JBL Century / L100
הרמקולים האלה יושבים אצלי במחסן כבר כמה שנים, אבל זכור לי שהם הפיקו סאונד מרשים ביותר.
האם עדיין רלוונטיים?
האם כדאי לשלב אותם עם סט קולנוע ביתי של KEF 3005 ו-Onkyo 608?
ושאלה אחרונה, האם קיימת אפשרות לשפץ אותם (מעטפת העץ מתחילה להתפורר קצת)
תודה
האם עדיין רלוונטיים?
האם כדאי לשלב אותם עם סט קולנוע ביתי של KEF 3005 ו-Onkyo 608?
ושאלה אחרונה, האם קיימת אפשרות לשפץ אותם (מעטפת העץ מתחילה להתפורר קצת)
תודה
-
- JBL Century L100
נערך לאחרונה על ידי giladl ב 04/04/2011 15:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני הייתי מנסה לשלב אותם כקדמיים ובודק התאמה לסנטר KEF שלך...
לדעתי צריך להיות הבדל משמעותי לטובה ברגע שמחברים רמקולים כאלה במקום סאטליטים, אפילו אם הסאטליטים הם איכותיים כמו ה-KEF שלך!
לדעתי צריך להיות הבדל משמעותי לטובה ברגע שמחברים רמקולים כאלה במקום סאטליטים, אפילו אם הסאטליטים הם איכותיים כמו ה-KEF שלך!
- epony
- חבר במועדון 10K

התכוונתי שה-JBL צריכים לתפקד כקדמיים, בעוד ה-KEF צריכים לתפקד בשאר הערוצים (סנטר, סראונד, סראונד אחורי או קדמי)...
עוד קצת על הרמקולים שלך - הם באמת משהו מיוחד!
[left]The James B. Lansing L100 Century loudspeaker, the consumer version of the 4310 studio monitor, became the largest selling loudspeaker model of any company in the Seventies and more than 125,000 pairs were sold. By the end of the decade, recording studios in the United States used more of JBL’s monitors than all other brands’ monitors combined. Due to the materials used, the L100 drivers are as good today as when they were produced...[/left]
[left](source)[/left]
עוד קצת על הרמקולים שלך - הם באמת משהו מיוחד!
[left]The James B. Lansing L100 Century loudspeaker, the consumer version of the 4310 studio monitor, became the largest selling loudspeaker model of any company in the Seventies and more than 125,000 pairs were sold. By the end of the decade, recording studios in the United States used more of JBL’s monitors than all other brands’ monitors combined. Due to the materials used, the L100 drivers are as good today as when they were produced...[/left]
[left](source)[/left]
- epony
- חבר במועדון 10K

שים לב שצריך מעמד יחסית גבוה לגודל של הרמקול מפני שהאלמנט התחתון מטפל בחלק לא קטן של המיד...giladl כתב:תודה על התשובות חברה![]()
יש לכם המלצות על מעמד ריצפתי שיכול לשאת אותם?...
אי לכך, מעמד נמוך יחסית, שהוא לרוב הסטנדרט לרמקולים בגודל הזה בהחלט עלול שלא להתאים במקרה של הרמקולים האלה.
נסה לדבר עם האנשים הטובים באומגה אודיו ולראות מה הם יכולים לעשות בשבילך. יש להם סטנד שהם מייצרים שיכול להתאים לך בול: http://www.omega-audio.co.il/product/66 ... 25260.aspx
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
רמקולים טובים מאוד ושווים שיפוץ! מהקלאסיקות של JBL.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- epony
- חבר במועדון 10K

לגבי הקרוסאובר קשה לדעת כי JBL לא פרסמו טווחי תדרים לרמקולים האלה בזמנו...
לפי הגודל של האלמנט הייתי אומר שאפשר לחיות בשלום עם חיתוך ב-80 הרץ כמו ברמקול גדול עם תקן THX, אבל אם אתה רוצה להיות בטוח אז אתה יכול לעשות אחד משני דברים:
א) לחבר את הרמקולים לרסיבר ולהריץ את הכיול האוטומטי (אודיסי) - בכל מקרה מומלץ לעשות זאת, ובפרט אם עשית זאת במקור כשחיברת את ה-KEF שלך...
ב) להגדיר את הקרוסאובר ידנית דרך ה-SETUP תוך כדי שמיעת מספר קטעים עם באסים (סרטים ומוזיקה) שאתה מכיר טוב, עד שתמצא את נקודת החיתוך המועדפת עליך...
לפי הגודל של האלמנט הייתי אומר שאפשר לחיות בשלום עם חיתוך ב-80 הרץ כמו ברמקול גדול עם תקן THX, אבל אם אתה רוצה להיות בטוח אז אתה יכול לעשות אחד משני דברים:
א) לחבר את הרמקולים לרסיבר ולהריץ את הכיול האוטומטי (אודיסי) - בכל מקרה מומלץ לעשות זאת, ובפרט אם עשית זאת במקור כשחיברת את ה-KEF שלך...
ב) להגדיר את הקרוסאובר ידנית דרך ה-SETUP תוך כדי שמיעת מספר קטעים עם באסים (סרטים ומוזיקה) שאתה מכיר טוב, עד שתמצא את נקודת החיתוך המועדפת עליך...
epony,
תודה על העזרה, אני אבדוק את זה.
לגבי האודיסי - הוא די זייף עם הכרוסאובר של ה -KEF...הוא הגדיר את החיתוך נמוך מידי - 80.
בסופו של דבר הגדרתי את החיתוך ידנית על 100 ואת ה-Sub על 120 וזה נשמע הכי נכון.
udii, תודה על הקישור
תודה על העזרה, אני אבדוק את זה.
לגבי האודיסי - הוא די זייף עם הכרוסאובר של ה -KEF...הוא הגדיר את החיתוך נמוך מידי - 80.
בסופו של דבר הגדרתי את החיתוך ידנית על 100 ואת ה-Sub על 120 וזה נשמע הכי נכון.
udii, תודה על הקישור
עידכון
או.קי,
חיברתי את הרמקולים, הגדרתי אותם כ-Front ואת ה-Kef כ-Front High.
הרצתי את האודיסי אשר נתן להם כרוסאובר נמוך- 70 וזה נראב לי הגיוני, בכל זאת יש להם וופרים של 12"
התוצאה נשמעת מצוין!
הצליל שלהם מדהים ומשפר פלאים את את החוויה הכללית - במוסיקה ובסרטים.
יש להם סוג של clarity בצליל שאני מאוד אוהב.
צפיתי אתמל בסרט "The Way Back" וחויית הסראונד היתה מצויינת.
לגבי הסטנדים לרמקולים - התקשרתי לאומגה אודיו ובדקתי מחירים, הטנד המתאים עולה 400 ש"ח (לזוג)
נשמע לכם סביר?
בכל אופן, תודה רבה על ההמלצות
חיברתי את הרמקולים, הגדרתי אותם כ-Front ואת ה-Kef כ-Front High.
הרצתי את האודיסי אשר נתן להם כרוסאובר נמוך- 70 וזה נראב לי הגיוני, בכל זאת יש להם וופרים של 12"
התוצאה נשמעת מצוין!
הצליל שלהם מדהים ומשפר פלאים את את החוויה הכללית - במוסיקה ובסרטים.
יש להם סוג של clarity בצליל שאני מאוד אוהב.
צפיתי אתמל בסרט "The Way Back" וחויית הסראונד היתה מצויינת.
לגבי הסטנדים לרמקולים - התקשרתי לאומגה אודיו ובדקתי מחירים, הטנד המתאים עולה 400 ש"ח (לזוג)
נשמע לכם סביר?
בכל אופן, תודה רבה על ההמלצות
- epony
- חבר במועדון 10K

תתחדש, תהנה, תמונות
נ.ב. 400 לזוג סטנדים זה בהחלט סביר. נסה לשים את הרמקולים על ערימת ספרים או משהו כדי להגביה אותם לגובה של "כמו סטנד" בשביל לראות אם ההשקעה משתלמת - עד כמה שאני מבין, זה ישפר משמעותית את החוויה שלך!
נ.ב. 400 לזוג סטנדים זה בהחלט סביר. נסה לשים את הרמקולים על ערימת ספרים או משהו כדי להגביה אותם לגובה של "כמו סטנד" בשביל לראות אם ההשקעה משתלמת - עד כמה שאני מבין, זה ישפר משמעותית את החוויה שלך!
התקשרתי כרגע להזמין את הסטנדים, לאחר שמדדתי את הרמקולים אתמול ומסתבר שהרמקולים גדולים מידי ואין להם סטנדים מתאימים...
אם מישהו מכיר פתרון אסטטי אחר בגובה של 40 ס"מ - אשמח לשמוע את דעתכם.
מידות הרמקול מצורפות.
תודה
אם מישהו מכיר פתרון אסטטי אחר בגובה של 40 ס"מ - אשמח לשמוע את דעתכם.
מידות הרמקול מצורפות.
תודה
-
- מידות הרמקול