להל"ן תקציר הפרקים הקודמים:
לאחר רכישת ה- HTPC היה לי ברור שאני צריך מקלדת ועכבר אלחוטיים כי רק שלט של iMon פשוט לא מספיק.
לאחר חיפושים בלתי נלאים ברשת והתייעצויות בפורומים נראה שיש כוכב בדמות עכבר מיוחד של חברת Gyration בעל שני מצבי הפעלה: האחד כעכבר רגיל והשני על ידי תזוזה במרחב (באויר) ובעל כפתורים יעודיים לשליטה ב- MCE אליו מצורפת מקלדת קומפקטית וחמודה. עוד נתון שחשוב לרבים מאיתנו הוא טווח הפעלה עצום של 100ft (כ- 30 מטר).
לינק למוצר: http://www.gyration.com/en-US/ProductDe ... =GP2100001
ה- HTPC כבר היה מותקן ולא היתה לי סבלנות לחכות שאיזה חבר יבצע גיחה לארה"ב (ולשלוח מוצר אלחוטי עם משלוח קצת מפחיד אותי) ולמרות מחיר אטרקטיבי של כ- 150$ מחיר שוק בזמנו החלטתי לקנות משהו בארץ אותו אני יכול לקבל יום למחרת.
המוצר הנבחר היה Logitech Dinovo Bluetooth model II.
הנ"ל, מוצר יפה ואיכותי למגע, אמנם לא הכי קומפקטי אבל סיפק אותי מבחינת הגודל.
למכשיר מספר יתרונות (חלקם תיאורטיים לצערי, פירוט בהמשך):
1. חיבוריות bluetooth מבטיחה תאימות למכשירים רבים וטווח פעולה גדול יחסית
2. עכבר בטכנולוגיית לייזר שעל פי היצרן והמוכרים מבטיח דיוק מירבי ועבודה על משטחים לא קונבנציונאליים
שמח וטוב לב נפרדתי מכ- 1600 ש"ח (!!!) וחזרתי הביתה עם המוצר.
החיבור הראשוני טמן בחובו הפתעה נעימה, הדונגל שמגיע עם הסט מאפשר שליטה במחשב עם העכבר והמקלדת עוד בשלב ה- bios! זה כמובן גם אומר שניתן לתפעל את המכשיר ללא כל דרייברים גם ב- windows.
איזה כיף, ממשיכים, אבל מה קורה פה? אני יושב כ- 4 מטר מהמחשב והעכבר ממש מתקשה לתפקד
מתוסכל התקרבתי עד כמטר למחשב, כאן זה עובד בצורה סבירה למרות שלעיתים יש תקיעות מסויימות שגורמות להשהייה ואז זה מסתדר. מעצבן.
פרקתי את הסט ונגשתי לתחנת העבודה שלי, חיברתי אותו שם. כאן זה עבד בסדר (מרחק קצר מאוד מהמחשב).
מסקנה: טווח פעולה קצר ביותר, אני חייב לציין שכחובב גאג'טים ביתי מלא במכשירים אלחוטיים כגון WIFI, bluetooth טלפון אלחוטי ועוד שיכול להיות שמפריעים לקליטה אבל לא הצלחתי לבודד מכשיר כלשהו שמפריע אז לא בטוח שזאת הבעיה.
טוב, הפתרון הזמני היה שימוש במקלדת של לוגי'טק ושימוש ב- iMon כעכבר (סביר מינוס לרוב הפעולות היום-יומיות שאני מבצע אבל סיוט באפליקציות דורשות עכבר, לדוגמה סנכרון תרגום).
ידעתי שאני עומד לקנות סט חדש בעתיד, כנראה של Gyration.
החודשים עברו, והפתרון הזמני היה לקבוע בגלל התעסקות בנושאים אחרים, לעיתים עם לילות מלאי תסכול בסנכרון כתוביות או פעולות אחרות, בינתיים גם עברתי דירה, עכשיו המרחק כ- 5 מטרים, לעכבר אין סיכוי
ואז ביום אחד של תסכול הרמתי טלפון לחבר יקר המתגורר בארה"ב והודעתי לו חגיגית שהגיע הזמן לקנות סט חדש. הקורבן שישמש כשליח נמצא חיש מהר ונגשנו למצוא את המוצר באינטרט.
האכזבה לא איחרה להגיע
הסט החדש: http://www.gyration.com/en-US/ProductDe ... &accshow=3
אל תבהלו מהמחיר, מחיר השוק נמוך יותר.
היום, כשבוע וחצי אחרי המכשיר נחת בביתי. ללא כל השתהות חיברתי מייד ל- HTPC. ניסיון ראשון והעכבר מתפקד יפה, אמנם באויר הוא קצת רועד לי וקשה ללחוץ על כפתורים קטנים (אולי עניין של תרגול) אבל עובד יופי כעכבר רגיל גם על משטח לא קונבנציונאלי כמו ג'ינס, אין שום השהייה
וואללה, חוות דעת ראשונית טובה מאוד, צריך קצת להתרגל לשימוש באויר אבל מבחינתי זה רק nice to have. לא צריך דרייברים ויש מצב שהיא עובדת גם ב-bios אבל לא יצא לי לנסות עוד.
אני מודה לעדי שחשף אותי למוצר וממליץ לכל מי שמתלבט. אגב comp-il מייבאים את המוצרים האלו לארץ אבל זמן האספקה לפחות שבועיים והמחיר כמובן יקר יותר.
הסט של לוג'יטק עבר למשרד, לשם הוא כנראה נועד, עובד בצורה סבירה ותורם מבחינה עיצובית.
לצערי אין לי כרגע מצלמה נורמאלית להראות לכם במה מדובר, מקווה שרזי ידאג לנו (רמז) או שאקנה סופסוף אחת נורמאלית.
סולחה.