עזרה עם מטחנת ascaso i-mini 1.2:

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

לילה טוב לכולם,
אני דיי טירון בתחום אך נורא מתעניין ושואף ללמוד כמה שיותר.
רכשתי מלפני כשמונה חודשים את המכונה הראשונה שלי- Gaggia baby Twin, ולפני מס' ימים התחדשתי במטחנת קפה ascaso I mini 1.2.
הטמפר שאני משתמש בו הינו איכותי ולא הפלסטיק הזול שהגיע עם המכונה , אלא אחד כבד ממתכת עם ידית נורמאלית.

אני נורא נורא מתקשה בכיוונון שלה ונראה לי שהגעתי למיצוי.מה שכן, לעניות דעתי משך הזמן שלוקח מרגע לחיצת הכפתור במכונה עד לרגע סיום מזיגת האספרסו (מדובר בראש כפול עם 14 גרם) הינו קצר ולא כמו שמומלץ ע"י הפורום (סביב ה20-26 שניות).

אני מצרף סרטון שלי עם המכונה. הקפה שבמטחנה הינו Denesi Oro.
אשמח לטיפים וכל דבר שלדעתכם אינני עושה טוב.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

מה שכן, לעניות דעתי משך הזמן שלוקח מרגע לחיצת הכפתור במכונה עד לרגע סיום מזיגת האספרסו (מדובר בראש כפול עם 14 גרם) הינו קצר ולא כמו שמומלץ ע"י הפורום (סביב ה20-26 שניות).
...
נכון. אתה צריך לטחון יותר דק. נסה כמה סיבובים ימינה, טחן קצת לידית, זרוק וטחן מנה כפולה מחדש. נסה קודם כל להגיע לזרימה שהיא דקה ואיטית, גם אם ייקח יחסית הרבה זמן לכוס להתמלא, זה טוב - כי אז אתה בעצם תדע כמה זה דק מדי, ומשם תתחיל לשחרר קצת קצת כל פעם. לוקח כמה שוטים לכוון טחינה בתערובת חדשה עם המטחנה הזאת, אבל עם הזמן תפתח ניסיון ותעשה את זה יותר מהר.

עוד טיפ או שניים למטחנה הזאת: בסוף כל מנה שאתה טוחן, תטה את המטחנה קצת לכיוון הידית, ככה יישאר פחות קפה בתוך הצינור המוביל לידית. וב', שים לב שכל מנה שטוחנים מזיזה את דרגת הטחינה קצת ככה שכל יום תצטרך איזה חצי סיבוב - רבע סיבוב ימינה כדי לפצות על זה.

ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ניסיתי את מה שאתה אומר עם הרעיון של "לסתום" לגמריי את המכונת קפה- ואכן הגעתי לשם, אך אינני מצליח להגיע לנק' אחריה, שהיא הנק' הרצויה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

קודם כל, תגיד - מה הקטע עם הלק על האצבע?
טוב, כל אחד והתחביבים שלו. אני מקבל אותך כמו שאתה... :wink:

שמע - אם אתה מגיע למצב שהקפה תוקע את המטחנה וחצי סיבוב אח"כ הוא זורם מהר כ"כ, אז הבעיה היא לא בעובי הטחינה אלא בכמות שלה.
השתדל להקפיד על כמות זהה בין טחינה לטחינה. במטחנות האלו, כמו ה-imini, הטחינה מהירה מאוד ופלאפית, ולכן לפעמים יוצא שאתה לא שם לב ובעצם טוחן פחות מדי קפה.

(בנוסף, יש את הנושאים הרגילים כמו עוצמת טימפור, טריות קפה וכו', אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה).

אם גם שם אתה בטוח שהכל בסדר, אז באמת שאין לי מה לומר למעט זה שאולי יש בעיה עם המכונה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 556
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

ohadmitrani,
לדעתי לא מומלץ למזוג במאוזן. לא ברור לי איך זה לא נשפך אבל זה יכול להיות בפעם הבאה....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

Lior_a זה לא נשפך כי המצלמה והצלם גם היו במאוזן - במערכת צירים הזאת הכל היה מאוזן.

הטחינה פה גסה - או כמות קפה קטנה.
תמלא את הסלסלה עד הסוף, תיישר ותדחס בכל הכח - ככה יש לך 2 פרמטרים שישארו קבועים יחסית: כמות קפה ודחיסה.
אם זה עדיין זולג מהר תקטין את דרגת הטחינה.
בין שינוי דרגת טחינה אחד לשני כדאי לטחון 2 שניות לפח כדי שלא יהיו שאריות של הטחינה הקודמת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ohadmitrani פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ננסה את זה מחר ומבטיח לעדכן. תודה רבה על התמיכה.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

אני הייתי מציע שבשלבי הלימוד והנסיון תשקול את המנה - זה יעזור לקבע את הפרמטרים שעליהם אתה יכול לשלוט בקלות...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”