקידוד האודיו צריך להפעיל את ה ffdshow audio decoder configuration. אתה צריך לבחור ב:
codecs - לוודא שבפורמט AC3 נבחר ה Decoder של liba52 ושב DTS נבחר libdts
Resample - להציב ערך של 48000
Mixer - לבחור ב 6channels ולהפעיל LFE
Output - להפעיל passthrough של AC3 ו DTS, לבחור ב AC3 (S/PDIF encode mode) ו Encode only 5.1 streams (פה אני כבר לא סגור אם צריך להפעיל את ה 5.1 או לא, מקסימום תנסה)
בקונפיגורציה הזו ffdshow אמור ללכוד את פלט האודיו, לקודד אותו ל 5.1 ב AC3 ולשלוח אותו דרך החובור האופטי או הקואקסיאלי לרסיבר.
כדי להגדיר את צורת החיבור, כמות הרמקולים וקידוד האודיו צריך להפעיל את ה ffdshow audio decoder configuration. אתה צריך לבחור ב:
codecs - לוודא שבפורמט AC3 נבחר ה Decoder של liba52 ושב DTS נבחר libdts
Resample - להציב ערך של 48000
Mixer - לבחור ב 6channels ולהפעיל LFE
Output - להפעיל passthrough של AC3 ו DTS, לבחור ב AC3 (S/PDIF encode mode) ו Encode only 5.1 streams (פה אני כבר לא סגור אם צריך להפעיל את ה 5.1 או לא, מקסימום תנסה)
בקונפיגורציה הזו ffdshow אמור ללכוד את פלט האודיו, לקודד אותו ל 5.1 ב AC3 ולשלוח אותו דרך החובור האופטי או הקואקסיאלי לרסיבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.