קצת סדר בבלאגן לאחר אי קניית בוקסי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

לא מזמן החלטתי לרכוש בוקסי בוקס ,בעזרתם האדיבה של חברי הפורום אך לצערי מי שהיה אמור להביא לי את המכשיר מארה"ב לא הצליח למצוא אותו בבסט ביי (האופציה היחידה שלו הייתה לקנות שם ,כי הוא היה בענייני עבודה, לא היה זמן לחפש). לפי הבנתי הבוקסי נמכר בארץ אבל הוא יקר לי ולכן החלטתי לחפש אלטרנטיבה אחרת(למרות שממש בא לי על בוקסי...) .התקציב שלי הוא עד 800 (וזה קצת לחוץ) בימים האחרונים קראתי קצת על מוצרי XTREAMER . ראיתי בבאג מספר דגמים ואני קצת מבולבל :
1. SIDEWINDER - לא בדיוק מבין באילו פורמטים הוא תומך ,כי במפרט שלו אין אזכור לפורמטים חדשים (לפחות כך נראה ) . בנוסף אני לא מבין למה אין תמיכה מובנית שרשת אלחוטית במכשיר ? למה הבוקסי יכול להכיל תמיכה מובנת והמכשיר הנ"ל לא ? בשביל זה אני צריך לרכוש אנטנה חיצונית במאה ש"ח נוספים ? לדעתי מגוחך ...
ֳ2. XTREAMER PRO - עולה 150 ש"ח יותר . מבחינת תקשורת אלחוטית ,אותה הבעיה ,דורש אנטנה חיצונית . עושה רושם שמבחינת חיבורים ,והוספת דיסקים הוא עדיף .

ברמה העקרונית ה-sidewinder פוגע בדיוק לתקציב שלי ,אך עושה רושם והפרו מציע יותר ואם הוא שווה את זה בהחלט אשקול אותו .

אני לא נעול על xtreamer אך עד כה התמקדתי בו . אשמח להצעות נוספות .(חשבתי על פופקורן אבל אני לא ממש מכיר את הדגמים שלהם). באופן כללי אני די בור בנושא ואשמח לתשובות שקולעות בדיוק למטרה .
אגב, האם באג מאמת המשווקים המורשים היחידים או שהם סתם מבלבלים את המוח כדי שיקנו מהם יותר ?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

יש סקירות על מרבית המוצרים ששאלת. קראת?

הכל זמין בארץ ובזול!

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

כבעל אקסטרימר, אני אומר לך לוותר על המוצר לאלתר.
אם כבר אתה רוצה מכשיר של החברה הזאת, תמתין לדגם האולטרא שבקרוב יצא לשוק.

אני מציע לך להמתין מעט ולקנות את הבוקסי. לא תצטער(אין לי את המכשיר הבוקסי, אבל הוא עושה
רושם טוב מאוד)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

kaparoni,

קודם כל, אם אין לך צורך מיוחד בדיסק פנימי גדול, אז ההבדלים בין שני האקסטרימרים שהזכרת מצטמצמים ובגדול אתה תקבל תמורה זהה משניהם, כולל אפשרויות וממשק, כמובן שה-SW זול יותר.

הפופקורן, ובלבל הזה אני מדבר על ה-A210, עולה יותר (כ-950 ש"ח), אך הוא ייתן לך תמיכה רחבה יותר ויתרון במספר פרמטרים, זה בעיקר מתבטא באפשרויות JB מתקדמות (כולל תמיכה בסרטים, סדרות ומוזיקה), בהזרמה טובה יותר ברשת, בתמיכה טובה יותר בתכני בלו-ריי ובשלט טוב יותר.

Morgoth
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

kaparoni - אמרת שהתקציב שלך 800 בלחץ, אז האקסטרימר פרו זה לא בשבילך, כי קח בחשבון שהארדיסק פנימי + אנטנה יביאו אותך בכייף להוצאה של 1000 ש"ח או יותר. ובכלליות לא הייתי ממליץ על האקסטרימר פרו, מכשיר משוגע עם קריזות וממש לא ידידותי למשתמש הפשוט.
לעומת זאת יש לחבר טוב שלי את הבוקסי ולמרות שהוא מתלונן הרבה, המכשיר היה אצלי לניסיון בשבוע האחרון ו-וואלה תענוג.
הכל רץ חלק ויופי של דבר, אם הייתי צריך לחשוב לכיוון של סטרימר לעצמי הייתי קונה בוקסי, כמובן שהעניין שאין לו אפשרות לכונן פנימי זה
משהו שגורם להרבה אנשים לחשוב פעמיים וגם המחיר אבל, מניסיון אישי אחלה מכשיר.
בגדול הייתי חוקר קצת לעומק לגבי העניין הזה, יש אחלה Reviews ב Youtube ובחלק מהמקרים אפשר ללכת לחנות ולראות את המכשיר בפעולה.
בהצלחה

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

האמת שאני מתחיל לחשוב לרכוש כאן את הבוקסי

שליחה #6 

הוא אומנם יקר יותר ,אבל אני ממש מעוניין במכשיר הנ"ל . אולי אתפשר ואשלם קצת יותר בשביל זה . חלק מהביקורות קראתי באתר . ראיתי ביקורות ביוטיוב ,בעיקר על בוקסי . כבר התקשרתי למפיצה של הבוקסי בארץ ואמורים לחזור אליי. נראה מה הם אומרים .
אגב, גרסת הפרו אכן תעלה לי בערך ֶ 900 ש"ח עם אנטנה . דיסק פנימי או אופציונלי ,אני לא בהכרח אקנה אחד ,אבל נחמד שיש אופציה . בבוקסי אין אופציה כזו אבל עדיין אפשר לחבר דיסק חיצוני כך שזה בסדר מבחינתי .

תודה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

מוזר שאף אחד לא מזכיר את המוצרים של Dvico ..
פעם זו היתה ברירת המחדל ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

רק בגלל מגבלת התקציב...

למרות שה-N1 כן נכלל באזור, אך צריך לזכור שאין לו מקום לדיסק פנימי וביצועי ה-JB מוגבלים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #9 

Irus כתב:רק בגלל מגבלת התקציב...

למרות שה-N1 כן נכלל באזור, אך צריך לזכור שאין לו מקום לדיסק פנימי וביצועי ה-JB מוגבלים.
...
שאלת תם .. אני לקראת החלפה של מכשיר ישן של Dvico
הוא מוגבל ביחס לאחיו הגדולים ( ה 6600 וה S1 ) או ביחס לפופקורנים למינהם ?

אני מתלבט בין ה N1 לבין ה S1 היקר יותר. לא מפריע לי שאין ל N1 מקום לדיסק פנימי ( יש לו 3 כניסות USB בניגוד ל S1 שבו יש 2 ). העניין הוא שראיתי שהמעבדים שונים ( ב S1 מעבד זהה ל 6600 ב N1 אני מניח שהמעבד חלש יותר ).
מה אתה \ אתם אומרים ?
סליחה מראש על הגניבה מפותח השרשור ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Lior_M כתב:
Irus כתב:רק בגלל מגבלת התקציב...

...
שאלת תם .. אני לקראת החלפה של מכשיר ישן של Dvico
הוא מוגבל ביחס לאחיו הגדולים ( ה 6600 וה S1 ) או ביחס לפופקורנים למינהם ?

אני מתלבט בין ה N1 לבין ה S1 היקר יותר. לא מפריע לי שאין ל N1 מקום לדיסק פנימי ( יש לו 3 כניסות USB בניגוד ל S1 שבו יש 2 ). העניין הוא שראיתי שהמעבדים שונים ( ב S1 מעבד זהה ל 6600 ב N1 אני מניח שהמעבד חלש יותר ).
מה אתה \ אתם אומרים ?
סליחה מראש על הגניבה מפותח השרשור ..

ליאור
...
יש בסדר , אני חושב גם לבדוק את הדגם הזה כך שברמה העק'רונית אני מקבל רעיונות :-)
עריכה : כנראה שלא , כי רק עכשיו אני מבין שהוא דורשת תקשורת קוית . הבעיה אצלי שאין לי יציאת לרשת בסלון כך שאין לי יך לחבר את הסטרימר .אני חייב אפשרות אלחוטית במכשיר ,אפילו בדמות תוספת חיצונית .
נערך לאחרונה על ידי kaparoni ב 08/04/2011 16:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Lior_M,

אני כבר אומר לך שביצועי הרשת של ה-N1 נחותים בהשוואה לאחרים, אריה הזכיר את זה מספר פעמים.

ללא כל קשר, כל הדגמים של DVICO, כרגע, בכל הקשור ל-JB, נחותים בהשוואה למספר דגמים אחרים, וכשמדובר על הזרמה ברשת, בפרט לפופקורן ול-DUNE.

לפי מה שאני מבין ממך, אתה לא כל כך לחוץ, ויש לך כיום מוצר מסדרה 4xxx שאתה מרוצה ממנו, אז למה לא לחכות לדור הבא של DVICO שיהיה מבוסס על SIGMA, יהיה בעל חומרה חזקה יותר משמעותית, ובהכרח יציג ביצועים טובים יותר...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

המחיר כזה יש בתאכלס רק אץ האקטרימר. בוקסי טיפה יותר יקר וכל השאר כבר עוד כמה מאות או יותר ביוקר.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אקסטרימר SW כ-650 ש"ח.

אקסטרימר PRO כ-800 ש"ח.

דוויקו N1 כ-850 ש"ח.

פופקורן A210 כ-950 ש"ח.

בוקסי BOX גם כ-950 ש"ח.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

האם באמת שווה להתרחק מ-XTREAMER PRO ?

שליחה #14 

הוא עושה רושם טוב ,דווקא והביקורות עליו לא רעות . יש תפריט מלא בעברית ,שיכול לעזור לנווט בין התפריטים (יש אצלי בבית אנשים שזקוקים לזה) וכ'ו . נכון , הוספת אנטנה מייקרת בעוד 100 ש"ח אך האם באמת כדאי להמנע ? אגב, גם ה-SIDEWINDER נראה סבבה. בהתחשב בעובדה שלא ניתן להוסיף דיסק פנימי . סך הכל לא נורא ,מחשברים דיסק חיצוני ,אלא אם כן אתם אומרים שהמכשיר לא מציג כראוי תוכן מדיסק חיצוני . כמובן גם אלחוטי אפשרי .

תודה

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

עניין של טעם והעדפה...

אם אתה שואל אותי, גם בגלל ביצועים עדיפים, לך על הפופקורן או על הבוקסי.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Irus כתב:עניין של טעם והעדפה...

אם אתה שואל אותי, גם בגלל ביצועים עדיפים, לך על הפופקורן או על הבוקסי.
...
האמת פופקורן שמוצע בבאג הוא באותו מחיר כמו הבוקסי . אולי כדאי לשקול אותו...
אבדוק זאת ,תודה.

עריכה : יורד ממנו , הוא לא כולל יכולות אלחוטיות. יכולת אלחוטית היא מאוד קריטית מבחינתי . לא מספיקה תקשורת קווית . כנראה שהאופציות שנשארו הן אקסטרימר ובוקסי ,היחידות שמכילות אפשרות לתקשורת אלחוטית .

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #17 

האקסטרימר מצויין, אל תתלבט. הוא נותן תמורה מעולה לכסף.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

nir11 כתב:האקסטרימר מצויין, אל תתלבט. הוא נותן תמורה מעולה לכסף.
...
זו הבעיה , אני כבר לא ממש בטוח על מה ללכת . יש לך את הפרו ? יש שאומרים שהוא לא מספיק טוב... רק שתי חברות עונות על הצרכים שלי :אקסטרימר ודילנק שמשווקת את הבוקסי . אני יותר נוטה לבוקסי ,למרות שאין לו אפשרות לאכסון פנימי הוא עדיין מדבר אליי יותר . ההפרש בינו לבין הפרו הוא 50 ש"ח אם מחשיבים את האנטנה האלחוטית שאני מתכוון בודאות לקנות אם אני קונה אקסטרימר . אופציה נוספת היא האקסטרימר הזול שיעלה לי 750 ש"ח עם אנטנה . המוביל שלי כרגע הוא בוקסי ומיד אחריו האקסטרימר (לא הפרו) .

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

העסקה של הבוקסי עדיין פתוחה זמנית. בתקציב שלך אין המון אופציות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #20 

יש לי את האקסטרימר המקורי, ואני מרוצה מאוד. הפרו לעניות דעתי זהה לחלוטין למעט זה שיש לו עוד מקום לדיסקים פנימיים (דבר שעבורי אינו חשוב).
אני מתחיל לחשוב על קניית סטרימר נוסף (לחדר נוסף), וכרגע אני לא רואה אופציה מחוץ לאקסטרימר.
אני מכיר הייטב את משפחת הפופקורן (יש לי גם C200), יש לה יתרונות, אך היא יקרה יותר, ולפחות בשימוש אצלי בבית - הרבה פחות יציבה. אצלי האקסטרימר כל כך יציב, עד שאני עוד עם גרסת 2.2. לא טרחתי לשדרג.
לאקסטרימר יש, כך אני שומע, ג'וק בוקס פחות מוצלח, אך אני אישית לא משתמש בכלל בדבר הזה. אם חשוב לך הגוקבוקס - אולי אקסטרימר פחות מתאין.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”