החלפה של ה- Ascaso Mini ב- Rancilio Rocky - האם כדאי?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
dimako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

אם ראיתם את ההודעות האחרונות שלי בפורום אז אתם בטחם כבר יודעים שלפני יומיים רכשתי מכונה (Gaggia Color) ומטחנה של Ascaso - Mini Aluminium. הבעיה עם המטינה היא שזו מטחנת Stepless וזה די משגע אותי גם כי אני מתקשה למצוא את דרגת הטחינה המתאימה לי וגם מכיוון שאני ממש לא יודע באיזו רמת טחינה אני נמצא, ואני אפילו לא רוצה לחשוב על מה שאני אצטרך לעבור אם אני אצטרף לכוון אותה שוב פעם (והבנתי שצריך לעשות את זה מדי פעם גם בגלל שוני בפולים וגם בגלל שצריך לכייל מדי פעם)

האם לדעתכם שווה להוסיף עוד 1000 שח עבור הרוקי (קניתי את המיני במחיר מבצע) אבל לדעת בדיוק באיזו רמת טחינה אני נמצא והאם הרוקי תהיה משמעותית קלה יותר לשימוש?

ושוב תודה לכולם כל כל העזרה :)

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

גם אם תידע שאתה נמצא ברמה 6 מתוך 10, לא יחסוך לך את הצורך לכוון מחדש עבור פולים שונים.
אם תעבור לרמה 7, איך תוכל לכמת את ההבדל, אם לא ע"י ניסיון לחלוט קפה.

ההצעה שלי, תן לזה כמה שבועות. אחריהם, תקבל את ההרגשה, איך X חצאי סיבובים משפיעים על מהירות הזרימה.
בשלב הזה, הסטפלסס יהפוך ליתרון גדול.

dimako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבעיה שעוד שבועיים אני לא אוכל להחזיר את המיני לחנות... בגלל זה אני מאד מתלבט האם להחזיר או לא

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

עוד 1000 ש"ח בשביל הרוקי? בזבוז מוחלט של כסף.... מבחינת איכות הטחינה, אתה תשאר באותו מצב, רק תקבל יותר גושים. כמובן שהמטחנה עצמה עדיפה מבחינת רעש ואיכות בנייה, אבל זה בטח לא שווה כזו תוספת. גם סביר מאוד שמתישהו תתגעגע לסטפלס, זה פשוט עניין של ניסיון.

אם אתה חייב, תעשה לעצמך סימונים על המטחנה. תדביק נייר דבק ותסמן עליו.

אם בעתיד ממש לא תסתדר עם זה, תמיד תוכל למכור יד שנייה, להוסיף 1000 ש"ח ולקחת כבר מטחנה בליגה אחרת לגמרי כמו ה-K3, שהיא גם סטפלס, אבל עם סימונים מלאים.

dimako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוקיי, אני אנסה לבדוק אותה לאורך תקופת זמן מסוימת, למרות שקוויתי כי לא רק אני אוכל לטחון את הקפה בבית ולך תלמד עוד מישהו אחרי שלי ייקח חודש :)
אגב האם זה נכון שעבור כל סוג שונה של פולים אני צריך לטחון ברמת טחינה שונה? כמו כן, כל כמה זמן אני צריך לכוון את המטחנה מחדש?

תודה רבה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

לא למהר...
זה לא שדרוג שווה כלכלית בכל מקרה.
מכוונים טחינה כל הזמן - גם לאותה תערובת מעדכנים טחינה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

Dimako,קנית במבצע וקנית מוצר טוב.אתה לא ראשון שנתקל בקשי של הסתגלות למטחנה סטפלס...תן לאצמך זמן להיות מרוצה מהחלטה שלך.ואז כשה תלמד ציוד שלך,תבין ותרגיש מה הוא כיף אמיתי: לשתות קפה שאתה עושה מ״א״ עד ״ת״ .ולמכור מיני אתה יכול ביד שניה בלי באחיות במחיר שקניתבמבצע.

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

לפי דעתי זה לא שדרוג זה שנמוך, הרוקי מוציאה גושים מטורפים וסטפלס הרבה יותר טוב מסטפס רק צריך לקבל את ההרגשה ולהתרגל למטחנה, מה גם שהמיני הרבה הרבה יותר יפה מהרוקי במיוחד האלומיניום.

dimako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טוב שכנעתם אותי :) עכשיו השאלה המתבקשת בהמשך לתגובתו של דבוטאנט, אני צריך כל הזמן לכוון את הטחינה ז"א להכין 2 כוסות קפה האחד בכדי לראות כיצד יוצא הקפה הראשון והשני בכדי להכין את האספרסו הטוב והטעים?? :) אין איזה טריק כיצד ניתן לדעת לפני שאני מכין את הקפה?

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #10 

שמע עם הזמן אתה תוכל להעביר את הקפה בין האצבעות ולדעת אם הטחינה מתאימה למכונה שלך, שוב זה עניין של הרגל ונסיון.
בינתיים תעשה איזה סימון על הגלגל שיתן לך אינדיקציה לאיפה אתה נמצא, זה מקל בהתחלה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”