שימוש ברמקולי סראונד קדמיים במקום אחוריים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
SARAS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
ברשותי רסיבר ישן יחסית של ימהה RXV4600 שאני די מרוצה ממנו למרות שאינו תומך בפורמטי האודיו החדישים ביותר.
רסיבר זה תומך ב-7 ערוצים.
שמתי לב שברסיברים החדשים של היום נוספו 2 ערוצי סראונד קדמיים לבמה הראשית.
שממוקמים מעל ומאחורי הרמקולים הראשיים הקדמיים.
כיום אני עובד בתצורת 5.1 ערוצים ושאלתי היא האם אני יכול לעבור לקונפיגורציית 7.1 ערוצים
ע"י הוספת 2 ערוצי סראונד קדמיים במקום 2 ערוצי הסראונד אחוריים הנוספים לרסיבר זה?
האם תתקבל אותה במה קדמית כמו ברסיברים החדשים?

אודה להערותכם / הארותכם בנושא.
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

בלי קשר לערוצי הסראונד האחורי שיש ל-4600, אתה יכול לחבר שני רמקולים למחברי קליפס שנושאים את הכותרת Presence/Zone 2.

חיבור רמקולים למחברי ה-Presence, יאפשר לך ליהנות מערוצי סראונד קדמי מהסוג שנקרא ברסיברים חדשים יותר Front Height. החיסרון הוא שאם משתמשים במחברים הנ:ל עבור ערוץ ה-Presence, אז אי אפשר להוציא אודיו לרמקולים ב-Zone 2...

עוד אינפורמציה אתה יכול למצוא במדריך של ה-4600, בעמ' 6-7 תחת הכותרת: 9Channel Output and Dialogue Lift...

SARAS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

epony
תודה רבה על ההסבר המעמיק
אין לי צורך ב-ZONE 2 לכן זה נראה פתרון טוב עבורי.
ה-4600 אם ככה למרות היותו רסיבר יחסית ישן , עדיין נותן לי אופציות נוספות בחיבורי ערוצים נוספים
זה מעודד.

שוב תודה.
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

yaronm37
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

שלום epony ו-SARAS, הבנתי שה-תוספת ל-9.1 הוא שני ערוצים נוספים שכפול הקדמיים.

קראתי באיזה מקום ברשת, שה-FRONT HIGHT מיועד יותר לקולנוע, וישנו מיקס בין הקדמיים ל-HIGHT וכי

הרסיבר יודע להוציא אינפורמציה מהערוצים הקדמיים ולשלוח ל-HIGHT וכך בעצם ישנה העצמה של החוויה

מקדימה. והפרדה והדגשה הרבה יותר טובה וכמובן תלת מימדית יותר.

עד כמה שאני יודע אפשרות ה"איזורים" היא יותר לשכפל את במת הסטיראו בחלל אחר שלא קשור למערכת

כמו שלט רחוק.

אני מאוד אשמח להסבר.. (f)

ירון מ.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אהלן ירון 8)

אתה פחות או יותר צודק... ערוץ ה-Front Height הוא ערוץ סראונד קדמי שנועד ליצור במה גבוהה ומלאה יותר (אפילו "תלת-מימדית", אם תרצה...)
יישומי Front Height לא בהכרח תופסים רק לק"ב. בהחלט ייתכן ותמצא שאתה מעדיף לשמוע גם מוזיקה מסויימת ככה (הופעות רוק למשל)...

מצ"ב לינק שמסביר את האלטרנטיבות ליישומי "סראונד קדמי": http://www.dolby.com/consumer/understan ... c-iiz.html.

בכל מקרה, מה שקורה ברסיברים רבים בדרג הביניים, הוא שבגלל שיקולי עלות, לא מוסיפים עוד ועוד מדברים לטובת יישומים "מתוחכמים" כמו Front Height ו-Zone 2, אלא פשוט מאפשרים לבחור את היישום המועדף עבוד המשתמש. במילים אחרות, ברסיבר כמו ה-608, אתה יכול לבחור אם אתה רוצה לייעד הגברה ל-Bi-Amp של הרמקולים הקדמיים או ל-Zone 2 או ל-Front Height, אבל לא להכל ביחד...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”