רעשים מתקליט נקי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
td פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

קניתי שלשום תקליט יקר לליבי, אהוד בנאי - קרוב. התקליט נראה במצב חדש ואין עליו אפילו שריטה
קלה שבקלות, פשוט נקי לחלוטין ונראה שלא נוגן מעולם. אך למרות מצבו ישנם המון רעשי רקע (פצפוצים), וישנם
שירים שממש לא נעים לשמוע. לפני שאני מנסה לנקות אותו חשבתי שאולי תהיה לכם עצה מה ניתן לעשות.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אם אתה בטוח שהבעיה בתקליט (לא במחט, למשל) ושהוא כן נקי ומבריק ללא שריטות, אפילו שריטות הרוחב המיקרוסקופיות שנוצרות לאחר שימוש רב, אז ייתכן שההסבר נעוץ בהדפסה הישראלית שאיכותה תמיד היתה ירודה יותר או פחות.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

איכשהוא הדפסות כחול לבן אף פעם לא יצאו מוצלחות :(

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

זה שהוא נראה נקי מבחוץ לא מחייב הרבה יכול להיות הוא היה מלוכלך ועשו לו איזה נקיון חיצוני ועדיין החריצים נשארו מלוכלכים . תנגן אותו כמה פעמים רוב הסכויים שהמצב ישתפר .
כמו שאמר פעם אייל פור ניגון הוא ניקוי לא רע לתקליט .
אבל אם החריצים הרוסים לא יעזור כלום

td פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

זה לא רק שהוא נקי אלה גם אין עליו שריטונת אחת אפילו.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #6 

בסדר אבל יכול להיות שהיה מלולכלך , ועשו לו רק ניקוי חיצוני ועדיין החריצים מלוכלכים

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

בדוק את מצב המחט ובדוק את המצב בניגון תקליט אחר.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #8 

yairf כתב:איכשהוא הדפסות כחול לבן אף פעם לא יצאו מוצלחות :(
...
לא היתי ממהר להאשים את ההדפסה, בדקתי את העותק שלי לתקליט הזה אצלי והוא נשמע טוב מאוד

אני מבין את הבסיס להאשמה של ההדפסות הישראליות (יש לי מספר תקליטים שהודפסו בארץ לעומת הדפסות חו"ל...) אבל כנראה לא נכון למקרה זה

ירון

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

a_yaron כתב:
yairf כתב:אני מבין את הבסיס להאשמה של ההדפסות הישראליות (יש לי מספר תקליטים שהודפסו בארץ לעומת הדפסות חו"ל...) אבל כנראה לא נכון למקרה זה

ירון
...
אני קניתי תקליטים עוד לפני שהתחילו עם הCD , וגם כעשור אחריו (עד שהטכנולוגיה לא היגיעה לבשלות לא הסכמתי להכניס אותה הבייתה :lol: ), לא היה מקרה אחד ויחיד שתקליט תוצרת הארץ לא נשמע רע יחסית לתוצרת חוץ
...

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #10 

truejoker כתב:
a_yaron כתב:
yairf כתב:אני מבין את הבסיס להאשמה של ההדפסות הישראליות (יש לי מספר תקליטים שהודפסו בארץ לעומת הדפסות חו"ל...) אבל כנראה לא נכון למקרה זה

ירון
...
אני קניתי תקליטים עוד לפני שהתחילו עם הCD , וגם כעשור אחריו (עד שהטכנולוגיה לא היגיעה לבשלות לא הסכמתי להכניס אותה הבייתה :lol: ), לא היה מקרה אחד ויחיד שתקליט תוצרת הארץ לא נשמע רע יחסית לתוצרת חוץ
...
אנחנו בתחרות מי יותר זקן ??

את התקליט הזה רכשתי חדש מהחנות..... בשנה שהוא יצא (89 אם אני לא טועה)
כן רכשתי תקליטים גם לפני (לפחות 12 שנה לפני ) וכולם עדין אצלי ומנגנים

יש לי תקליטים טובים תוצרת הארץ וגם תוצרת חוץ ויש לי תקליטים רעים תוצרת הארץ וגם תוצרת חוץ...

נושא השרשור היה התקליט הספציפי הזה ולא לא מודפס רע ובטח ללא "המון רעשי רקע (פצפוצים) "

ירון
...

יקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
קיבל תודות: 8 פעמים

ספציפית התקליט הזה!

שליחה #11 

במקרה מוזר, אני רכשתי את התקליט הזה כשהוא יצא... המון שנים אחורה, לא זוכר. חדש. מהחנות. אני זוכר שהוא נשמע נורא - מלא פצפוצים וכאילו הוא מלוכלך לחלוטין! כל התקליטים האחרים שקניתי לא נשמעו כך.

כבר שנים מאז שזרקתי אותו, אבל אולי במקרה, היתה הדפסה גרועה. אני האחרון שאגיד אם הדפסות תוצרת הארץ הן טובות או רעות. רק שאת התקליט הספציפי הזה רכשתי דפוק כמה שנים טובות אחורה....

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

זה מה שיוצא כשמדפיסים תקליטים במקום שנראה כמו מוסך מלא אבק. וזה יכול לקרות אם ישנם פראיירים כמונו שקנו תקליטים כאלה. אבל נתקלתי גם בהדפסות חוץ עלובות למדי.
מי שמספק עטיפת תקליט בשקית ניילון של סופרמרקט ועטיפה חיצונית מבריסטול דק עם הדפסת תמונה רפרודוקציה יד שביעית מסוגל להדפיס תקליטים מלאים בפיצפוצים עם אותו סטאמפר 100,000 פעם על ויניל ממוחזר 17 פעם. וזה היה קיים רק במדינות עולם שלישי ובארץ.

בחלום הכי רטוב של חברות התקליטים בארץ הם לא היו מסוגלים להגיע לרמות של תקליטים כמו ERATO או DECCA. פשוט לא עסקו בזה אנש'ים מקצועיים ואם הם כן היו מקצועיים אז בושה שנתנו לתוצרת כזאת לצאת תחת ידם. בשני המקרים הם יוצאים "פארש". בעל מקצוע שמכבד את המקצוע לא מתפשר על איכות, חאפער כן.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

(Y)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

רציתי להוסיף עוד פרט נחמד בהקשר לחברות התקליטים והפצתם לחנויות.
במו עיני ראיתי את הפורד טרנזיטים (או הטנדרים האחרים) חונים שעות בשמש הקיץ הישראלי לפני, תוך כדי ואחרי פריקת סחורה לחנויות. והשמש עושה טוב לתקליטים? החום בתוך הרכב בטח לא מיטיב עם הויניל ומעוות את החריצים על התקליט. אבל מי שמספק ניילון של סופרמרקט ובריסטול דק כעטיפה לתקליט בטח יתקמצן על מכונית הפצה ממוזגת.
החאפעריות ויהיה בסדר - הפראיירים לא מתים רק מתחלפים. האמת, באותם ימים לא היו לנו הרבה אופציות רכישה כי כותרים מחו"ל היו כאן די במשורה ובחנויות ספורות בלבד. לכן נאלצנו לאכול ממסטינג ולא מכלי פורצלן.
עולם שלישי?
חנן,

תחי המחרשה !!!

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #15 

chalmh כתב:רציתי להוסיף עוד פרט נחמד בהקשר לחברות התקליטים והפצתם לחנויות.
במו עיני ראיתי את הפורד טרנזיטים (או הטנדרים האחרים) חונים שעות בשמש הקיץ הישראלי לפני, תוך כדי ואחרי פריקת סחורה לחנויות. והשמש עושה טוב לתקליטים? החום בתוך הרכב בטח לא מיטיב עם הויניל ומעוות את החריצים על התקליט. אבל מי שמספק ניילון של סופרמרקט ובריסטול דק כעטיפה לתקליט בטח יתקמצן על מכונית הפצה ממוזגת.
החאפעריות ויהיה בסדר - הפראיירים לא מתים רק מתחלפים. האמת, באותם ימים לא היו לנו הרבה אופציות רכישה כי כותרים מחו"ל היו כאן די במשורה ובחנויות ספורות בלבד. לכן נאלצנו לאכול ממסטינג ולא מכלי פורצלן.
עולם שלישי?
...
חנן איזה אופציות היו???אולי אינך יודע אך בתחילת שנות ה-60 ולמעשה עד סופן.
מחיר תקליט היה כ- 20 ל"י,לשם פרופורציה מחיר פטיפון נייד אז היה 250 ל"י.
משכורת ממוצעת היתה כ-500 ל"י,תקליט תוצרת חוץ עלה כפול...משום כך השתדלנו
לקנות חיקויים(כן אז היו תקליטי cover שעלו כ-8 ל"י ליחידה)והחלום הרטוב היה תקליט מקורי מחו"ל.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Hybrid,

שנינו אומרים את אותו הדבר. לא היתה לנו ברירה. למה התקליט בחו"ל עלה בערך באותו סדר גודל כמו תקליט בארץ מתוצרת הארץ? אני מבין שמחיר התקליט המיובא היה גבוה בגלל המיסים והמכס, אולם במחיר היסודי מחיר תקליט בחו"ל היה בערך כמו מחיר תקליט מקומי בארץ. לכן, יצרני התקליטים היו מסוגלים לייצר איכות בעלויות דומות רק שהם העדיפו להלעיט את ההמונים בזבל רק כדי להגדיל את גריפת הרווחים שלהם. למה הסטאמפר שימש להדפסת תקליטים בסדר גודל מעבר לתקן המקובל? הייתי מוכן להתפשר על עטיפה עלובה אילו התוכן היה באיכות.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

זה לא היה כל כך קל להביא תקליטים מחו"ל. היה צריך לעשות הזמנה מיוחדת בחנות ולחזור אליה לאחר חודש. יש לי עד היום מספר תקליטים של Pink Floyd ו Renaissance שיובאו עבורי כשהייתי בתיכון. גם עלה לי כל דמי הכיס החודשיים, גם הייתי צריך לנסוע לת"א באוטובוס אגד קו 501 שלפעמים היה שוכח לעצור בצומת אכדיה וגם היו מקרים שהמשלוח היה מתעכב והייתי חוזר עצוב נורא הביתה.

אז כמו כולם סבלתי בשקט וקניתי את רוב התקליטים מתוצרת הארץ. היום הפטפון משמש בעיקר כמקום מרבצו של החתול האודיופילי שלי.

לפותח השרשור - קח זכוכית מגדלת ןתביט מקרוב בתקליט ובחריציו. יכול להיות שתגלה שעם השנים הוא צבר שכבה של לכלוך שומני שכמעט אי אפשר להיפטר ממנו - זה די נפוץ בבתים שבהם עישנו הרבה ובשנות ה 70 וה 80 כולם עישנו - והרבה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #18 

חשמל סטטי
מציע שתשטוף אותו(בשיטת חנן שפורסמה כאן) או שפשוט תרסס עליו קצת מים מזוקקים ותשמע אותו כשהוא רטוב.יתכן שהבעיה תיפתר.

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

לשמוע כשהוא רטוב?? 8O

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אם להאזין רטוב אז חייבים לנקות את התקליט היטב לפני ההרטבה. אחרת אתה עלול להחמיר את המצב שלו.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”