מכונת קפה ראשונה להדיוט

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73250
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים.

עד היום עולם הקפה שלי הסתכם בנס/קפה שחור. החלטתי להתנסות במכונה וחיפשתי מכונה בסיסית ביותר ופשוטה לתפעול ככל האפשר. בדיוק כשחשבתי על הנושא ראיתי את הפרסום בתחנות פז על המכונה של LAVAZZ דגם A MODO MIO EXTRA של חברת SAECO. הם מציעים אותה ב 700 ש"ח.

מה דעתכם? מכונה סבירה למתחילים? יש משהו יותר טוב עד 1000 שח?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

מכונה זו עובדת בשיטת הקפסולות.יש גם יצרנים נוספיםיותר וא פחות יקרים.לגבי קפסולות --מחירם גבוה וזב מוביל ותך ל כ2-2,5ש״ח למנה.בפורום יש המון בנושא של מכונות קפסולות.זו דרך מהירה,נוחה,לא מלכלכת,אבל הטעם שנוי במחלוקת.ברור שיותר טוב מנס,אבל פחות טוב בהרבה מי מכונת אספרסו ידנית(יש אכשיו המון מבצעים,נצל ואתם,זו במדמנות להתחיל נכון וברגל ימין)ומטחנה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

בהנחה שקפסולות מבחינתי זה יתרון (אין ולא יהיה לי את הזמן, הרצון או הסבלנות להתעסק עם תערובות, קליה, טחינה ושאר התחביבים שראיתי פה בפורום :wink:) האם המכונה הזו מומלצת או האם יש משהו טוב יותר בטווח המחירים הנ"ל?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

בקטגורית הקפסולות יש לך גם את נספרסו ואספרסו קלאב.
בתאכלס רוב החברות האלה בערך אותו דבר- והטעם של הקפה דומה מאוד וגם המחיר, כך שנותר לך רק להגיע לחנויות המתמחות ולראות את המכונות המדוברות לשחק איתם מעט ולטעום את התוצר ולבחור לפי מה שהכי התאים לך...
שורה תחתונה- הקפה אותו דבר בשלושת החברות ששולטות בתחום הקפסולות בישראל...

נקודה למחשבה- קפסולות זה נוח נקי ויעיל אבל, כשאתה בוחר מכונת קפסולות אתה בעצם צריך להבין שמהיום אני בידיים של החברת קפסולות, כלומר אני יכול לשתות רק קפה שהם מוכרים ובמחירים שהם מחליטים, בגלל זה אני תמיד ממליץ לחשוב על מכונה אוט׳ שתהיה גם היא נקיה ויעילה אבל תשאיר לך את אפשרות הבחירה האינסופית בין תערובות הקפה( לטעמי גם הקפה טעים יותר באוט׳) רק כך בחשבון שאוט׳ בדרך כלל עולה כמו 2-3 מכונות קפסולות אבל מחישובים שעשו חברים בפורום המסקנה שהושגה היא שאם הזמן ההשקעה של
האוט׳ משתלמת ומחזירה את עצמה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

eliel1010 כתב:נקודה למחשבה- קפסולות זה נוח נקי ויעיל אבל, כשאתה בוחר מכונת קפסולות אתה בעצם צריך להבין שמהיום אני בידיים של החברת קפסולות, כלומר אני יכול לשתות רק קפה שהם מוכרים ובמחירים שהם מחליטים, בגלל זה אני תמיד ממליץ לחשוב על מכונה אוט׳ שתהיה גם היא נקיה ויעילה אבל תשאיר לך את אפשרות הבחירה האינסופית בין תערובות הקפה( לטעמי גם הקפה טעים יותר באוט׳) רק כך בחשבון שאוט׳ בדרך כלל עולה כמו 2-3 מכונות קפסולות אבל מחישובים שעשו חברים בפורום המסקנה שהושגה היא שאם הזמן ההשקעה של
האוט׳ משתלמת ומחזירה את עצמה.
...
מה זו "מכונה אוטומטית"? מה ההבדל בינה לבין המכונה שעליה אנו מדברים? אפשר דוגמא למכונה שכזו?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

מבחינת המחיר כנראה עין למבצע של פז מתחרים, מבחינת טיב המוצר חלק מאנשי הפורום בעד נספרסו,אחרים אהבו יותר זו של לווצה,יש גם כאלה שמעדיפים אספרסו קלאב,מאורו ואחרים.לנספרסו אולי הכי הרבה משתמשים,אבל אין אפשרות להשתמש בקפסולות של אחרים .

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

גם בזו אין אפשרות אם הבנתי נכון, מצויין בעלון "עובד על קפסולות A MODO MIO בלבד".

הנה נתונים טכניים ד"א:

מיכל מים - 900 מ"ל נשלף. דוד עשוי פלדת אלחלד.

לחץ משאבה - 15 BAR.

הספק - 1050W

ריקון אוטומטי של הקפסולות לאחר השימוש, עד 10 קפסולות במגש.

זרבובית הקצפה ניתנת להזזה לנוחות מירבית.

פונקצית מים חמים להכנת משקאות חמים.

זו המכונה ד"א:

http://storeuk.lavazza.com/a-modo-mio/c ... d1013.html

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

המכונות האלה מאוד דומות אחת לשניה, ההבדל היחיד הוא שבחלקן אין זרבובית הקצפה (למשל בנספרסו) ואז צריך להוסיף לחבילה מקציף אוט'.
וכמו שאמרתי: הבעיה העקרית היא הקפה, אצלי במשפחה מעדיפים לעבוד גם על קפסולות.. אני מצאתי שזה ממש לא נוח להיות תלוי אך ורק בקפה של החברת קפסולות שלך.. זה בדרך כלל מסתכם במבחר של 10 טעמים.. שרובם מרירים מאוד..
ופה נכנס היתרון הגדול של האוט'- פה אתה בוחר את הקפה שלך, אתה בוחר אם לקנות קפה טרי או מיושן. והכי חשוב המבחר ענק (וכמובן זול)

כשאתה בוחר מכונת קפסולות, אין צורך במפרט טכני להשוואה, כי כל המכונות אותו דבר(כלומר המפרט הטכני לא מועיל בכלל) פשוט תבחר לפי החברה שמצאת שהקפסולות שלהם טעימות לך, ותחשוב אם יש לך צורך במקציף חלב שהוא חלק מהמכונה או שאתה מעדיף מקציף אוט'.

הלוואצה לדעתי מכונה נחמדה מאוד אבל מכוערת מאוד לטעמי ומסיבית מדי, והבעיה העיקרית בה שכרגע אין יותר מדי טעמים שהיבואן מספק לעומת נספרסו ואספרסו קלאב.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אני מתנצל שאני שואל שוב, איני מבין במוצרים הללו - מה זו מכונה אוטומטית? מה ההבדל בינה לבין המוצר שהצגתי? אפשר בבקשה דוגמא להמחשה?

ד"א - כנראה שהמחיר לא כזה להיט, יש מכונות של נספרסו באותו המחיר ואפילו מקבלים 200 שח מתנה לרכישת קפסולות/אביזרים:

http://www.lastprice.co.il/PrivateAucti ... ionid=6014

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741252

לגבי זרבובית ההקצפה, אני חושב שאעדיף מכשיר הקצפה אוטומטי מכיוון שלא יצא לי להתנסות בהקצפה ידנית ואני לא בטוח שאצליח להפיק תוצאות משביעות רצון.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

זרבובית ידנית=תעסוקה,מעט לכלוך, ועקומת למידה. אבל יש יתרון גדול - שליטה בטמפ', הקצפה איכותית יותר ואמיתית כמו בבתי הקפה,לאטה ארט.. ועוד ועוד... והנק' החשובה שצריך להוסיף: מקציף אוט' אפשר להוסיף תמיד לכל מכונה : זרבובית אי אפשר
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~900206~55~0.htm

מכונה אוט'
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~900767~21~16.htm
אל תסתכל על המחיר- במציאות המחיר הנורמלי הרבה יותר זול (כ4K)
הבדלים בין אוט' לקפסולות- באוט' אתה בוחר את הקפה שלך! אתה קונה את הפולים שלך, המבחר עצום- ובמידה ותבחר בבית קליה מומלץ אני מאמין גם שתקבל קפה טרי טרי, לעומת הקפסולות שתקבל בהן קפה מיושן מאוד מאוד... התוצאה בסופו של דבר בכוס, גם במחיר- כוס באוט' תסתכם בכמה אג' ולעומת זאת קפסולה תעלה לך 2 שקל + לכוס.. זה הבדל משמעותי לטעמי.
מכונות אוט' ברמה גבוהה יותר יכולות להקציף ולחלוט קפה בו זמנית.. היתרון הוא בנוחות אין צורך להמתין בין הפעולות- יש אוט' שגם יודעות להקציף אוט' ולמזוג את הקפה+החלב ישירות לכוס לבד ככה שלך נותר רק לשתות :)

נסכם שמבחינת יתרונות, האוט' תמיד תיקח בהליכה את הקפסולות- פשוט ההשקעה הראשונית גדולה יותר (Y)

2BCoffee
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

[interest]נערך על ידי moti_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]
בשביל להכין קפה טוב צריך להיות מקצועי
בשביל להכין קפה מושלם צריך את הטאצ'
ואם כבר לעשות משהו, אז לעשות אותו על הצד הטוב ביותר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

אז אם הבנתי נכון באוטומטיות משתמשות בתערובת שנרכשת לבד מבית קלייה ובזו שעליה אני מדבר מוגבלים לקפסולות. בכל מקרה, כרגע השקעה של 4K ךמכנת קפה היא קפיצה מעל הפופיק מבחינתי, בנוסף מכיוון שנכין בממוצע 2 כוסות ביום או פחות יקח זמן רב לכסות את ההפרש בהוצאה הראשונית. נראה לי שאלך על הקפסולות בתור התחלה, אם נגלה שהטעם לא מספק או שהצריכה גבוהה הרבה יותר, תמיד אפשר לת אותה ממתנה למישהו ולחזור לפה להתייעצות נוספת :wink:

בכל מקרה - נתחיל "בקטן" ונראה אם יש צורך לגדול, כרגע לא נראה לי שיש.

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #13 

יש פה הרבה שרשורים שמסבירים על היתרונות של מכונה אוטומטית מול קפסולות,
יש את המכונה הזאת שנראה לי שתכנס לך בתקציב:
http://www.sapore.co.il/Saeco_%D7%A9%D7 ... D7%AA.aspx

תחשוב טוב לפני שאתה הולך על מכונת קפסולות, רואים הרבה כאלה ביד2 ויש סיבה לכך.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #14 

מכונה אוטומטית מניסיוני (ואני יודע שהבטחנו לבדוק את זה לעומק וטרם יצא), לא מפיקה קפה טוב יותר ממכונת קפסולות. היא פשוט עולה פי 4 יותר ולמעלה מזה. עם זאת, לאורך זמן, ברכישת פולים זולים מול קפסולות יקרות, ההפרש מצטמצם ואז מתהפך.
כשאני צריך להמליץ על מכונה בסגנון לאדם ששואל, אני תמיד ממליץ על קפסולות, ועל אחת משתיים, בהתאם לתקציב:
1. ה-Lavazza A MODO MIO מפיקה קפה לא רע, שמתקרב לרמה של נספרסו, המכונה עולה פחות והקפסולות עולות בערך אותו דבר. ההקצפה ידנית לחלוטין, ומבחר הקפסולות פחות נרחב.
2. ה-Nespresso Lattissima או Nespresso citiz&milk. יותר יקרות מהלוואצה, ולשתיהן הקצפה אוטומטית אבל בסגנון שונה. תוכל לראות את ההבדלים כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 47#1331747

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #15 

אולי אפשרי לשקול גאג'יה פיור או קולור עם פודים. ככה יהיה לך מבחר עדיף של קפה וגם תשאיר אופציה פתוחה לשדרוג עתידי בשימוש עם קפה טחון טרי ממטחנה צמודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

הבעיה שפודים זה פשוט קפה רע. אם קפסולות זה קפה בינוני עד לא משהו, מפודים פשוט לעולם לא יוצא משהו שניתן לשתות. לטעמי האישי בלבד כמובן.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

קרמריקה אני מסכים איתך אם עניין הפודים, ואני יכול להעיד ממקור ראשון על כמה שהקפה רע בפודים...
אבל על ההשוואה בין קפסולות לאוט׳ אני ממש לא מסכים, אני די בטוח שבאוט׳ אם תערובת טריה וטובה תקבל קפה הרבה יותר טוב מאשר בכל מכונת קפסולות שתנסה.. הטריות משחקת פה מרכיב חיוני מאוד בהבדלים בין המכונות.
אני גם די בטוח שאם ובמקרה תצליח להשיג קפסולה בת שבועיים ותטעם אותה שוב לאחר חודש- בטוח שהטעם ישתנה מקצה לקצה, השאלה היא איך משיגים קפסולה בת שבועיים :roll:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

קרמריקה כתב:מכונה אוטומטית מניסיוני (ואני יודע שהבטחנו לבדוק את זה לעומק וטרם יצא), לא מפיקה קפה טוב יותר ממכונת קפסולות. היא פשוט עולה פי 4 יותר ולמעלה מזה. עם זאת, לאורך זמן, ברכישת פולים זולים מול קפסולות יקרות, ההפרש מצטמצם ואז מתהפך.
כשאני צריך להמליץ על מכונה בסגנון לאדם ששואל, אני תמיד ממליץ על קפסולות, ועל אחת משתיים, בהתאם לתקציב:
1. ה-Lavazza A MODO MIO מפיקה קפה לא רע, שמתקרב לרמה של נספרסו, המכונה עולה פחות והקפסולות עולות בערך אותו דבר. ההקצפה ידנית לחלוטין, ומבחר הקפסולות פחות נרחב.
2. ה-Nespresso Lattissima או Nespresso citiz&milk. יותר יקרות מהלוואצה, ולשתיהן הקצפה אוטומטית אבל בסגנון שונה. תוכל לראות את ההבדלים כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 47#1331747
...
הרבה תודה (Y)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

eliel1010 כתב:קרמריקה אני מסכים איתך אם עניין הפודים, ואני יכול להעיד ממקור ראשון על כמה שהקפה רע בפודים...
אבל על ההשוואה בין קפסולות לאוט׳ אני ממש לא מסכים, אני די בטוח שבאוט׳ אם תערובת טריה וטובה תקבל קפה הרבה יותר טוב מאשר בכל מכונת קפסולות שתנסה.. הטריות משחקת פה מרכיב חיוני מאוד בהבדלים בין המכונות.
אני גם די בטוח שאם ובמקרה תצליח להשיג קפסולה בת שבועיים ותטעם אותה שוב לאחר חודש- בטוח שהטעם ישתנה מקצה לקצה, השאלה היא איך משיגים קפסולה בת שבועיים :roll:
...
הבטחנו בדיקה עם מכונות אוטומטיות שזכו פה לשבחים כמו הגאג'ה בררה, וטרם יצא לי. עם זאת, עד היום, וניסיתי גם לאחרונה יחסית ב-JURA עם קפה שאמור להיות טרי וטוב, לא טעמתי אוטומטית עם תוצר טוב יותר מקפסולות.
אני חושב שאפשר אפילו לומר מעבר לכך, עם אוטומטית, במקרה הטוב (אם הקפה טרי והכל מכוון כמו שצריך), תקבל תוצר כמו קפסולות. במקרה רע, תקבל משהו גרוע יותר. עם קפסולות, התוצר כמעט זהה בכל פעם. בינוני, אבל אחיד וללא מאמץ.

אני לא אומר שלא קיימת המכונה האוטומטית עם יכולת הגדרה מדוייקה שתיתן אספרסו טוב יותר. אני כן אומר שמעולם לא נתקלתי בכזו, וניסיתי כמה וכמה בין אם ביתיות ובין אם מסחריות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #20 

בעיני קפסולות של אספרסו קלאב עדיפות על jura גם עם קפה שאני קליתי בעצמי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”