מבקש הבהרה למדיניות הפורום

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

לאחרונה נתקלנו במספר שירשורים שננעלו (נושא פיקציית רכישת מערכת הקולנוע מהסרטים).

תהיתי מהי מדיניות הפורום לגבי נעילת שירשורים, כלומר למה שירשורים שאינם מעליבים או פוגעים בצורה אחרת או מפרסמים או מהווים ניגוד אינטרסים כלשהו ננעלים?

האם מחר כשנחליט לדבר על נושא אחר שאינו מעניין את בעלי האתר הוא גם ינעל?

בברכה,
אלון

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אלון, המדיניות היא שרירותית לחלוטין.
אם אנחנו רואים שירשור שיכול לגרום יותר נזק מאשר תועלת (כמו ויכוח חסר תועלת שלא מוביל לשום מקום אבל מוריד את רמת בויכוחים לרמה אישית) אנחנו ננעל אותם.
כשישנה הודעה פוגעת (כמו זו שדיברה על אגן הים התיכון), כל מה שאתה צריך זה ללחוץ על "דווח" לנמק למה אתה חושב שהודעה כזו לא במקומה והיא תעבור עריכה או נפנה לכותב בבקשה לערוך אותה.

במקרה הזה אני חייב לציין, שלדעתי האישית זה לא עבר את גבול הטעם הטוב, אבל אם נפגעת נטפל בזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

היי אלון,

שליחה #3 

אתמול רציתי לפתוח שרשור על הנושא הזה בדייק -רק קצת יותר בתקיפות,אבל אחרי מחשבה
שנייה ושלישית הנחתי לזה...
כמובן שזה בעקבות סגירת שני{שלושה} שרשורים באופן רצוף ע"י עפר לאור.

אני לא רוצה להגיב עכשיו על מה שעשה תומר! -הכול כבר נאמר....? לא בטוח!! אבל בכל זאת...
עם כל הכבוד, ויש לי כבוד והערכה למקום ולאנשים שמנהלים אותו. אבל לא יכול להיות שיבוא אדם מסוים
במקרה הזה זה תומר -ויעשה מהפורום צחוק, וילגלג לאינטליגנציה שלנו- ושלו{זה מה שהוא עשה} והנזק מבחינתו כבר נעשה!

דרך אגב -אני לא הגבתי מאז{אתם יכולים לבדוק} למרות שהייתי בין התומכים הכי הגדולים שלו!{וכך הפכתי ללעג}
ולארוך כל השרשור הארוך{למרות שהוא הודה למעשה}המשכתי לצדד בו. :(

עפר לאור -אני מתנצל מראש עם הנושא הזה נדוש ונלעס מבחינתך עד דק! יש עוד כמה אנשים שנפגעו מתעלוליו של תומר.ויש לי עוד הרבה דברים להגיד -אבל הנקודה {אני מאמין}מובנת וממצע מבחינתי.

לסיכום:אין לי ספק אפילו הקטן ביותר -שאם זה לא היה תומר! -התגובה שלהם הייתה אחרת... :roll: {לא ראיתי את תגובתו של מרטין }

ובנוסף -אין לי שום כוונה לפגוע, לא בתומר ולא באף אחד אחר - ואם דברי הובנו שלא כהלכה? אני מתנצל מראש.
{אבל הייתי חייב להגיד אותם}

עופר.
:קפה:

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

MartinHSabag כתב:אלון, המדיניות היא שרירותית לחלוטין.
אם אנחנו רואים שירשור שיכול לגרום יותר נזק מאשר תועלת (כמו ויכוח חסר תועלת שלא מוביל לשום מקום אבל מוריד את רמת בויכוחים לרמה אישית) אנחנו ננעל אותם.
כשישנה הודעה פוגעת (כמו זו שדיברה על אגן הים התיכון), כל מה שאתה צריך זה ללחוץ על "דווח" לנמק למה אתה חושב שהודעה כזו לא במקומה והיא תעבור עריכה או נפנה לכותב בבקשה לערוך אותה.

במקרה הזה אני חייב לציין, שלדעתי האישית זה לא עבר את גבול הטעם הטוב, אבל אם נפגעת נטפל בזה.
...
אני לא חושב שהדוגמא שנתת בשרשור לגבי אגן הים התיכון לא פוגעת או מעליבה.
בסופו של דבר דובר על רמת המורעלות של משתמש מסויים (וזה חייובי) ולכן
נעשה שימוש בהומור שכבר הוכח כמציאותי - לדוגמא בעל שקיעקע את תמונת אישתו על....
הרי אנחנו צריכים בפורום הומור באיזושהי מידה, כאן הבעיה - כול אחד שם את
קו הגבול שלו במקום אחר בין ההומור לפגיעה ולכן כמו שאמרת
- בשביל זה יש את לחצן ה 'דווח'

בנוגע לשרשור הארוך שאלון דיבר עליו, אני מסכים שהיה צורך לסגור אותו כי אין טעם
לטחון מים, נזרקו שם הערות וביקורות מבלי להבין שהמשתמש כבר הבין את המסר,
חוץ מזה היו מספיק משתמשים שביקשו להפסיק את הביקורות הנוקבות
ואף אחד לא טרח לעשות כך, יותר מזה- הביקורות עברו לשירשורים אחרים לאחר
שהשירשור המדובר ננעל ולכן נסגרו שלושה שירשורים ברצף ע"י עופר.

בכול מקרה - את עיניין הים התיכון ערכתי בכדי להימנע מאי נעימויות בעיקר בגלל שזה
הובא כדוגמא שמן הסתם תמשוך יותר תשומת לב.

אלון - מה שנעשה בשירשורים שננעלו זה ממש סקילה וירטואלית ע"י חברים באתר
ומה שהובא כבדיחה על רמת המורעלות של אחד החברים על האתר
(ואים לא שמת לב, הבדיחה כללה גם את עצמי) בעל סיכויי נמוך {אם בכלל קיים}
שיפגע במשתמש או במשתמשים (אלא אם כן יש כאן משתמשים עד כדי כך צדיקים אדוקים מנומסים השומרים על שפה ברמה של ספרי תורה)
דרך אגב: לא נעשה בכלל שימוש במילים בוטות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

עכשיו אני סקרן. מה השרשור הארוך שנסגר?
משה

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #6 

כמה נקודות למחשבה :!:
בתור אחד שחסמו כמה שרשורים שלו בעבר וכמעט בכלל את כניסתו לפורום בעבר הרחוק אני רוצה לאמר כמה דברים:
הפורום הזה חייב לשמור על המקצועיות והאוירה המיוחדת שבו-בזכות זה הוא הגיע לכמעט 8000 איש רשומים בזמן מאוד מאוד קצר.
בכדי שזה יתקיים חיבים לנהוג לעיתים ביד רמה ובזרוע נטויה ואין לאף אחד להיפגע מכך ואני כולל גם את עצמי ...מה לעשות גם אני כתבתי מילים כדורבנות בשרשור ההוא האחרון עד שנחסם.
הפורום בקלות יכול לגלוש לויכוחים שבשניות ירדו לפסים אישיים לא עניניים ורק ירחיקו אנשים מפה.
כל מה שלא עניני והוא נהפך לויכוח של "הוא אמר ככה אז אני עניתי ככה "מיותר ועדיף שיחסם...מקווה שתסכימו איתי.
כל מה שהוא לא חוקי או על התפר צריך להחסם ולהעלם מיד כמו השרשור של הבחור שנתן קודים לפריצת הממיר של יס!!!מקווה שתסכימו איתי.
כל מה שיש בו מין הפגיעה בפרט או בעידה מסוימת והבחור שאליו מיוחסת ההודעה נפגע מכך -כמו כן כל מה שבין שני חברי פורום על בסיס אישי ולא עניני ולא קשור לנושאי הפורום צריך להיחסם.
גסויות -כיתוב מזלזל ובשפת רחוב זולה שלא תואמת את רמת הפורוםצריך לעבור עריכה
כל מה שיש בו מתן פרטים אישיים של איש או עסק ללא רשותו או הסכמתו לצרכים שליליים צריך להיחסם.
סך הכל תדעו שיש פה עיניים כמעט 24 שעות על הפורום בכדי לשמר את המיוחד שבו -מנהלי הפורום נוהגים רגישות והתחשבות בכולם וחושבים פעמים רבות עד שחוסמים שרשור ...אתמול הוא נחסם ...נפתח ....חזר לאותם פסים שליליים ...ונחסם שוב....וטוב שכך

כל מה שכתבתי הוא על דעת עצמי ופרי מחשבתי...מקווה שתסכימו איתי ..
ולא איעלב אם גם הם יחסמו :lol:
ישנם פורומים יותר ליברליים שלא חוסמים כלל ונפגעו קשות מאוד עקב כך מבלי לציין שמות והמבין יבין...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #7 

למי שלא קרא את חוקי האתר, אני ממליץ לקרוא אותם כעת:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=521

חוק מס' אחד אומר:
בנוסף, האתר אינו מתיר:
תכנים או תגובות מתלהמות, ובמיוחד לא התקפות אישיות כנגד מי מבין גולשי או חברי האתר או כל אדם אחר.
...
בסופו של דבר האתר מיועד להיות בראש ובראשונה אתר מקצועי, אובייקטיבי והכי חשוב - רגוע. הרבה פעמים כעסנו על אנשים לא בהכרח על מה שהם אמרו אלא על הדרך שהם אמרו זאת.

באתרים אחרים שביקרתי הסבקיות היתה כל כך אבסלוטית שאי אפשר היה להיכנס לאתר כי זה כבר היה מועדון סגור - כולם הכירו את המניארות של כולם, לכל שירשור היו תמיד 1000 התלוצצויות (שדרשו 10 שנות היסטוריה בכדי להבין על מה מדובר) וירידות הדדיות. אני נשבעתי שכאשר יהיה לי אתר דומה, זה לא תהיה התפיסה. מבחינתי המודל הוא AVS, שם אני מנהל מזה כמה וכמה שנים פורום אחד מני רבים, עם כמעט אפס בעיות.

מדוע?

בגלל:
1. שאני לא מרשה התלהמות מכל סוג שהוא
2. בגלל שאנחנו לא מתירים ירידה על אנשים
3. כבוד הדדי בין הבריות

החיסרון כמובן של תפיסה כזו היא שמדי פעם יעלמו או יסגרו שרשורים שאינם תואמים את התפיסה. האתר אינו דמוקרטי, הוא תואם את תפיסת העולם של בעליו ותו לא.

נכון, היה כאן מעשה לא יפה, נתנו לשחרר מעט אדי לחץ (כמה וכמה עמודים של זה) וכשהגענו להתלהמות, החלטתי (על דעת עצמי בלבד!) לסגור את השרשור. היו עוד כמה שרשורים שנתתי להם צ'אנס לראות כיצד הם יתפתחו אבל כשהם הדרדרו גם לעליהום על תומר, החלטתי לסגור גם אותם.

שיהיה ברור, הפעולה שלי היתה זהה לחלוטין אם היה מדובר בכל אחד אחר באתר.

אני חושב שתרבות דיון זה דבר חשוב. אני חושב שאנשים חדשים וישנים לתחביב צריכים להתנהג אחד אל השני בסיוויליות, גם אם מישהו עיצבן אותם (אפילו אם מאוד עיצבן אותם).

היו המון ויכוחים על כך בתחילת הדרך ולא וויתרנו על עקרונות אלה (גם כשהאשימו אותנו בסתימת פיות). אני מעדיף תרבות דיון פורה ואתר מקצועי על פני אתר שמשתלח בחדשים, או בעל תרבות דיון "ישראלית" אבל פתוחה יותר. אני חושב שעקרונות אלה הם חלק ממה שהופך את האתר למקצועי מאוד וענייני מאוד (לטוב ולרע).

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

הי,

קודם כל תודה על התגובות הענייניות.

לגבי נושא "האגן התיכון" לחלוטין לא הבנתם אותי, אני לא נעלבתי או נפגעתי ממנו בשום צורה. פשוט תהיתי איך נועלים שירשור שאין בו (לפחות לדעתי) שום פגיעה או העלבה (ולטעמי גם סקילה) ושירשור שאולי כן הכיל חומרים יותר עדינים לא ננעל. למען הסר ספק, לדעתי שני השירשורים לא היו צריכים להנעל (למרות שאני חושב שהתיאורים המדוקדקים של איפה אמור להיות הקעקוע מיותרים, ה- post הראשון בנושא היה מצחיק).

אם כבר משהו פגע בי זאת הנעילה של השירשורים, אני יכול להבין נעילה של שירשורים כפולים, מעליבים, אינטרסנטיים וכו'. בשירשור ההוא לא התבצעה סקילה לטעמי, כן היו תגובות של אנשים פגועים,אולי זועפים, ולטעמי בצדק אבל זה לא לכאן.
האם זה באמת כל כך נורא ששירשור כזה ימשיך לחיות גם אם יקח 100 עמודים ויתן במה גם ל- 7000 משתמשים להביע את דעתם?
סתם מחשבה שלא מסתמכת על כלום, נראה לי שאם היו שואלים את תומר הוא לא היה תומך בנעילת השירשור.

עופר ומרטין, ברור לי שהאתר אינו דמוקרטי, ואני גם לא ממש מצפה שיהיה כזה, לעומת זאת מההיכרות אתכם איכפת לכם מדעותיהם ורגשותיהם של המשתמשים לכן גם טרחתם להגיב בשרשור זה, ולכן אני מרגיש חובה להפנות את תשומת לבכם לנושא כי אני משוכנע שאני לא לבד בדעתי.

לסיכום, את הפורום הזה אני ממשיך לאהוב ואמשיך לבלות בו מידי יום, נותר לי רק לקוות שתהיו עדינים עם האצבע על ההדק.

אלון
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

aloni,

לא הבנתי. לגבי השרשור עם ההערה על "אגן הים התיכון", פשוט החזרתי את השרשור ליעודו המקורי, לא סגרתי את השרשור על הערה כזו.

המקומות היחידים שסגרתי שרשורים היו כשהרגשתי שאנחנו לועסים שוב ושוב את אותה עיסה, ושזה גולש לפסים אישיים ולא ענייניים. גם במקרים כאלה, פתחתי את השרשורים וניסיתי לתת להם צ'אנס להתרומם מחדש (אבל לכיוונים חיוביים).

אנחנו מתייחסים מאוד ברצינות לסגירת שרשורים, ועושים את זה באופן נדיר למדי. זה שהיו כמה מקרים ברצף זה רק בגלל שכולם עסקו באותו נושא (או גלשו חזרה לפסים אישיים).

אגב, לא רלוונטי איך תומר (או כל אחד אחר) מרגיש ואם הוא חושב שצריך או לא צריך לסגור את השרשור. האינדיקטור היחיד עבורי זה אם נחצה איזה קו דמיוני ושאני חושב שהשרשור הופך לעליהום. בזמנו היתה התלהמות גם על אחרים באתר (נמר, למשל) וחשבנו שמן הראוי להתערב.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

עופר, בהתייחסותי האחרונה ל- "אגן הים התיכון" עניתי למרטין:
MartinHSabag כתב: כשישנה הודעה פוגעת (כמו זו שדיברה על אגן הים התיכון), כל מה שאתה צריך זה ללחוץ על "דווח" לנמק למה אתה חושב שהודעה כזו לא במקומה והיא תעבור עריכה או נפנה לכותב בבקשה לערוך אותה.

...
אין לי טענות לאיך שטופל נושא זה כלל.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

אני עדיין חושב

שליחה #11 

שמה שעשה תומר היה נחמד ומעניין,לראיה תראו כמה צפיות היו בשירשור

גם אני חשבתי שהענין אמיתי והגבתי בהתאם,שהתבררה התרמית פשוט צחקתי
אמן מייסר

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

בחייאת ילדי (אתה מרשה לקרוא לך בשם הפרטי? :) ) בוא נשתדל בלי תגובות לשירשור ההוא שלא ינעלו גם את זה.
HiFiMusic IL

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

בסדר,בסדר

שליחה #13 

:D שמי יורם
אמן מייסר

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

צהריים טובים לכולם.
גם אני כמו עופר צפריר רתחתי אמש כשראיתי שסגרו את השירשורים. גם אני רציתי ליפתוח שירשור חריף בעינין אבל הכרחתי את עצמי להרגע. :)
אז עכשיו אני רגוע...
בשניים מהשירשורים, הקצר והארוך, עלו נושאים שמעניינים אותי במיוחד ושלחלוטין אינם שייכים למתיחה. ממש חבל לסגור את הגולל על דיונים כאלו רק מישום כמה התנצחויות. עונש קולקטיבי מעולם לא היה פיתרון.
בשירשור הארוך העלתי נושא שללא ספק לא היה המשך לנושא המתיחה ולדעתי יכול להעשיר אותי ועוד מישתמשים. מיספר אנשים הגיבו לדברי, בניהם גם עופר צפריר, והייתי רוצא לענות להם, להמשיך לפתח את הנושא ולהבהיר את עצמי בנקודה מסויימת. כמו כן היה בהחלט מעניין אותי לעקוב אחרי הנושא שעלה בשירשור הקצר.
אני מבקש לפתוח את שני השירשורים האמורים.
תודה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

אוי,המצב הולך ומחמיר

שליחה #15 

שמתם לב איך אחרי השירשור הדובר עלתה רמת העצבים של כולם כולל ההנהלה :D

אבל הבטחתי לאלוני שלא אגיב אז אני עושה את זאת מעכשו,לא יכולתי להתאפק :)
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

ramkol,

אפשר לעשות ניסוי ולפתוח אותם שנית, אבל אני מראש אומר שאם אנשים חוזרים לקלקלתם - השרשורים הללו לא רק יסגרו, אלא גם יעלמו לחלוטין כי הם פשוט יוצאים מכלל שליטה.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #17 

ramkol כתב:צהריים טובים לכולם.
גם אני כמו עופר צפריר רתחתי אמש כשראיתי שסגרו את השירשורים. גם אני רציתי ליפתוח שירשור חריף בעינין אבל הכרחתי את עצמי להרגע. :)
אז עכשיו אני רגוע...
בשניים מהשירשורים, הקצר והארוך, עלו נושאים שמעניינים אותי במיוחד ושלחלוטין אינם שייכים למתיחה. ממש חבל לסגור את הגולל על דיונים כאלו רק מישום כמה התנצחויות. עונש קולקטיבי מעולם לא היה פיתרון.
בשירשור הארוך העלתי נושא שללא ספק לא היה המשך לנושא המתיחה ולדעתי יכול להעשיר אותי ועוד מישתמשים. מיספר אנשים הגיבו לדברי, בניהם גם עופר צפריר, והייתי רוצא לענות להם, להמשיך לפתח את הנושא ולהבהיר את עצמי בנקודה מסויימת. כמו כן היה בהחלט מעניין אותי לעקוב אחרי הנושא שעלה בשירשור הקצר.
אני מבקש לפתוח את שני השירשורים האמורים.
תודה
...
ramkol
יהיה טוב יותר אם תעתיק את השאלה והנושא שאותו פתחת לדיון בשירשור אחר
יחד עם המערכת המדוברת וכך יפתח שירשור שמיועד לשיחה על המערכת בלבד.

הרי זה באמת מעניין את רובנו (מפרט המערכת ואיכותה) - אז תשקיעו אנרגיה בשביל
לפתח את העיקר ולא להיתקע בתפל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

כן, כדאי אולי להירגע ולנסות להחזיר את כולנו לפסים יותר שגרתיים.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #19 

אולי באמת כבר עדיף למחוק את השרשורים ולהחזיר את כולנו למצב שפוי מס' ימים אחורה... (System restore)
ליאור

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #20 

עופר תודה

שלח תגובה

חזור אל “כללי”