עזרה| כמה שאלות לגבי מערכת 5.1 והאקוסטיקה מבחינת תכנון וגם רעשים
שלום לכולם,
בקרוב אני עובר דירה והתחדשתי ברמקולים של לוג'יטק סדרה Z5500
רק לאחרונה התחלתי להתעמק בפורומים האלה, והבנתי שכנראה לקנות סט כזה, זה לא מקצועי במיוחד
אך אני לא מתחרט, אני חושב שבהתאם למחיר (1170) שקניתי אותם, אלה הרמקולים הכי טובים שאני יכול למצוא
(תקנו אותי אם אני טועה..?)
עכשיו כמה שאלות שמטרידות אותי..
קודם כל,, אני לא יודע איך לתלות אותם, אחרי שקראתי פה קצת, אומרים שהרמקול צריך להיות רחוק מהקיר
והסנטר אמור להיות מאחורי הקדמיים, ואלו דברים מאוד הגיוניים גם..
אך הרמקולים האלה מיועדים לתלייה..
ועכשיו באה השאלה שלי, האם עדיף לקנות מדפים כלשהם או פיתרון כלשהו אחר?
כי ברגע שאני תולה על הקיר, מתבטל המרחק מהקיר, מתבטל המרחק של הסנטר, ומתבטל הסיבוב של הרמקולים כלפי איזור הצפייה.
כך שאני קצת הסתבכתי, או שאולי במערכת מסוג כזה, אלו דברים לא ממש קריטיים?
עכשיו שאלה מבחינה יותר אקוסטית, החדר שלי יהיה למטה, סוג של חדר גדול..
שכולל בתוכו מדרגות ועלייה למעלה, ואז למעלה יש דלת..
כלומר הדלת היא בעצם למעלה לא למטה, מקווה שלא איבדתם אותי
וכבר לפני שעברנו לדירה, מטריד אותי שאני לא אוכל לשמוע מוזיקה כמו שצריך, או לראות סרטים באמצע הלילה.
עד עכשיו החדר שלי היה ממד, ולכן לא הרגשתי את הבעיות הללו, פשוט אטמתי את החדר ועשיתי מה שבאלי.
השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו כדי שלא יפריע להורים שלי למעלה?
משהו זול כמובן, אני יודע שככל שנשלם יותר כך התוצאה תיהיה יותר טובה
אבל חשבתי על אטימה כלשהי על הדלת עצמה או משהו כזה, אני לא באמת שומע פול ווליום.. סתם נהנה לשמוע טיפה חזק לפעמים, או לראות סרט באמצע הלילה עם החברה..
ושאלה אחרונה גם כן באותו נושא.. הגובה של התקרה בחדר הזה הוא נמוך מהסטנדרט..
הגובה של התקרה הוא 2.16
האם בגלל שהתקרה נמוכה האקוסטיקה לסרטים/מוזיקה פחות טובה?
מקווה שתוכלו לענות לי על הכל בלי לפספס דברים בדרך למרות שאני יודע שהעמסתי קצת חח
תודה ענקית מראש לעוזרים!!
בקרוב אני עובר דירה והתחדשתי ברמקולים של לוג'יטק סדרה Z5500
רק לאחרונה התחלתי להתעמק בפורומים האלה, והבנתי שכנראה לקנות סט כזה, זה לא מקצועי במיוחד
אך אני לא מתחרט, אני חושב שבהתאם למחיר (1170) שקניתי אותם, אלה הרמקולים הכי טובים שאני יכול למצוא
(תקנו אותי אם אני טועה..?)
עכשיו כמה שאלות שמטרידות אותי..
קודם כל,, אני לא יודע איך לתלות אותם, אחרי שקראתי פה קצת, אומרים שהרמקול צריך להיות רחוק מהקיר
והסנטר אמור להיות מאחורי הקדמיים, ואלו דברים מאוד הגיוניים גם..
אך הרמקולים האלה מיועדים לתלייה..
ועכשיו באה השאלה שלי, האם עדיף לקנות מדפים כלשהם או פיתרון כלשהו אחר?
כי ברגע שאני תולה על הקיר, מתבטל המרחק מהקיר, מתבטל המרחק של הסנטר, ומתבטל הסיבוב של הרמקולים כלפי איזור הצפייה.
כך שאני קצת הסתבכתי, או שאולי במערכת מסוג כזה, אלו דברים לא ממש קריטיים?
עכשיו שאלה מבחינה יותר אקוסטית, החדר שלי יהיה למטה, סוג של חדר גדול..
שכולל בתוכו מדרגות ועלייה למעלה, ואז למעלה יש דלת..
כלומר הדלת היא בעצם למעלה לא למטה, מקווה שלא איבדתם אותי
וכבר לפני שעברנו לדירה, מטריד אותי שאני לא אוכל לשמוע מוזיקה כמו שצריך, או לראות סרטים באמצע הלילה.
עד עכשיו החדר שלי היה ממד, ולכן לא הרגשתי את הבעיות הללו, פשוט אטמתי את החדר ועשיתי מה שבאלי.
השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו כדי שלא יפריע להורים שלי למעלה?
משהו זול כמובן, אני יודע שככל שנשלם יותר כך התוצאה תיהיה יותר טובה
אבל חשבתי על אטימה כלשהי על הדלת עצמה או משהו כזה, אני לא באמת שומע פול ווליום.. סתם נהנה לשמוע טיפה חזק לפעמים, או לראות סרט באמצע הלילה עם החברה..
ושאלה אחרונה גם כן באותו נושא.. הגובה של התקרה בחדר הזה הוא נמוך מהסטנדרט..
הגובה של התקרה הוא 2.16
האם בגלל שהתקרה נמוכה האקוסטיקה לסרטים/מוזיקה פחות טובה?
מקווה שתוכלו לענות לי על הכל בלי לפספס דברים בדרך למרות שאני יודע שהעמסתי קצת חח
תודה ענקית מראש לעוזרים!!
JEXY
לא חשבתי שיש צורך בכך בגלל שרוב השאלות כאן הן אקוסטיות, אבל בכל מקרה
הסט מחובר לכרטיס קול חיצוני בכבל קואקסיאלי, בעקיפין למחשב שלי.. מחשב נייח ורגיל..
גודל החדר אני יכול בערך להסביר בתקווה שתבינו.. החדר יותר גדול מחדרים רגילים..
לרוחב הוא בערך כמו חדר סטנדרטי.. ולאורך הוא כמעט כמו 2 חדרים.. אבל יש מדרגות ומקלחת וכו'..
המחשב והרמקולים יהיו לרוחב.. כלומר המרחק בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים יהיה קצר יותר מאשר האופציה השנייה
אז מבחינת מול הרמקולים, בגלל שהרוחב הוא די רגיל, אז זה יוצא רגיל כל המרחקים.. אבל כאילו מהצד החדר נמשך עוד הרבה יחסית.. ורק אז יש את המדרגות והעלייה למעלה בעצם.
לא חשבתי שיש צורך בכך בגלל שרוב השאלות כאן הן אקוסטיות, אבל בכל מקרה
הסט מחובר לכרטיס קול חיצוני בכבל קואקסיאלי, בעקיפין למחשב שלי.. מחשב נייח ורגיל..
גודל החדר אני יכול בערך להסביר בתקווה שתבינו.. החדר יותר גדול מחדרים רגילים..
לרוחב הוא בערך כמו חדר סטנדרטי.. ולאורך הוא כמעט כמו 2 חדרים.. אבל יש מדרגות ומקלחת וכו'..
המחשב והרמקולים יהיו לרוחב.. כלומר המרחק בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים יהיה קצר יותר מאשר האופציה השנייה
אז מבחינת מול הרמקולים, בגלל שהרוחב הוא די רגיל, אז זה יוצא רגיל כל המרחקים.. אבל כאילו מהצד החדר נמשך עוד הרבה יחסית.. ורק אז יש את המדרגות והעלייה למעלה בעצם.