Com.vention 2011: כחלון, שיפור תשתית ישפר את הספקת התוכן בישראל

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

שר התקשורת טוען שהספקת תשתית אינטרנט טובה יותר תגרום לתעשיית התוכן בישראל לפרוח. הכלי יהיה תשתית אינטרנט עם סיבים (חברת החשמל). השיפור יהיה בעיקר לפריפריה שבה תשתיות האינטרנט הקיימות חלשות במיוחד.

חברות סלולר יכנסו לבעיה עם העברת שיחות ברשת. לדברי כחלון הרגולטור ימנע מחברות הסלולר מחסימת הרשת לשיחות כאלה. ניוטרליות ברשת חשוב מאוד לשר והוא יאכוף זאת גם בנייח וגם בנייד.

כחלון רוצה שרשות תקשורת מסודרת תטפל בתחומי משרד התקשורת. כחלון מקווה שהעובדה שהוא כעת גם שר רווחה לא יקשה על פעולותיו כשר תקשורת.

היה חסר לי דיבור על הוזלה ושיפור תשתיות האינטרנט.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אני מאוד בעד. אבל אני חושב שלפני שמכניסים ספק נוסף צריך לעשות חושבים כמו שצריך כדי לראות אם לא הגיע הזמן לבטל את החלוקה המלאכותית בין ספקי תשתית לספקי תוכן. כרגע החלוקה הזו לא בדיוק מיטיבה איתנו הלקוחות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

רון איילון, מנכל יס: אנחנו נכשלנו לספק תוכן לשני מיליון תושבי מיעוטין.

הרצל עוזר, מנכל הוט: יס והוט מפסידים כסף והמצב שונה ממצב הסלולר ולכן אין מקום לרפורמה בתחום הטלויזיה הרב ערוצית. בתחום הטלפוניה, יש יותר מדי מתחרים וגם שם אף אחד לא מרוויח כסף. האינטרנט המהיר בישראל חלש והממוצע הוא 4 מגה. המאה מגה יקר, הוא מודה, אבל השימושים באינטרנט לא דורשים 100 מגה וזו הסיבה שאנשים לא מדרגים. אנשים לא מרגישים את הצורך לשדרג לטענתו, למרות שמחיר השדרוג ל 5 מגה הוא 20₪...

אילן ישועה, מנכל וואלה: בסינגפור הגיעו למה שיש לנו לפני 15 שנה. התשתיות ביראל מונעות כניסה של ott מגופי תוכן חדשים.

הרצל עוזר ורון איילון: מה שנדרש מ ott (טלויזיה מעל האינטרנט) דורש 2.5 מגה או 600 קילוביט לשניה עם adaptive streaming לאייפד.

הערה שלי: מה זה אומר, שזה מספיק?!

מודי פרידמן (ערוצי הספורט והילדים): כל עוד התשתית תחסום אותנו נשאר עם הוט ויס. גודל האוכלוסיה והעובדה שמדברים כאן בעברית מייקר את ההפקות מאוד וזה חסם גדול. יש לנו שני לקוחות: הוט ויס ואנחנו בוחנים את העולמות הבאים. לא ברור לנו המודל הכלכלי של העולם הזה ועולם הפרסום לא יצליח לתמוך בכל התוכן הזה בחינם. אנחנו גם זקוקים להגנות שלא יצרכו תוכן ישיר מחו״ל...

אילן שילוח, מנכל מקאן אריקסון: 99% של התוכן במוזיקה גנובה בגלל מהלכי אפל (לא משנה שתעשיית המוזיקה עושה יותר כסף היום?!). בטלויזיה, התעשיה לא תעמוד בזה. עלות הייצור של תוכן איכותי דורש מודל עסקי ברור יותר. הפרסום לא יהיה פיתרון, יהיה פרסום בכבלים ובלווין אבל זה לא יפתור את הבעיה. כלומר שירותי מנוי ימשיכו לשלוט לטעמו.

ניר למפרט, מנכל דפי זהב: הצונמי בדרך, המודל העסקי של כל ספקי התוכן כבר התחיל וכולם צריכים להתכונן לכך. 66% מהכנסות דפי זהב באינטרנט ואנחנו ערוכים למעבר של 100% למקור תוכן באינטרנט. הצונמי הזה יגיע מהר וחזק ויגיע לכולם (יס, הוט, בזק, וכו׳). גורמים כמו יוטיוב לוקחים תקציי פרסום וחברות כמוהן בהחלט יסכנו את הוט ויס. לטענתו אין תחליף למקומיות (לוקאליזציה). למרות התחזקות השחקנים הבינלאומיים מרחיבים את המודל וזה הזדמנות עסקית ענקית לשחקנים מקומיים.

נגה רובינשטיין, משרד התקשורת: המהלך של יס במעבר לאינטרנט מוכיח שיש בהחלט מקום ודרך לעשות זאת. הפרת זכויות יוצרים, בעיקר בגלל תוכן מקומי שמועתק, זה סכנה גדולה. העובדה שיס והוט קשורים לתשתית גורמת לכך שלא מספיק תשומת לב מושקע מצידם על הגנה על התוכן ופרסום בנושא. המודל של הפרדת תשתית מתוכן לא הוכיח את עצמו ונכשל. הסדרת התוכן באינטרנט שמור כיום רק בתחום האזרחי (זכויות קניין רוחני) וזה נעשה ברכות, אבל זה לא מה שמטריד כיום את הרגולטור... הגנה על ילדים דורש תשומת לב והפקות מקור דורשים מודל חדש - זה מודל שונה ולכן נדרשת רגולציה אחרת לתוכן אינטרנט. הרגולטור עדיין לא קבע עמדה מסודרת בנושא.

הרצל עוזר: חוסר הרגולציה מגוחך, אפשר לשדר פורנו ופרסום ללא מגבלה. חברה כלשהי יכולה להתחיל לשדר דרך האינטרנט ללא מגבלות בעוד שאנחנו כפופים תחת רגולטור.

רון איילון: הרגולטור צריך לצמצם סמכויות ולהשוות בין האינטרנט לבין חברות רב-הערוצים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לטענת מודי: הרגולטור מונע התאחדות של החברות נגד תופעת הפיראטיות.

נגה: 160-180אלף לקוחות ב dtt והמערך המעובה ישפר זאת.

אילן שילוח: ה dtt סכנה קיומית להוט ויס בטווח הארוך.

נגה: עיבוי השידורים יהיה איטי גם בכדי לא לפגוע בגופים המשדרים אבל זה הכרחי לחיזוק התחרות.

אילן שילוח: שחקני הפקת התוכן והמשדרים פושטת רגל, הגברת התחרות יכולה להרוס את האיכות של מה שמשודר וקל להרוס יותר מאשר לבנות.

אילן ישועה: השינויים הללו והכניסה של שחקנים בינלאומיים זו הזדמנות גדולה וואלה נמצאת במקום טוב. מה שקורה היום זה שידור חוזר של מה שקרה בעולם המוזיקה ועיתונות. האינטרנט בהחלט מוריד ערך ומוזיל. הפיצוץ הגדול יקרה כשבסלון יתחברו לענן, צריך להתכונן לזה. הדרך לצמוח הוא בתחכום וביצירת ערך חדש - פייסבוק משפר לנו את הכניסות למשל.

האם יס וואלה יתחרו בעוד כמה שנים? כנראה שהם יהיו במקום דומה והתכנים שיצרכו יהיו לא רק ״גן סגור״ אלא מגוון רחב יותר של תכנים ממקורות שונים.

לפי וואלה, הם עושים יותר כסף ליוניק מפייסבוק ביחס של אחד ל-10. לכן הוא טוען שהאינטרנט רק בהתחלה ושפייסבוק עדיין חא מייצרים את הערך שהם יכולים (לפחות בפרסום) בהשוואה לגוגל, aol ודומיהם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”