תגובת yes לבקשתי למשרד התקשורת לציין שידורי SD בערוצי ה-HD
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
לפני זמן מה פניתי למשרד התקשורת בבקשה לחייב את yes לציין ב-EPG שידור שאינו native HD.
יש לציין שעשיתי את זה לפני שידעתי שבגירסא 263 נכללת אינדקציה חדשה הנקראת 'HD מותאם'
אינדקציה שכיום אין לה שום קשר למציאות, תכני HD מסומנים כ-HD מותאם וההפך.
היום קיבלתי תשובה ממשרד התקשורת שאותי ממש הרגיזה (ולא בגלל משרד התקשורת):
הנדון: ערוצי ה-HD
מאשרת בתודה קבלת פנייתך בנושא שבנדון ומתכבדת להשיבך כי:
המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין מפקחת על בעלי הרישיונות לשידורים רב ערוציים ומוודאת עמידתם בחוק התקשורת, בתקנות שהותקנו לפיו ובתנאי הרישיונות.
ערוצי ה-HD הינם ערוצים בתשלום נוסף וזאת לאור עלותם הגבוהה יחסית.
חברות הכבלים והלוויין רשאיות לגבות תשלום בעבור ערוצים אלה ובעבור ערוצים שאינם חלק מחבילת הבסיס הנמצאת בפיקוח המועצה.
מצ"ב תשובתה של חברת YES לפנייתך. מן התשובה עולה כי תכני ה-SD אינם משודרים בערוצי ה-HD.
באם יש ברשותך מידע על תוכניות אשר אינן משודרות ב-HD בערוצים אלה, אנא פנה אלי בשנית וציין את שם התוכנית והשעה בה שודרה.
אשמח לעמוד לרשותך בכל עת.
בכבוד רב,
מירב שטרוסברג-אלקבץ
מנהלת תחום הגנה על הצרכן
אציין שלא קיבלתי, מניח שבטעות, את התגובה של yes מצורפת לדואר.
רוצים לעזור לי להכין רשימה?
אני אתחיל:
*הסמויה
*ג'יי לנו
יש לציין שעשיתי את זה לפני שידעתי שבגירסא 263 נכללת אינדקציה חדשה הנקראת 'HD מותאם'
המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין מפקחת על בעלי הרישיונות לשידורים רב ערוציים ומוודאת עמידתם בחוק התקשורת, בתקנות שהותקנו לפיו ובתנאי הרישיונות.
חברות הכבלים והלוויין רשאיות לגבות תשלום בעבור ערוצים אלה ובעבור ערוצים שאינם חלק מחבילת הבסיס הנמצאת בפיקוח המועצה.
מצ"ב תשובתה של חברת YES לפנייתך. מן התשובה עולה כי תכני ה-SD אינם משודרים בערוצי ה-HD.
באם יש ברשותך מידע על תוכניות אשר אינן משודרות ב-HD בערוצים אלה, אנא פנה אלי בשנית וציין את שם התוכנית והשעה בה שודרה.
בכבוד רב,
מירב שטרוסברג-אלקבץ
מנהלת תחום הגנה על הצרכן
אני אתחיל:
*הסמויה
*ג'יי לנו
לדעתי הצנועה מיותר לחלוטין .Mistoffelees כתב:לפני זמן מה פניתי למשרד התקשורת בבקשה לחייב את yes לציין ב-EPG שידור שאינו native HD.
בכבוד רב,
מירב שטרוסברג-אלקבץ
מנהלת תחום הגנה על הצרכן
אני אתחיל:
*הסמויה
*ג'יי לנו...
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

כי?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אז מה שרוב העולם מצלם בHD ,החברות האלו לא אוהבות לבזבז הרבה כסף בשביל תכני HD יקרים ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

NEW_WAVE,
אולי לא הבנת את מהות התלונה שלי.
אין לי בעיה עם זה שמשודר תוכן SD בערוץ HD, אני רק חושב שזה צריך להיות מסומן כראוי בצורה שקופה.
ידוע לי שלא כל התוכן קיים ב-HD (הסמויה הופקה ב-SD) ואני אפילו לא מצפה שיקנו פרקים שיושבים להם במחסנים מחדש.
העובדה ש-yes הכחישו את הנושא מחפירה.
אולי לא הבנת את מהות התלונה שלי.
אין לי בעיה עם זה שמשודר תוכן SD בערוץ HD, אני רק חושב שזה צריך להיות מסומן כראוי בצורה שקופה.
ידוע לי שלא כל התוכן קיים ב-HD (הסמויה הופקה ב-SD) ואני אפילו לא מצפה שיקנו פרקים שיושבים להם במחסנים מחדש.
העובדה ש-yes הכחישו את הנושא מחפירה.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
עדיף שתוכניות כמו ג'יי לנו למשל, לא יטרחו אפילו להראות בערוץ HD כי זה נראה זוועה.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
למרות שאני מנותק מYES ובכלל אין לי מסך HD אני חושב שהדרישה של מסיטו היא הגיונית,
ורצויה הרבה יותר אפילו מהדרישה המטופשת לציון "צילום חובבים" על חלק מהחומרים המשודרים בSD .
ורצויה הרבה יותר אפילו מהדרישה המטופשת לציון "צילום חובבים" על חלק מהחומרים המשודרים בSD .
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

אני מעדיף את המצב הקיים שבו לו"ז ערוצי ה-SD זהה לערוצי ה-HD.
אני דווקא לא חושב שאיכות התמונה בג'יי לנו כ"כ גרועה.
אני דווקא לא חושב שאיכות התמונה בג'יי לנו כ"כ גרועה.
סביר להניח שאין למשרד התקשורת בכלל מושג מה ההבדל בין true HD ל upscale.UserName כתב:אני חושב שכולכם מתעלמים מהעובדה שמשרד התקשורת בכלל לא מודע לכך שיש תכני SD בHD....
מבחינתם, אם משהו משודר ברזולוציה של 1080 שורות זה שידור HD ולא חשוב להם שהתוכן עצמו זה upscale מ- SD.
אני בספק אם יש איזה תקן רשמי שלפיו אפשר לקבוע ש upscale זה לא HD ....
כמובן שעבור YES זה אחלה שיטה לטעון שהכל משודר ב- HD, סה"כ הם לא משקרים - הם רק אומרים חצי אמת (שזה גרוע יותר משקר, אבל כנראה חוקי).
לכן, מה שצריך לבקש ממשרד התקשורת זה שיהיה ציון האם התוכנית המשודרת היא HD במקור - או שידרוג מ- SD - בדיוק כמו שביורוספורט מופעי הכיתוב Native HD. כאן כבר YES לא יוכלו להפיץ חצאי אמיתות ולטעון שהתוכניות שלהם הן כולם HD במקור.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
ביורוספורט זה רק אם צופים בערוץ, כרגע יס פועלים לעשות מה שעושים גם באמריקה - לסמן בEPG אם זה HD אמיתי או לא, כפי שזה נראה כרגע זה עדיין בניסויים.bporat כתב:סביר להניח שאין למשרד התקשורת בכלל מושג מה ההבדל בין true HD ל upscale.UserName כתב:אני חושב שכולכם מתעלמים מהעובדה שמשרד התקשורת בכלל לא מודע לכך שיש תכני SD בHD....
מבחינתם, אם משהו משודר ברזולוציה של 1080 שורות זה שידור HD ולא חשוב להם שהתוכן עצמו זה upscale מ- SD.
אני בספק אם יש איזה תקן רשמי שלפיו אפשר לקבוע ש upscale זה לא HD ....
כמובן שעבור YES זה אחלה שיטה לטעון שהכל משודר ב- HD, סה"כ הם לא משקרים - הם רק אומרים חצי אמת (שזה גרוע יותר משקר, אבל כנראה חוקי).
לכן, מה שצריך לבקש ממשרד התקשורת זה שיהיה ציון האם התוכנית המשודרת היא HD במקור - או שידרוג מ- SD - בדיוק כמו שביורוספורט מופעי הכיתוב Native HD. כאן כבר YES לא יוכלו להפיץ חצאי אמיתות ולטעון שהתוכניות שלהם הן כולם HD במקור....