ערוץ 1 משדר בימים האחרונים ביחס מסך רחב 16:9
-
nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
האם שמתם לב שבימים האחרונים כל השידורים של ערוץ 1 שמצולמים במקור ב-HD, כולל שידורים ישירים של הכדורגל ותוכניות אולפן, משודרים ב-SD ביחס מסך רחב 16:9?
הם פירסמו משהו על זה או שזה קרה להם בטעות?
בכל אופן, ביס השידור מסומן כאילו הוא 4:3 וכך גם בשידורים החופשיים בעמוס, וב-DTT. כלומר, הממירים (הלוויניים והקרקעיים) מציגים את התמונה מעוותת (אנשים רזים).
הם פירסמו משהו על זה או שזה קרה להם בטעות?
בכל אופן, ביס השידור מסומן כאילו הוא 4:3 וכך גם בשידורים החופשיים בעמוס, וב-DTT. כלומר, הממירים (הלוויניים והקרקעיים) מציגים את התמונה מעוותת (אנשים רזים).
- barbox
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
גם אני קלטתי את זה אתמול. כנראה הם עושים שידור שהוא "בכאילו" מותאם למסך רחב, על מנת שכאשר תתבצע המתיחה של השידור האנשים יראו רזים. עם הציוד המיושן שלהם על בטוח נדרשים משדרים חדשים על מנת לשדר במסך רחב מלא.
מה שכן, הם שידרו מכמה אזורים HD אתמול. אם אני לא טועה גם בכדורגל, וגם בנבחרת החלומות. בעבר הם יכלו לשדר HD ממקום אחד בלבד. יש מצב שהם כבר עשו קנייה ראשונה של מצלמות HD ?
מה שכן, הם שידרו מכמה אזורים HD אתמול. אם אני לא טועה גם בכדורגל, וגם בנבחרת החלומות. בעבר הם יכלו לשדר HD ממקום אחד בלבד. יש מצב שהם כבר עשו קנייה ראשונה של מצלמות HD ?
- nir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
מתחת ללוגו של ערוץ 1 מופיע כרגע 16:9.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
לא נדרשים משדרים חדשים. שידור 16:9 הוא תמונת 4:3 שנמתחת כך שייראה 16:9. צריך להוסיף סיגנל WSS ואז השידור יהיה תקני. כרגע הוא לא תקין.
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
לא "בכאילו", שידור במסך רחב אמיתי.barbox כתב:גם אני קלטתי את זה אתמול. כנראה הם עושים שידור שהוא "בכאילו" מותאם למסך רחב, על מנת שכאשר תתבצע המתיחה של השידור האנשים יראו רזים. עם הציוד המיושן שלהם על בטוח נדרשים משדרים חדשים על מנת לשדר במסך רחב מלא.
מה שכן, הם שידרו מכמה אזורים HD אתמול. אם אני לא טועה גם בכדורגל, וגם בנבחרת החלומות. בעבר הם יכלו לשדר HD ממקום אחד בלבד. יש מצב שהם כבר עשו קנייה ראשונה של מצלמות HD ?...
אלעד
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
אפשר לצלם HD אפילו מאייפוד טאצ' שעולה 900 שקל, אז לדעתי כן, יש מצב שאחרי המשכורות לטכנאים שישנים במשמרת ברוממה נשארו כמה שקלים למצלמות HD.barbox כתב: מה שכן, הם שידרו מכמה אזורים HD אתמול. אם אני לא טועה גם בכדורגל, וגם בנבחרת החלומות. בעבר הם יכלו לשדר HD ממקום אחד בלבד. יש מצב שהם כבר עשו קנייה ראשונה של מצלמות HD ?...
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זה בכאילו, השידור הוא עדיין 4:3. תמונה פחוסה.Elad8 כתב:לא "בכאילו", שידור במסך רחב אמיתי.barbox כתב:גם אני קלטתי את זה אתמול. כנראה הם עושים שידור שהוא "בכאילו" מותאם למסך רחב, על מנת שכאשר תתבצע המתיחה של השידור האנשים יראו רזים. עם הציוד המיושן שלהם על בטוח נדרשים משדרים חדשים על מנת לשדר במסך רחב מלא.
מה שכן, הם שידרו מכמה אזורים HD אתמול. אם אני לא טועה גם בכדורגל, וגם בנבחרת החלומות. בעבר הם יכלו לשדר HD ממקום אחד בלבד. יש מצב שהם כבר עשו קנייה ראשונה של מצלמות HD ?......
אתה מחובר ב-HDMI?
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
התוכנית שיש עכשיו - אבי רוד משודרת ב-4:3. כאשר יש תוכניות שמשודרות ב-16:9 מופיע מתחת ללוגו של הערוץ 16:9.
אלעד
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא יודע , אצלי עם סקארט הכל מתקבל 4:3 . גם כשיש 16:9 ליד הלוגו. בפועל אם מותחים זה נראה 16:9 אך הסיגנל המתאים לא נשלח עם השידור.Elad8 כתב:התוכנית שיש עכשיו - אבי רוד משודרת ב-4:3. כאשר יש תוכניות שמשודרות ב-16:9 מופיע מתחת ללוגו של הערוץ 16:9....
-
nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
מצורף תצלום מסך של השידור עם הלוגו של ה-16:9 (מתוך שידור לוויני).
הגדרות השידור בממיר הן:
Video Format 720x576 4:3 25 fps
ולכן הממיר הלוויני לא מעביר לטלוויזיה את יחס המסך הנכון.
הגדרות השידור בממיר הן:
Video Format 720x576 4:3 25 fps
ולכן הממיר הלוויני לא מעביר לטלוויזיה את יחס המסך הנכון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- עלי_שביט
-
- גורו

- תגובות: 250
לא שמעתם על Anamorphic widescreen ?
מרבית הצופים בישראל מעותלם לא הכירו שידור 16:9 עד שיס התחילו
באירופה זה נהוג כבר 20 שנה בערוצים המובילים וכך זה היה תמיד
מי שהחזיק כבר אז במסך 16:9 העביר למצב אוטומטי או שינה ידנית וקבל תמונה רחבה אמיתית
אפילו אז אפשר היה לרכוש קלטות של סרטים בפורמט זה ולהציג אותם במסך רחב אמיתי
אבל בישראל היה צריך לחכות עד המאה העשרים ואחת בשביל ה"חידוש" הזה...כמו בשידורי סטריאו....
מרבית הצופים בישראל מעותלם לא הכירו שידור 16:9 עד שיס התחילו
באירופה זה נהוג כבר 20 שנה בערוצים המובילים וכך זה היה תמיד
מי שהחזיק כבר אז במסך 16:9 העביר למצב אוטומטי או שינה ידנית וקבל תמונה רחבה אמיתית
אפילו אז אפשר היה לרכוש קלטות של סרטים בפורמט זה ולהציג אותם במסך רחב אמיתי
אבל בישראל היה צריך לחכות עד המאה העשרים ואחת בשביל ה"חידוש" הזה...כמו בשידורי סטריאו....
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

וגם כשזה קורה, השידור הוא 16:9 פחוס בתוך 4:3, ערוץ 1 חייב לשלוח את הסיגנל המתאים, אחרת השידור מתקבל כ-4:3.
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
asaf23,
הסבתי את תשומת ליבו של היו"ר לעניין, נקווה שיסתדר.
נמשיך לעקוב.
נמשיך לעקוב.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודהNissim כתב:asaf23,
נמשיך לעקוב....
- rony1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 673
היי
שיתחילו גם בערץ 2 ו10 לשדר נורמלי ביחס 16:9 , זמ ממש בילתי ניסבל כך לצפות בפלזמה , אפשר להגיד שאני כבר ביכלל לא צופה יותר בערוצים האלו , הם מיותרים , חוץ מחדשות שאין לי ברירה .
שיתחילו גם בערץ 2 ו10 לשדר נורמלי ביחס 16:9 , זמ ממש בילתי ניסבל כך לצפות בפלזמה , אפשר להגיד שאני כבר ביכלל לא צופה יותר בערוצים האלו , הם מיותרים , חוץ מחדשות שאין לי ברירה .
- עלי_שביט
-
- גורו

- תגובות: 250
ערוץ 2 וערוץ 10 לא ישדרו ב 16:9 ולא ישדרו ב HD עד שיגיע המועד לחלוקת רשיונות ( מעבר מזכיונות)
הם לא ישקיעו פרוטה בשיפורים טכנולוגיים לפני שיהיה להם רשיון להרבה שנים תלוי על הקיר במסגרת ...
[ דיעה שלי כמובן ]
הם לא ישקיעו פרוטה בשיפורים טכנולוגיים לפני שיהיה להם רשיון להרבה שנים תלוי על הקיר במסגרת ...
[ דיעה שלי כמובן ]
- פילפלון
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
לא ממש נכון...
עלי שביט כתב:
בנוסף לכך ערוצים 2 ו 10 כן מתחילים להקים אולפני HD.
מה שנשאר זה שהרשות השנייה תעבור ל HD.
לא בטוח שהנ"ל יקרה מיד ,אבל זה יקרה...
בימים אלה נבנה חדר שידור של קשת מאפס,חדר שידור בפורמט HD כמובן.ערוץ 2 וערוץ 10 לא ישדרו ב 16:9 ולא ישדרו ב HD עד שיגיע המועד לחלוקת רשיונות ( מעבר מזכיונות)
[ דיעה שלי כמובן ]...
לא בטוח שהנ"ל יקרה מיד ,אבל זה יקרה...
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
Re: לא ממש נכון...
הרשות השנייה היא הרשות שמפקחת על העברת השידורים, ותוך כדי מעבירה אותם, גם אם ערוץ 10 ישדרו 16:9 באופן עצמאי, הרשות השנייה לא תעביר את הסיגנל הנכון (כמו ערוץ 1).פילפלון כתב:עלי שביט כתב:בימים אלה נבנה חדר שידור של קשת מאפס,חדר שידור בפורמט HD כמובן.ערוץ 2 וערוץ 10 לא ישדרו ב 16:9 ולא ישדרו ב HD עד שיגיע המועד לחלוקת רשיונות ( מעבר מזכיונות)
[ דיעה שלי כמובן ]...
לא בטוח שהנ"ל יקרה מיד ,אבל זה יקרה......
זה גם לא חדש שערוץ 1 משדר ב-16:9 בנורמה שלו, באירווזיון הם עשו את זה.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
vic', מצטער לאכזב אותך, אבל 16:9 על 4:3 זה לא מסך רחב, זה גרוע יותר.