צרפת: המחוקק אוסר על שמירת סיסמאות עם Hash קריפטוגרפי!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שיטת אחסון Cryptographic hash מבטיחה שבעצם למי ששומר כך סיסמאות, לא תהיה את הסיסמא המקורית (וכך לא ניתן יהיה להשתמש בסיסמא בשביל לפרוץ לשרתים ולחשבונות דואל אחרים של אותו אדם). בנוסף, היא אבטחה מצויינת למי שחושש שיפרצו לשירות כלשהו וימנע זליגה של סיסמאות.
כך אנחנו (וכך מרבית האתרים) מחזיקים כיום את הסיסמאות של המשתמשים שלהם. זה דבר בסיסי וזה סופר חשוב.
בצרפת זה כנראה מפריע לממשלה לחדור לאנשים לחשבונות שלהם ולכן המחוקק מעביר חוק שמונע שמירה של סיסמאות בדרך זו. שם הם מעדיפים את הסיסמאות באופן גלוי בכדי לאפשר לממשל לדרוש את הסיסמאות, דואל, שם ועוד כל מני פרטים ללא חסמים טכנולוגיים כלשהם.
לא רק שזה אחת החקיקות השערורייתיות שראיתי בחיים שלי, אלא שזה סכנה ממשית גם לביטחון אישי, גם לשמירה של ממשל תקין מחוץ לפרטים אישיים, וגרוע מזה - לאבטחת הנתונים של אתרים רבים. הממשל כבר כעת דורש מכ-20 אתרים גדולים (כולל Ebay ו-Daily motion) לשמור את הנתונים באופן לא מוצפן ולא Hashed למשך כשנה!
http://www.bbc.co.uk/news/technology-12983734
הזוי ומסוכן ביותר!
כך אנחנו (וכך מרבית האתרים) מחזיקים כיום את הסיסמאות של המשתמשים שלהם. זה דבר בסיסי וזה סופר חשוב.
בצרפת זה כנראה מפריע לממשלה לחדור לאנשים לחשבונות שלהם ולכן המחוקק מעביר חוק שמונע שמירה של סיסמאות בדרך זו. שם הם מעדיפים את הסיסמאות באופן גלוי בכדי לאפשר לממשל לדרוש את הסיסמאות, דואל, שם ועוד כל מני פרטים ללא חסמים טכנולוגיים כלשהם.
לא רק שזה אחת החקיקות השערורייתיות שראיתי בחיים שלי, אלא שזה סכנה ממשית גם לביטחון אישי, גם לשמירה של ממשל תקין מחוץ לפרטים אישיים, וגרוע מזה - לאבטחת הנתונים של אתרים רבים. הממשל כבר כעת דורש מכ-20 אתרים גדולים (כולל Ebay ו-Daily motion) לשמור את הנתונים באופן לא מוצפן ולא Hashed למשך כשנה!
http://www.bbc.co.uk/news/technology-12983734
הזוי ומסוכן ביותר!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הם ממש ***** ,אנשים שומרים באתרים מסוימים את מספר כרטיס האשראי שלהם ,כתובות ,מספרי טלפון וכו' ,
לא סתם האתרים האלו משתמשים בהצפנה .
לא סתם האתרים האלו משתמשים בהצפנה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
מה שלא ברור לי, לא בזה ולא בהרבה חוקים אינטרנטיים אחרים, זה עיניין תחום השיפוט.
האם eBay לא יכולה פשוט לא להחזיק בשרתים על אדמת צרפת? אז אולי צרפת תוכל לחוקק חוקים שחלים על תושביה אבל זה כבר לא יהיה עיניין ישיר של eBay.
האם eBay לא יכולה פשוט לא להחזיק בשרתים על אדמת צרפת? אז אולי צרפת תוכל לחוקק חוקים שחלים על תושביה אבל זה כבר לא יהיה עיניין ישיר של eBay.
משה
אני לא יודע איך החוק בצרפת, אבל החוק בישראל דווקא די ברור בנושא תחום שיפוט. אם ל-ebay יש שרתים בארץ או משרדים בארץ - היא כפופה לחוק הישראלי. שוב: גם אם יש לה רק משרדי פיתוח בארץ (ואגב, יש לה, בהרצליה) והשרתים נמצאים בחו"ל - היא כפופה לחוק הישראלי.moco כתב:מה שלא ברור לי, לא בזה ולא בהרבה חוקים אינטרנטיים אחרים, זה עיניין תחום השיפוט.
האם eBay לא יכולה פשוט לא להחזיק בשרתים על אדמת צרפת? אז אולי צרפת תוכל לחוקק חוקים שחלים על תושביה אבל זה כבר לא יהיה עיניין ישיר של eBay....
You are never fully dressed without a smile
-
oferlaor
- מנהל

כבר הוכח בעבר שבצרפת מספיק רק שיש לך לקוחות בצרפת בכדי שזה יחשב בתחום השיפוט שלה. היו תקדימים דומים בגרמניה, אהל זה בוטה יותר מהחוקים בסין!!!
פשוט שערורייתי!
פשוט שערורייתי!
זה לא נשמע סביר.oferlaor כתב:כבר הוכח בעבר שבצרפת מספיק רק שיש לך לקוחות בצרפת בכדי שזה יחשב בתחום השיפוט שלה. היו תקדימים דומים בגרמניה, אהל זה בוטה יותר מהחוקים בסין!!!
פשוט שערורייתי!...
אם לי יש לקוחות מצרפת אבל אין לי שום נציגות שם ובטח לא שרתים, אז איזה סמכות יש להם מולי? באיזה בית משפט יתבעו אותי ועל מה? מקסימום, יוכלו לעשות משהו אם אכנס לצרפת.
הם כמובן יכולים לפעול מול הלקוחות שהם תושבי צרפת - שזה כבר דומה לכל מיני פעולות שעושים בארץ מול השימוש באתרי הימורים בחו"ל.
בגלל עיניינים כאלה כל אתרי ההימורים הגדולים יושבים בכל מיני מדינות בקאריביים.
משה
מאז 9/11 תמיד תהיה התנגשות בין הזכות לשמירה על החיים הפרטיים וזכות המדינה להגן על תושביה.
ובמדינה כמו צרפת שבה הדמוגרפיה, איך נאמר... "לא משהו"... אני לא מאשים אותם בכלל.
ובכל הסקרים שבוצעו רוב האזרחים מעדיפים שמטוסים גדולים לא יתרסקו עליהם מאשר שססמתם לאתר הפורנו האהוב עליהם...
אפשר להבין אותם לא?
ובמדינה כמו צרפת שבה הדמוגרפיה, איך נאמר... "לא משהו"... אני לא מאשים אותם בכלל.
ובכל הסקרים שבוצעו רוב האזרחים מעדיפים שמטוסים גדולים לא יתרסקו עליהם מאשר שססמתם לאתר הפורנו האהוב עליהם...
אפשר להבין אותם לא?
-
oferlaor
- מנהל

Moco
כבר יש תקדימים לדרישה של המחוקק לחסום אתרים שלא במסגרת איזור שיפוט (newzbin באנגליה זו דוגמא ממש עדכנית).
בתאכלס, 20 החברות שקיבלו פניה בנידון כולן פעילות בצרפת דרך משרדים או נציגויות מקומיות.
כבר יש תקדימים לדרישה של המחוקק לחסום אתרים שלא במסגרת איזור שיפוט (newzbin באנגליה זו דוגמא ממש עדכנית).
בתאכלס, 20 החברות שקיבלו פניה בנידון כולן פעילות בצרפת דרך משרדים או נציגויות מקומיות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
חסימה זה דבר אחר לגמרי, וזה קורה גם בארץ באופן שערוריתי משהו, כשהמשטרה דורשת מספקים לחסום אתרי הימורים.oferlaor כתב:Moco
בתאכלס, 20 החברות שקיבלו פניה בנידון כולן פעילות בצרפת דרך משרדים או נציגויות מקומיות....
זה דבר אחר לגמרי, כי זו פעולה שנעשית במדינה הרלוונטית בלי קשר עם האתר, ולא בפעולה משפטית מול האתר.
כלומר, ישראל יכולה לחסום גישה לאתרי הימורים מישראל, אבל היא לא יכולה לחוקק (או לפחות לאכוף) חוק שאומר לאתרי ההימורים בגיברלטר מה מותר או אסור להם לעשות.
משה
צרפת גם אוסרת על אתרי הימורים (בעולם) לקבל צרפתים.moco כתב:חסימה זה דבר אחר לגמרי, וזה קורה גם בארץ באופן שערוריתי משהו, כשהמשטרה דורשת מספקים לחסום אתרי הימורים.oferlaor כתב:Moco
בתאכלס, 20 החברות שקיבלו פניה בנידון כולן פעילות בצרפת דרך משרדים או נציגויות מקומיות....
זה דבר אחר לגמרי, כי זו פעולה שנעשית במדינה הרלוונטית בלי קשר עם האתר, ולא בפעולה משפטית מול האתר.
כלומר, ישראל יכולה לחסום גישה לאתרי הימורים מישראל, אבל היא לא יכולה לחוקק (או לפחות לאכוף) חוק שאומר לאתרי ההימורים בגיברלטר מה מותר או אסור להם לעשות....
כמובן שאתה יכול לקבל צרפתים לכל מיני אתרי הימורים אבל אם אי פעם תצטרך להגיע לצרפת...
אהבתי את זה.....agent__smith כתב:גוגל ופייסבוק כבר לוקחים את זה לבית משפט.
http://www.fudzilla.com/home/item/22363 ... h-to-court...
שתי "לוחמות הצדק", "מגינות המידע והחופש" גוגל ופייסבוק הולכות עם זה לבית משפט
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לא ידעתי שמאיר שיטרית הוא ח"כ בפרלמנט הצרפתיColdwar כתב:WTF?!
In what movie are they living in?!
מילא, היה שר אחד מספיק סתום בשביל להציע חוק שערורייתי שכזה,
אבל שהוא גם יעבור?! מי היועץ הדפ*ט שייעץ להם בנושא, וכמה מטומ**ים השרים האלו יכולים להיות?!?!...
Need more cowbell