xbmc live מספר דברים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב חברים יקרים.
אני משתמש בתוכנה xbmc live שמותקנת על דיסק און קי שלי .לאחר קריאה מרובה הצלחתי לעשות mount לארד דיסקים שלי שעובדים דרך מערכת ווינדוס 7 גרסת 64 ביט, כל הכוננים נראים ואני מצליח לראות משם סרטים ומידע, עד כאן הכול כמעט בסדר.
כמה בעיות :
1. הפלאגינים שהורדתי מהאתר של חבר בשם שמוליק שכולל בתוכו את כל ה add on שיש בעברית לאתר של מקו ועוד ועוד. חלקם פועל וחלקם פועל חלקית למשל כאשר אני נכנס לmako אני רואה את כל התוכניות מסודרות יפה כמו באינטרנט אבל למשל במקו בספרייה של ארץ נהדרת חלקם של התוכניות עובדות למשל עונה 3 אני רואה תוכניות מסויימות ובעונה שמונה למשל אני מנסה להפעיל את התוכנית האחרונה ויש ריצוד של האייקון של העכבר (סימן החץ מרצד ונמרח על המסך וזה נתקע) יש למשהו מושג אייך לעזור לי?
\
2. אני מנסה להריץ משחקים או תוכניות כמו למשל מסנגר מתוך advanced launcher ולא קורה כלום אין הודעות שגיאה פשוט לא קורה כלום. הבנתי מתוך הפורום הראשי של xbmc ,שמסנגר לא ניתן להפעיל בגרסת הלייב כלומר מלינוקס ,אבל זה קצת משונה מכוון שניתן לראות ולגשת לארד דיסקים של ווינדוס במחשב להריץ סרטים וכו אבל להריץ תוכניות בסיסיות לא ניתן .???? לא ברור מוזר מאוד . ומה לגבי משחקים ניתן או לא ניתן חברה אני צריך להבין מה קורה פה ??? בגרסת הלייב ?
נ.ב : אני יודע שיש אנשים כאן שיאמרו לי למה לא להתקין את גרסת הרגילה כלומר לא הלייב ולא הלינוקס ,אז אני יענה ממספר סיבות והם :
1.מכוון שגרסת הלייב היא לינוקס ואני מעוניין ללמוד קצת על לינוקס יותר קל להתקין ללקוחות את לינוקס כי לא צריך לשלם לכאלה שרוצים ווינדוס חוקי וגם לקוחות שרוצים מדיה סנטר לא ממש מעניין אותם מערכת הפעלה וינדוס ויותר קל להריץ אותה ישירות שהמחשב עולה והיא רצה ומוסתרת בכוונה למשתשמש פשוט נהדר לא ?,
2. לינוקס היא תוכנה חופשית ולא צריכה אקיטבציה חוקי לא חוקי היא יכולה להיות מוקנת על כל מחשב כמעט בלי צורך בחומרה חזקה מידי .היא חוקית ולא עולה כסף וגם טובה יותר יציבה יותר אך פחות ידידותית. (ומאתגרת אותי לפחות)

תקנו אותי אם אני טועה אשמח לקבל תגובות ועזרה לבעיות ואף לשווחח הצאט ישירות עם מומחחים כאן בתחום

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

1. הפלאגינים שהורדת לא עודכנו כבר הרבה זמן, הם מיולי/אוגוסט 2010 לכן סביר להניח שבחלק מהאתרים השתנה ה - API והמפתח לא עידכן את גירסת הפלאגינים .
לגבי מאקו חלק מהתכנים אפשר לראות רק ישירות מהאתר שלהם דרך דפדפן .

2. כמו שאמרת xbmc live מבוססת על לינוקס לכן תוכנות שנכתבו לחלונות לא יעבדו, למרות שאתה מנסה להריץ אותם ממחשב מרוחק שמותקן עליו חלונות 7 ,
קיימת אפשרות להריץ תוכנות ומשחקים של חלונות על לינוקס באופן חלקי ומוגבל ע"י שימוש בתוכנה שנקראת WINE אבל הקינפוג לא פשוט ומצריך ידע מסוים בלינוקס , דבר יותר חכם לעשות הוא למצוא את המקבילה הלינוקסית לתוכנות של חלונות לדוגמא :

messanger = pidgin
iTunes = Amarok
office = openoffice
וכו' .....

דבר נוסף כדי להישתמש ב-launcher של xbmc אתה צריך קודם לכתוב סקריפט ב - bash שמריץ את האפליקציה ולאחר מכן לקרוא לסקריפט בעזרת ה - launcher .

guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

דבר נוסף כדי להישתמש ב-launcher של xbmc אתה צריך קודם לכתוב סקריפט ב - bash שמריץ את האפליקציה ולאחר מכן לקרוא לסקריפט בעזרת ה - launcher .[/quote]
תחילה תודה על המידע והתגובה המהירה .אשמח לקבל פירוט על הסקריפט שאני אמור לרשום על מנת להריץ את האפליקציה .
ובכלל אני מאוד רוצה ללמוד לכתוב סקריפטים פשוטים ומורכבים יותר אבל יש עודף מידע באינטרנט ואני הולך לאיבוד שם אולי תתן לי כוון או לינק מהיכן להתחיל ממש מהבסיס . אשמח ללמוד עוד ועוד אני ממש צמא למידע על התוכנה אבל אני צריך שמשהו יכוון אותי צעד אחר צעד בשלבי הלימוד.
דבר נוסף xbmc שלי הוא בגרסת לייב משמע לינוקס כלומר התיקיות מסודרות בצורה שונה מווינדוס אז אשמח לדעת מספר פקודות רצויות בלינוקס בשביל לכתוב קובץ ולעדכן קובץ ואייך בדיוק ולאן אני מכניס אותו לאיזה תיקייה בגרסת הלינוקס שלי אני מוסיף .
זה הכל לעתה אשמח לצרף חברים חדשים שמעונינים ללמוד ביחד ולהשכיל איתי בכל הקשור לתוכנה xbmc גם בלינוקס וגם בווינדוס אשמח לקבל הדרכה ולעזור במידה ואני יכול אפילו קשר טלפוני או סקייפ לדבר על ענינים אני חושב שזאת תוכנה מטורפת ומענינית מאוד אני מוכן לפרסם פלאפון שלי לצורך העניין תרגישו חופשי לדבר לעזור ולתמוך תודה תודה ויום טוב לכולם (Y)

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

דוגמא לסקריפט שבעזרתו אני מריץ גוגל כרום ב - xbmc Live

קוד: בחירת הכל

#!/bin/bash
fluxbox &
chromium-browser
killall -9 fluxbox

את הקוד תכניס לקובץ וקרא לו לדוגמא chrome.sh ושיהיה בתיקיית הבית שלך, שם יש לך הרשאות מלאות על הקבצים.
לאחר מכן תפעיל את הקובץ chrome.sh בעזרת ה - launcher של xbmc .

מיותר לציין שאתה חייב שיהיה לך כבר מותקן chrome על הלינוקס :)

התקנת כרום באובונטו :

קוד: בחירת הכל

sudo apt-get install chromium-browser 
עריכה : שכחתי להוסיף שכדי לעבוד עם קבצים בלינוקס צריך להתקין winscp וPUTTY על תחנת ווינדוס שממנה אתה מתחבר ל - xbmc live

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”