מהפכת ה-DTT...

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

אחרי ניסיונות קליטה כושלים של ה-DTT באמצעים פשוטים (ברשות השניה מדברים על קליטה פנים דירתית), הזמנתי מתקין, שייתן לי הצעת מחיר להתקנת DTT בבית. הבחור רציני, הגיע מצוייד במד ספקטרום, הקדיש לי המון זמן וגם אמרתי לו שאני הולך לכתוב על החוויה בפורום.
הוא אמר לי שבבאר שבע יש בעיה קשה עם שידורי ה-DTT, למרות שהוא, אישית, חושב שזו שיטה טובה ומוצלחת. בגלל מיקום המשדרים והטופוגרפיה של העיר, השכונות הגבוהות, האמידות יותר, קולטות את השידור ברמה סבירה (לדבריו, בקליטה פנים דירתית, מדובר על אות בעוצמה של 70 עד 85%). בשכונות כמו שלי (שכונה ה'), יש בעיה של מיסוך והפרעות של ציוד קשר (הוא לא יודע לפרט של מי, רק המצאות הפרעות בטווח התדרים בעוצמה חזקה).
על קליטה פנים דירתית אין מה לדבר, כל טען, כשהפתרון הוא אנטנה מוגברת על הגג והקמת תשתית. בבננין יש בעיה למקום אנטנות או צלחות בגלל התנגדות השכנים והפתרון הוא לשים את האנטנה על מתקן קיים של דוד שמש. העלות היא כזו:

אנטנה כיוונית, מוגברת: 500 שקלים.
כן לאנטנה, בבניה מיוחדת להצמדה על הדוד: 300 שקלים.
כבל באורך 20 מטר: 200 שקלים וכל מטר נוסף 15 שקלים.
הכבל יירד דרך פיר אוורור ויש צורך לקדוח בקיר בטון+נקודה: 400 שקלים.
מקלט DTT תקני: 500 שקלים.

בקיצר, כ-2000 שקלים ל-DTT. ממש עממי. בכסף הזה אני קונה סט מנורות חדש, ת'ורנס משופצר, ניטי גריטי או משהו יותר שימושי מקופסא שמה שיוא מתוכה זה סוגה עילית מהסוג של "היפה והחנון", "האח הגדול" או "כוכב נולד".
לא, תודה.
דני בלר

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

זה נשמע לי מוזר. חבר שלי גר ברחוב המשחררים בשכונה ה' בבאר שבע ויש לו קליטה מושלמת. בנוסף המחיר של הממיר עצמו מופקע, ממירים פשוטים ניתן לרכוש החל ב 200 ש"ח ולא 500 ש"ח.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

בכסף הזה אפשר להתקין כבר צלחת לווין, עם הרבה יותר ערוצים, וגם עם DTT בפנים

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

emilm313

בבאר שבע יש הבדלי קליטה עצומים בין איזורים שונים, בגלל הטופוגרפיה של העיר וככל הנראה, מיקום לא מוצלח של המשדרים. עשיתי סיבוב עם לפטופ ודונגל, ובמהלך רחוב אחד, היו הבדלים ניכרים בעוצמות הקליטה.

dima_vy

יש לי צלחת 1.80 ממונעת. אני רואה איתה ערוצי חדשות FTA. אין לי כוח למשהן אחר. (אפילו לא לערוצי פורנו בהונגרית).
דני בלר

pazitush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

ומי יודע על ממצאיך המעניינים? האם חברת "עידן" עודכנה ??? :roll:

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

beller כתב:אחרי ניסיונות קליטה כושלים של ה-DTT באמצעים פשוטים (ברשות השניה מדברים על קליטה פנים דירתית), הזמנתי מתקין, שייתן לי הצעת מחיר להתקנת DTT בבית. הבחור רציני, הגיע מצוייד במד ספקטרום, הקדיש לי המון זמן וגם אמרתי לו שאני הולך לכתוב על החוויה בפורום.
הוא אמר לי שבבאר שבע יש בעיה קשה עם שידורי ה-DTT, למרות שהוא, אישית, חושב שזו שיטה טובה ומוצלחת. בגלל מיקום המשדרים והטופוגרפיה של העיר, השכונות הגבוהות, האמידות יותר, קולטות את השידור ברמה סבירה (לדבריו, בקליטה פנים דירתית, מדובר על אות בעוצמה של 70 עד 85%). בשכונות כמו שלי (שכונה ה'), יש בעיה של מיסוך והפרעות של ציוד קשר (הוא לא יודע לפרט של מי, רק המצאות הפרעות בטווח התדרים בעוצמה חזקה).
על קליטה פנים דירתית אין מה לדבר, כל טען, כשהפתרון הוא אנטנה מוגברת על הגג והקמת תשתית. בבננין יש בעיה למקום אנטנות או צלחות בגלל התנגדות השכנים והפתרון הוא לשים את האנטנה על מתקן קיים של דוד שמש. העלות היא כזו:

אנטנה כיוונית, מוגברת: 500 שקלים.
כן לאנטנה, בבניה מיוחדת להצמדה על הדוד: 300 שקלים.
כבל באורך 20 מטר: 200 שקלים וכל מטר נוסף 15 שקלים.
הכבל יירד דרך פיר אוורור ויש צורך לקדוח בקיר בטון+נקודה: 400 שקלים.
מקלט DTT תקני: 500 שקלים.

בקיצר, כ-2000 שקלים ל-DTT. ממש עממי. בכסף הזה אני קונה סט מנורות חדש, ת'ורנס משופצר, ניטי גריטי או משהו יותר שימושי מקופסא שמה שיוא מתוכה זה סוגה עילית מהסוג של "היפה והחנון", "האח הגדול" או "כוכב נולד".
לא, תודה.
...
המחיר לטעמי גבוה.
אנטנה איכותית 230 ש"ח ואני לא בטוח שצריך מגבר אם מדובר בממיר אחד.
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=48
יתכן שגם אנטנה זו תספק שגם יותר קטנה 169ש"ח:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=218
מגבר 160 ש"ח
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=58
ממיר HD 7002 מומלץ על ידי החברים בפורום 355 ש"ח:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=249
כבל אנטנה איכותי 2.5 ש"ח למטר
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=192
מחבר הברגה F-TYPE 2.5 ש"ח ליחידה:
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idProduct=68
שקע אנטנה 35 ש"ח+בסיס לעל הטיח 15 ש"ח
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=84
מתקן מיוחד עד 300 ש"ח מעל הראש לך למסגר:
התקנה כיוון + שבירת מעברים לא יותר מאשר 500 ש"ח גג 600 ש"ח
בעלויות כאלה שווה לך לדעתי לצרף את הוועד ולבנות מערכת קליטה משותפת לכל הדיירים ולהוסיף גם אנטנת FM,
מערכת שלמה כולל הכל לא צריכה לעבור את ה 3000 ש"ח והגזמתי בטרוף.
אני בניתי מערכת כזאת לבנין בו אני גר ברמת השרון היה לי אומנם תורן חדש ומוכן וכל הציוד עלה לי כ 1000 ש"ח
כולל האנטנה של ה 230 ש"ח מגבר תורן לאנטנה מיקסר לכל שאר האנטנות כולל אנטנת FM ומגבר וספק כוח
מפצל + כבלים+ מחברים ולוחץ ובקיץ אני קולט גם קפריסין.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

arotman
הקליטה ברמת השרון ובבאר שבע שונה לגמרי, בגלל טופוגרפיה ופריסת משדרים. אני גם חושד שאצלי באיזור יש הפרעות מגלי רדיו בשימוש לא אזרחי ובבאר שבע כנראה צריך כאלה כדי שלא יהיו אזעקות באמצע הלילה. גם לי המחיר של המתקין נראה מוגזם. אני פשוט מתרעם על כך שה-DTT לא נגיש למי שבאמת צריך אותו. אישית, הרכבתי לחבר מחשב מדיה הכולל בתוכו מקלט לווינים (כרטיס יעודי) ו-DTT והתקנתי לו צלחת ל-13 W הוא מבסוט עד השמיים. הייתי מאוד רוצה שקליטה באמצעות דונגל פשוט תהיה אפשרית בכל הארץ, זה מה שמרתיח אותי. ציוד יש וראיתי אצלך ציוד נחמד מאוד ובמחירים טובים. אגב, איני מכיר אותך, לא קניתי ממך וגם אני גר בעיר אחרת, כך שהדברים האלה אינם בגדר פרסומת. מה, גלאי לווינים ירד ל-120 שקל? אני זוכר כשהסאטלוק עלה הון!!!
אגב, אני מכיר בבאר שבע מתקין בדואי שמכוון בלי כלום, הבחור מדהים... כיוונו לאסטרה... הביא כמעט בספוט. הוא אמר לי שזה ניסיון של 20 שנה...
דני בלר

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #8 

הי דני,
כפי שהבטחתי לך ביצעתי בדיקה אצלי בבית והקליטה מצוינת.
אני גר ב ו' הישנה והאיכות טובה מאוד.
הציוד: ממיר אפקס פשוט ואנטנה פנימית.
בקיצור:חבל"ז!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #9 

beller כתב:arotman
הקליטה ברמת השרון ובבאר שבע שונה לגמרי, בגלל טופוגרפיה ופריסת משדרים. אני גם חושד שאצלי באיזור יש הפרעות מגלי רדיו בשימוש לא אזרחי ובבאר שבע כנראה צריך כאלה כדי שלא יהיו אזעקות באמצע הלילה. גם לי המחיר של המתקין נראה מוגזם. אני פשוט מתרעם על כך שה-DTT לא נגיש למי שבאמת צריך אותו. אישית, הרכבתי לחבר מחשב מדיה הכולל בתוכו מקלט לווינים (כרטיס יעודי) ו-DTT והתקנתי לו צלחת ל-13 W הוא מבסוט עד השמיים. הייתי מאוד רוצה שקליטה באמצעות דונגל פשוט תהיה אפשרית בכל הארץ, זה מה שמרתיח אותי. ציוד יש וראיתי אצלך ציוד נחמד מאוד ובמחירים טובים. אגב, איני מכיר אותך, לא קניתי ממך וגם אני גר בעיר אחרת, כך שהדברים האלה אינם בגדר פרסומת. מה, גלאי לווינים ירד ל-120 שקל? אני זוכר כשהסאטלוק עלה הון!!!
אגב, אני מכיר בבאר שבע מתקין בדואי שמכוון בלי כלום, הבחור מדהים... כיוונו לאסטרה... הביא כמעט בספוט. הוא אמר לי שזה ניסיון של 20 שנה...
...
beller
אני רק רוצה לחדד אני לא מוכר שום ציוד ולא מתקין לאף אחד בתשלום אצלי זה הובי, פשוט המחירים שקיבלת גבוהים מאוד, אין לי בעייה שמתקין מיקצועי ככל שיהיה יגבה כמה שהוא רוצה על התקנה, אבל קצת פרופורציה על עלות הרכיבים, מטר כבל אנטנה ב 15 ש"ח!?אגב SATlock איכותי עדיין יעלה כ 20 אלף ש"ח.
לדעתי אתה חייב לפנות לרשות השנייה ולבקש שיגיע טכנאי אליך ויבדוק קליטה יתכן והרשות תשנה כיווני אנטנות ואו תוסיף משדרון. גם ברמת השרון יש בעיות קליטה לפחות עד שיעלה משדר חדש באזור ואני נמצא באזור גבוה עם הפרעות מכל הכיוונים, אצלי למשל שהגיע טכנאי צלחות עם SATlock הוא ראה שיש הרבה מאוד הפרעות רקע בכל הספקטרום, זו הסיבה שהמלצתי על אנטנה שהיא כיוונית מאוד עם זווית קליטה של כ 14 מעלות ומחזיר אחורי גדול.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

arotman
חשבתי שאתה מוכר ציוד כי כתוב שאתה עוסק בתחום...
בנוגע להצעת המחיר של קיבלתי, ככל הנראה זה טכנאי שעובד בשיטת ה"מצליח". שנים אני עובד עם מתקין מאוד ותיק בבאר שבע, הבחור היום בן 70+ ועדיין מטפס על הגגות כמו חתול...
כמו כן, בעיר העתיקה בבאר שבע יש המון חנויות של ציוד וגם לפעמים מכירות של דברים מדי שניה. אני זוכר כש_LNB היה כמו עגלה מלאה בסופר...
דני בלר

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #11 

גם אני קבלתי הצעת מחיר בזמנו להתקנת אנטנה על הגג , מתיכת כבלים ושתי נקודות בבית בכ 1500 שח.
אני חוזר על מה שכתבתי ...
dtt זה מצוין .
אבל , להרבה אנשים (בגלל איכות קליטה גרועה בבית ) עדיין צריך אנטנה על הגג.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

לדעתי היום אין שום הצדקה להציב אנטנה חדשה על הגג.

אם יש אנטנה קיימת זה סיפור אחד. אם לא, תשימו אנטנת לויין לשירות הלויין המקביל של הרשות. זה משמעותית זול ואמין יותר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #13 

נכון .
ובכל זאת חזרנו להוצאה כספית ולאביזרי קליטה על הגג.
אני לא מבין גדול בתחום תקשורת טלוזיה וכו .
אבל היו צריכים ליצור מצב שבו תהיה קליטה ברוב/כל האיזורים המאוכלסים בארץ בתוך הבית באמצעות אנטנה קטנה ביתית המחוברת לממיר.

וזה לפני שיוצאים בהצהרות גדולות...

ואגב באמצעות צלחת לוין לא יהיה epg ....(אולי אני טועה כאן)
נערך לאחרונה על ידי uris ב 06/04/2011 11:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

oferlaor

אני מסכים איתך שצלחת לווין פותרת את הבעיה. יש לי כזאת ממונעת, כיום של 1.8 פעם הייתה לי אנדרסן של 3.2 מטר. הפוסט שלי בא להציג את בעיית חוסר הקליטה של ה-DTT, פרוייקט שעלה הרבה, יש לו פוטנציאל גדול, אבל לא מממש את יכולותיו (זה מה שהיו כותבים לי בתעודה בדרך כלל).
לו היה DTT כמו שצריך, סטודנט יכל לראות טלוויזיה בלפטופ, ניתן היה לראות חדשות באמצעות טלוויזיה ניידת שאפשר לקחת לכל מקום, אני הייתי מרחיב את החבילה ומוסיף את ערוצי הרדיו באיכות גבוהה. DTT הינה פלטפורמה נהדרת, אבל חייבים לשפר את התשתיות שלה. משהו במערך השידור כנראה לא תוכנן נכון. אני חושב שבמחסני חשמל או חנות אאטולט אחרת, ראיתי טלוויזיה ניידת וגם מעין רדיו-דיסק-טייפ נייד עם DTT. אם זה היה עובד זה היה נחמד.

uris
כל מילה בסלע.
דני בלר

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #15 

beller כתב:oferlaor

אני מסכים איתך שצלחת לווין פותרת את הבעיה. יש לי כזאת ממונעת, כיום של 1.8 פעם הייתה לי אנדרסן של 3.2 מטר. הפוסט שלי בא להציג את בעיית חוסר הקליטה של ה-DTT, פרוייקט שעלה הרבה, יש לו פוטנציאל גדול, אבל לא מממש את יכולותיו (זה מה שהיו כותבים לי בתעודה בדרך כלל).
לו היה DTT כמו שצריך, סטודנט יכל לראות טלוויזיה בלפטופ, ניתן היה לראות חדשות באמצעות טלוויזיה ניידת שאפשר לקחת לכל מקום, אני הייתי מרחיב את החבילה ומוסיף את ערוצי הרדיו באיכות גבוהה. DTT הינה פלטפורמה נהדרת, אבל חייבים לשפר את התשתיות שלה. משהו במערך השידור כנראה לא תוכנן נכון. אני חושב שבמחסני חשמל או חנות אאטולט אחרת, ראיתי טלוויזיה ניידת וגם מעין רדיו-דיסק-טייפ נייד עם DTT. אם זה היה עובד זה היה נחמד.
.
...
(Y)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #16 

oferlaor כתב:לדעתי היום אין שום הצדקה להציב אנטנה חדשה על הגג.

אם יש אנטנה קיימת זה סיפור אחד. אם לא, תשימו אנטנת לויין לשירות הלויין המקביל של הרשות. זה משמעותית זול ואמין יותר.
...
עופר,
לצערי אני לא מסכים אתך , אם רוצים לספק קליטה טובה בלי להתחיל להסתבך עם אנטנה בכל חדר
אז עדיף מערכת מרכזית לכל הבניין, ברוב האזורים יוכלו להסתפק בעמודון קטן או תורן נמוך על הגג ואנטנה טובה
עם מערכת הגברה וחלוקה בעלות שלא אמורה לעבור את ה 3000 ש"ח.
אני יכול לספר לך שגם בתל אביב רבתי באזור פינסקר ליד העבודה הקליטה של שידורי הרשות חלשה במקומות הנמוכים. החזון של הקליטה ללא אנטנה חיצונית שהודגש פעמים רבות על ידי מנשה סמירה הוא יותר חלום מאשר מציאות בהרבה אזורים בארץ ,אלא אם כן הרשות תפזר משדרונים בכמות המקבילה למתקני הסלולר במדינה.

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

תראו,
מצד אחד זה מובן לחלוטין שלא ניתן לפרוס משדרים בכל הארץ בצפיפות גבוה כי ישנה התנגדות של העיריות.
מצד שני, אם כל טכנאי טלויזיה פשוט יכול לבוא עם ספקטרום אנלייזר ולהגיד לך מה מצב ההפרעות והקליטה, זה מרגיז שהרשות השניה לא עשתה את המחקר בעצמה לפני פריסת הרשת.
זה מתחיל להראות כאילו מי שפרס את הרשת חי לו במדבר סהרה, שם אין בעיות טופוגרפיה ואין הפרעות.
שנה וחצי הם היו בשידורי ניסיון, למדו את השטח אבל בעצם האם שיפרו משהו במערך השידור? האם התלונות על חוסר קליטה הניבו כיוון טוב יותר של האנטנות? מסתבר שלא.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #18 

והכי יפה שמיהרו לסגור את האנלוגי (מה שבחו"ל לקח שנים).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #19 

sathack כתב:והכי יפה שמיהרו לסגור את האנלוגי (מה שבחו"ל לקח שנים).
...
יש פה בעייה של הטעיית ציבור.
אם היו מכוונים את כולם להתחבר לאנטנה המרכזית, לא היו כ"כ הרבה תלונות על אי קליטה.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #20 

אני במערב ת"א קומה 4 , יצאתי היום למרפסת חיצונית עם דונגל...
פרקטית אין קליטה ב514000 בVLC. רק שומעים מדי פעם סאונד

יש לי קו ראיה עם מגדל שלום, מגדל נוה צדק וחלק מהמגדלים בחוף אבל כמובן ששם אין משדרים :lol:
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”