"הסמויה" מעוותת
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מדובר בעצם ברכש שנקנה כך, כלומר, בארה"ב לקחו את המקור, עשו קצת עיבוד תמונה בשביל לשפר טיפה את האיכות ומתחו אותו לרזולוצית HD מאולצת, כלומר, זה נראה גרוע, וזה למה גם בערוץ הSD התוכן הוא 16:9, בזה לדעתי יס נכשלו חזק, היה עדיף לרכוש את ה-4:3 המקורי מהDVD.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
UserName,
אני לא יודע על מה אתה מדבר, בערוצי ה-SD הסדרה משודרת ב-4:3.
הסדרה הסמויה צולמה ב-SD ,ב-4:3 וגם יצאה ב-DVD ב-4:3, בהחלטה של הבמאי.
לצערי yes משדרים בערוצי ה-HD קבוע 16:9 גם כשהתוכן לא תואם.
יש עוד סדרות, בעיקר ב-comedy שנראות מזעזע כך.
בסדרה הזאת בפירוש מומלץ לצפות בערוץ ה-SD
זה גם יחסוך לכם מקום ב-MAX
זה גם יחסוך לכם מקום ב-MAX
- UserName
-
- חבר ותיק

אז אודיע לך שאתה טועה, אם תשווה בין UPSCALE SD 4:3 לבין הסמויה, תראה שזה מתוח אפילו יותר מכרגיל.Mistoffelees כתב:UserName,
זה גם יחסוך לכם מקום ב-MAX...
הנה הסבר מפורום אחר:
זה לא באמת HD. הם קנו את "גירסאת ה-HD" מערוץ אמריקאי ששידר את הסדרה כבר.
מתברר שהם לקחו את ה-DVD/קלטת הבטא שאיתה שידרו את הסדרה במקור (לא HD!), חתכו מהצדדים כדי שזה יהיה מסך רחב ועשו upscale. לא מומלץ....
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
לא הבנתי כלום מהציטוט שהבאת.
בכל אופן בדקתי שאני לא מפסיד כלום בתמונה בערוצי ה-SD, להפך שם זה משודר ביחס המסך הנכון , ועברתי להקליט שם.
בכל אופן בדקתי שאני לא מפסיד כלום בתמונה בערוצי ה-SD, להפך שם זה משודר ביחס המסך הנכון , ועברתי להקליט שם.
- UserName
-
- חבר ותיק

יס קנו כביכול גרסת "HD", שבשביל להפוך את זה לHD עיוותו את התמונה בשביל לשפר טיפה את האיכות, זה מה שאתה רואה בערוץ הHD.Mistoffelees כתב:לא הבנתי כלום מהציטוט שהבאת.
בכל אופן בדקתי שאני לא מפסיד כלום בתמונה בערוצי ה-SD, להפך שם זה משודר ביחס המסך הנכון , ועברתי להקליט שם....
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
yes לא קנו גרסת HD, כי:
1) לא קיימת כזו עבור הסדרה "הסמויה".
2) לפי התקן, תמונה ביחס 4:3 היא לא HD, בלי קשר לרזולוציה בכלל.
התמונה לא מעוותת, היא משודרת בפורמט 4:3, כאשר בגלל שהממיר מוציא תמיד 16:9 בערוצי ה- HD, רק הטלוויזיה יכולה לטפל בתמונה. הבעיה היא שרוב הטלוויזיות כיום, כאשר הסיגנל שהן קולטות הוא 720p ומעלה לא מאפשרות לבצע מתיחה אנכית לתמונה, ולכן נשארת תמונה במסך רחב.
הטלוויזיה שלי (שהיא מאוד ישנה) מסוגלת לבצע מתיחה אנכית בכל רזולוציה - ולכן, אם אני רוצה, אני פשוט מעבר למתיחה אנכית בטלוויזיה והתמונה מסתדרת כאילו הייתי רואה בערוץ ה- SD.
הסיגנל שיוצא מהממיר בערוץ ה- SD כש"הסמויה" משודרת הוא 4:3 ואז גם הממיר מוציא נכון את הסיגנל וגם הטלוויזיה מסוגלת לטפל בסיגנל.
1) לא קיימת כזו עבור הסדרה "הסמויה".
2) לפי התקן, תמונה ביחס 4:3 היא לא HD, בלי קשר לרזולוציה בכלל.
התמונה לא מעוותת, היא משודרת בפורמט 4:3, כאשר בגלל שהממיר מוציא תמיד 16:9 בערוצי ה- HD, רק הטלוויזיה יכולה לטפל בתמונה. הבעיה היא שרוב הטלוויזיות כיום, כאשר הסיגנל שהן קולטות הוא 720p ומעלה לא מאפשרות לבצע מתיחה אנכית לתמונה, ולכן נשארת תמונה במסך רחב.
הטלוויזיה שלי (שהיא מאוד ישנה) מסוגלת לבצע מתיחה אנכית בכל רזולוציה - ולכן, אם אני רוצה, אני פשוט מעבר למתיחה אנכית בטלוויזיה והתמונה מסתדרת כאילו הייתי רואה בערוץ ה- SD.
הסיגנל שיוצא מהממיר בערוץ ה- SD כש"הסמויה" משודרת הוא 4:3 ואז גם הממיר מוציא נכון את הסיגנל וגם הטלוויזיה מסוגלת לטפל בסיגנל.
"
הממיר מוציא תמיד 16:9 בערוצי ה- HD"
לפי מיטב זיכרוני חלק משידורי יורוספורט HD, אלה שאינם ב HD, משודרים ב 4:3, ואין במצב כזה שום מתיחה או עיוות - פשוט 4:3 עם פסים בצדדים.
ההערכה שלי היא שההחלטה למתוח את התמונה היא של יס, הוא עושים את זה בסדרות רבות שמשודרות בערוצי הסדרות HD.
לפי מיטב זיכרוני חלק משידורי יורוספורט HD, אלה שאינם ב HD, משודרים ב 4:3, ואין במצב כזה שום מתיחה או עיוות - פשוט 4:3 עם פסים בצדדים.
ההערכה שלי היא שההחלטה למתוח את התמונה היא של יס, הוא עושים את זה בסדרות רבות שמשודרות בערוצי הסדרות HD.
- UserName
-
- חבר ותיק

יופי, אבל הם לא שולחים סיגנל שונה לכל מצב תמונה.nir11 כתב:"
ההערכה שלי היא שההחלטה למתוח את התמונה היא של יס, הוא עושים את זה בסדרות רבות שמשודרות בערוצי הסדרות HD....
ניקח לדוגמה את ספורט 5 שעושה כמו יורוספורט, אבל לא שם פסים שחורים ל-4:3 ומשדר את כל השידורים במסך רחב על סיגנל 16:9, וזה כולל גם את שידורי ה-4:3.
אני לא מבין אז למה סתם להשלות את הלקוח: למכור לו מוצר שהוא כביכול משודרג, תוכן HD - שלמעשה האיכות שלו פחות טובה מ-SD.
גם אני עברתי לראות את הסדרה בערוץ ה-SD. ודרך אגב ישנן עוד סדרות עם אותה תופעה, כמו משפחת למשל סימפסון ב-"HD".
נורא מאכזב שאתה מצפה לתוכן HD איכותי ובסוף מקבל תמונה מעוותת באיכות זוועה.
כבר עדיף היה שישאירו את התוכן ב-4:3 SD במקום להשלות אותנו ולמכור לוקשים.
אז יהיה לכם (YES) קצת פחות תוכן HD, אבל לפחות לא נרגיש לקוחות מרומים שעושים מהם צחוק.
אני מקווה שהמסר יגיע..
גם אני עברתי לראות את הסדרה בערוץ ה-SD. ודרך אגב ישנן עוד סדרות עם אותה תופעה, כמו משפחת למשל סימפסון ב-"HD".
נורא מאכזב שאתה מצפה לתוכן HD איכותי ובסוף מקבל תמונה מעוותת באיכות זוועה.
כבר עדיף היה שישאירו את התוכן ב-4:3 SD במקום להשלות אותנו ולמכור לוקשים.
אז יהיה לכם (YES) קצת פחות תוכן HD, אבל לפחות לא נרגיש לקוחות מרומים שעושים מהם צחוק.
אני מקווה שהמסר יגיע..
- UserName
-
- חבר ותיק

גם אני מודע למצב שהם משדרים 4:3, אבל זה לא אומר לגבי מקור הוידאו, יש עדיין תכנים (מועטים למרות זאת) שהם 4:3, מתוחים על מסך רחב ומשודרים כמו כל הערוץ על 16:9.asaf23 כתב:למיטב ידיעתי כבר אין שידורי 4:3 בספורט 5. בספורט 2 כבר ראיתי שמשדרים תכנים ישנים עם פסים שחורים....