נקודות קטנות מרצדות על המסך
שלום,
יש לי טלוויזיה של טושיבה 42 אינץ' HD READY
אתמול צפיתי בסרט MKV 720P, והבחנתי בנקודות קטנות מרצדות בעיקר על רקעים חלקים ובהירים יחסית.
מדובר על נקודות שזה נראה כאילו יש שלג (כמו בטלוויזיות הישנות) ברקע.
קצת קשה להבחין, אך זה הפריע לי ממרחק של שלוש וחצי מטר.
מה יכולה להיות הסיבה? האם זאת הבעייה של הטלויזיה או שככה מגיע השידור?
יש לציין שמדובר בטלוויזיה יחסית ישנה toshiba 42a3500e, אך לפני שאני מחליף אותה ארצה לדעת שאכן היא הבעיה.
השתמשתי בסטרימר TVX DVICO N1, כבל HDMI שנקנו אתמול.
תודה מראש.
יש לי טלוויזיה של טושיבה 42 אינץ' HD READY
אתמול צפיתי בסרט MKV 720P, והבחנתי בנקודות קטנות מרצדות בעיקר על רקעים חלקים ובהירים יחסית.
מדובר על נקודות שזה נראה כאילו יש שלג (כמו בטלוויזיות הישנות) ברקע.
קצת קשה להבחין, אך זה הפריע לי ממרחק של שלוש וחצי מטר.
מה יכולה להיות הסיבה? האם זאת הבעייה של הטלויזיה או שככה מגיע השידור?
יש לציין שמדובר בטלוויזיה יחסית ישנה toshiba 42a3500e, אך לפני שאני מחליף אותה ארצה לדעת שאכן היא הבעיה.
השתמשתי בסטרימר TVX DVICO N1, כבל HDMI שנקנו אתמול.
תודה מראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
עשה pause על הסרט.
האם הנקודות עדיין מרצדות ? אם כן = תוכן
אם לא - רעש בכניסה \ יציאה ( ראיתי כבר כאלה, גם אצלי. אפילו בחנויות מתמחות עם מסכים בעשרות אלפי שקלים ראיתי את התופעה.
אצלי רואים את זה רק כשמתקרבים למסך ( מקרן עם מסך 106 ) ממרחק מטר וצפונה לא רואים את זה.
ליאור
אם לא - רעש בכניסה \ יציאה ( ראיתי כבר כאלה, גם אצלי. אפילו בחנויות מתמחות עם מסכים בעשרות אלפי שקלים ראיתי את התופעה.
אצלי רואים את זה רק כשמתקרבים למסך ( מקרן עם מסך 106 ) ממרחק מטר וצפונה לא רואים את זה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הפוך, תמונה סטטית (PAUSE) לא אמורה לרצד אלא אם כן יש זליגות על הקו...Lior_M כתב:עשה pause על הסרט.
ליאור...
בדקתי על יצאת HDMI נוספת בטלויזיה וכמו כן סרט 720P נוסף ועדיין אותה הבעיה.
לאחר PAUSE הנקודות נעצרות אך עדיין קיימות, הן פשוט לא זזות.
הן בולטות בעיקר על צילומים של קירות חלקים.
זה אומר שהבעיה היא בטלויזיה? למה אם הן נעצרות בPAUSE זה אומר שזה לא בעייה בשידור? אם השידור נעצר, לא יכול להיות שהנקודות כחלק מהשידור יעצרו גם הן?
זה אומר שהבעיה היא בטלויזיה? למה אם הן נעצרות בPAUSE זה אומר שזה לא בעייה בשידור? אם השידור נעצר, לא יכול להיות שהנקודות כחלק מהשידור יעצרו גם הן?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק,JEXY כתב:הפוך, תמונה סטטית (PAUSE) לא אמורה לרצד אלא אם כן יש זליגות על הקו...Lior_M כתב:עשה pause על הסרט.
ליאור......
דיסלקציה קלה .. Sorry
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא,ארבל כתב:בדקתי על יצאת HDMI נוספת בטלויזיה וכמו כן סרט 720P נוסף ועדיין אותה הבעיה.
זה אומר שהבעיה היא בטלויזיה? למה אם הן נעצרות בPAUSE זה אומר שזה לא בעייה בשידור? אם השידור נעצר, לא יכול להיות שהנקודות כחלק מהשידור יעצרו גם הן?...
אני הטעתי אותך. אם הנקודות נעצרו עם הסרט ושום דבר לא זז מדובר בתוכן כלומר בקידוד עצמו.
בכל מקרה גם אם יש רעשים זה לא אומר שזאת הכניסה בטלביזיה, זה יכול להיות במקור המשדר ( סטרימר ? מחשב ? ), או בכבל ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הבנתי ממנו שזה ריצודים..
מה גודל המסך ? מה המרחק שממנו אתה רואה את זה ?
זה סוג של רעש כנראה מהקידוד אם זה סטטי כאשר הסרט נעצר.
מה גודל המסך ? מה המרחק שממנו אתה רואה את זה ?
זה סוג של רעש כנראה מהקידוד אם זה סטטי כאשר הסרט נעצר.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ככה.. בדקתי כמה סרטים נוספים של 720P ושל 1080P.
ה720P שוב אותה תופעה, נקודות עמומות זזות במהירות (או באות ונעלמות) ברקעים חלקים ומשבשות את האיכות.
משום מה ב1080P הדבר נראה פחות לעין, כלומר אני צריך להתקרב יותר לטלויזיה כדי להבחין בתופעה.
למרות שטלויזיה HD READY מן הסתם לא מקבלת את כל הפיקסלים , מסיבה כלשהי יש איזשהו תיקון תוך כדי ההקטנה של הוידאו.
למישהו יש תשובה?
ה720P שוב אותה תופעה, נקודות עמומות זזות במהירות (או באות ונעלמות) ברקעים חלקים ומשבשות את האיכות.
משום מה ב1080P הדבר נראה פחות לעין, כלומר אני צריך להתקרב יותר לטלויזיה כדי להבחין בתופעה.
למרות שטלויזיה HD READY מן הסתם לא מקבלת את כל הפיקסלים , מסיבה כלשהי יש איזשהו תיקון תוך כדי ההקטנה של הוידאו.
למישהו יש תשובה?