הצלחתי לעלות את הקליטה ל100 אחוז (עידן פלוס )
חיברתי כבל אנטנה פשוט לאנטנה הקטנה שמקבלים עם קניית הממיר ושמתי אותה על פחית גדולה ( קופסת מתכת של נס קפה )לכיוון התריסים והקליטה השתפרה משמעותית . אני גר במרכז ת"א .
לפעמים לא צריך אנטנה חיצונית או מוגברת אלא לעשות נסיונות מה מביא לשיפור הקליטה באמצעים פשוטים .
לפעמים לא צריך אנטנה חיצונית או מוגברת אלא לעשות נסיונות מה מביא לשיפור הקליטה באמצעים פשוטים .
אבות אבותינו - אתה מתכוון לפני 10 ועשרים שנה? לשמחתנו תורת הגלים והאלקטרוניקה - בבסיסם נשארו זהים , לכן פחית נס קפה שעבדה לפני 20 שנה תעבוד גם היום. אתה יכול כמובן , במקום להשתמש בפחית נס קפה , לעשות את מה שרוב הציבור בדור הנוכחי עושה : לקנות אנטנה פנימית מוגברת תוצרת סין בכמה עשרות/מאות שקלים שתעשה את אותה עבודה.adidas1 כתב:פשוט מדהים שבשנת 2011 עדיין צריכים לעשות ניסיונות כמו שעשו אבות אבותינו כדי לקבל קליטה איכותית....
- armagedd0n
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 537
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אז מה יצא מכל הסיפור הזה..
במקום אנטנ ות על הגג יש אנטנות פנימיות אצל האנשים
איזה כיף
אהה והאנטנות על הגג תישארנה עוד הרבה זמן!
במקום אנטנ ות על הגג יש אנטנות פנימיות אצל האנשים
איזה כיף
Atlantic Technology 350 THX -- L-C-R
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
טריק שהראה לי מומחה לאנטנות - הצבה של אנטנה על פלטת מתכת עוזר לקליטה מאוד. הוספת זוית 90 מעות משפר עוד יותר. מה שעושים זה להצמיד את האנטנה המגנטית לאותם חלקי מתכת שעושים בהם שימוש בקצה של מדף ספרים בכדי שהספרים ישארו ישרים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מישהו פעם הראה לי כיצד הוא מייצר אנטנה שטוחה לחלוטין לקליטת שידורי FM. הוא השתמש בתיל נחושת שהוצמד עם נעצים בלולאות באורך מאוד ספציפי לקרטון ביצוע (החומר שאדריכלים משתמשים בו לבניית מודלים של בתים) והצמיד את הקרטון לגב האחורי של הארון.
אני מתאר לעצמי שהחלק הניצב של מעמד הספרים משמש כרפלקטור פשוט ושמשחק במרחק שבין האנטנה לרפלקטור גורמת לכך שהיא תקלוט בדיוק את אורכי הגל הנדרשים.
אני מתאר לעצמי שהחלק הניצב של מעמד הספרים משמש כרפלקטור פשוט ושמשחק במרחק שבין האנטנה לרפלקטור גורמת לכך שהיא תקלוט בדיוק את אורכי הגל הנדרשים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מה שמרגיז בכל העסק ....שפעם (מזמן*) חשבתי שבעידן שידורים דיגטליים תספיק אנטנה קטנה מאוד Indoor ברוב המקרים , לצערי אנטנה כזו מספקת במקרים מעטים ולכן (לרוב) עדיין צריך את האנטנות הגדולות על הגג וממש כמו פעם "לשחק" איתן מידי פעם ולכוון אותן.אצלי על ההגג ישנה אנטנה כזו מכוער כמו של פעם...ל dtt .
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
כשהייתי ילד, בארגנטינה, קליטת ה-UHF הייתה משתפרת כשהיו תוקעים מסרגה לתפוח אדמה ומחברים אליה את החוט של האנטנה. הביעה הייתה שהיו צריכים להחליף את התפוח אדמה מדי יום וזה יצא יקר. טוב לראות שעידן+ עושה שימוש במסגרות, פחיות פרינגלס, פחיות של נס קפה ונקניקי קבנוס לשיפור הקליטה.
דני בלר
עכשיו זה מסתדר לי למה כל פעם שאני אוכל קבנוס הקליטה ב-dtt משתפרת פלאים. תודה לעידן+ על החוויה הקולינארית. פשוט בדיחה עלובה השידורים הדיגיטלים בישראל. אני רק מרחם על כל האכלוסיה המבוגרת שצריכה להתמודד עם בעיות הקליטהbeller כתב:כשהייתי ילד, בארגנטינה, קליטת ה-UHF הייתה משתפרת כשהיו תוקעים מסרגה לתפוח אדמה ומחברים אליה את החוט של האנטנה. הביעה הייתה שהיו צריכים להחליף את התפוח אדמה מדי יום וזה יצא יקר. טוב לראות שעידן+ עושה שימוש במסגרות, פחיות פרינגלס, פחיות של נס קפה ונקניקי קבנוס לשיפור הקליטה....
גם בדיחה עלובה השידורים של ערוץ 2 וערוץ 10 שהם משדרים בפורמט 4:3 שלא בא לי כבר לצפות יותר בפלזמה , פשוט הכל מתוח , חבל על האגרה שאנו משלמים.
עד מתי במדינת ישראל הטכנולוגית ניצפה בפורמט של שנות ה70 , עד מתי?????????????
עד מתי במדינת ישראל הטכנולוגית ניצפה בפורמט של שנות ה70 , עד מתי?????????????
אני קצת מתפרץ לנושא אבל אני מעדיף מאשר לפתוח אחד חדש...
קניתי את הממיר 7002HD, יש קליטה של הערוצים ( קיבוץ טללים, דרומית לב"ש ), הבעיה היא שאיכות הסינגל נמוכה...
פעם בשעה היא עלה ל 70 ורוב הזמן על 30, שזה לא ממש נותן לי לראות תמונה ולשמוע קול..
הפתרון היחיד הוא קניית אנטנה חיצונית? ואינני מעוניין להתחיל להתעסק כל שני וחמישי במשחק עם האנטנה...
כמה עולה אנטנה חיצונית?
קניתי את הממיר 7002HD, יש קליטה של הערוצים ( קיבוץ טללים, דרומית לב"ש ), הבעיה היא שאיכות הסינגל נמוכה...
פעם בשעה היא עלה ל 70 ורוב הזמן על 30, שזה לא ממש נותן לי לראות תמונה ולשמוע קול..
הפתרון היחיד הוא קניית אנטנה חיצונית? ואינני מעוניין להתחיל להתעסק כל שני וחמישי במשחק עם האנטנה...
כמה עולה אנטנה חיצונית?
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
באיזור באר שבע והנגב הקליטה בעייתית מאוד. מניסיון שעשיתי עם לפטופ ודונגל, בבאר שבע הקליטה טובה באיזורים גבוהים, אך כאלה שאין בהם פעילות של אנטנות קשר מכל סוג. באיזורים אחרים בעיר בקושי קולטים משהו. כך גם ברחבי הנגב, ממה שאנשים סיפרו לי. אגב, היום ראיתי תופעה מוזרה אצל חבר שכן קולט: האות חזק ואז נעלם לכמה דקות.
דני בלר
לא מובן לי למה אנשים מתפלאים...
ב500 מגה הרץ איבוד הסיגנל על כניסה לתוך בית יכול להגיע בשקט ל20 dB. צריך איכשהו לפצות על זה. אם אתם לא מאוד קרובים למשדרים או לפחות בלי מפריעים (זאת אומרת - בית נמוך בין בתים גבוהים) קרוב לוודאי שהקליטה תיפגע משמעותית.
זה נכון שהערוצים הדיגיטליים צורכים רוחב ספקטראלי נמוך משמעותית מהאנלוגיים והמקלטים הדיגיטליים רגישים יותר (פותחים פילטר צר יותר לכל ערוץ) אבל גם לרדיו יש מגבלות והפיסיקה תמיד תנצח.
שימו אנטנות, מעבר משבח שלילי של אנטנה קטנה לחיובי או אפילו 0 באנטנה קצת יותר גדולה יכול להיות משמעותי מאוד.
אגב - אם LNA פשוט מסין מצליח לשפר את איכות הסנגל הנכנס זה אומר ש הnoise figure של מקלטי הטלוויזיה מחורבן וזו תעודת עניות ליצרנים.
ב500 מגה הרץ איבוד הסיגנל על כניסה לתוך בית יכול להגיע בשקט ל20 dB. צריך איכשהו לפצות על זה. אם אתם לא מאוד קרובים למשדרים או לפחות בלי מפריעים (זאת אומרת - בית נמוך בין בתים גבוהים) קרוב לוודאי שהקליטה תיפגע משמעותית.
זה נכון שהערוצים הדיגיטליים צורכים רוחב ספקטראלי נמוך משמעותית מהאנלוגיים והמקלטים הדיגיטליים רגישים יותר (פותחים פילטר צר יותר לכל ערוץ) אבל גם לרדיו יש מגבלות והפיסיקה תמיד תנצח.
שימו אנטנות, מעבר משבח שלילי של אנטנה קטנה לחיובי או אפילו 0 באנטנה קצת יותר גדולה יכול להיות משמעותי מאוד.
אגב - אם LNA פשוט מסין מצליח לשפר את איכות הסנגל הנכנס זה אומר ש הnoise figure של מקלטי הטלוויזיה מחורבן וזו תעודת עניות ליצרנים.
So long and thanks for all the fish!
קראתי פה וברשת, קניתי אנטנה מוגברת והתותאה זהה - אין ממש קליטה.
מה עושים? זה ממש חזרה לימי הבינים...
מה עושים? זה ממש חזרה לימי הבינים...
סיפור גם ממני -
בקיץ האחרון הקרנתי משחק כדורגל לנערים בטיילת בת ים על מסך ענק.
הגיע שעת המשחק, לא הייתה קליטה ב-כ-ל-ל! חשבתי שאני רוצה לקבור את עצמי. עשרות (ואולי אפילו אפשר להגיד מאות) בני נוער הגיעו וחיכו לראות את גמר היורו 2012.
אבל נאדה...
עד שבחור חביב הגיע, הצמיד את האנטנה לבזנ"ט (ברזל זוויתי נטוי), והקליטה השתפרה פלאים, ראו את המשחק חלק.

בקיץ האחרון הקרנתי משחק כדורגל לנערים בטיילת בת ים על מסך ענק.
הגיע שעת המשחק, לא הייתה קליטה ב-כ-ל-ל! חשבתי שאני רוצה לקבור את עצמי. עשרות (ואולי אפילו אפשר להגיד מאות) בני נוער הגיעו וחיכו לראות את גמר היורו 2012.
אבל נאדה...
עד שבחור חביב הגיע, הצמיד את האנטנה לבזנ"ט (ברזל זוויתי נטוי), והקליטה השתפרה פלאים, ראו את המשחק חלק.