מחפש כלל אצבע להשוואה בין מחיר חו"ל לארץ

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

תומרצין כתב:
איתי_הגיתי כתב:על איזה חו"ל אתם מדברים?
לא יכול להיות שבכל העולם יש מחיר אחד, ורק אנחנו פה בישראל משלמים יותר.
זה לא נראה לכם מגוחך?
בישראל הכי יקר בעולם?
או שאתם משווים לארה"ב, שם יותר זול בד"כ.
...
...חו"ל הכוונה לארץ המוצא או למדינה הזולה ביותר בה ניתן לרכוש המוצר. בד"כ הכוונה לארה"ב.

תומר
...
זה בעיקרון נכון, אבל כמו שתומר כתב (ב"ד"כ") יש גם תלות בארץ המקור של המוצר. בפעם האחרונה שהייתי בארץ הופתעתי דווקא מכך שמוצרים רבים לא היו יותר יקרים משמעותית ממה שראיתי בקנדה (כולל מוצרים של NAD, שארץ המקור, לא היצור, היא קנדה).
נועם

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #22 

זה אומנם צויין אך נבלע בלהט הדיון, האחריות זה אחד הדברים החשובים בתמחור ומעבר להפרשי המיסים והרווח של כל הנוגעים בדבר צריך להוסיף את סכום האחריות שבמוצרים היקרים שווה כמה אלפי שקלים.
האם נצטרך להשתמש באחריות והאם זה שווה את הסיכון זאת שאלת השאלות שהתשובה עליה תמיד בדיעבד ותמיד אפשר למצוא אנשים משני צידי הסקאלה, אני למשל עד עכשיו ( טפו טפו טפו ) לא ההיתי צריף אף פעם את האחריות לעומת חבר שלי שכבר פעמיים נתקע עם מוצר שדרשו עליו בארץ מחיר יקר לתיקון וכרגע אם הוא מעוניין במוצר ולדעתו הוא מתומחר יקר הוא פשוט לא קונה.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

אני סבור, שאם מישהו טורח לקנות מוצר חדש, שאינו מיד שניה, הרי שאין שום הגיון בויתור על אחריות אפילו אם היא שווה עוד 10% מן המחיר . זה אולי היתרון העיקרי האמיתי לקנית מוצר חדש . שאחרת, מדוע לא לקנות מוצר מיד שניה ומדגם יחסית חדש שנראה ונשמע נהדר?
לגבי ההמרה ל 220 וולט אני בהחלט מסכים עם תומר. אומנם, זה עשוי להיות פחות קריטי לגבי קדם מגברים ונגנים, אבל מתחיל להיות יותר ויותר חשוב כשמדובר במגברים חזקים. משפט ששמעתי:
AN AMPLIFIER IS ONLY AS GOOD AS IT'S POWER SUPPLY.
אם נקודת המוצא שלנו היא מחיר וכדאיות, הרי שבשביל מגבר עם VA גבוה תצטרך שנאי רב עוצמה באיכות מעולה. זה יעלה המון, הרבה מעבר לויכוח על הבדל של 10-20% במחיר. אם השיקול כספי, עדיף להימנע מכך. גם אם השיקול הוא לא כספי, עדיף להימנע מכך.
נועם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

לדעתי, כמו שאמרו פה, אין כלל או חוק.
שכל אחד ירוויח כמה שבא לו.
אם זה יותר מידי, אנשיים ייבאו אותם אישית או יקום יבואן מקבילי או יהיו מוצרים אחרים שייתנו תמורה טובה יותר.
ככה השוק עובד, וככה הוא צריך לעבוד.

לא רוצה ולא צריך להיכנס לאף אחד לכיס מלבד לכיס של עצמנו.

הפרמטרים כמו - אחריות, איש מקצוע במרחק שיחת טלפון (בד"כ המוכרים בחנות), מישהו שייתן פתרון כולל מהמכירה , דרך התקנה, עזרה טלפונית ותיקון במקרה הצורך, המתנה למוצר שיגיע מחו"ל, במקרה תקלה ההתעסקות עם חו"ל וכו', הוא דבר שלא ניתן לכמת אבסולוטית.
לתומר, 30% זה גבול הכדאייות, לאחרים זה יכול להיות חיסכון של 50 ש"ח.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #25 

MartinHSabag כתב:לתומר, 30%
...
אז יש לנו הסכמה מרטין
עלות חו"ל + 30%
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #26 

Metheny,

מה זה אומר שיש הסכמה?

לפעמים מוצרים מסובכים ליבוא צריכים להיות בעלי OVERHEAD גבוה יותר בגלל שאין אחריות גורפת.

ניקח דוגמא. בארץ, למשל, נהוג להחזיר פלאזמה גם אם יש פיקסל אחד בה שהוא דפוק. התקן הבינ"ל הוא של עד 5 פיקסלים שחורים (!!) או שניים צמודים או STUCK PIXEL אחד...

אני יודע שאם יש פלאזמה כזו, היבואן צריך לאכול את ההפסד, כי היצרן לא מקבל את המכשירים בחזרה עם פיקסל אחד דפוק בלבד.

במקרה כזה, העלות צריכה לכסות גם את זה.

בנוסף, צריך להעביר כל מוצר דרך מכון התקנים (לא תמיד סיפור זול) כשמדובר ביבוא מסודר. גם צריך לעשות הסדר של חלפים למשך X שנים ולעשות הסכם עם מעבדה לכיסוי תיקונים במידת הצורך (בד"כ עלות לא זולה, במיוחד אם מדובר ביבואן קטן).

צריך גם לכסות OVERHEAD, פרסום, יחסי ציבור, פקידות, מחסן, עמיל מכס, מס חברות, משכורות, רכב...

צריך אנשי מכירות בשביל לקדם את הנושא בכל חנות, ולתת צ'ופרים למוכרים שהצליחו למכור יפה.

על כל זה, צריך להוסיף שהחברות עצמן לא תמיד נותנות מחיר נוח לכל יבואן. ארה"ב זה שוק מאוד מיוחד והרבה פעמים גירסאות של מכשירים שנמכרים לשוק הזה נמכרים במחיר זול במיוחד בגלל רצון לחדור לשוק או בגלל הגודל של השוק.

לכן, קשה לתת "עלות סבירה". הכל תלוי באופי המוצר, האחריות עליו, הנתונים שלו, היחסים עם היצרן, גודל ו-OVERHEAD של היבואן וכו'.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

Metheny כתב:
MartinHSabag כתב:לתומר, 30%
...
אז יש לנו הסכמה מרטין
עלות חו"ל + 30%
...
הסכמה שלך ושל תומר?
שכל אחד יעשה את החשבון שלו, אני לא נכנס לאף אחד לכיס.
לא של הצרכן ולא של הסוחר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #28 

עופר
כל התאוריה שלך לגבי מסך עם פיקסלים דפוקים תקפה גם במחשבים ניידים
ועדיין מחירם כמו בחו"ל , גם כאן הספק סובל ועליו לקחת הפסדים.
בגדול הדיון הנ"ל כניראה לא מוביל לשום מקום אם כי אני כן חושב שיש לתת את הדעת
לטירוף המחירים בארץ אצל יבואנים מסויימים שמוכרים מכשירים ברווחים של 300- 400% ראה דוגמה הדנון 1300$ מול כמעט 13000 ש"ח (פשוט בדיחה)
ויבואנים אלו בצדק "דופקים" את הפריירים כי הם רק מתחלפים.
אז הינה קריאה אמיצה (אול לא כל כך )
חברים תעשו שיקול לפני שאתם רוכשים משהו , תתמקחו , תתוכחו, ואל תשלמו יותר 30% מעלותו לצרכן בחו"ל ואם אתם משלמים
אז תחייכו (אין מצלמה נסתרת ויצאתם לטעמי על התחתונה)
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 22/05/2006 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #29 

Metheny,

היום המחירים כמו בחו"ל. עד לפני מספר שנים המחירים היו כפולים ואני הייתי רוכש בארה"ב ומקלל כל פעם שיש בעיה (ועדיין יצא לי יותר כדאי...).

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #30 

oferlaor כתב:Metheny,

היום המחירים כמו בחו"ל. עד לפני מספר שנים המחירים היו כפולים ואני הייתי רוכש בארה"ב ומקלל כל פעם שיש בעיה (ועדיין יצא לי יותר כדאי...).
...
אם כך המצב בואו צרכנים יקירים נמתין עד שהמחירים יהיו כמו בחו"ל ולאחר מכן נרכוש מוצרים.
באו נקדם את היבואנים שאכן מוכרים לנו במחירים סבירים (ושגם הם מרווחים ) בואו ניתן להם את הכוח .
התוצאה תשתלם לכולנו בסוף באו נעשה מאמץ , אני בטוח שקהל האודיופילים והוידאופילים
(7653 במספר נכון לתאריך 22.5.06) הינם כוח קניה גדול ואם ניקח בחשבון חבר מביא חבר אז מספרינו גודל אף יותר.

בקריאה נרגשת לחברי הפורום בואו נתאמץ ואת רצון התאבה של היבואנים "התמהים" נקצץ

פרטים

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #31 

יותר יקרים בסדר אבל אני מתפוצץ כשאני רואה שה2807 שקניתי ב7400₪ עולה 823.99$ בחו"ל שזה 3708₪ בקירוב... :evil:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”