איכות גרועה מתקבלת בחיבור HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש לי מסך Philips 8404 שמחובר למחשב עם כרטיס מסך ATI HD 5450 דרך מתאם DVI ל HDMI.

שהמחשב מחובר לטלויזה דרך VGA הכל נראה פשוט מצויין.

אבל שמחברים דרך ה DVI איכות הצבעים יורדת בצורה דרסטית אפשר לתאר את זה כשצהבעים נראים מאוד אנמים וכאילו חסרים המון גוונים לדוגמא לינק באתר אינטרנט שאמור להיות כחול נראה כחול בגוון אחר.

שמריצים סרטים זה פחות מורגש אבל עדיין מורגש.

האם זה עניין של הגדרות בכרטיס מסך ?

חשוב לציין שבחיבור PS3 או סטרימר האיכות מצויינת, אבל בחיבור 2 מחשבים שונים אותה בעייה מופיע.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

מה הבעיה להשאר עם VGA אז?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

השוני בצבעים נובע מכך שמחשבים וציוד וידיאו משתמשים בהגדרות שונות של מרחב הצבעים.

מחשבים משתמשים כברירת מחדל במרחב RGB של 0-255 . ציוד וידיאו משתמש כבררת מחדל בתחום מצומצם יותר של 16-235. כשמשדרים ממחשב לציוד וידיאו הערכים הנמצאים מעבר ל 16-235 נחתכים ולכן מקבלים צבעים דהויים.

המסך שלך כנראה "יודע" שמחיבור ה VGA הוא מחובר למחשב ומחיבור ה HDMI הוא מחובר לציוד וידיאו ולכן יש לו הגדרות מוכנות עבור שתי הכניסות. מה שאתה צריך לעשות זה אחת מהשתיים.

או שאתה מאתר במחשב מהן הגדרות השידור של הכרטיס ומשנה אותן בהתאם לחיבור הטלביזיה או שאתה מאתר בטלביזיה את ההגדרות של מרחב הצבעים לכל כניסה ומשנה אותן. אבל כל עוד אתה נמצא במצב שבו יש חוסר התאמה במרחב הצבעים אתה תמשיך לקבל צבעים דהויים או לא טבעיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Catskinner כתב:השוני בצבעים נובע מכך שמחשבים וציוד וידיאו משתמשים בהגדרות שונות של מרחב הצבעים.

מחשבים משתמשים כברירת מחדל במרחב RGB של 0-255 . ציוד וידיאו משתמש כבררת מחדל בתחום מצומצם יותר של 16-235. כשמשדרים ממחשב לציוד וידיאו הערכים הנמצאים מעבר ל 16-235 נחתכים ולכן מקבלים צבעים דהויים.

המסך שלך כנראה "יודע" שמחיבור ה VGA הוא מחובר למחשב ומחיבור ה HDMI הוא מחובר לציוד וידיאו ולכן יש לו הגדרות מוכנות עבור שתי הכניסות. מה שאתה צריך לעשות זה אחת מהשתיים.

או שאתה מאתר במחשב מהן הגדרות השידור של הכרטיס ומשנה אותן בהתאם לחיבור הטלביזיה או שאתה מאתר בטלביזיה את ההגדרות של מרחב הצבעים לכל כניסה ומשנה אותן. אבל כל עוד אתה נמצא במצב שבו יש חוסר התאמה במרחב הצבעים אתה תמשיך לקבל צבעים דהויים או לא טבעיים.
...
שיארתי שפה הבעייה.

חפרתי עמוק ב CATALYST במשך יומיים ולא מצאתי איך משנים את ההגדרה הזאת.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אני לא מכיר את ה Catalyst אבל ממה שאני זוכר יש לא מעט אופציות שהופכות לגלויות רק אם אתה בוחר לעבוד במצב מתקדם

SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

כמובן שחיפשתי במצב מתקדם

SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

לאחר בדיקה יותר מעמיקה כנראה שהפונקצייה קיימת רק בחיבור HDMI ל HDMI באסה...

האם יש דרך אחרת לשנות את הפורמט ? אולי משהו ברמת מערכת ההפעלה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

חיבור DVI של המחשב שולח RGB 0-255. אם אתה עובד עם מתאם או כבל DVI to HDMI אתה צריך לגשת לתפריטים של הטלביזיה ולראות אם הם מאפשרים לך להגדיר איזה סוג של שידור וידיאו נכנס לכ כניסה. בדרך כלל תראה מושגים כמו PC-Video או Full Range המציינים תחום של 0-255.

דרך אחרת לתקן זאת היא באמצעות תפריט ההגדרות של הנגן או המפענח וידיאו המותקן על ה PC. ב ffdshow למשל ניתן להיכנס ל output ב video configuration ולהגדיר את תחום ה RGB שיישלח למסך. זה לא תמיד עובד כי צריך שגם הדרייבר ישתף פעולה אבל שווה לנסות.

SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

יש בטלויזיה הגדרה של PC MODE, זה באמת משפר את עניין הצבעים אבל זה ממש גורע מה SHARPNESS ברמה ממש מורגשת.

אני לא רוצה לחזור ל VGA כי הבדל החדות ממש מורגש , בסרט HD ניתן ממש לראות לשחקן את הנקבוביות בפנים לאומת חיבור VGA שממש קשה לראות אותם.

כנראה איבוד התמונה של הטלויזה ל PC MODE ממש גרוע.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #10 

SPL כתב:יש בטלויזיה הגדרה של PC MODE, זה באמת משפר את עניין הצבעים אבל זה ממש גורע מה SHARPNESS ברמה ממש מורגשת.

אני לא רוצה לחזור ל VGA כי הבדל החדות ממש מורגש , בסרט HD ניתן ממש לראות לשחקן את הנקבוביות בפנים לאומת חיבור VGA שממש קשה לראות אותם.

כנראה איבוד התמונה של הטלויזה ל PC MODE ממש גרוע.
...
ע !!!

SPL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

ע!!!

uris
סמל אישי של משתמש