בעקבות ההמלצה של כפיר לקרר את הפולים מהג'ין על השיש, ואחרי שכנוע גם בטלפון, החלטתי להוציא את האצבע מאיפה-שהיא-היתה-תקועה ולנסות את הדרך הזו.
אתמול קליתי תערובת חמודה (סנטו+ימן+הודי) עם הג'ין. עצירה קצת אחרי תחילת פיצוץ שני, כרגיל.
תוך פחות מדקה הג'ין יורד מ-240 ל-180 מעלות בערך. בשלב הזה עצרתי את הקליה ושפכתי את הפולים על השיש. הכנתי מראש "תוחם" ע"י קרש חיתוך גדול שהשענתי על הבלנדר, כך שהפולים לא יעופו על כל השיש. פיזרתי אותם בשכבה אחת דקה עם תרווד מעץ.
תוך 30 שניות (!) הם היו בטמפ' נגיעה.
30 שניות (!) נוספות והם היו בטמפ' החדר!!
בדיוק כמו שכולכם אמרתם. תוך דקה הפולים קרים לגמרי. סה"כ זמן קירור של 2-3 דקות, כולל הפיזור.
שתיתי עכשיו כוס ראשונה. ברור לי שיש כאן המון פסיכולוגיה, אבל נראה לי שמדובר בשדרוג עצום לקפה. לא קטן אלא עצום. כבר עברו 10 דק' ועדיין יש לי אפטרטייסט בפה. כבר המון זמן שלא שתיתי קפה כזה מהג'ין. אולי מדובר בגאד-רואסט (הנה המצאתי ביטוי חדש) שקורה לפעמים, נראה מה יקרה בפעם הבאה.
בכל אופן, ממש מוצא חן בעיני וכל הכבוד
החסרון הגדול הוא שצריך לפנות מקום על השיש וגם לנקות אותו טוב לפני ששופכים את הפולים. גם איסוף הפולים לוקח קצת זמן, ונפלו לי כמה על הרצפה. לדעתי, אם זה אכן יעשה הבדל גדול (מעניין אותי לראות כמה זמן תחזיק התערובת ואם היא תתיישן יותר לאט) אני אבנה מכשיר פשוט לקירור. משהו עם רשת ומאוורר.