זה בעיקרון נכון, אבל כמו שתומר כתב (ב"ד"כ") יש גם תלות בארץ המקור של המוצר. בפעם האחרונה שהייתי בארץ הופתעתי דווקא מכך שמוצרים רבים לא היו יותר יקרים משמעותית ממה שראיתי בקנדה (כולל מוצרים של NAD, שארץ המקור, לא היצור, היא קנדה).תומרצין כתב:...חו"ל הכוונה לארץ המוצא או למדינה הזולה ביותר בה ניתן לרכוש המוצר. בד"כ הכוונה לארה"ב.איתי_הגיתי כתב:על איזה חו"ל אתם מדברים?
לא יכול להיות שבכל העולם יש מחיר אחד, ורק אנחנו פה בישראל משלמים יותר.
זה לא נראה לכם מגוחך?
בישראל הכי יקר בעולם?
או שאתם משווים לארה"ב, שם יותר זול בד"כ....
תומר...
מחפש כלל אצבע להשוואה בין מחיר חו"ל לארץ
נועם
זה אומנם צויין אך נבלע בלהט הדיון, האחריות זה אחד הדברים החשובים בתמחור ומעבר להפרשי המיסים והרווח של כל הנוגעים בדבר צריך להוסיף את סכום האחריות שבמוצרים היקרים שווה כמה אלפי שקלים.
האם נצטרך להשתמש באחריות והאם זה שווה את הסיכון זאת שאלת השאלות שהתשובה עליה תמיד בדיעבד ותמיד אפשר למצוא אנשים משני צידי הסקאלה, אני למשל עד עכשיו ( טפו טפו טפו ) לא ההיתי צריף אף פעם את האחריות לעומת חבר שלי שכבר פעמיים נתקע עם מוצר שדרשו עליו בארץ מחיר יקר לתיקון וכרגע אם הוא מעוניין במוצר ולדעתו הוא מתומחר יקר הוא פשוט לא קונה.
האם נצטרך להשתמש באחריות והאם זה שווה את הסיכון זאת שאלת השאלות שהתשובה עליה תמיד בדיעבד ותמיד אפשר למצוא אנשים משני צידי הסקאלה, אני למשל עד עכשיו ( טפו טפו טפו ) לא ההיתי צריף אף פעם את האחריות לעומת חבר שלי שכבר פעמיים נתקע עם מוצר שדרשו עליו בארץ מחיר יקר לתיקון וכרגע אם הוא מעוניין במוצר ולדעתו הוא מתומחר יקר הוא פשוט לא קונה.
אני סבור, שאם מישהו טורח לקנות מוצר חדש, שאינו מיד שניה, הרי שאין שום הגיון בויתור על אחריות אפילו אם היא שווה עוד 10% מן המחיר . זה אולי היתרון העיקרי האמיתי לקנית מוצר חדש . שאחרת, מדוע לא לקנות מוצר מיד שניה ומדגם יחסית חדש שנראה ונשמע נהדר?
לגבי ההמרה ל 220 וולט אני בהחלט מסכים עם תומר. אומנם, זה עשוי להיות פחות קריטי לגבי קדם מגברים ונגנים, אבל מתחיל להיות יותר ויותר חשוב כשמדובר במגברים חזקים. משפט ששמעתי:
AN AMPLIFIER IS ONLY AS GOOD AS IT'S POWER SUPPLY.
אם נקודת המוצא שלנו היא מחיר וכדאיות, הרי שבשביל מגבר עם VA גבוה תצטרך שנאי רב עוצמה באיכות מעולה. זה יעלה המון, הרבה מעבר לויכוח על הבדל של 10-20% במחיר. אם השיקול כספי, עדיף להימנע מכך. גם אם השיקול הוא לא כספי, עדיף להימנע מכך.
לגבי ההמרה ל 220 וולט אני בהחלט מסכים עם תומר. אומנם, זה עשוי להיות פחות קריטי לגבי קדם מגברים ונגנים, אבל מתחיל להיות יותר ויותר חשוב כשמדובר במגברים חזקים. משפט ששמעתי:
AN AMPLIFIER IS ONLY AS GOOD AS IT'S POWER SUPPLY.
אם נקודת המוצא שלנו היא מחיר וכדאיות, הרי שבשביל מגבר עם VA גבוה תצטרך שנאי רב עוצמה באיכות מעולה. זה יעלה המון, הרבה מעבר לויכוח על הבדל של 10-20% במחיר. אם השיקול כספי, עדיף להימנע מכך. גם אם השיקול הוא לא כספי, עדיף להימנע מכך.
נועם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי, כמו שאמרו פה, אין כלל או חוק.
שכל אחד ירוויח כמה שבא לו.
אם זה יותר מידי, אנשיים ייבאו אותם אישית או יקום יבואן מקבילי או יהיו מוצרים אחרים שייתנו תמורה טובה יותר.
ככה השוק עובד, וככה הוא צריך לעבוד.
לא רוצה ולא צריך להיכנס לאף אחד לכיס מלבד לכיס של עצמנו.
הפרמטרים כמו - אחריות, איש מקצוע במרחק שיחת טלפון (בד"כ המוכרים בחנות), מישהו שייתן פתרון כולל מהמכירה , דרך התקנה, עזרה טלפונית ותיקון במקרה הצורך, המתנה למוצר שיגיע מחו"ל, במקרה תקלה ההתעסקות עם חו"ל וכו', הוא דבר שלא ניתן לכמת אבסולוטית.
לתומר, 30% זה גבול הכדאייות, לאחרים זה יכול להיות חיסכון של 50 ש"ח.....
שכל אחד ירוויח כמה שבא לו.
אם זה יותר מידי, אנשיים ייבאו אותם אישית או יקום יבואן מקבילי או יהיו מוצרים אחרים שייתנו תמורה טובה יותר.
ככה השוק עובד, וככה הוא צריך לעבוד.
לא רוצה ולא צריך להיכנס לאף אחד לכיס מלבד לכיס של עצמנו.
הפרמטרים כמו - אחריות, איש מקצוע במרחק שיחת טלפון (בד"כ המוכרים בחנות), מישהו שייתן פתרון כולל מהמכירה , דרך התקנה, עזרה טלפונית ותיקון במקרה הצורך, המתנה למוצר שיגיע מחו"ל, במקרה תקלה ההתעסקות עם חו"ל וכו', הוא דבר שלא ניתן לכמת אבסולוטית.
לתומר, 30% זה גבול הכדאייות, לאחרים זה יכול להיות חיסכון של 50 ש"ח.....
אז יש לנו הסכמה מרטיןMartinHSabag כתב:לתומר, 30%...
עלות חו"ל + 30%
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Metheny,
מה זה אומר שיש הסכמה?
לפעמים מוצרים מסובכים ליבוא צריכים להיות בעלי OVERHEAD גבוה יותר בגלל שאין אחריות גורפת.
ניקח דוגמא. בארץ, למשל, נהוג להחזיר פלאזמה גם אם יש פיקסל אחד בה שהוא דפוק. התקן הבינ"ל הוא של עד 5 פיקסלים שחורים (!!) או שניים צמודים או STUCK PIXEL אחד...
אני יודע שאם יש פלאזמה כזו, היבואן צריך לאכול את ההפסד, כי היצרן לא מקבל את המכשירים בחזרה עם פיקסל אחד דפוק בלבד.
במקרה כזה, העלות צריכה לכסות גם את זה.
בנוסף, צריך להעביר כל מוצר דרך מכון התקנים (לא תמיד סיפור זול) כשמדובר ביבוא מסודר. גם צריך לעשות הסדר של חלפים למשך X שנים ולעשות הסכם עם מעבדה לכיסוי תיקונים במידת הצורך (בד"כ עלות לא זולה, במיוחד אם מדובר ביבואן קטן).
צריך גם לכסות OVERHEAD, פרסום, יחסי ציבור, פקידות, מחסן, עמיל מכס, מס חברות, משכורות, רכב...
צריך אנשי מכירות בשביל לקדם את הנושא בכל חנות, ולתת צ'ופרים למוכרים שהצליחו למכור יפה.
על כל זה, צריך להוסיף שהחברות עצמן לא תמיד נותנות מחיר נוח לכל יבואן. ארה"ב זה שוק מאוד מיוחד והרבה פעמים גירסאות של מכשירים שנמכרים לשוק הזה נמכרים במחיר זול במיוחד בגלל רצון לחדור לשוק או בגלל הגודל של השוק.
לכן, קשה לתת "עלות סבירה". הכל תלוי באופי המוצר, האחריות עליו, הנתונים שלו, היחסים עם היצרן, גודל ו-OVERHEAD של היבואן וכו'.
מה זה אומר שיש הסכמה?
לפעמים מוצרים מסובכים ליבוא צריכים להיות בעלי OVERHEAD גבוה יותר בגלל שאין אחריות גורפת.
ניקח דוגמא. בארץ, למשל, נהוג להחזיר פלאזמה גם אם יש פיקסל אחד בה שהוא דפוק. התקן הבינ"ל הוא של עד 5 פיקסלים שחורים (!!) או שניים צמודים או STUCK PIXEL אחד...
אני יודע שאם יש פלאזמה כזו, היבואן צריך לאכול את ההפסד, כי היצרן לא מקבל את המכשירים בחזרה עם פיקסל אחד דפוק בלבד.
במקרה כזה, העלות צריכה לכסות גם את זה.
בנוסף, צריך להעביר כל מוצר דרך מכון התקנים (לא תמיד סיפור זול) כשמדובר ביבוא מסודר. גם צריך לעשות הסדר של חלפים למשך X שנים ולעשות הסכם עם מעבדה לכיסוי תיקונים במידת הצורך (בד"כ עלות לא זולה, במיוחד אם מדובר ביבואן קטן).
צריך גם לכסות OVERHEAD, פרסום, יחסי ציבור, פקידות, מחסן, עמיל מכס, מס חברות, משכורות, רכב...
צריך אנשי מכירות בשביל לקדם את הנושא בכל חנות, ולתת צ'ופרים למוכרים שהצליחו למכור יפה.
על כל זה, צריך להוסיף שהחברות עצמן לא תמיד נותנות מחיר נוח לכל יבואן. ארה"ב זה שוק מאוד מיוחד והרבה פעמים גירסאות של מכשירים שנמכרים לשוק הזה נמכרים במחיר זול במיוחד בגלל רצון לחדור לשוק או בגלל הגודל של השוק.
לכן, קשה לתת "עלות סבירה". הכל תלוי באופי המוצר, האחריות עליו, הנתונים שלו, היחסים עם היצרן, גודל ו-OVERHEAD של היבואן וכו'.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עופר
כל התאוריה שלך לגבי מסך עם פיקסלים דפוקים תקפה גם במחשבים ניידים
ועדיין מחירם כמו בחו"ל , גם כאן הספק סובל ועליו לקחת הפסדים.
בגדול הדיון הנ"ל כניראה לא מוביל לשום מקום אם כי אני כן חושב שיש לתת את הדעת
לטירוף המחירים בארץ אצל יבואנים מסויימים שמוכרים מכשירים ברווחים של 300- 400% ראה דוגמה הדנון 1300$ מול כמעט 13000 ש"ח (פשוט בדיחה)
ויבואנים אלו בצדק "דופקים" את הפריירים כי הם רק מתחלפים.
אז הינה קריאה אמיצה (אול לא כל כך )
חברים תעשו שיקול לפני שאתם רוכשים משהו , תתמקחו , תתוכחו, ואל תשלמו יותר 30% מעלותו לצרכן בחו"ל ואם אתם משלמים
אז תחייכו (אין מצלמה נסתרת ויצאתם לטעמי על התחתונה)
כל התאוריה שלך לגבי מסך עם פיקסלים דפוקים תקפה גם במחשבים ניידים
ועדיין מחירם כמו בחו"ל , גם כאן הספק סובל ועליו לקחת הפסדים.
בגדול הדיון הנ"ל כניראה לא מוביל לשום מקום אם כי אני כן חושב שיש לתת את הדעת
לטירוף המחירים בארץ אצל יבואנים מסויימים שמוכרים מכשירים ברווחים של 300- 400% ראה דוגמה הדנון 1300$ מול כמעט 13000 ש"ח (פשוט בדיחה)
ויבואנים אלו בצדק "דופקים" את הפריירים כי הם רק מתחלפים.
אז הינה קריאה אמיצה (אול לא כל כך )
חברים תעשו שיקול לפני שאתם רוכשים משהו , תתמקחו , תתוכחו, ואל תשלמו יותר 30% מעלותו לצרכן בחו"ל ואם אתם משלמים
אז תחייכו (אין מצלמה נסתרת ויצאתם לטעמי על התחתונה)
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 22/05/2006 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
פרטים
פרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Metheny,
היום המחירים כמו בחו"ל. עד לפני מספר שנים המחירים היו כפולים ואני הייתי רוכש בארה"ב ומקלל כל פעם שיש בעיה (ועדיין יצא לי יותר כדאי...).
היום המחירים כמו בחו"ל. עד לפני מספר שנים המחירים היו כפולים ואני הייתי רוכש בארה"ב ומקלל כל פעם שיש בעיה (ועדיין יצא לי יותר כדאי...).
אם כך המצב בואו צרכנים יקירים נמתין עד שהמחירים יהיו כמו בחו"ל ולאחר מכן נרכוש מוצרים.oferlaor כתב:Metheny,
היום המחירים כמו בחו"ל. עד לפני מספר שנים המחירים היו כפולים ואני הייתי רוכש בארה"ב ומקלל כל פעם שיש בעיה (ועדיין יצא לי יותר כדאי...)....
באו נקדם את היבואנים שאכן מוכרים לנו במחירים סבירים (ושגם הם מרווחים ) בואו ניתן להם את הכוח .
התוצאה תשתלם לכולנו בסוף באו נעשה מאמץ , אני בטוח שקהל האודיופילים והוידאופילים
(7653 במספר נכון לתאריך 22.5.06) הינם כוח קניה גדול ואם ניקח בחשבון חבר מביא חבר אז מספרינו גודל אף יותר.
בקריאה נרגשת לחברי הפורום בואו נתאמץ ואת רצון התאבה של היבואנים "התמהים" נקצץ
פרטים
פרטים