המערכת (לא) של תומר - מחשבות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני חושב שהדבר המעניין הוא דווקא הנסיון על סמך מה שרואים ושומעים במקומות כאלה בדיוק.
כמה מסעדות שהייתי בהן הגדירו עבורי מחדש את הטעם שלי במזון. אותו דבר בתחום הקולנוע הביתי. החשיפה למערכות HIGH END גירו בי את היצר שמראש היה בי.
מצד שני, יש תחומים שאני נהנה בהם אבל לא מבין את הפואנטה. במסך יקר אני יכול להשקיע (ועשיתי זאת כשפלאזמה היתה גרועה בהרבה מהיום, אבל יקרה באופן קיצוני...) ברכיבי אודיו, אני מתקשה הרבה יותר למצוא את התירוץ הנדרש אלא אם כן יש לזה השלכה משמעותית על הוידאו (למשל LIPSYNC DELAY).
כמה מסעדות שהייתי בהן הגדירו עבורי מחדש את הטעם שלי במזון. אותו דבר בתחום הקולנוע הביתי. החשיפה למערכות HIGH END גירו בי את היצר שמראש היה בי.
מצד שני, יש תחומים שאני נהנה בהם אבל לא מבין את הפואנטה. במסך יקר אני יכול להשקיע (ועשיתי זאת כשפלאזמה היתה גרועה בהרבה מהיום, אבל יקרה באופן קיצוני...) ברכיבי אודיו, אני מתקשה הרבה יותר למצוא את התירוץ הנדרש אלא אם כן יש לזה השלכה משמעותית על הוידאו (למשל LIPSYNC DELAY).
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
Re: המלך בנסיך הקטן אומר שצריך לנצל בכל אחד מה שהוא יכול לתת
<נמחק על ידי עפר לאור: אבקש להתמקד בנושא ולא לגלוש לסכסוכים אישיים>
-
shmulik509
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
בואו נעבור לדיון על קליטת מוזיקה
האם גם במוזיקה אין צורך בהכנה ולימוד ומספיקה החוויה השורשית (כמו שחלק טענו לגבי אוכל)? האם הדיוט (כמוני, שלא זוכר אפילו איך קוראים תווים למרות שניגן בילדותו) אבל מקשיב הרבה, ממצא את כל פוטנציאל ההנאה ממוזיקה?
האם נתונים כמו שמות הנגנים וההיסטוריה שלהם, הבנת מבנה היצירה והסיגנון, או ניתוח מעמיק של הסרט ומה שעומד מאחוריו משפרים את החוויה?
האם ניתן ללמד מישהו אחר איך להנות ממוזיקה?
מצד שני, האם ידע יכול להפריע (חוסר יכולת להנות ממשהו פשוט)?
עופר - אם היית עובר הכנה לפני שהלכת לאותן מסעדות - נניח שהשף היה מסביר לך מה רצה להשיג כשיצר את המנה - האם זה היה מעצים את החוויה (או אולי פוגם).
האם נתונים כמו שמות הנגנים וההיסטוריה שלהם, הבנת מבנה היצירה והסיגנון, או ניתוח מעמיק של הסרט ומה שעומד מאחוריו משפרים את החוויה?
האם ניתן ללמד מישהו אחר איך להנות ממוזיקה?
מצד שני, האם ידע יכול להפריע (חוסר יכולת להנות ממשהו פשוט)?
עופר - אם היית עובר הכנה לפני שהלכת לאותן מסעדות - נניח שהשף היה מסביר לך מה רצה להשיג כשיצר את המנה - האם זה היה מעצים את החוויה (או אולי פוגם).
למציאות יש הרבה יותר דמיון מאשר לנו.
עופר,oferlaor כתב:אני חושב שהדבר המעניין הוא דווקא הנסיון על סמך מה שרואים ושומעים במקומות כאלה בדיוק.
מצד שני, יש תחומים שאני נהנה בהם אבל לא מבין את הפואנטה. במסך יקר אני יכול להשקיע (ועשיתי זאת כשפלאזמה היתה גרועה בהרבה מהיום, אבל יקרה באופן קיצוני...) ברכיבי אודיו, אני מתקשה הרבה יותר למצוא את התירוץ הנדרש אלא אם כן יש לזה השלכה משמעותית על הוידאו (למשל LIPSYNC DELAY)....
אני הפוך ממך וקיצוני יותר. רכשתי כבל רמקולים שעלותו $13K. לא היתי מוכן לרכוש רובי במחיר נמוך יותר. היתי בהדגמה אצל רן מויאל, התמונה מדהימה. פשוט לא מדבר אלי.
תומר
הייתי מחלק את זה לשתי סוגי חוויות
1- חוויה ראשונית של מי שאינו מכיר ואינו מבין ונתקל ברושם ראשוני עוצר נשימה...
2- חוויה המשכית של מי ששמע ציודים מכיר אותם וחושב שסימן את קצה יכולות הסאונד ופתאום הוא נחשף ליכולות חדשות ולסאונד שמגדיר מחדש את גבולות החוויה.
לשתי סוגי החוויות קסם ועוצמה משלהם.
ישראל
1- חוויה ראשונית של מי שאינו מכיר ואינו מבין ונתקל ברושם ראשוני עוצר נשימה...
2- חוויה המשכית של מי ששמע ציודים מכיר אותם וחושב שסימן את קצה יכולות הסאונד ופתאום הוא נחשף ליכולות חדשות ולסאונד שמגדיר מחדש את גבולות החוויה.
לשתי סוגי החוויות קסם ועוצמה משלהם.
ישראל
- oferlaor
- מנהל

שמוליק,
אפשר לתת דוגמא ספציפית.
ביפן לימדו אותי לאכול מנה שהולכת כנגד לתפיסה שלי של ארוחה... הרעיון הוא לתת עשרות מנות פיצפוניות שכל אחת מהן היא עבודת אומנות של טעם, צורה, ריח וצבע. האוכל מועבר לאט לאט בכדי לאפשר לעשות דיון מקצועי או ארוחת עסקים ללא עומס של אוכל "כבד" שמונע ממך לתפקד מוחית לאורך הארוחה ואחריה (ע"ע ארוחת סטייק + תפו"א ממוצעת).
אני מבטיח לך שהייתי נהיה מאוד מתוסכל אם לא היו נותנים לי הסבר מלא על הרקע של הארוחה. מאוד נהנתי מזה, אבל אני מעריך שאם זה היה פשוט קופץ לי במקרה (בלי שאני יודע למה אני נכנס בדיוק) אז הייתי מאוד מרוגז ורעב...
מבחינת מקבילת הסאונד. שמעתי רמקולים מאוד מאוד מאוד יקרים. זה לא עשה לי חשק בהכרח. נהנתי מאוד מהצורה של הרמקולים ומה ששמעתי, אבל במקרים רבים הפירוט היה עבורי חד מדי (אני אישית מעדיף דווקא שלא לשמוע את הנגן מנפנף את שערו לאחור, נושם או שורט את הגוף של הגיטרה). זה כמובן רק אני, ומצד שני הייתי מאוד רוצה להשקיע במסך שיתן לי חוויה טובה יותר ויזואלית...
אפשר לתת דוגמא ספציפית.
ביפן לימדו אותי לאכול מנה שהולכת כנגד לתפיסה שלי של ארוחה... הרעיון הוא לתת עשרות מנות פיצפוניות שכל אחת מהן היא עבודת אומנות של טעם, צורה, ריח וצבע. האוכל מועבר לאט לאט בכדי לאפשר לעשות דיון מקצועי או ארוחת עסקים ללא עומס של אוכל "כבד" שמונע ממך לתפקד מוחית לאורך הארוחה ואחריה (ע"ע ארוחת סטייק + תפו"א ממוצעת).
אני מבטיח לך שהייתי נהיה מאוד מתוסכל אם לא היו נותנים לי הסבר מלא על הרקע של הארוחה. מאוד נהנתי מזה, אבל אני מעריך שאם זה היה פשוט קופץ לי במקרה (בלי שאני יודע למה אני נכנס בדיוק) אז הייתי מאוד מרוגז ורעב...
מבחינת מקבילת הסאונד. שמעתי רמקולים מאוד מאוד מאוד יקרים. זה לא עשה לי חשק בהכרח. נהנתי מאוד מהצורה של הרמקולים ומה ששמעתי, אבל במקרים רבים הפירוט היה עבורי חד מדי (אני אישית מעדיף דווקא שלא לשמוע את הנגן מנפנף את שערו לאחור, נושם או שורט את הגוף של הגיטרה). זה כמובן רק אני, ומצד שני הייתי מאוד רוצה להשקיע במסך שיתן לי חוויה טובה יותר ויזואלית...
Re: המלך בנסיך הקטן אומר שצריך לנצל בכל אחד מה שהוא יכול לתת
תומרצין כתב:nvinyl66 כתב:בניגוד להרבה אחרים, לא עסקתי באם מה שכתבת היה אמיתי, ולא עסקתי במתן עצות לגבי מה שעשית. בירכתי אותך בלבביות ובשימחה והשתדלתי מאוד שלא לכתוב דבר ציני שהיה עשוי אולי לפגום בברכות שקיבלת.shmulik509 כתב:ולא מה שאינו יכול (טוב, זו יותר פרשנות שלי המותאמת למקרה מאשר ציטוט).quote]
נועם 66,
לפי הכתיבה שלך, ברור לכולם שהרגיז אותך ש-ע-ב-ד-ו ע-ל-י-ך ושאתה לא יודע לכבוש את כעסך ולשלוט בעצמך.
דבר נוסף, אתה יכול להתעלם מהשאלות/נושאים חדשות שאני מעלה. כן. פשוט לא להגיב.
תומר...
אני מסכים איתך שהרגזת אותי. אבל בפירוש לא הרגיז אותי שעבדת עלי או על אחרים. הרגיז אותי שבמשך כל השבועות האחרונים, אתה לא מפסיק להפגיז פה את הפורום בכל מיני שאלות טריויה, ואינך מסביר אפילו מדוע. ויותר מכל- הרגיז אותי סגנון התגובה שלך לישראל אחרי שעשית את זה. באשר לכעסי ואפשרות כבישת הכעס שלי- זה זכותך לאמר זאת, אבל זה בהחלט עדיף בעיני ממתיחה קלושה, שאחריה הערה צינית כלפי מישהו שהעיר על כך, מיון "איום" מעורר רחמים לאחריו ולאחר מכן, כשקיבלת ביקורת, שתיקה ארוכה.
ובאשר לשרשורים שלך והאפשרות לתגובה או לא, תרשה לי לקבוע מתי אני אעשה זה. אם אחשוב שאתה כותב מלל שאין בו פואנטה (ואגב טרם הבנתי את פשר המתיחה הזו) ארשה לעצמי לכתוב זאת.
שיהיה לך ולנו שבוע טוב, ואני מאחל לך, שיום אחד תצטלם ליד האלקסנדריה שלך.
את השורה האחרונה כתבתי מכל הלב, ולא בציניות.
שלך,
נועם......
נועם
עופרoferlaor כתב:נועם,
אבל דווקא הנושא שאתה בחרת לענות עליו נלעס עד מוות. כמו שאמרתי, אני מעוניין שנתקדם הלאה ושלא נתעקש לחזור על כך שוב ושוב....
מבחינתי הנושא סגור, גם אם יהיו תגובות נוספות למה שכתבתי.
נועם
- oferlaor
- מנהל

נועם,nvinyl66 כתב:עופרoferlaor כתב:נועם,
אבל דווקא הנושא שאתה בחרת לענות עליו נלעס עד מוות. כמו שאמרתי, אני מעוניין שנתקדם הלאה ושלא נתעקש לחזור על כך שוב ושוב....
מבחינתי הנושא סגור, גם אם יהיו תגובות נוספות למה שכתבתי....
אם אתה נזכר בעוד משהו, אתה יכול לערוך את ההודעה ולהוסיף אותה לקודמת. תבדוק כמה פעמים נזכרת לפתע בעוד משהוא "חשוב" וכמה פעמים יש שתי הודעות שלך ברצף.
O.K אז הודת שהמתיחה הרגיזה אותך והכעס הוא הסיבה לביקורת עלי. אחרים לקחו את העניין יותר בספורטיביות ממך.
לגבי השאלות שלי...והנושאים שאני מעלה בפורום, כנראה שאתה כמעט היחיד שמתלונן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=13481
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=13484
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=13408
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=12838
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=13217
אם יתברר שטעיתי, אני מוכן להתאדות מפורום אודיו.
תומר
נערך לאחרונה על ידי tomertsin ב 20/05/2006 21:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

אני סוגר את השרשור הזה שנית (כנראה סופית).
חבל שאנחנו דנים שוב ושוב באותו נושא. לדעתי זה עצוב מאוד, דווקא היה כאן דיון פורה שהופסק באיבו.
חבל שאנחנו דנים שוב ושוב באותו נושא. לדעתי זה עצוב מאוד, דווקא היה כאן דיון פורה שהופסק באיבו.
- oferlaor
- מנהל

נסיון פתיחת שרשור אחרונה בהחלט
אם אנשים עונים לעניין ולא עושים עליהום, אז אין לי בעיה.
דווקא השרשור הזה נראה לי המעניין מכולם ואני מקווה שאנשים יתייחסו לתוכנו ולא נחזור שוב לסיפור של תומר. אם יש אפילו שביב של חזרה על מה שהיה, אני מעלים את השרשור הזה לחלוטין.
קחו נשימה עמוקה, תכניסו דקה את הראש לפריזר, ותספרו עד 10 לפני שאתם לוחצים על שליחת תגובה.
דווקא השרשור הזה נראה לי המעניין מכולם ואני מקווה שאנשים יתייחסו לתוכנו ולא נחזור שוב לסיפור של תומר. אם יש אפילו שביב של חזרה על מה שהיה, אני מעלים את השרשור הזה לחלוטין.
קחו נשימה עמוקה, תכניסו דקה את הראש לפריזר, ותספרו עד 10 לפני שאתם לוחצים על שליחת תגובה.