אני מתכנן לרכוש סאבוופר. קראתי באינרנט על סאבים והתרשמתי מאוד מהסאבים של SVS וריתמיק אודיו. במיוחד הרשימה אותי הביקורת של איתי חזום מהפורום על סאב מדגם SVS PB-ULTRA 13, כאן:http://www.hometheater.co.il/p-1.article01485. ליואב יש אמנם את הגירסה הגלילית של הדגם הזה (SVS PC-ULTRA 13),אבל ההבדלים ביניהם שוליים,כאשר הגירסה הגלילית חוסכת מקום על הרצפה.
הגעתי לביתו של יואב וירדנו לחדר הקולנוע הביתי. עלי לאמר שזה חדר הקולנוע הביתי שהכי הרשים אותי עד היום. כשראיתי את הסאב נדהמתי מהגודל שלו. הוא נראה גדול בהרבה מהרושם שהתקבל מהתמונות שלו באינטרנט. הוא פשוט ענק ! התישבתי על כורסא במרכז המרתף ויואב הדליק את המקרן. יש לו מקרן יוצא מן הכלל של אפסון,מדגם TW2000. זהו מקרן FULL HD, שמוציא צבעים נהדרים. מאוד הרשימה אותי התמונה הסינמסקופית,על בד נמתח וברקע שחור.
התחלנו לראות את הגירסה החדשה של טרון,בסצינה שבה יש מרוץ אופנועים לחיים ולמוות,גדוש באפקים קוליים. בכל פעם שאופנוע התרסק לרסיסים הרגשתי את קולות ההדף ברגליים. הסראונד היה יוצא מן הכלל וגם הרמקולים הקדמיים היו מרשימים מאוד. מדובר על שני רמקולים רצפתיים של טאנוי,בעלי שני וופרים גדולים מאוד של 10" וסנטר מאותה סדרה של טאנוי,שהינו הסנטר הגדול ביותר שראיתי אי פעם. הדיאלוגים היו צלולים מאוד ומאוד נהניתי מהסראונד.
המשכנו עם סרט מצויר בשם פאנדה שבו לא רק הסאב הורגש היטב ברגליים, אלא גם שני הרמקולים הרצפתיים שהרשימו מאוד בחדות ובבהירות של הצליל.
אחרי כן צפינו בסרט "בלתי ניתן לעצירה" (UNSTOPPABLE). אהבתי מאוד את הצבעים. למשל הצבע האדום של הרכבות בסרט היה בוהק וחי מאוד.היתה תחושה הרבה יותר חיה באפקטים הקוליים של הסרטים ותחושת הסראונד היתה יותר טובה מאשר אצלי. ייתכן שזה לא רק בזכות מגברי ההספק של ברייסטון אלא גם בזכות הפרוססור היוצא מן הכלל של אינטגרה,שעשה עבודה נהדרת בכל הסרטים שראינו.
קינחנו את הערב במוסיקה משובחת,עם שני תקליטורים. האחד היה של זמרת בשם JAKINTA (תקן אותי,יואב,עם טעיתי באיות השם שלה),שבו שמענו אותה שרה שיר בשם AUTUMN LEAVES,שיש לו עשרות ביצועים. אכן,ביצוע ייחודי עם הקדמה ארוכה,שלא קיימת בביצועים שהכרתי עד היום. הבמה היתה גדולה וההפרדה בין הכלים היתה מושלמת ואת הזמרת ניתן היה לשמוע ולדמות כאילו היה מדובר בהופעה חיה במרתף. הדיסק השני היה תקליטור שבו, YO YO MA,שנחשב בעיני רבים לגדול נגני הצ'לו בתקופתנו,מנגן מוסיקה מסרטים,מפרי עטו של המלחין המהולל ENRICO MORICONE. נהנינו מאוד מפס הקול של CINEMA PARADISO.
מאוד אהבתי את הפוסטרים שהיו תלויים על הקיר,בייחוד את השלט המאיר של טאנוי וכל מיני לוגואים שראיתי במרתף.
אכן חדר קולנוע לתפארת.
אם ההנהלה לא תתנגד אז אני אזמין סאב כמו של יואב. אני אנסה רק לראות ולשמוע ביום שישי את ה-F15 של ריתמיק אודיו, לפני שאחליט סופית.
תודה לך יואב על ערב מהנה וקסום !