דעה אישית Gyration GP6105CKM (למחפשים עכבר ומקלדת ל-HTPC)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

רבותי,

להל"ן תקציר הפרקים הקודמים:
לאחר רכישת ה- HTPC היה לי ברור שאני צריך מקלדת ועכבר אלחוטיים כי רק שלט של iMon פשוט לא מספיק.
לאחר חיפושים בלתי נלאים ברשת והתייעצויות בפורומים נראה שיש כוכב בדמות עכבר מיוחד של חברת Gyration בעל שני מצבי הפעלה: האחד כעכבר רגיל והשני על ידי תזוזה במרחב (באויר) ובעל כפתורים יעודיים לשליטה ב- MCE אליו מצורפת מקלדת קומפקטית וחמודה. עוד נתון שחשוב לרבים מאיתנו הוא טווח הפעלה עצום של 100ft (כ- 30 מטר).
לינק למוצר: http://www.gyration.com/en-US/ProductDe ... =GP2100001

ה- HTPC כבר היה מותקן ולא היתה לי סבלנות לחכות שאיזה חבר יבצע גיחה לארה"ב (ולשלוח מוצר אלחוטי עם משלוח קצת מפחיד אותי) ולמרות מחיר אטרקטיבי של כ- 150$ מחיר שוק בזמנו החלטתי לקנות משהו בארץ אותו אני יכול לקבל יום למחרת.

המוצר הנבחר היה Logitech Dinovo Bluetooth model II.
הנ"ל, מוצר יפה ואיכותי למגע, אמנם לא הכי קומפקטי אבל סיפק אותי מבחינת הגודל.
למכשיר מספר יתרונות (חלקם תיאורטיים לצערי, פירוט בהמשך):
1. חיבוריות bluetooth מבטיחה תאימות למכשירים רבים וטווח פעולה גדול יחסית
2. עכבר בטכנולוגיית לייזר שעל פי היצרן והמוכרים מבטיח דיוק מירבי ועבודה על משטחים לא קונבנציונאליים

שמח וטוב לב נפרדתי מכ- 1600 ש"ח (!!!) וחזרתי הביתה עם המוצר.
החיבור הראשוני טמן בחובו הפתעה נעימה, הדונגל שמגיע עם הסט מאפשר שליטה במחשב עם העכבר והמקלדת עוד בשלב ה- bios! זה כמובן גם אומר שניתן לתפעל את המכשיר ללא כל דרייברים גם ב- windows.

איזה כיף, ממשיכים, אבל מה קורה פה? אני יושב כ- 4 מטר מהמחשב והעכבר ממש מתקשה לתפקד :מבולבל: ראשית לא הצלחתי בכלל לתפעל אותו שלא על משטח ייעודי לעכבר. וכשהוא כבר מתפקד יש השהייה של לפחות שנייה (ואף יותר!!!) בין התזוזה הפיזית לתזוזה על המסך. המקלדת עבדה סביר.

מתוסכל התקרבתי עד כמטר למחשב, כאן זה עובד בצורה סבירה למרות שלעיתים יש תקיעות מסויימות שגורמות להשהייה ואז זה מסתדר. מעצבן.
פרקתי את הסט ונגשתי לתחנת העבודה שלי, חיברתי אותו שם. כאן זה עבד בסדר (מרחק קצר מאוד מהמחשב).
מסקנה: טווח פעולה קצר ביותר, אני חייב לציין שכחובב גאג'טים ביתי מלא במכשירים אלחוטיים כגון WIFI, bluetooth טלפון אלחוטי ועוד שיכול להיות שמפריעים לקליטה אבל לא הצלחתי לבודד מכשיר כלשהו שמפריע אז לא בטוח שזאת הבעיה.

טוב, הפתרון הזמני היה שימוש במקלדת של לוגי'טק ושימוש ב- iMon כעכבר (סביר מינוס לרוב הפעולות היום-יומיות שאני מבצע אבל סיוט באפליקציות דורשות עכבר, לדוגמה סנכרון תרגום).
ידעתי שאני עומד לקנות סט חדש בעתיד, כנראה של Gyration.

החודשים עברו, והפתרון הזמני היה לקבוע בגלל התעסקות בנושאים אחרים, לעיתים עם לילות מלאי תסכול בסנכרון כתוביות או פעולות אחרות, בינתיים גם עברתי דירה, עכשיו המרחק כ- 5 מטרים, לעכבר אין סיכוי :(

ואז ביום אחד של תסכול הרמתי טלפון לחבר יקר המתגורר בארה"ב והודעתי לו חגיגית שהגיע הזמן לקנות סט חדש. הקורבן שישמש כשליח נמצא חיש מהר ונגשנו למצוא את המוצר באינטרט.
האכזבה לא איחרה להגיע :( :( :( המוצר כבר לא מיוצר יותר. מה עושים? לאחר חיפוש באתר היצרן ראיתי שיש מוצר דומה, אבל העכבר/שלט לא ייעודי ל- MCE אלא רגיל (ניתן עדיין לרכוש את העכבר הייעודי אבל ללא מקלדת), והמחיר? אלוהים ישמור, כ- 240$, 90$ יותר מהמוצר הקודם עבור פונקציונאליות נחותה :( טוב נו, החלטתי לא להתמהמה אחרת גם זה יעלם.
הסט החדש: http://www.gyration.com/en-US/ProductDe ... &accshow=3
אל תבהלו מהמחיר, מחיר השוק נמוך יותר.

היום, כשבוע וחצי אחרי המכשיר נחת בביתי. ללא כל השתהות חיברתי מייד ל- HTPC. ניסיון ראשון והעכבר מתפקד יפה, אמנם באויר הוא קצת רועד לי וקשה ללחוץ על כפתורים קטנים (אולי עניין של תרגול) אבל עובד יופי כעכבר רגיל גם על משטח לא קונבנציונאלי כמו ג'ינס, אין שום השהייה :) המקלדת חמודה ביותר, עובדת נהדר קטנה מאוד כך שנכנסת יופי למגירה של השולחן מוכנה להקלדה (הקודמת נכנסה רק על הצד), היא אגב מגיעה גם עם כיסוי למי שרוצה לקחת אותה בתיק או להגן עליה.

וואללה, חוות דעת ראשונית טובה מאוד, צריך קצת להתרגל לשימוש באויר אבל מבחינתי זה רק nice to have. לא צריך דרייברים ויש מצב שהיא עובדת גם ב-bios אבל לא יצא לי לנסות עוד.

אני מודה לעדי שחשף אותי למוצר וממליץ לכל מי שמתלבט. אגב comp-il מייבאים את המוצרים האלו לארץ אבל זמן האספקה לפחות שבועיים והמחיר כמובן יקר יותר.

הסט של לוג'יטק עבר למשרד, לשם הוא כנראה נועד, עובד בצורה סבירה ותורם מבחינה עיצובית.

לצערי אין לי כרגע מצלמה נורמאלית להראות לכם במה מדובר, מקווה שרזי ידאג לנו (רמז) או שאקנה סופסוף אחת נורמאלית.

סולחה.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

תתחדש וברוך בואך לחוג המצומצם והאקלוסיבי :) של GYRATION בישראל - ידוע לי על 4 בארץ.
שווה גם לקרוא את המאמר שלי שמסביר מה ניתן לעשות עם הלחצנים הנוספים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=297

בכל מקרה הטכניקה באויר היא לעזוב את לחצן התחתון בעת לחיצה על עכבר ימני או שמאלי. זה דורש קצת תרגול אבל לפעולות ארוכות אני עובר גם כן למשטח - במקרה שלי זה פשוט הידית של כורסא שוודית.

עוד דבר משעשע שמדגים את הטווח - עם אתה משתמש בMEDIA CLASSIC למשל אזי הגלגת משמשת לכפתור וליום. תנסה להסתובב בכל הבית ולהגביר ולהחליש בעזרתה את הקול.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

הגיסשלאיציק37
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 0

מצטער לשמוע לגבי LOGITECH

שליחה #3 

אבל עבורי לפחות זו לא הפתעה - וגם כתבתי על זה כאן בעבר.
בזמנו חשבתי לקנות את הסט שלהם שנקרא 5000, גם הוא מבוסס BLUETOOTH.
גם אותי שבה העיצוב המדליק והפונקציונליות המובטחת.
שיטוט קל ברשת העלה פורמים רבי של מאוכזבים מהסט ההוא, וגם מה-DINOVO.
התאכזבתי מאוד - כי הייתי בטוח שמצאתי משהו טוב, וגם העיצוב מאוד מושך.

לבסוף, אגב, קניתי את הסט של מייקרוסופט (בהמלצת GOODOFFER - תודה רבה!) שעולה קצת יותר ממחצית (620 ש"ח), ועובד מעולה גם מ-10 מ', עם קירות וריהוט בתווך.

כפיר.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

הי כפיר/גיס,

הבעיה שלי עם הסט של מיקרוסופט היתה גודל המקלדת, רציתי משהו יותר קומפקטי. ה- דינובו היתה פשרה בקטע הזה וה- Gyration מתאימה בול!
HiFiMusic IL

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

הם שיווקו דגם אחר ל HTPC עם עכבר הכולל מספר רב של כפתורים ולצערי הוא כרגע לא במלאי, בדיוק בזמן שאני בארה"ב.
:-(
יש לי הרושם שהם אמורים לצאת עם גרסה חדשה בקרוב.

הגיסשלאיציק37
חבר פעיל
חבר פעיל

הגודל דווקא השפיע לטובת המייקרוסופט

שליחה #6 

כי המחשב אצלי הוא לא רק HTPC אלא גם עמדת עבודה (ליישומי אופיס, אוטוקאד, פוטושופ, וכו'), ולכן חשוב שיהיה נוח לעבוד.
מאידך - השימוש בעכבר מול המקרן הוא (כרגע) נוח מספיק, אז אני אפילו (כרגע) לא קונה שלט.
הבעיה היחידה היא שמיעת מוסיקה, כי אין לי מסך מולי, וחבל לי להדליק את המקרן כדי לבחור שיר. חשבתי לצרף מסך מגע קטן שישמש לעניין ויחובר ב-S-Video למחשב. כך בעצם יהיו לי 3 אמצעי תצוגה במקביל: המקרן (DVI), מסך שנמצא בחדר הסמוך (VGA) ומסך המגע.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

פתרון אלטרנטיבי זה תצוגת VFD על המחשב הוא פתרון נפוץ לשירים!

בדוק אפשרות של שימוש בPOCKETPC עם BLUETOOTH או WIFI כשלט למשל לשלוט על בחירת המוזיקה.
תסתכל בPOCKETGREAR לדוגמא (בזמנו כתבתי THREAD על כך פה )

הגיסשלאיציק37
חבר פעיל
חבר פעיל

וגם LAPTOP עם BT זה פתרון...

שליחה #8 

היי עדי,
המחשב עצמו נמצא בחדר אחר, הסמוך לסלון, והכבליאדה עוברת דרך פתח בקיר - כך ש-VFD (אם אני מבין נכון) הוא לא רלוונטי.
הלפטופ יכול לעשות את העבודה - עם אפליקציות כמו VNC או REMOTE DESKTOP, אבל דורשות הפעלת הלפטופ במיוחד בשביל זה - לא ממש נוח.

מבחינת עלויות - כמה בערך עולת האופציות האחרות שציינת?
וגם שאלה טכנית: לחבר שלושה מסכים לאותו כרטיס - זה לא ממש אידיאלי, נכון?
עדיף להשקיע בכרטיס מסך נוסף, הכי בסיסי שאפשר, כדי לתמוך במסך מגע קטן?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בזמנו פיתחתי חומרה שאפשרה להפעיל VFD או LCD בתקשורת טורית - זה לא היתה בעיה מסובכת במיוחד.
בגל מקרה רוב VFD או LCD שורות הם טוריים USB בימינו ככה שהעברת כבל להם זה לא בעיה.
לחשמל אתה יכול להסתפק בממיר מתח DC פשוט.אתה רק צריך לזווד אותו בקופסא עם חיבור לספק וUSB.
קצת DIY

למשל:
http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn ... 74&tcat=30
http://www.usbpanel.com/cms/front_conte ... angelang=7
וראה גם הVFD שמופיע במודל ביקורת שהמבקר שלו יכול לתת לך תשובות לעניין.
http://www.thermaltake.com/xaserCase/me ... silver.htm

לגבי POCKETPC (או טלפון שמריץ POCKETPC) מחיר שלו ( IPAQ MIO או LOOK) בסביבות 2000 שח ותוכנה בסביבות 300-150 שח - תקשורת WIFI יכולה להיות עוד 400 שח. שווה להכנס לאתר POCKETPCFREAK ולשאול שם שאלה על זה.
לגבי תוכנות - רשימה חלקית (בחר REMOTE לדוגמא בחיפוש)

בקרה על MEDIA PLAYER- ZERMA
http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=9789

בקרה עבור NIVEUS- MCE
http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=16745
לפי דעתי יש פתרונות גם על PALM ושם החומרה וגם התוכנה יותר זולים כולל יד שניה. שווה בדיקה.
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 22/05/2006 13:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

גם ב- pocket pc תוכל להשיג יד שנייה כמובן.

אני לא רואה שום בעיה לחבר שלושה מסכים לאותו כרטיס, כמובן בתנאי שהוא תומך בכך (ורובם תומכים לדעתי).
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”