עזרה עם מטחנת ascaso i-mini 1.2:
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
לילה טוב לכולם,
אני דיי טירון בתחום אך נורא מתעניין ושואף ללמוד כמה שיותר.
רכשתי מלפני כשמונה חודשים את המכונה הראשונה שלי- Gaggia baby Twin, ולפני מס' ימים התחדשתי במטחנת קפה ascaso I mini 1.2.
הטמפר שאני משתמש בו הינו איכותי ולא הפלסטיק הזול שהגיע עם המכונה , אלא אחד כבד ממתכת עם ידית נורמאלית.
אני נורא נורא מתקשה בכיוונון שלה ונראה לי שהגעתי למיצוי.מה שכן, לעניות דעתי משך הזמן שלוקח מרגע לחיצת הכפתור במכונה עד לרגע סיום מזיגת האספרסו (מדובר בראש כפול עם 14 גרם) הינו קצר ולא כמו שמומלץ ע"י הפורום (סביב ה20-26 שניות).
אני מצרף סרטון שלי עם המכונה. הקפה שבמטחנה הינו Denesi Oro.
אשמח לטיפים וכל דבר שלדעתכם אינני עושה טוב.
אני דיי טירון בתחום אך נורא מתעניין ושואף ללמוד כמה שיותר.
רכשתי מלפני כשמונה חודשים את המכונה הראשונה שלי- Gaggia baby Twin, ולפני מס' ימים התחדשתי במטחנת קפה ascaso I mini 1.2.
הטמפר שאני משתמש בו הינו איכותי ולא הפלסטיק הזול שהגיע עם המכונה , אלא אחד כבד ממתכת עם ידית נורמאלית.
אני נורא נורא מתקשה בכיוונון שלה ונראה לי שהגעתי למיצוי.מה שכן, לעניות דעתי משך הזמן שלוקח מרגע לחיצת הכפתור במכונה עד לרגע סיום מזיגת האספרסו (מדובר בראש כפול עם 14 גרם) הינו קצר ולא כמו שמומלץ ע"י הפורום (סביב ה20-26 שניות).
אני מצרף סרטון שלי עם המכונה. הקפה שבמטחנה הינו Denesi Oro.
אשמח לטיפים וכל דבר שלדעתכם אינני עושה טוב.
נכון. אתה צריך לטחון יותר דק. נסה כמה סיבובים ימינה, טחן קצת לידית, זרוק וטחן מנה כפולה מחדש. נסה קודם כל להגיע לזרימה שהיא דקה ואיטית, גם אם ייקח יחסית הרבה זמן לכוס להתמלא, זה טוב - כי אז אתה בעצם תדע כמה זה דק מדי, ומשם תתחיל לשחרר קצת קצת כל פעם. לוקח כמה שוטים לכוון טחינה בתערובת חדשה עם המטחנה הזאת, אבל עם הזמן תפתח ניסיון ותעשה את זה יותר מהר.מה שכן, לעניות דעתי משך הזמן שלוקח מרגע לחיצת הכפתור במכונה עד לרגע סיום מזיגת האספרסו (מדובר בראש כפול עם 14 גרם) הינו קצר ולא כמו שמומלץ ע"י הפורום (סביב ה20-26 שניות)....
עוד טיפ או שניים למטחנה הזאת: בסוף כל מנה שאתה טוחן, תטה את המטחנה קצת לכיוון הידית, ככה יישאר פחות קפה בתוך הצינור המוביל לידית. וב', שים לב שכל מנה שטוחנים מזיזה את דרגת הטחינה קצת ככה שכל יום תצטרך איזה חצי סיבוב - רבע סיבוב ימינה כדי לפצות על זה.
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

ניסיתי את מה שאתה אומר עם הרעיון של "לסתום" לגמריי את המכונת קפה- ואכן הגעתי לשם, אך אינני מצליח להגיע לנק' אחריה, שהיא הנק' הרצויה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל, תגיד - מה הקטע עם הלק על האצבע?
טוב, כל אחד והתחביבים שלו. אני מקבל אותך כמו שאתה...
שמע - אם אתה מגיע למצב שהקפה תוקע את המטחנה וחצי סיבוב אח"כ הוא זורם מהר כ"כ, אז הבעיה היא לא בעובי הטחינה אלא בכמות שלה.
השתדל להקפיד על כמות זהה בין טחינה לטחינה. במטחנות האלו, כמו ה-imini, הטחינה מהירה מאוד ופלאפית, ולכן לפעמים יוצא שאתה לא שם לב ובעצם טוחן פחות מדי קפה.
(בנוסף, יש את הנושאים הרגילים כמו עוצמת טימפור, טריות קפה וכו', אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה).
אם גם שם אתה בטוח שהכל בסדר, אז באמת שאין לי מה לומר למעט זה שאולי יש בעיה עם המכונה.
טוב, כל אחד והתחביבים שלו. אני מקבל אותך כמו שאתה...
שמע - אם אתה מגיע למצב שהקפה תוקע את המטחנה וחצי סיבוב אח"כ הוא זורם מהר כ"כ, אז הבעיה היא לא בעובי הטחינה אלא בכמות שלה.
השתדל להקפיד על כמות זהה בין טחינה לטחינה. במטחנות האלו, כמו ה-imini, הטחינה מהירה מאוד ופלאפית, ולכן לפעמים יוצא שאתה לא שם לב ובעצם טוחן פחות מדי קפה.
(בנוסף, יש את הנושאים הרגילים כמו עוצמת טימפור, טריות קפה וכו', אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה).
אם גם שם אתה בטוח שהכל בסדר, אז באמת שאין לי מה לומר למעט זה שאולי יש בעיה עם המכונה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
Lior_a זה לא נשפך כי המצלמה והצלם גם היו במאוזן - במערכת צירים הזאת הכל היה מאוזן.
הטחינה פה גסה - או כמות קפה קטנה.
תמלא את הסלסלה עד הסוף, תיישר ותדחס בכל הכח - ככה יש לך 2 פרמטרים שישארו קבועים יחסית: כמות קפה ודחיסה.
אם זה עדיין זולג מהר תקטין את דרגת הטחינה.
בין שינוי דרגת טחינה אחד לשני כדאי לטחון 2 שניות לפח כדי שלא יהיו שאריות של הטחינה הקודמת.
הטחינה פה גסה - או כמות קפה קטנה.
תמלא את הסלסלה עד הסוף, תיישר ותדחס בכל הכח - ככה יש לך 2 פרמטרים שישארו קבועים יחסית: כמות קפה ודחיסה.
אם זה עדיין זולג מהר תקטין את דרגת הטחינה.
בין שינוי דרגת טחינה אחד לשני כדאי לטחון 2 שניות לפח כדי שלא יהיו שאריות של הטחינה הקודמת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

ננסה את זה מחר ומבטיח לעדכן. תודה רבה על התמיכה.